שאלה של רחצה...

שאלה של רחצה... ../images/Emo19.gif

אני יודעת שיש לי עוד זמן עד שאצטרך לרחוץ את הקטנה שלי (ובטח גם יראו לי בבית חולים...), אבל בכל זאת כבר התחלתי לחשוב על זה
ויש לי קצת שאלות... האם הדרך ההכי טובה להחזיק את הקטנה היא עם יד אחת מתחת לשכמות
יצא לי בעבר לרחוץ תינוקות גדולים יותר, וזה בדרך כלל היה הכי נוח. דבר שני, ממתי מתחילים להשתמש בכיסא פלסטיק הזה ששמים באמבטיה
אשמח מאוד אם יש למישהי כאן תמונה שלה רוחצת את הגוזל, כדי שאוכל לראות
והמשך שבת מהנה לכולם

ayelet i

New member
../images/Emo141.gif לי יש תמונה...

מהפגיה - אבל האחיזה ברורה. למדתי להחזיק אותה כך מהאחיות ואני עדיין רוחצת אותה ככה מאחר וזה מאד נח ובטוח... אני דווקא מתכננת לקנות את הדפני אבל עוד מעט, כשתגדל קצת ותהנה להשתכשך במים (ושלאבא שלה יהיה יותר נח, כי הוא קצת חושש ככה...) - לעת עתה אני לא מרגישה שיש לי צורך בו.

רות1974

New member
אז איך מרימים אותה כדי לסבן את

הטוסיק, הגב, והפיפי? אני באמת לא יודעת. אני רוחצת את נעמה תמיד יחד עם בעלי. ממלאים אמבטיה, בעלי אוחז בה בשתי ידיו וטובל אותה באמבט כדי להרטיב אותה, ואז הוא מחזיק אותה באוויר עד שאני מסבנת את כל הגוף שלה, חוץ מהראש והפנים שאותם ניתן לסבן כשהיא טובלת באמבט. אח"כ מסירים את הסבון באמצעות המים, משיטים קצת והופ - לייבש במגבת. בעלי טס לחו"ל בסופהשבוע הזה, ואני אובדת עצות איך לקלח את נעמה בכוחות עצמי. חשבתי שאולי פשוט לא אקלח אותה יומיים, אלא אם כן תואילו בטובכן לעזור לי.

רותי, גם אנחנו רוחצים כמוכם

אבל פעם אחת רחצתי את לוטן לבד ובעזרת הדפני. פשוט הכנתי לי ספוג עם סבון לידי, הרמתי אותה והחזקתי אותה מתחת לבית השחי (היא הפוכה כך שהחזה שלה נשען על הזרוע שלי וכף היד שלי מחזיקה מתחת לבית השחי) וסיבנתי עם היד השניה. אח"כ הורדתי את הסבון מאחורה עם הספוג ומים מהאמבטיה. שמתי אותה בחזרה בדפני וסיבנתי את כל השאר. הדבר היחידי שהיה קצת מסובך היה להוציא אותה מהאמבטיה לתוך מגבת ולעטוף אותה. לזה צריך שלוש ידיים. הפתרון שחשבתי עליו בינתיים הוא לקחת לאמבטיה את הטרמפולינה שלה ולפרוש עליה את המגבת. כשמוציאים, להניח אותה על המגבת ולעטוף. אבל אין ספק שיותר קל וכיף לעשות אמבטיות ביחד עם הבעל... כאן לוטן בערך בת חודש וחצי.

שרון - לא צריך 3 ידיים כדי לעטוף

במגבת - צריך פה, וההסבר: לוטן בדפני, את לוקחת את המגבת כשהיא לרוחב, ותופסת בפה את קצה המגבת באמצע (כך ששני הצדדים של המגבת משוחררים) ויש לך שתי ידיים פנויות. מרימה את לוטן וזה קל כי שתי הידיים פנויות וממקמת את הראש שלה באמצע (איפה שהפה), קצת למטה כדי שהמגבת תכסה לה את הראש. משחררת יד אחת ולוקחת בה את שולי המגבת ועוטפת את לוטן וממשיכה להחזיק אותה ביד הזו ומשחררת את היד השניה ועוטפת את לוטן בקצה השני של המגבת. ממש לא יודעת אם ניתן להבין משהו ממה שכתבתי. אבל כך אני פועלת ומקלחת את מיכאל שלי בקלות לבד כשצריך.

איצית

New member
אני אילתרתי"שידת החתלה"בחדר האמבטיה

על מכונת הכביסה שמתי קרש רחב (בגלגול הקודם שלו הוא היה דלת קטנה של ארון), על זה שמיכה מקופלת לרכך. ועל זה אני פורשת את המגבת. לפני הרחצה אני מפשיטה שם את השחר, ואחרי הרחצה אני מנגבת אותו שם על המגבת, מחתלת ומלבישה. כך גם לא צריך להוציא אותו מחדר האמבטיה המחומם עד שהוא לא לבוש וארוז היטב.

lovely2

New member
איך ידעת שיש לי?../images/Emo8.gif

היי, אנחנו משתמשים ב"כסא הזה" שנקרא דפני והוא מאוד נוח כי לאמא יש ידיים פנויות לשחק עם הברווז
של שירי, להשפריץ עליה לסבן לרחוץ וכל זאת בלי להתעייף יותר מדי...

רות1974

New member
שאלה מפגרת: איך את מסבנת אותה

כשהיא ככה עקודה בתוך הדפני? ליטל אני לא מקנטרת אותך, אני באמת ובתמים לא יודעת. ראי תגובתי לעיל.

lovely2

New member
עקודה?../images/Emo5.gif

מאיפה הפלצת את המילה הזאת?
ולעניין-אני מטה אותה פשוט קדימה ואז מסבנת את הגב ואת הטוסיק והפיפי פשוט מרימים קצת ודוחפים ת'יד מתחת לטוסיק. לא סיפור כזה גדול,למרות שבהתחלה גם לי לא היה ברור איך עושים את זה... לראיה,תשאלי את מיקגאפ כמה שיגעתי אותה בצ'אט על הנושא
חפיף! ממליצה על הדפני המקורית של שילב המתכווננת
כדאי לקנות!

רק עם הדפני../images/Emo127.gif

אנחנו השתמשנו בדפני מהיום הראשון שהוצאנו את הילדים מבה"ח. מצרפת לך תמונה של של אלמוגי

etilly

New member
דפני היא המצאת המאה!!!

אחרי המגבונים הלחים כמובן!

galala

New member
דפני

מהיום הראשון, נוח לנו ולהם. (המצאת המאה אחרי מייבש הכביסה...)

ענתש

New member
דפני אפשר להשתמש מהתחלה (אני

ממליצה לפרוש על הדפני חיתול טטרה כדי שהיא לא תחליק למטה כי זה חלק...). עם זאת אחרי איזה חודש וחצי כשמתחילים להנות מהאמבטיה הדפני מגבילה אותם דווקא בהשתכשכות כי היא מחזיקה אותם במקום אחד. אנחנו נהגנו בסוף כל אמבטיה להוריד את הדפני ו"להשיט" את נגה במים דווקא הפוך, עם הפנים למטה כשהיא שכובה על היד שלי על הבטן (היד שלי עוברת בין הרגליים שלה כשכף היד שלי מונחת מתחת לבית החזה שלה - זה גם תנוחה שמעודדת אותה להחזיק את הראש). בהנאה לכם !

lovely2

New member
ענתי,היום כבר יש ריפוד ../images/Emo8.gif

במקום חיתול טטרה.אולי בזמן של נגה,לפני 30 שנה עוד לא היה
בתמונה שלי אפשר לראות את הריפוד על הדפני.

למעלה