ארמ, קודם כל, זה אתה
אני לא מבין למה חיידק צריך להיות נקבה. זה בגלל שהוא משתכפל לבד? בכל מקרה,אני לא מוציא אותנו מהאבולוציה, יצורים חיים כל הזמן עוברים אבולוציה, משום שלעבור אבולוציה זה בסה"כ כאשר ישנו שינוי בתדירות אללים לאורך דורות. מה שכן, אנחנו (לא לגמרי!) הוצאנו את עצמנו מהברירה הטבעית, כי הברירה הטבעית אינה בוררת את אלה שלא היו שורדים טוב בטבע. אנחנו למעשה מבצעים על עצמנו ברירה מלאכותית, או כפי שכתבתי בשרשור זה, "מבייתים את עצמנו". זה לא אומר שאיננו עוברים ברירה, פשוט הטבע שלה הוא אחר מהברירה הטבעית הרגילה. אפשר אפילו לשחק עם זה סמנטית עוד יותר ולהגיד שברירה מלאכותית זה פשוט ברירה טבעית עבור בני-אנוש, ומשום שהיא קצת ביזארית יחסית ליצורים אחרים (ואפילו על זה ניתן להתווכח, ולהגיד שזו יהירות אנושית) - אז אני קורא לה ברירה מלאכותית. מה שכן, לעומת עברנו הפלייסטוקני, בוא נאלצנו לצוד וללקט ולברוח מטורפים באמצעות רגלינו (ולא, נגיד, על-ידי זינוק לתוך הג'יפ) - אין ספק שאופי הברירה (יהיה טבעה מה שיהיה) השתנה. כן, את צודקת שאנחנו עדיין חיים בעולם הטבעי. אבל איננו חיים בתנאים טבעיים. אני זוכר שסטיב ג'ונס כתב שבני-האדם בעולם המודרני כמעט מסירים את עצמם לחלוטין מלחצים השרדותיים. כמובן שבאיזשהי צורה אנחנו תמיד נתונים ללחצים השרדותיים, כי אנחנו רוצים להצליח בעבודה, בלימודים, בחברה, וכדומה..אבל זה קל וחומר לעומת להידרש לברוח מצ'יטה כל יומיים, ולפחד מלהיטרף בזמן שינה. אלה הם לא דאגות שיש להומו ספיינס מודרניים מערביים .