שאלה של נורמליות

לא

כלומר, אבא שלי יליד חו"ל ואמא שלי כמעט נולדה בחו"ל, פספסה באיזה שנתיים. שניהם, בטח ניחשת, ממוצא אשכנזי.

newKiticat

New member
גם שני ההורים שלי.

לא ילידי הארץ... אשכנזיים.

ויש הרבה בתפיסה שלהם שמאוד שונה מהתפיסה המזרחית-ישראלית.

newKiticat

New member
ומוסיפה עוד

אני בת 27, אני עדיין גרה עם ההורים. סיימתי תואר ראשון בתקשורת, שמימנתי בעצמי.
אני כרגע לומדת תואר במשפטים, ומימנתי אותו בעצמי.
אני גם מחזיקה רכב, שקניתי בעצמי ואנימתחזקת בעצמי.
ככה זה מגיל צעיר.
אומנם עבדתי רוב הזמן, אבל עכשיו, לאור בעיות רפואיות, אני לא יכולה לעבוד. אני לא מבקשת יותר מדי עזרה מההורים, אבל, הייתה להם כוונה שבגיל 26 אני יורדת מהנטל הביתי, או לפחות תורמת. ההורים שלי מעולם לא מימנו טיולים ברחבי העולם, או רכב. (אבל כן קנו לי איפוד כמתנת גיוס, וכרטיס טיסה למתנת שחרור). אבל עכשיו, עם הבעיה הרפואית, הם סופגים את ההוצאות הבריאותיות שלי (בערך 350 ש"ח בחודש בממוצע).

אני לא מבינה למה את לא עושה כביסה במכונה. אימא שלי מצפה ממני, לנקות אחרי עצמי. היא מצפה שאני אכניס כביסה מדי פעם.
אחי גר במעונות ואחותי כבר נשואה. גם אני מתגוררת בישוב "צ'חצ'חי" בשפה בבית גדול ודי ריק.
ההורים שלי, ברוך ה', מרוויחים, הרוויחו יפה מאוד ואין להם משכנתא, חובות ומינוס היא מילה גסה אצלנו בבית.
כמוך, גם אני למדתי התנהלות כלכלית בריאה. ואנשים לא מבינים איך זה יכול להיות שכרגע, כמעט שנה אחרי שהפסקתי לעבודה, מימנתי את כל שנת הלימודים המאוד יקרה שלי, אני מתחזקת רכב, קונה אוכל והכול, ועדיין לא הגעתי למינוס. (שלא לדבר על זה שיש לי את כל שכ"ל לשנתיים הבאות גם. הוצאות מחייה זה כבר סיפור אחר).

אני כן דואגת לתרום בבית. ויש למחיה בבית מחיר (לפעמים כבד, בדמות אימא שיצאה לפנסיה מוקדמת שלא מצאה עדיין תחביב גדול).

ההבדל הניכר ביני לבינך הוא העובדה שגם כשהרווחתי "יפה" היה מדובר על 4 וחצי אלף ש"ח. לא 6.

את צריכה להתגאות בעצמך. את צריכה להתגאות בהורים שלך. הם לימדו אותך ערכים בלתי נדלים. ונכון שכול העולם חי על חשבון ההורים שלו עד גיל ממושך, אבל רוב העולם גם נמצא במינוס.
גם אני יודעת מה מצב החשבון של ההורים שלי פחות או יותר. פשוט מאוד, כי מדברים על זה אצלנו בבית.

ולפעמים יש לי קצת טינה כלפיי העניין הזה. לא נראה לי סביר שאחי לדוג' צריך לדאוג כלכלית. אבל מתחת לפני השטח, בגיל 24 ו-27, ברור לי שיש את המדיניות המוצהרת של ההורים שלי. שהיא זו שמנחה אותם. ויש את ההתנהלות בפועל. ולפעמים, הם כן מצ'פרים. היום, יותר מפעם. כי כנראה אחרי הצבא הייתה להם תחושה של יצירת גבולות. ובצדק.
כשאני מקבלת מתנת יום הולדת של 500 ש"ח זה עושה לי את היום. מצד שני, גם למדתי מההורים שלי ערכים כלכליים חשובים מאוד, וככה יצא שבמצבי הנוכחי, למרות הרצון הבלתי נדלה לפנק את עצמי באיזה משהו שעולה כ-400 ש"ח, החלטתי להוציא את זה על הטיפול השנתי וחצי של האוטו שעלה לי בערך 850 ש"ח. למה? כי אני מעדיפה לא להכנס למינוס.

בקיצור, תסתכלי על המכלול.
אני מבינה ומזדהה איתך, אבל בכל זאת חושבת שאת צריכה לברך על הדברים הטובים (ונשמע שיש לך לא מעט!) בחייך.

תגובה יפה...

אני מצטערת לשמוע על המצב הבריאותי. בריאות זה הכי חשוב.

מעבר לזה, אני חושבת שטענות כלפי ההורים צריכות לבוא רק כשיש להן מקום - כשהעזרה לא באה שלא בצדק. אם אין להם הרבה מה לתת, כמובן שזה יהיה שפל להיתלות בהם כלכלית עד גיל מאוחר. לא רק שפל, פשוט בלתי אפשרי.

יפה שהצלחת לחסוך בחוכמה, זה דבר די נדיר. באמת אי אפשר לדעת מתי נצטרך את הכסף "ליום גשום" הזה.

Optimistic Girl

New member
המינוס ...

קודם כל מאחלת לך בריאות
והחלמה מהירה

בימנו זה הכי חשוב בעולם !!!

דבר שני ברוכה הבאה לפורום

דבר שלישי, יהיה נחמד אם תפתחי שירשור חדש, על נושאים כמו איך לחסוך, איך לא להיות במינוס... וכו... נראה לי שאת יכולה לתרום לנו המון...

newKiticat

New member
מדי פעם אני פה.

תודה. בדיוק אובחנתי השבוע באופן סופי... אבחנה לא פשוטה. אבל זה גם משהו.

לגבי החיסכון, אני חושבת שזה עניין של תיעדוף... חוץ מזה אני מעודדת עידכון תמידי וצפייה מקדימה באקסל.

אהה, ואין לי תשלומים!!! חוץ מהמכשיר פלאפון ועדשות כשאני קונה. זהו.

h a j b i

New member
את גרה בבית ומרוויחה 6K ש"ח נטו

למה שתזדקקי לתמיכה כספית?
בנוגע לעזרה בבית, אני חושב שזה לגיטמי מצידם.
עשית את הבחירות הכלכליות שלך: השקעה בלימודים, טיול וכו, מן הסתם זה היה על חשבון חיסכון אבל עכשיו כשאת אחרי אין סיבה שלא תוכלי להתחיל לחסוך.
אני דווקא חושב שההורים שלך מחנכים אותך היטב ועוד תודי להם בבוא העת.

אולי העיתוי של ההודעה היה קצת מוזר

כלומר, עכשיו כשאני בדיוק אתחיל להרוויח יפה. אולי בעתיד הקרוב זה באמת ייראה תלותי מצידי כל העניין הזה.
אבל אני בעיקר דיברתי באופן כללי על הגישה - שהייתה אותה גישה גם כשהייתי בת 12 ובגללה לא היו לי המון דברים "חומריים" שלאחרים היו באופן טבעי (למשל, אמי מעולם לא קנתה לי חזייה. רק "גופית" מהשוק). זה תמיד התבטא, וממשיך גם עכשיו, בחסכנות שגובלת בקמצנות לכל מה שקשור אליי ולא רק אליי. האמת, הם גם מסתגפים בעצמם. ושאלתי הייתה האם זה דבר נפוץ, שהורים לא מוציאים הרבה כסף על ילדיהם, או שזה לגיטימי לגמרי.

newKiticat

New member
אני מתנחמת בזה

שיש הרבה דברים שכן קיבלתי מהם.

וחוץ מזה, שאפילו אחיה ואביה של אימא שלי אמרו שהיא קמצנית.

h a j b i

New member
אני חושב שענית לעצמך

ההורים שלך כנראה קמצנים (או חסכניים, עניין של השקפה). כלומר זה לא משהו אישי נגדך.

קשה לי לענות לך על השאלה כי גם אני אמנם לא קבלתי הרבה במיוחד רוב הזמן אבל זה היה בגלל שלא היה לתת.

בכל מקרה, זה לגיטימי. ההורים לא חייבים לך כלום מעבר לדברים הבסיסיים וגם זה עד גיל 18. נגיד ויגידו לך שאצל הרוב זה לא ככה, מה תעשי? תריבי אותם? תכריחי אותם לתת יותר? את עדיין גרה אצלהם ועל חשבונם וגם על זה אין לך ברירה אלא להגיד תודה.

עכשיו כשישש ל משכורת סבירה, תתחילי לחסוך עד שתוכלי לעמוד ברשות עצמך.

NEO83

New member
כמו שחג'בי אמר

כנראה זה עניין של גישה וזה לא מתבטא רק אליך, הם חוסכים גם על עצמם.

גילושיט

New member
אני קצת בהלם

מילא עכשיו בגיל מבוגר, יותר הגיוני שלא יסכימו לממן לך דברים שאת יכולה לעמוד בתשלומים שלהם... אבל בגיל כ"כ צעיר? איך ההורים שלך ציפו שבגיל 12 תממני לעצמך חזיה לבד? או כל דבר חומרי אחר שהתכוונת אליו?
לצורך העניין גם אם עבדת מידי פעם כבייביסיטר אם משהו בטח לא הרווחת סכומי עתק שיממנו לך מותרות... אני מקווה שלא תיעלבי אבל אני ממש לא מבינה מאיפה זה בא להם?! גם אני בתור ילדה עבדתי פה ושם (כי רציתי אקסטרה כסף לעצמי, לא כי ההורים דחפו. הם אפילו התנגדו לזה תקופה מסוימת בטענה שאני לא רעבה ללחם ואין סיבה שילדה בת 13 תעבוד, גם אם זה פעם ב..) בכל מקרה גם כשעבדתי "חסכתי" את הסכומים הזעומים וקניתי מידי פעם משהו שרציתי או דברים שההורים לא הסכימו לקנות לי. בחיים זה לא בא על חשבון בגדים או חזיות או אוכל או בקיצו מצרכים בסיסים! השארת אותי קצת בשוק ואני חייבת לשמוע עכשיו איך מימנת את עצמך מגיל כזה קטן??

TDKR

New member
אתה בר מזל, כי ההורים שלי כן...

ועכשיו אני צריך תמיכה מסוג אחר.

Optimistic Girl

New member
אצלי זה

היה שלא היה לי דמי כיס,
נו אם כבר פתחו את השירשור הזה, גם לי בא להתלונן

כן, אני זוכרת רק פעם אחר בחיים שלי, שאמא שלי נתנה לי כסף לקולנוע +פעם אחת לקירקס... ואז דאגה להזכיר זאת אלף פעם...

גם לי לא היה בגדים ... אבל המצב שלי מוגדר כעוני, בעוד של מי שפותחת שירשור זה מוגדר כחסכנות...

לא יודעת, לדעתי האישית הבעיות <גם הנפשיות> וגם פשוט בעיות ריגשיות, של אנשים בימנו, נולדו ממילה ''השוואה'' !!!
כאילו למה לה לחברה הזאת כן ממנים ההורים טיול אחרי צבא, ולי לא !
וכו וכו!

השוואה של אדם מול אנשים אחרים, יכולה לפתח מחלות רבות, כמו קינאה, במקרים קיצוניים גם דיכאון וכו וכו ועוד ועוד...
עצוב...

אז לסיכום, בואו לא נשווה את עצמנו לאחרים, ולא נחשוב מה נורמלי ומה לא. כי גם נורמליות זה מונח סובייקטיבי ויחסי

Purple Mushroom

New member
לא. זה לא נורמלי.

את צריכה הרבה שיחות עם ההורים, למה הם לא עוזרים לך? הם לא אוהבים אותך?
צריך טיפול ארוך טווח לפי דעתי.
אני בן 36, (מקרה קיצוני אחר), ואמא שלי עד היום עוזרת לי, כספית, כסף ואוכל פעם בשבוע לפחות.
אמא שלי מאוד אוהבת אותי,
ומאוד עוזרת לי, וגם לכל בניה (5)
. ההורים שלי גרושים. וגם אבא שלי אוהב אותי בדרכו שלו. (כיום בעיקר קשר בסקייפ, וקצת בטלפון).
-]...

למעלה