שאלה תמימה -

שאלה תמימה -

לדעת כולנו, הממשלה צריכה למצוא פתרון לבעיית הקאסמים - פתרון מעשי, הגיוני ומיידי. זה לא יכול להמשך כך. אבל, השאלה שלי היא כזאת - מאז ההתנתקות, יש יותר או פחות הרוגים ופצועים, מקרב חיילי צה"ל ותושבי הסביבה? לגבי הפחד שמלווה את החיים בשדרות ובסביבה, אין ספק. מה לגבי מס' הנפגעים בנפש?

סרק סרק

New member
כלומר, אתה מעדיף שהמצב הקיים יימשך

שכן הפיתרון היחיד לבעיה הוא כניסה מאסיבית לעזה.

bhnadav

New member
הפיתרון היחיד למצב -

הוא מה שיחליטו עליו מערכת הביטחון, צה"ל והדרג המדיני. הצחיקו אותי רביב דרוקר ועפר שלח (כמדומני מדובר בהם) שאמרו שעם כל האמירות של ביבי, הוא היה עושה בדיוק אותו הדבר אם הוא היה היום ראש הממשלה.

טשאפק

New member
???

ישנם כמה פתרונות אפשריים, ואחד מהם הוא זה שבו תבחר הממשלה. מה פשר אמירתך כי זהו "הפתרון היחידי"?!

אשרת

New member
היחיד שרלוונטי לנקודת הזמן המדוברת

והנכונה מבחינת התנאים שבשטח והנתונים הנמצאים בידי כוחות הבטחון.

טשאפק

New member
דברו עברית

יש כמה פתרונות. אפשר לא לעשות כלום. אפשר למגן את שדרות. אפשר לפנות את שדרות. אפשר לכבוש את הרצועה. אפשר לכבוש חלק ממנה. אפשר להפציץ את הרצועה ללא הבחנה. אפשר לחסל דרגים פוליטיים בחמאס. אז מה הקשקוש על כך שיש פתרון יחיד? שהפתרון היחיד - הוא מה שהממשלה תעשה?! זה כמו לומר שעד מאי 2000 הפתרון היחיד לחיזבאללה היה להחזיק ברצועת הבטחון בלבנון ולאחר מכן הפתרון היחיד נהיה לסגת מלבנון.

לי אין פתרון, מצטער..

בשביל זה יש את הדרג המדיני והצבאי. אם היה לי רעיון, לא הייתי מתבייש בו. לך יש?

אשרת

New member
ומה יצא לך מזה בדיוק?

עוד אוכלוסייה שאתה אחראי עליה? עוד חיילי צה"ל הרוגים. אני לא מסכימה ממש עם אני כותב, אבל מאז היציאה כמות החיילים שנהרגים לנו שם קטנה משמעותי, כנ"ל מספר האזחרים. הבעיה עם ההתנהקות, היא הקאסמים, שפה באמת היה לנו הרבה מזל שלא היו יותר משלושה הרוגים.

אשרת

New member
לא זה לא.

הפתרון הוא לא עוד הרוגים חיילים מהצד שלנו
מה פתאום? השתגעת? פשוט צריך להתחיל להשטיח להם דברים שהם קצת יותר ממרחבי השיגור המוזרים הללו.

טלמ

New member
אנחנו במלכוד כאן

לא היינו מתנתקים - היו ממשיכים הפיגועים הרצחניים, חיילים נהרגים כל יום ושאר העולם היה ממשיך בניכור מאיתנו, שגם קיים כרגע אבל קטן בצורה כזו או אחרת. התנתקנו, הקסאמים בשמיים. זה מאוד לא נעים לתושבי שדרות ובאמת כואב לי עליהם אבל את הקסאמים ניתן למגר. הבעיה שכל ניסיון שלנו למגר את הקסאמים נראה לקהילה הבני"ל כפשע מלחמה. אנחנו במלכוד ותמיד נהיה. אני מסכים איתך בדבר אחד - על כל קסאם שיוטס לכיוון שדרות, לכבות להם את החשמל ל-24 שעות. אולי זה לא הומני ואני כבר רואה את כל העולם אומר את דבריו הרגילים אבל יש לי תשובה מצוינת. במקום להזרים כל הזמן כספים לרשות ולחמאס, שהופכים מאוד מהר לכסף לטרור...שהכסף הזה יושקע ע"י האיחוד האירופי בבניה של תחנות כח, תשתיות...שהם יפסיקו להיות ניזונים מאיתנו. שלא יביאו להם כסף, שיביאו להם דברים. אבל לצערי, רק אנחנו, עם ישראל, רואה בצורה הגיונית.

mean girl 16

New member
אין ספק שפעולה כזאת תעלה לנו

בהרג של המון חיילים.. השאלה היא אם תהיה ברירה אחרת. תושבי שדרות לא יכולים להמשיך לחיות כמו ברווזים במטווח, חומת מגן אזרחית של ממש.

bhnadav

New member
מלבד זאת

לא בטוח בכלל מה היעילות של מבצע כזה, לצורך מיגור הקסאמים. זה דבר שבטח נבדק במערכת הביטחון ובצה"ל ובהתאם לכך ההמלצות

bhnadav

New member
לגבי ההרוגים,

לפני ההתנתקות זכורים לנו בין השאר באפריל 2002 5 הרוגים בשדרות מתוכם 3 תינוקות, כשבחודשים שמאז ההתנתקות ברוך השם לא היו צריכים לקבור בשדרות. ליתר דיוק, היו 2 הרוגים באזור מאז ההתנתקות (ביום הבחירות אגב), והם 2 רועי צאן בדואים מהשבט אל-עזזמה ששיחקו בנפל קסאם או מרגמה (לא שמעתי על תוצאות החקירה) ונהרגו מהתפוצצותו. אפשר לומר שאלי מויאל בעצמו "מודה", שהיו תקופות הרבה יותר קריטיות מאשר התקופה הזו, בכל הקשור לקסאמים על שדרות. לגבי פצועים, אני לא מאמין שיש נתונים שנספרים עקב כך שבולטים גם נפגעי הלם וחרדה, כך אני מניח. מה שבטוח, אנו לא רוצים לחזור לתקופה של 453 הרוגים בשנה (2002) כתוצאה מפיגועים בערי הארץ.

למעלה