שאלה שמטרידה אותי שנים רבות....

שאלה שמטרידה אותי שנים רבות....

צהריים טובים לכם,חברים יקרים! בכל מיני סיטואציות,תוך דפדוף,או תוך צפייה במרקע,וצפייה במה שקורה בחיים,אני שואל את עצמי מדוע,ואיך ייתכן שהיצור האנושי,נוטה לא לבטוח במי שקרוב לו יותר. ללא כל ספק,אדם אמור לבטוח קודם כל בעצמו,אך השאלה שאני שואל היא מדוע בנים להורים,נוטים לחפש תשובות מחוץ לטריטוריה,ומדוע עצה של אם או אב, היא בדרך כלל עצה מסוג ב'? מלשון: "אין נביא בעירו"... שבת שלום לכם.

Deerest

New member
גם לא תמצא תשובה, אבל...

רובנו, בני האדם, לומדים הרבה מאד כל השנים, יסודי, חטיבה, תיכון, אוניברסיטה, קורבים, השתלמויות, ספרים... כל מיני מקצועות, המון יגע (זו לא טעות מקלדת), מועיל פחות, מועיל יותר. הכל כדי... ל"הצליח" בחיים, ל"הגשים" את עצמך, לעשות משהו עם... כל אחד וסיבותיו הוא, אם הוא יודע מהם במקרה הטוב. האם תלך לעסוק בנושא שאינך מכיר? האם תציע עצמך לעבודה ללא הכשרה או ידע? האם תנסה לתקן דבר שאינך מתמצא בו? יכול להיות שתענה בחיוב לכמה מהשאלות הנ"ל, גם לאלו שלא נשאלו... אבל הנקודה העיקרית שאני מוביל אליה היא... שמעולם, אף אחד, לא מלמד אותך או לא לומד להיות ה ו ר ה. ואני מדבר בתחום של התפתחות הילד. מינקות ועד בגרות. אני לא מתכוון שבכך נמנע טעויות ונגדל דור טוב יותר. לא זאת. למרות שזו יכולה להיות תוצאת לוואי מבורכת. אני מדבר על ל ה ב י ן תהליכים, שלבים, סיבות, השלכות... להבין שמה שאתה שותל בגיל 3 נובט בגיל 12 או 17... להבין שאם אתה כהורה ומאמן הכדורסל משיאים את אותה עצה לבנך, קרוב לוודאי שהוא ישמע ויזכור את מאמן הכדורסל. להבין שיש לנו תפקיד מאד ברור ומוגדר - להיות הורים ולא חברים. הרשימה כה ארוכה... העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת למישהו בתחילת הדרך... להתחיל ישר מהילד השלישי! או... לעולם, לעולם, תטפח את הילד שבך. במקביל לבוגר. כדי שתוכל להבין את ילדיך. יש לך?

שלום לך איש!

תודה על תגובתך! אני מזוהה עם תשובתה של אביבה,ואם לקשור אותה למה שכתבת,אז אני בהחלט סבור שבכל זאת,אני מעוניין להיות חבר של ילדי...(יש לי!)... אני לא מעוניין שמאמן הכדורסל יתקבל כמובן מאליו,ועדיף עלי כהורה,ובכל מה שקשור לכדורסל,אני אמליץ לילדי לגשת אליו,אך לא שמאמן הכדורסל,יהיה עדיף עלי.... אני רוצה מאד להיות חבר טוב,של ילדי! דיסו!

Deerest

New member
לשם שינוי, כאן אין סתירה

בלכתך להיות חבר של ילדיך אל תשכח להיות הורה. חברים יש לו מספיק. יחד עם זאת, אכן, אין כל ספק שכל אחד מאיתנו כהורה מוסיף את מאפייני אישיותו למערכת המשפחתית. בכיף.

Deerest

New member
רק עוד קצת...

אם תהיה הורה, מקומך כחבר מובטח. אם ואיך תמלא אותו, זה כבר תלוי בך. אם תהיה חבר, מקומך כהורה מעורער. מה זה אומר? אתה שואל. הורה - מגיל ינקות עד בגרות. חבר - משם עד... אתה מבין, זה הדדי. מערכת יחסים כזו, כדי שתגשים את מטרתה חייבת להיות הדדית. אם רק אתה חושב שאתה חבר של ילדך זה לא מספיק. הוא גם צריך להרגיש כך. ואת זה הוא יוכל להרגיש, לדעתי, במלוא המובן רק כאשר הוא בוגר. וכדי להגיע לבגרות כזו הוא צריך הורה לצידו.

ערב טוב לך דירסט

אנ אהיה הורה שהוא גם חבר,אבל קודם כל חבר,רק אז,כנראה תפקידי כהורה יובטח.......מכיון שהורה הוא תמיד הורה בתודעת הבן/ת שלו,ומה שעושה את ההבדל זה רמת החברות של ההורה.אתה תמיד נשאר אבא,ואיזה אבא? תלוי עד כמה אתה חבר.

דיסו, מכל מה שכתבת אני הייתי

מתיחסת למילים האלה: "נוטה לא לבטוח במי שקרוב לו יותר." ומכאן אני חושבת שכדי לדבר קצת על "קרוב". מה זה? מי אמר שאמא או אבא או סבא וסבתא זה "קרוב"? למה אמורה להיות העדפה למישהו קרוב, כמו שאתה רואה/אומר את זה, על פני מישהו אחר? מתי אנחנו מרגישים קרוב? אני אגב, מעולם לא הרגשתי קרוב להורי שאינם בחיים כבר הרבה שנים. לאורך הזמן שעובר, אני דווקא רואה את ההיפך ממה שאתה אומר ... שבוע מעניין לך

נטיית התרבות

אביבה שלום, היות שכולנו נולדים לתוך תרבות שמלמדת "כבד את אביך ואת אמך" ועוד כהנה אימרות שפר בנוגע לאהבת ההורים. רוב האנשים רואים באהבת ההורים ערך עליון. יש אנשים שוואלה, משום מה זה או אחר, לא אוהבים או לא מרגישים קרובים להורים שלהם. רק מה, חלק גדול מהאנשים הללו חווים דיסוננס בין מה שהם לומדו ע"י החברה לבין מה שהם חווים. ואז נוצרות אצלהם כל מני רגשות אשם למיניהם, אשר עם הזמן מודחקים או מוכחשים ולרגשות מודחקים יש נטיה לצוץ בדרכים שונות ומשונות ולהשפיע על הגוף. מעטים האנשים אשר סוגרים מעגל עם עצמם, נקיים לחלוטין ושלמים לחלוטין עם הרגשת הריחוק שלהם מהוריהם... לכן חלק נכבד של הפסיכולוגיה עוסק בקשר של בן האדם עם הוריו. ובדר"כ המטפל/מנחה שעובד עם אותו אדם, יכול לעזור לו למצוא עמוק בפנים את אותם הרגשות/מחשבות/תחושות אשר יוצרים אצל האדם את תחושת הריחוק הזו מההורים. בברכה ובחיבוק. מיקי רוח מדבר

זו הכללה

בוטחים במי שמאמינים בו.... זה יכול להיות הורה,חבר,שכן או זר....ממש לא משנה. וזה תלוי באישיות של האדם עצמו. יש לי בן(מקובל מאוד וקל לו בחיים) שנוטה לבטוח ב100% ויש לי אחר (ממורמר מחוסר הצלחה בלימודים ומורד) שבוחן אותי באופן תמידי....ורק בסוף בסוף מסמן אותי ב
חחחח מקווה שעזרתי

מה../images/Emo70.gif יש פה מישהי חחחחחחחח

הדיסוננס הקוגניטיבי הכליל..."ואיך ייתכן שהיצור האנושי,נוטה לא לבטוח במי שקרוב לו יותר"....בדוגמא שנתתי לו הוכחתי לו שאפשר ועוד איך.... מאמינים לזה שבוטחים בו חחחחח הביצה מהתרנגולת או התרנגולת מהביצה
בוטחים ומאמינים לזה /לזו שבוטחים בעצמם.... שמאמינים במה שהם אומרים....שמיישמים את מה שהם אומרים......שעקביים בדעתם....שמשכנעים בעשייתם.....שיודעים להציג את העמדות שלהם.....שמצליחים בתוצאות. זהו בערך מקווה שעניתי

איך תדעי?

איך את יודעת שמישהו מאמין במה שהוא אומר? מה משכנע מישהו בעשייה אצל מישהו אחר? ואם אני לא יודעת להציג את העמדה שלי בצורה משכנעת... לא כדאי להאמין לי? האם אפשר תמיד להצליח? שאלות למחשבה...

יאלה ...אני עונה ../images/Emo13.gif

מה זאת אומרת?? עוקבת אחריו....בודקת כל מילה שהוא אומר....בוחנת את מעשיו...בודקת אם הוא מאמץ ומיישם את מה שהוא אומר....ואם אני מוצאת שהוא נאמן לעצמו אז אני מסמנת אותו כאדם שהוא מאמין במה שהוא אומר. ממשיכה... ואז אני בודקת אם מה שהוא חושב לנכון מתאים גם לי....לדעות שלי....לרצון שלי...לערכים שלי....לעמדות שלי....האם זה דבר חדש הגיוני שאני מעוניינת לאמץ....וככה אני משתכנעת
ממשיכה... אם את לא יודעת להציג את העמדות שלך בצורה משכנעת....אז אני צריכה לעבוד יותר קשה....אז אני עושה גם את העבודה שלך...חחחחחח....מכניסה את הכל למערבל של המוח שלי.....מעבדת את הנתונים.....מוסיפה גם לזה קצת תחושות בטן.....קצת הימור ומחליטה אם להאמין לך או לא חחחחחח ממשיכה.... לא ולא ולא
לצערי לא.....עם כל זה .....יש מקרים מסובכים.....נסתרים שכל כך קשה לפעניח.יש כאלה שלוקקיח שניייים ובסוף את מגלה שבעצם הם לא היו נאמנים למה שהם אמרו....אף על פי שמה זה היית משוכנעת שהם כן אווווף....חחחח נו איזה ציון קיבלתי

אין כאן ציונים

עכשיו תקראי את כל מה שכתבת ותראי אם את משכנעת את עצמך.. האם את מציגה את העמדות שלך בצורה משכנעת... ואם אפשר להאמין לך.... אם את בודקת כל כך הרבה...ובסוף מהמרת... מה הטעם בכל הבדיקות האלה?

טוב נו בלי ציונים../images/Emo140.gif

מאוד משוכנעת ומאמינה בכל מילה שכתבתי. אם אני משכנעת? יעיד מי שקורא אותי. אם אפשר להאמין לי? תגיד לי את....אם את יכולה להאמין לי. בודקת זה טוב ונכון לי....זו הדרך שלי.....שאני מאוד ממליצה עליה. מהמרת....כי במקרה שאדם לא יודיע להציג את העמדות שלו.....כאילו חסר נתון מאוד חשוב ויש תחושה שגם אם תשקיעי את כל היכולות להבין לא בטוח שתצליחי ....יש הימור מסוים שנכפה עליי. יש טעם בכל הבדיקות האלה
כשאני עושה את הבדיקות האלה....אני מצליחה יותר....ההחלטות שלי יותר נכונות לי....אני יותר מאושרת

מה זה בססדר../images/Emo35.gif

"הכל טוב" זה שלך נכון,מסודר זה גם שלך ומי זאת "אומרים"
ולמה ככה

למעלה