שאלה תמימה -

הלכת הרבה אחורה, לא חוכמה להשוות

את כמות ההרוגים ב4 השנים האחרונות לכמוה ההרוגים בפחות משנה, אתה יודע כמה הרוגים היו בשנה שלפני ההנתקות?

טשאפק

New member
המשפט האחרון לא ברור כלל

אתה טוען או רומז שהפיגועים ירדו בגלל ההתנתקות?!

אשרת

New member
תשובה תמימה...

האם מה שאתה סופו בסופו של יום זה מספר הפגיעות בנפש? כמה הרוגים יש לך? כי אם כן, זה הספירה שלך שגויה לחלוטין. אנשים יכולים להכנס לחרדה ולסרטים כתוצאה מהחיים תחת הקאסמים. הפתרון שלי: המשך החיסולים ובלי יותר מדי בעיות מוסר כאשר נהרגים לצערנו חפים משע. זה קודם כל האזחרים שלנו, אחרי כן הם.

הספירה שלי שגוייה?

אם כן, את מעדיפה הרוגים על נפגעי חרדה?! קשה לי להאמין.. ובמקומות אחרים לא קיימת חרדת קיום? כמובן שכן. עם העובדות אין להתווכח - ישנם פחות הרוגים. אין זה אומר כי לא חשוב והכרחי להתמודד עם בעיית הקסאמים.

אשרת

New member
יכולת לעבור על תגובה אחרת שלי

פה ולגלות את -- "אני לא מסכימה ממש עם אני כותב, אבל מאז היציאה כמות החיילים שנהרגים לנו שם קטנה משמעותי, כנ"ל מספר האזרחים"- כך שעם העבודות היבשות איני מתווכחת איתך. "ובמקומות אחרים לא קיימת חרדת קיום"-- בעוד איזה עיר במרכז הארץ נופלים קאסמים בדיוק? רחובות? ראשל"צ, כפר יונה, אולי?
בחייך, טיעון קצת מוקצן , לא חושב. פגיעות נפשיות עלולות להיות קשות וקטלניות לא פחות מפגיעות פיזיות.

חרדת קיום -

היא לא תמיד תוצאת של קאסמים - אבטלה, שיעור פשיעה גבוה, זיהום אויר נוראי ועוד סיבות "מצויינות" לחרדת קיום, הם חלק בלתי נפרד מהרבה מקומות בעולם. השירות הצבאי הקרבי, שחלק מאיתנו שותפים לו, וחלק חוזרים הלומים בעקבותיו.. מטר הקטיושות על קריית שמונה והסביבה. אינסוף סיבות לחרדת קיום. כולן נוראיות. יש לטפל בבעיית הקסמאים אך יש גם לקחת הכל בפרופורציה הראוייה. החרדה, לה שותפים רבים מאוד מאזרחי המדינה, היא לא קטלנית ממוות. היא גם לא בעייה נפשית.

אשרת

New member
יש לי רעיון.

בוא פשוט נזניח את תושבי שדרות ושלום על ישראל. הרי מהי חרדת קיום? כלום ושום דבר. הרי ידוע לי ולך שיש מצבים מנטלים קטלניים יותר מאשר חרדת קיום. לגבי פורפורציה- כאשר לא עליך מעיפים קאסמים, זאת קצת חוצפה לבקש מאותם אלו שכן חוטפים זאת לקחת את זאת בפורפורציה, לא?

אשרת - את מעוותת עד כדי גועל ../images/Emo5.gif

לא ממש מעוניין לדון איתך על הנושא.. עשית את זה כבר בשרשור אחר. לא מתאים לי, מצטער. מישהו אמר להזניח אותם?! מישהו אמר שחרדת קיום זה משהו פשוט?! החשש והחרדה שחווים תושבי שדרות הם נוראיים ומוחשיים עד כאב. אין ספק. להשוות אותם למוות או למחלות נפשיות זה פשוט מטומטם. זה הכל. בואי נחסוך אחד לשני את הדיון הזה. אני פרשתי.

אשרת

New member
צר לי אם לא הבנת את הציניות שבדברי.

בכל מקרה, גם אני פרשתי.

אשרת

New member
החזרה למוטב, אני מודה לך על ההגנה

אבל האמן לי שאני כותב קצת מכיר אותי ואת הידע שלי

toxic2004

New member
הם האויב.

כשאנחנו אמורים לדאוג לאזרחים שלנו, עלינו לדאוג להם בלבד. ולא לאויב שנמצא בטרור מתמיד נגדנו.

יש לי פיתרון יחסית יעיל ולה לה לה..

קודם כל הפצצה אווירת של רצועת עזה.. או טילי יריחו... דבר שני כניסה צבאית בקרקע לתחום רצועת עזה.. ותחום הכניסה הוא יהיה כמרחק שהקסאמים (שמסאמים) יכולים להגיע.. וככה במקרה הטוב הם לא יעיפו רקטות יותר ובמקרה הרע הם יעיפו וזה יפגע קרוב מאוד לתחום רצועת עזה.. כמייטב הבנתי תעשיות צה"ל כבר בהתליך של המצאת מכונה שתוריד את הקאמסםי בעודם באוויר.. אך עד שזה ייצא לפעול בצורה צרינית ייקח משהו .. כמו עוד בממוצע 10 שנים.. ולכן הייתי ממליץ להשקיעו תר מחשבה ויותר מאמצים ויותר כספים בתהליך זה בשביל שזה ייגמר מהר יותר.. ברגע שיהיה לנו מכשיר זה. נוכל לצאת בכיף מעזה. והפלסטינים יוכלו לירות קאסמים כמה שהם רוצים ואנחנו ניירת להם אותם כמו משחק ילדים..

2cookie

New member
"עוד חיילי צה"ל הרוגים"

ממתי צבא הגנה לישראל הפך למדינת הגנה לצבא?

bhnadav

New member
גם בצה"ל צריך לעשות שימוש מושכל.

ולא לזרוק אותם סתם לעזה, בלי באמת לחשוב (לאו דווקא אנחנו, אלא מערכת הביטחון, צה"ל והדרג המדיני) - מה המטרה, האם הדבר יועיל למצב, האם זה יפתור בעיות וכו'.

למעלה