שאלה

הקיזומ

New member
שאלה ../images/Emo26.gif

לגבי זיהוי של יצירה קלאסית. אני אמנם יודע לזמזם אותה, אבל, אצרף קובץ עם זימזום רק אם לא תהיה ברירה - אם אני לא טועה, היצירה (חלק ממנה) שימשה בסרט מצוייר של דיסני. זו מן מוזיקה רוסית, נדמה לי. אם אני לא טועה, היא מופיעה בקטע שבו גופי מנסה לפרוץ דלת. כל פעם הוא רץ כדי להתנגש בה ולא מתצליח לפרוץ אותה. זו מוזיקת כינורות שהולכת ככה: נה, נה-נה, נה-נה, נה-נה, נה, נה-נה, נה-נה-נה-נה-נה-נה, (וכמו השורה הראשונה רק יותר גבוה) נה, נה-נה, נה-נה, נה-נה, נה-נה-נה, נה-נה-נה, נה-נה-נה-נה-נה-נה.

הקיזומ

New member
רק שתי אפשרויות. יש גם שלישית ../images/Emo26.gif

אולי עדיף שתלך בעצמך.

באמת?

אני דווקא חושב לבן אדם שמתייחס למוזיקה כאל "נה נה נה" אין מה לעשות כאן.

lvb

New member
מיותר, מיותר לחלוטין.

בבקשה די. שניכם.

מה אומר לך...

מזמן למדתי להבליג כשכמה מהאנשים המשכילים והמלומדים שיש לנו כאן אומרים משהו נגדי אישית. אבל כשזה מגיע למוזיקה, אני לא יודע לשתוק. אתה מוזמן לחסום אותי אם זה מה שיעשה לך טוב על הלב. לריב בטח שלא באתי. אך כשמדברים על מוזיקה בשפה שהיא מתחת לכל ביקורת, אני לא מסוגל לשתוק. אנחנו קהילת המוזיקה הקלאסית של אחת המערכות האינטרנטיות הגדולות והרציניות ביותר של ישראל, אם לא הרצינית שבהן. אני לא חושב שיש פה מקום להגדרות מוזיקלית כגון "נה נה נה".

lvb

New member
מספיק עם התגובות האלה!

מה זה "תרגע"? אתה לא מכיר אותו, והוא לא חבר שלך, אז די! ו"טרגדיה" - אם קשה לך להתייחס בצורה המתאימה להודעות שנכתבות בהומור, אל תתייחס אליהן בכלל. אף אחד לא רוצה לריב אותך, בטח שלא לחסום אותך.

אם אתה מסכים שניתן להתייחס למוזיקה כאל

"נה נה נה", אז כנראה שהציטוט של אדון איינשטיין הנמצא בחתימה של ההודעה שלך מאד הולם אותך. (וזאת לא מחמאה).

amitmis

New member
../images/Emo26.gif

1) מי אני ש"אסכים" או "לא אסכים" לאיך מישהו אחר רואה את המוסיקה? 2) מוסיקה ניתנת לתיאור (ואמנם שטחי ביותר, ואולי השטחי ביותר) גם על-ידי "נה-נה-נה", "לה-לה-לה", או "שולחן-שולחן-שולחן" כביטוי לקצב שבה, לאורך התווים, למידת ההפסקות בין תו לתו, וכמובן לא לעצם התווים, ולא ללווי (אף שאפשרי), כמובן. ל(כמעט)כל מנגינה שיש, אוכל למצוא לך "תג מזהה" שיש רק לה, ומורכב רובו-ככולו רק מ"נה-נה-נה". בחן אותי. 3) אני יכול להבין שאתה רואה את המוסיקה כמשהו "אלוהי", שאין לבטאות אותו בעזרת שום אמצעי פרט לתווים עצמם, כדי לא "לטמאות" את קדושת המוסיקה. המוסיקה היא אולי ביוטי לגאונות, שמופיע בצורה מרגשת ומדהימה היישר לתוכנו, אך הוא לא "על-אנושי", שהרי אנשים יצרו אותו (ועוד אנשים כמו מוצארט החוצפן והגס!). 4) מה אתה עושה כשתה מזמזם מוסיקה, אם לא "תה-תה-תה" או "נה-נה-נה" וכו'? כן, כן - אתה (?). 5) אינני צריך להצדיק את חתימתי בפניך. אינני מסכים איתך., זה לא הופך אותי אוטומאטית לטיפש. עמית.

לא התכוונתי שהטיפש זה אתה.

התכוותי לזה שאני מופתע שאתה תומך בטיפשות. ולא, אני לא שר בלב מוזיקה ב "נה נה נה". אחרת לא הייתי מגיב כך מההתחלה.

אתה מתבקש לשמור על קדושת הפורום

אותו אתה "מנהל". אני שמעתי עליך לא מעט סיפורים אדוני המתייון. כידוע לי אתה לומד באקדמייה ומחשיב עצמך למוזיקאי משכיל ובוגר. אז אנא ממך, הוכח זאת. אל תפנה אצבע מאיימת אליי, תפנה אותה אל אלה שמזלזלים בקדושת המקצוע שלך.

Petrus

New member
הפורום אינו קדוש

אני, בניגוד אליך, לא מתרגש מכל אחד, וצריך הרבה יותר מזה כדי לפגוע ב"קדושת המקצוע" שלי. ועם כל זאת, אני גם שומר על ערכים אנושיים וחברתיים, ולא מציע לחברי פורום ללכת, או קורא להם ולמעשיהם טיפשים. ובזה אני חותם את הדיון הזה. אם יש לך משהו נוסף להגיד אתה מוזמן לפנות אליי במסר פרטי.

כן אני כבר שמתי לב מאד מזמן שהפורום אינו קדוש

וצר לי מאד על כך. אמן צריך לתת את כל נפשו ואת כל מעודו למקצוע שלו. ומה שאני רואה פה זה זלזול ממדרגה ראשונה. אבל אני בכל זאת כותב פה כי יש לי את הרצון לעזור לאנשים להבין יותר במוזיקה. ותאמין לי שאני עושה את זה הרבה הרבה יותר מרוב הכותבים פה ובטח שהרבה יותר ממך. אם אתה חושב שתפקידך בתור מנהל זה להיות שוטר, אז אתה טועה מאד. תפקידך בתור מנהל של פורום העוסק באחד מרבדי אמנויות הבמה הוא קודם כל להיות השראה לאלו המבינים פחות ממך. ואת זה אני בטח שלא רואה אותך עושה כאן. אז אנא ממך, תימנע מלהעביר עליי ביקורת, כי אני אחד מאלה שבגללם באים לפה אנשים וכותבים ושואלים.

cut2

New member
אני לא מסכים

הפורום הוא קהילה שאנשים מחליפים בה דעות ורעיונות. התפקיד של המנהל הוא למנוע פרסום של הודעות בעיתיות במיוחד, כמו למשל השמצות אישיות או הודעות שמפרות זכויות יוצרים. אז כן, בתור מנהלים, התפקיד שלהם הוא בערך של שוטר. בתור משתמשים ה"תפקיד" שלהם הוא כמו של כל אחד אחר כאן.

amitmis

New member
לא "בלב"! שאלתי איך אתה מזמזם... ../images/Emo9.gif

בכל אופן - למה שינית מ"הרברט פון קראיאן" ל"Tragedie lyrique"?

naziro300

New member
נו, עכשיו הבנתי הכל!

אתה הוא Herbert Von Karajan המיתולוגי עכשיו, אני מפסיק להתעצבן מההודעות שלך ומתחיל לצחוק

amitmis

New member
מישהו חייב להגיד לי מה קרה בעבר...

שעכשיו לא כולכם "מתים עליו". מישהו מתנדב? ול"הרברט" עצמו - סליחה על הבוטות בשאלה לעיל, אני לא שופט טרם אני שומע את הסיפור.

למעלה