שאלה של סקרנית (מאד) מבחוץ

Xylophone

New member
אני דיברתי על הגבול

על האחזות אובססיבית לחלוטין בחיים. זה לא חשוב להתרבות בעולם שגם ככה מלא עד אפס מקום באנשים. זה לא חשוב להציל חיים בכול מחיר. כול תרומת לב, כליות, מח עצם לאיזה ילד חולה ישר מעוררת סערה. יש מליוני ילדים בעולם. זה היה יותר תורם אם הרבה אנשים היו נעלמים. תראה מה הולך בחוץ. כבר אין חורף בכלל. אפקט החממה. התחממות גלובלית. זה בגלל הצורך האובססיבי הזה להוליד להוליד להוליד אפילו אם יש לכם כבר 5 ילדים. נמאס לי. אני לא הולדתי אף אחד ולא מתכוונת אז למה אני צריכה לסבול
אם יהיה פה בארץ מחסור כרוני במים הראשונים שיקבלו לשתות אלה הילדים, כי הם ממשיכי הדור. האובססיה הזאת להמשיך ולהמשיך לשרוד אפילו כשאין טעם או עתיד...

Berethor

New member
טוב אז כנראה שלא הבנתי נכון

אבל אני חושב שאת צריכה להפריד בין התרבות לבין האחזות בחיים, כי זה בעצם סותר את מה שאת מנסה לומר. יש השרדות אישית, משהו שכל אחד בעצם עושה כל יום, ויש השרדות של השושלת. אין ספק, שאין צורך לתרבות כאשר אין צורך ביותר אוכלוסיה ולהפך, ואף אחד לא צריך לממן, לדאוג או לגדל צאצאים של מישהו אחר, לא במישור הפנים מדיני ועל אחת כמה וכמה ביחסים בין מדינות. שאת מדברת על הרבה ילדים, זה לא מדוייק, במערב דווקא יש מחסור בילודה(כולל בישראל), משפחות קטנות לרוב, בניגוד לזה במדינות עולם שלישי משריצים כמה שיותר, ואז כמו טפילים חיים על חשבון אחרים. זה קיים בחברות פרימיטיביות לרוב, שאת מדברת על 'אנושות' כגוף אחד, אני לא מסכים עם זה, כי חשוב שעם מסויים ישרוד וישמור על ילודה סדירה, זה שאחרים ישריצו(לדוגמה ערבים) לא אמור לעניין אותי ברמה האישית או ברמה המדינית. ושוב מגיעים לנקודה שלא משנה כמה יש או כמה היה , מה שחשוב זה מי היה, עולם שמלא בבני אדם ולא בחיות אדם, עולם שיש בו גם יופי ואכות ולא עולם של זיהום ושחיטות. אם העולם נכבש ומושחט על ידי חיות אדם למינהם, וכל הציוויליזציה, התרבות והאנושות הנעלה נופלת, מצדי שעולם כזה יושמד לחלוטין, מצידי שהיה עוד מבול ורק הטובים ישרדו. הרוב לא תמיד צודק, הכמות היא רק מספר. בקשר לרפואה ותרומות, אני חצי מסכים אתך, זה נכון שעוד מוות לא ישנה כלום, ואפילו מוות של הרבה אנשים, יש משפט שאומר "מותו של אדם אחד הוא טרגדיה, מותם של מיליונים הוא סטטיסטיקה". אבל אם אפשר לעזור למישהו, והוא ראוי בכלל לעזרה, אז שיעזרו לו, נגיד לא הייתי מרפא כל מיני אנסים שפלים למינהם, ולא הייתי לוקח פלסטינים(אויבים מרים) לבני חולים בישראל(מה שבעצם ישראל עושה), אבל זה שעוזרים למישהו שצריך זה לא דבר רע, נכון שלא צריך לעשות מזה עניין גדול ומהומה על כל אדם שמת, אבל שיעזרו לאלה שצריכים עזרה, במקום לעמלק. גם יש נטיה להראות הצלה של אדם אחד יותר מהצלה של אנשים רבים, או הצלה של מישהו על חשבון רבים, זה סתם מוניטין לא מוצדק ומנופח. אפקט החממה זה בגלל הזיהום של הסביבה, לא ממש קשור לכמות, למרות שכמובן אם רק חמישה בני אדם היו חיים אז לא היה זיהום
. כן התחממות גלובלית זה אסון, גם לאיזון הנכון בעולם, שבסופו של דבר מביא לאסונות טבע גדולים שבסוף יבוא איזה יום הדין על האנושות. וגם כי אני שונא חום. זה שלא הולדת ולא תולידי, זה זכותך המלאה ואף נעלה מצידך, למרות ששני ילדים זה סך הכל תחליף לזוג עצמו, מעל זה כבר גדילה באוכלוסיה והתרבות. אגב את סובלת בגלל אחרים, בכל מישור, מי אמר לך שאת סובלת רק בגלל דברים שבאשמך ?. העולם לא הוגן. תראי אנשים צריכים כמות מסויימת של אוכלוסיה כדי לשרוד, כי בתור בני תמותה, אנשים פשוט מזדקנים ומתפגרים, אם לא היו מזדקנים אז הצורך הזה היה מופחת, אבל עדיין היו מתים מסיבות שונות, וצריכים תחליף. את צריכה להבדיל בין התרבות לבין המשכיות, התרבות זה גדילה באוכלוסיה, והמשכיות זה שמירה על אוכלוסיה לפחות בגודל המקורי שלה. עכשיו גם אני לא ממש בעד ילדים, ובטח שאני לא צריך אותם מסיבות אישיות ומוכן לוותר על זה בכיף ולחיות בעצמי או עם בבת זוג בלבד, מצד שני האנושות, יותר ספציפית העם, ואפילו משפחה צריכה המשכיות ותחליף אחרת הם יכחדו לחלוטין. לא לכולם יש מה לתת וסיבה לתרבות בכלל, יש כאלה שעדיף בכלל שלא יתרבו, או כאלה שבמלא יותר מדיי, לא כל אחד צריך לתרבות, לדוגמה אנסים או אנשים עם מחלות תורשתיות, או סתם מכוערים
. לא לכולם יש מה לתת או לגטמציה להתרבות. ולא כל אחד רוצה ילדים, זה לוקח הרבה מהחיים הפרטיים, זה סוג של הקרבה לטובת ההמשכיות. ושוב זה לא חובה כל עוד יש מישהו אחר שיעשה את זה במקומך. אבל כידוע אפילו בן זוג זה הקרבה של הפרטיות וחלק מהחופש, מצד שני אם יש התאמה גדולה בין בני הזוג, או שהילדים לא עזי מצח ומרדניים, אז האדם אפילו יכול לקבל דבר חיובי יחד עם ההקרבה שלו. בקשר לאין טעם ועתיד, לא ברור לי למה בדיוק הכוונה פה, איזה טעם צריך ואיזה עתיד צריך שהיה, אם יש מחסור במים כולם ימותו, הילדים יקבלו ראשונים כי נותר להם יותר זמן לחיות, זה הכל. ושוב תלוי הילדים של מי ואיזה ילדים הם, כי לא תמיד אלה שמקריבים למענם שווים את זה. אם הורה מקריב למען הילד זה דווקא מעשה אצילי, אם מקריבים למען העם זה גם. שוב לא צריכה להיות אובססיה לשרוד, אבל סך הכל כולם מנסים לשרוד, ברמה האישית וברמה הכללית, אין בזה כל רע. לא צריכים לאחז בחיים חזק מדיי ולא בכל מחיר, יש זמנים של הקרבה, יש זמנים שדיי לחיות ובדרך כלל יש סיבות לשרוד. טעם תלוי במה שאת מצפה מהחיים, החיים זה לא פיקניק, ועתיד הקרוב זה השרדות, העתיד רחוק יותר הוא תמיד מוות במלא. לא תמיד צריך סיבה, רק תקווה שיש גם סיבה לקיום ומשהו מעבר.

Xylophone

New member
בישראל יש מחסור בילודה../images/Emo2.gif

לא נראה לי! לכול אחד פה יש 3 ילדים מינימום ולא 2 כמו שהיה בשנות ה-90. ישראל מפוצצת. ישראל זה לא שבדיה. זו ארץ קטנה ויחסית בשביל ישראל יש פה יותר מדי אנשים. עם המצב של הכנרת בכלל אין מה לדבר. המים לא יספיקו לכולם. הייתה בקניונים בזמן האחרון, באוטובוסים, ברחוב? ישראל מפוצצת באנשים. כמובן שהמצב פה לא קשה כמו בסין, אבל עדיין... בשבדיה, נורבגיה הרחובות רייקים! המדינה גדולה הרבה יותר מישראל וכול אחד מוליד איזה ילד אחד בקושי. ושתבין, הם יכולים להרשות לעצמם. אנחנו לא.

inbardaf

New member
לזה בדיוק התכוונתי:

ציטוט מדברי berethor: "לגבי בני אדם, היא התכוונה שקודם כל שיתייחסו לגברים ולנשים כבני אדם, שהמין לא יאפיל על זה, לאפליה או לראיה בו כאובייקט מיני או כחייזר אבל לא המיניות היא זאת שהופכת אדם לחיית אדם, המיניות עצמה היא דבר חייתי, כמו דברים רבים אחרים, אם האדם שולט בזה ומרסן את זה ושם את זה במסגרות נכונות אז זה הרע המיעוטו, אם זה חסר שליטה, מופקר, חסר רסן, חרמנות, טמטום, בהמתיות וכו זה כבר כן הופך אותו לסוג של חיה. גם רצון לאכול ולשתות משותף לבני אדם ולחיות למשל, אבל אם זה נעשה נכון אין בזה בעיה וכמובן שאלה דברים קיומיים בניגוד למין. לא כל דבר חייתי הוא רע, אבל בלי שליטה ומסגרת נכונה הוא כן. א-מיניות זה יצר חלש או לא קיים וזה עליון יותר. אני אומר: מיניות לא חייבת להיות, ילודה כן, אבל אם מיניות היא במסגרת תרבותית ולא מופקרת זה עוד סביר." ואין לי מה להוסיף על זה...

Berethor

New member
אין צורך לענות באופן גורף, זה שאלה אישית

והתשובה היא לא. אם כבר הייתי לוקח הורמונים הפוכים, להפוך לסוג א', מחלק לכולם וזהו. אבל האמת שאין לי צורך, לא ביצר מיני ולא במשיכה כמו של אדם מיני. אני רואה ביצר כדבר רע ומיותר, הצורך לא קיים והאופציה לזוגיות תמיד קיימת, מין הוא במלא דבר שולי וחייתי. שכאשר רואים איך אנשים הופכים אותו לדבר כה מרכזי בחיים השטחיים והבהמתיים שלהם, רק מראה לאדם א-מיני את הברכה שבא-מיניותו. אפשר לוותר על מין ועוד איך, זה לא צורך קיומי, הנאה ודרכים לעביר תזמן אפשר למצוא בשפע ובדרכים אחרות. מי שלא עסוק במין מרוויח הרבה זמן מהחיים. וקשרים הרבה יותר אכותיים מסתם סיפוק יצריים וחרמנות.

lost9

New member
האמת

אני מוכרחה להודות שיש משהו בדבריך... אבל אז אני חושבת איפה עובר הגבול? ז"א מה עוד ניתן להשמיט מחיינו על מנת להוציא מהם כול דבר "שטחי ובהמי" כהגדרתך מסיבות? אלכוהול? פריים טיים ערוץ 2? אני מבינה שאצל א-סקסואלים זו אינה בחירה אלא מצב נתון סלח לי אני סתם חושבת בקול.

inbardaf

New member
אם יורשה לי לענות

זה לא עניין של איפה עובר הגבול. זה גם לא עניין של אסור ומותר. מותר להנות. הגבול הוא - כל עוד את לא פוגעת. חשוב לזכור שזה רק הנאה ולא יותר מזה. שיש דברים חשובים יותר. והכי חשוב, לזכור שהרבה מההנאות בכלל פוגעות בנו ולכן עדיף לוותר עליהם מראש. לפחות בעיני. כמו למשל סמים (גם הקלים שבהם), אלכוהול וסגריות. מעולם לא הבנתי מה אנשים מוצאים בזה. סיגריות זה דבר דוחה ומסריח. אלכוהול זה מר ולא טעים בעליל. ולהיות שיכור או מסומם זה לאבד משהו מהיכולת שלך לשלוט במעשיך. למה לרצות דבר כזה? יש מספיק הנאות בעולם שמעשירות אותך וממלאות אותך גם במובן הנפשי ולא רק הפיזי. שגורמות לתחושת התרוממות ושחרור מבלי לאבד שליטה. פריים טיים בערוץ 2? - מיותר לחלוטין. עדיף ספר טוב.

Berethor

New member
מה את מנסה לומר בזה

אני לא רואה בזה דבר מה שמשמיטים, ומסיבות היו פשוט לגמרי ללא מין. אצל א-מיניים זה אינה בחירה, גם אצל מיניים זה לא בחירה. אין מדובר פה בדבר מה חיוני, חיובי וחסר תחליף שיחסר. ככה שאין בעיה.

AL212

New member
חד משמעית לא

למעשה, אני עומד בפני מצב כזה. הייתה לי משיכה מינית נורמלית, אבל תמיד נגעלתי ממין וראיתי בזה סוג גס של הנאה שלא מתאים לי. באיזשהו שלב נאלצתי לקחת תרופה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא ירידה בחשק המיני. ואכן החשק המיני ירד לאפס וזה גרם לי לאושר רב (למרות שאני לא יכול לדעת במאה אחוז שזה קשור לתרופה). בקרוב אני אצטרך להפסיק את התרופה, ואני מאד חושש שהחשק המיני יחזור. אני לא רואה בזה "ויתור" כי במשיכה מינית אני רואה מטרד.

Berethor

New member
תביא לי תשם של התרופה, לישראל בא הגואל

אני הולך להפיץ אותה לציבור הרחב, עם טגית חדשה, התרופה נגד מיניות. אגב אני במקומך הייתי ממשיך לקחת אותה, נשמע לי שזה עוזר לשני צרות במכה, חבל שלא כל התרופות בעולם כאלה יעילות. תחשוב כמה אושר אפשר להביא לאנשים, ואיזה קופה נוכל לעשות, כולם יצאו מורווחים!

Xylophone

New member
../images/Emo6.gif

דווקא יש מלא תרופות שמדכאות את החשק המיני. כול התרופות נגד דיכאון שאנשים לוקחים בהמוניהם. בארה"ב משהו כמו 20 מליון איש לוקחים תרופות נגד דכאון. אז תחשוב על זה שהרבה אנשים בעולם הם הרבה פחות מיניים ממה שהם היו צריכים להיות.

למעלה