שאלה שמטרידה אותי שנים רבות....

מניסיוני...

זה לא תמיד חוסר אמון. לפעמים זו סתם מרדנות של גיל הנעורים. לפעמים זה באמת מתוך ההרגשה של הילד שהוא מכיר ויודע אותך ולא תחדש לו דבר, ואולי דווקא הנביא מהעיר האחרת יאיר את עיניו. לפעמים זה נובע מהחשש שההורה אינו אובייקטיבי כלפי בנו ואת התשובה הכנה והאמיתית יקבל דווקא מהזר.

רוצה יותר,בוקר טוב!

לזה אני בדיוק התכוונתי,למה שאת כתבת בנוגע לכך,שאם הילד כבר מכיר אותי אז כנראה שאין סיכוי שאני אחדש לו דבר...... כל הכבוד,ותודה לך על שעזרת לי להוציא את המילים מהפה.... אני רוצה להתמקד אם אפשר,בבקשה,על ההרגשה הזו של הילד,שהוא מכיר אותי, ויודע אותי,ובגלל זה אני לא אוכל לחדש לו דבר.... למה מי שמכיר אותנו,לרבות הילדים,חושב שהוא כבר מיצא אותנו? אני סבור שבגלל ההבנה הלא כל כך מציאותית הזו,אנשים שקרובים לנו,מחמיצים אותנו לא פעם,והולכים לקבל עצה בשדות זרים,ושם הם גם נופלים,אצל אחיתופל (טעות כתיב? אחיתופל או אחיטופל?) כי את העצה הכי כנה,עצה עירומה,שאין בה,אלא רק הרבה רצון לעזור,המון אהבה ובלי קנאה,אפשר למצוא,אולי,רק אצל האוהבים..... תודה לך רוצה יותר,זה היה יותר פשוט ממה שחשבתי,ולכך התכוונתי.

חזרתי עם תשובות../images/Emo13.gif

אתמול נכנסתי במקרה לפורום ועניתי לך בכלליות מה שאני חושבת.... "בוטחים ומאמינים לזה /לזו שבוטחים בעצמם.... שמאמינים במה שהם אומרים....שמיישמים את מה שהם אומרים......שעקביים בדעתם....שמשכנעים בעשייתם.....שיודעים להציג את העמדות שלהם.....שמצליחים בתוצאות." מכיוון שאני בבית אמא לבנים מתבגרים.חברה מאוד מאוד טובה שלהם.אני בוטחת בהם והם בוטחים בי.אני מכבדת אותם והם מכבדים אותי.לרוב מקבלים את העצות שלי וגם שלא, לרוב הם חוזרים ואומרים...אמא צדקת שאמרת כך וכך.יש כמובן גם פעמים שהם לא מסכימים איתי,אנחנו מנהלים שיחות...כל אחד מציג את העמדות שלו....לפעמים בכעס לפעמים בשקט...ויש גם פעמים שאני שמחה שהם עמדו על דעתם ועשו כרצונם....כי הם צדקו ואני לא....או כי שיעור הלימוד היה כזה מוצלח שהיה שווה שלא יסכימו איתי בהתחלה. ישבתי עם הבן שלי(18) ושחחנו שיחה ארוכה...סיפרתי לו עליך ועל השאלה שלך וביקשתי שיענה לי והנה מה שהוא אמר....לא נגעתי חחחחח "לא מספיק שיהיה חכם הוא צריך גם להיראות חזק, דומיננטי,מעליי או ברמה שלי כדי שאני אאמין לו." "ילד יקשיב למבוגר רק אם הוא מסכים איתו" "לרוב זה אשמת ההורים שלא השקיעו בחינוך הילד" "הכי חשוב שילד יהיה מסוגל תמיד להגיד את האמת שלו...חשוב שיהיה כבוד למילה שלו....זה ישפיע עליו לכל החיים" "אני אדבר עם הילדים שלי על כבוד,אמינות,נאמנות,יושר ...אני אראה איתו סרטים כמו שר הטבעות ....ככה הוא יקלוט הכי טוב" "כל אחד בונה לו חברים ברוח שלו....דבר שמחזק אותו.....כי אני רוצה שיסכימו איתי." "תראי למה מקשיבים לדוד XXXX ....יש לו חכמת חיים.....לא ממש חכם.....אבל חברותי....יודיע לדבר....מתחבב" בקיצור
לך שהעלית את הנושא
כי היה לי מעניין בטירוף...אני לא אספר באיזה שעה זה היה וכמה זמן דיברנו חחחחחחח היה גדול
במילים פשוטות כדי שנצליח לשכניע בתור הורים אנחנו צריכים להיות יותר מאשר חכמים וצודקים חחחחחחחח וגם בכלל בחיים. לסיכום אדם שהוא זוהר,חביב,החלטי,חזק יצליח להעביר בקלות את המסר מאשר אדם רציני, כבד,שיפוטי וכבוי.

למעלה