שאלה

m0sh3

New member
השער של הגליון בPNAS ממוסגר במחלקה שלו ../images/Emo6.gif

its moi

New member
אכן לרב בני האדם יש פיטנס גבוה

לעקרים יש פיטנס 0. אנחנו מסכימים. אבל לקטוע רגל, שהיה הופך לשניצל-אריות לו היה צבי, כבן אדם יש פיטנס 0.95. זה כמעט לא פוגע בו.

m0sh3

New member
פיטנס זה לאו דווקא מי רץ הכי מהר

אלא מי הכי מתאים למצב נתון. אם הברירה הטבעית היתה עניין של "רק החזק שורד", היינו רואים מפלצות שרירים חזקות להחריד ולא את החיות שאנו רואים כיום.

תהליך האבולוציה נמשך תמיד

השאלה היא באיזו מהירות. יכול להיות שהיום הלחץ האבולוציוני הוא בכיוון של לגרום לאנשים להיות יותר דתיים ויותר בורים, כי אנשים דתיים ובורים מביאים הכי הרבה ילדים בעולם של היום, ועל כן עוד כמה אלפי שנים מרבית האנשים יהיו דתיים ובורים... וגם יכול להיות שלא. אם אינני טועה היו לנו וויכוחים בעבר בנושא זה בפורום.

אנשים בורים הם אלו ששומעים לדוקינס ודומיהם...

ללא יכולת חשיבה בקורתית משלהם...זוהי תלות מחשבתית,יש אנשים שחושבים במקומם,ואני לא דתי...

m0sh3

New member
אני מבין שהאנשים החכמים הם אלה

שמאמינים בתאוריות שלא ניתן למתוח עליהן בקורת כיוון שהן אינן מדעיות מיסודן.

הייתה זו תגובה ל"גן האנכי"..ו....

אתה מתכוון לתיאורית האבולוציה?...הרי כל הסבר שלה הוא אינטרפטציה אישית.למה ישנם איברים הומולוגים?-מוצא משותף. למה ישנם איברים "מנוונים"?-מוצא משותף של הקופים.למה יש סוגי מאובנים דומים?-מוצא משותף.למה יש קוד גנטי אוניברסלי?-מוצא משותף.למה אנו דומים גנטית לקופים ולעכברים?-מוצא משותף כמובן....לכל הללו אתה יכול להתאים גם את התשובה-בורא משותף. ולזה אתה קורא "מדע בקורתי"?.חשוב שוב.....אגב..ישנו ניבוי סותר של האבולוציה,ממצאים של קימורה,שבגללם קמה תיאוריית "האבולוציה הניייטרליסטית".בכל פעם משנים איך שמתחשק....

m0sh3

New member
אני חושב שאתה לא מכיר את האבולוציה על בוריה

יתר על כן, אני מרשה לעצמי להניח שאין לך ידע נרחב בביולוגיה וכימיה. הבקורת שאתה משמיע כאן ובעוד כמה הודעות שראיתי די תלושה מהמציאות ולא ברור על מה היא נשענת. יש דרכים יפות להדגים את הטענות האבולוציוניות השונות, צא ולמד ותמצא אותן בעצמך.

זה אחד הדברים שהופך תאוריה למדעית

צריך לשנות אותה כדי שתתאים לממצאים. בניגוד לדת שאין צורך לשנות אותה אף פעם. הדוגמא הבודדת שנתת כאן, וחזרת עליה בניסוחים שונים היא נפלאה: תראה איך המוצא המשותף חוזה דברים שמתגשמים, ממלא דרישות שהית דורש. מה הית מצפה שיקרה אן אכן יש מוצא משותף, והמנגנון האבולוציוני נכון? היית מצפה למצוא גנים משותפים, איברים משותפים, ברור שהית דורש קוד גנטי משותף, וראה זה פלא- אלה מתגשמים. לא מצאתי עדיין סתירה. יש אולי הרבה חורים, אבל לא סתירות. בכלל, אני לא מבין למה דתיים כועסים על האבולוציה. זה לא ברור שהתנ"ך הוא לא ספר מדע, ולא ספר הסטוריה? התנך הוא ספר חינוכי שממנו אתה אמור ללמוד איך להתנהג, איך לחיות. אם אתה רוצה לדעת על קשת בענן -פנה לפיסיקאי הקרוב למקום מגוריך. זאת לא שאלה לרב. אם אתה רוצה לדעת אם זה בסדר להרוג שכנים רועשים - פנה לרב. לפיסיקאי אין תשובות לשאלה כזאת.

מיכאל הנכבד...קח הפרכה קטנה...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=48831246 אתה עדיין קורא לזה "חור"?...ומדוע ישנן סתירות בממצאים של קימורה?

m0sh3

New member
זו שוב אותה טעות

שבה מנסים לבחון את האבולוציה בראיה בריאתנית.

Wolverchenus

New member
../images/Emo18.gif אזהרה ראשונה

כבר אמרתי שאין לי כוונה להיות סובלני עם קשקושים אנטי אבולוציוניים שמגיעים ממקורות לא מדעיים. לתת לינק דומה מבחינה זו ללעשות copy paste מאיזה אתר מחב"תי זול. לך לזהם פורום אחר.

פינוקי הכלבלב...קח תשובה..

עלעלתי בקישור ואפשר לסכם את השאלה שם היא ב"איך התפתחה מערכת מסויימת" צריך לשאול מומחה, אבל בוודאי שזה חור, - ובטח ובטח שאין שם הפרכה יכול להיות שכשיסתמו את חורים קיימים יאלצו לעשות שינוי אדיר בתורה כולה אבל גם התורה המחודשת תאלץ להסביר את האבולוציה שאפשר לראות במעבדה ואת כל הממצאים הפלאונטולוגיים. מהשאלות שלך עולה שאתה לא רק לא מכיר טוב את האבולוציה אתה גם לא מכיר את המתודה המדעית בכלל ויש לך גם בעיות בהקשות לוגיות. אתה צריך להתעמק יותר לפני שאתה כותב במקום ציבורי.

ליתר דיוק:

"בניגוד לדת שאין צורך לשנות אותה אף פעם." = "יש צורך *לא לשנות* אותה אף פעם" אגב, אני לחלוטין לא מסכים לגבי לשאול את הרב את מי זה בסדר להרוג או לא. אני מעדיף לשאול שוטר (אני חושב שאני יודע מה הוא יגיד לי).

חס ושלום!

השוטר יגיד לך מה חוקי ומה לא חוקי כמו שופט.הוא לא יגיד לך מה צריך להיות חוקי ומה לא צריך להיות חוקי.

למעלה