שאלה שראיתי בפורום אחר.....

shelycat

New member
שאלה שראיתי בפורום אחר.....

האם זה מנומס (או לגיטימי, אפילו) להביא ילדים לחתונה שהוזמנתם אליה בלי שצויין במפורש שהם מוזמנים גם כן? האם תביאו את הילדים גם במידה והם לא הוזמנו?

michal@gal

Active member
מנהל
תלוי איזו חתונה זו

אם זו חתונה משפחתית, ברור שאביא את הילדים. אם זו חתונה של חברים, אשתדל לבוא בלעדיהם בשביל שאני אוכל להנות ולא אתרוצץ אחריהם. כשאני מקבלת הזמנה, אני יוצאת מנקודת הנחה שכל המשפחה מוזמנת. מעולם לא עלה על דעתי שכאשר אני מקבלת הזמנה, צריך להיות כתוב במפורש שגם הילדים מוזמנים.

shelycat

New member
אני אחדד את השאלה...

במידה וקיבלתם הזמנה רק על שמכם ושם בן זוגכן כלומר: "לרונית ויוני אונגר" או "לרוני אונגר ורעייתו" שלא כמו הזמנה שהכיתוב עליה הוא "למשפחת אונגר" שאז ברור שגם הילדים מוזמנים.

michal@gal

Active member
מנהל
אני לא עושה את ההבדלה

אני יוצאת מנקודת הנחה שמי שמזמין אותי לא תמיד יודע/זוכר/טורח לכתוב את השמות של כל הילדים. כבר קרה מקרה שבאנו לחתונה של חברים בלי הבת (אני לא זוכרת בדיוק מה היה כתוב על המעטפה, אבל לדעתי היו רשומים רק השמות הפרטיים שלנו) והחברים מאד התאכזבו שבאנו בלעדיה.

_גלית_

New member
לדעתי, אם אלו שמזמינים - לא

מעוניינים בנוכחות של ילדים, הם צריכים לציין את זה בברור בהזמנה. אם זה לא קרה, אין סיבה לא להביא ילדים. הם הרי יודעים שלחלק מהאנשים שמקבלים את ההזמנה יש ילדים, ואין סיבה להשאיר את המוזמן להתלבט ולהיות נבוך...

shelycat

New member
שאלת המשך....

איך אתם כהורים תגיבו אם תקבלו הזמנה שבה מצוין במפורש בדרך זו או אחרת שילדכם לא רצויים/מוזמנים ? והאם עדיין תביאו אותם בכל אופן?

shelycat

New member
והאם לא מספיק..

שהמזמינים ציינו במפורש מי כן מוזמן? דרך אגב אני לא מחרחרת ריב אני פשוט מנסה להבין מה הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הסוגיה הזאת.

_גלית_

New member
תלוי במידת הקרבה אל המזמינים

וגם בסוג הארוע. צריכה להיות סיבה טובה מאוד, למה לא להביא ילדים לארוע משמח שכזה. ככה, מהבטן, אני נוטה להאמין שהייתי מוותרת על הרעיון, וההפסד היה כולו שלהם!!

בפירוש לא.../images/Emo31.gif

הזמנה שרשומים עליה רק שמות בני הזוג מיועדת רקלבני הזוג, וצריך לכבד את המזמינים. יש להם את הסיבות משלהם להזמין אורחים ללא ילדים. ואם במפורש כתוב שהילדים לא מוזמנים, אז ודאי לא לבוא איתם. ומה קרה? נצלו זאת לבילוי משותף ללא הקטנטנים.

לדעתי זה עניין סמנטי

ואין הבדל אם כותבים את שמות בני הזוג או X ורעייתו, או משפחת X. אם לא רוצים שיביאו ילדים צריך לכתוב. פעם קיבלנו הזמנה לחתונה והחתן אמר לנו בפירוש שזו חתונה ל 70 איש בלבד (זה בסדר, היא עלתה כמו ל 700), אז זה היה די ברור שלא מביאים ילדים. כמובן שאנחנו מעדיפים לפעמים להשאיר אותן בבית, כדי להתאוורר...

shelycat

New member
ואם למשל מצויין בהזמנה

"הארוע מיועד/מוגבל למבוגרים בלבד" האם גם אז תעלבו ולא תגיעו או שמא תתאמצו ותגיעו הרי זה לא אישי?

דיאנה1

New member
הבעיה היחידה היא עם תינוקות יונקים

שאי אפשר להשאיר אותם. לא כולם לוקחים בקבוק, כידוע. אני לא יכולתי לעזוב את בר ליותר משעתיים עד גיל שנה כמעט, אז ברור שחתונה לא באה בחשבון בלעדיו. אילו היו מזמינים אותי בתקופה הזו לארוע בלי ילדים אני חושבת שהייתי מרגישה ממש רע. גם ככה כשנמצאים עם תינוק קטן ומניקים יש הרגשה שלא ממש מצליחים לעשות שום דבר חוץ מזה, אז גם להרגיש "לא רצויה" בארועים.... ממש לא נעים. אני חושבת שאילו ההנקה היתה יותר מוטמעת בחברה שלנו היה ברור שיונקים קטנים שעוד לא אוכלים שום דבר אחר צמודים לאמהות שלהם, גם בארועים למבוגרים. החזון שלי הוא שבכלל יונקים קטנים יוכלו להתלוות לאמהות שלהם לכל מקום, גם בעבודה למשל, אבל זה כבר חזון אחרית הימים כנראה... מעבר למגבלה הזו נראה לי לגיטימי לחלוטין לעשות ארוע ללא ילדים. בערב יום העצמאות ארחנו אצלנו כמה חברים וביקשנו מכולם שיגיעו ללא הילדים כדי שנוכל להנות מהערב כמו שצריך. הקטע זה שבסוף כולם מצאו סידור, הגדולה שלנו היתה במסיבה משלה, ורק בר סרב ללכת לישון. עד שהאורח האחרון עזב הוא היה יחד איתנו ולא רצה לוותר.

michal@gal

Active member
מנהל
לא נעלב

ורוב הסיכויים שנגיע. אבל להגיד לך את האמת, עוד מעולם לא קרה לי שהזמינו אותנו לאירוע שהודיעו מראש שהוא מיועד למבוגרים בלבד.

מי שמזמין אותי יודע שעליו לקחת

בחשבון גם את הצוציקית שלי. אני חושבת שזה בהחלט לגיטימי.

הוספה קטנה

כמובן שכרגע לא מדובר בצוציקית שתופסת מקום בשולחן ולוקחת מנה אלא צוציקית שתופסת מקום על הציצי של אמא שלה. אם יבשקן מאיתנו במפורש לא להביא אותה אז נחשוב על סידור עבורה. אבל אני חושבת שגם אם על ההזמנה רשומים רק שמות ההורים זה עדיין לא אומר שילדים לא מוזמנים

אנחנו כעקרון לא לוקחים את איה...

לאירועים. גם אנחנו נהנים יותר לבד, אבל בעיקר - זה לא מתאים לה, זה הורס לה את סדר היום, ואני לא רואה כל סיבה שהיא צריכה להיות ברעש ובבלגן רק כדי שאני אוכל להשוויץ בה ולשמוע כמה היא חמודה. אני מאד מכבדת את זכותם של אנשים לרצות אירוע למבוגרים, ואני חושבת שמן הנימוס אם כתוב בפירוש שהאירוע לא מיועד לילדים - לא להביא אותם. אם הייתי מתכננת אירוע שבמפורש הייתי מבקשת לא להביא ילדים ואנשים היו בכל זאת באים עם ילדים, הייתי מתעצבנת. ואם זה לא ברור מההזמנה - אפשר פשוט לשאול את בעלי האירוע - בדרך כלל מצורפים מספרי טלפון לאישור. להרים טלפון ולאמר - לא היה ברור לי מההזמנה אם הילדים כלולים ואז או שיגידו לכם, בטח שהילדים כלולים, או שיגידו, מצטערים זה אירוע למבוגרים בלבד. אני חושבת שזה מנומס ומונע אי הבנות והעלבויות.

ציפי ג

New member
אני לא לוקחת ילדים לשמחות ../images/Emo104.gif

בד"כ. אלא אם כן הם יונקים קטנים וצריכים אותי. אפילו לחתונה של אחי לא לקחתי את איתי. מה הוא אמור לעשות שם בדיוק? אם אני מקבלת הזמנה מאדם קרוב (בן דוד למשל) אני לא מתבישת ושואלת מה בענין הילדים (לפעמים נעלבים שאני לא מביאה אותם). ואם זה אדם לא קרוב, לא עולה על דעתי שהילדים שלי צריכים לעלות לו 20 30$ לכיסא לערב.

shelycat

New member
רק לידע כללי מחירי מנות היום

מחירי המנה הממוצעת היום באזור המרכז לזוג שחוגג במקום סביר לקהל חילוני (יש מקומות שמזוהים יותר עם דתיים) משלם בין 35-45$ למנה לפני מע"מ ושאר הוצאות חתונה (כמו צלם ותקליטן).0 והדולר היום נושק ל 5 שקלים.

למעלה