שאלה:

שאלה:

על איזו הסתה אתם מדברים? פה בפורום או בכלל? או שאולי זה סתם ניסיון לסתום לאנשים את הפה? כבר אסור לדבר נגד תופעת השתמטות?

vinney

Well-known member
אין תופעת השתמטות.

לא קיימת. אף אחד בפורום הזה לא מצליח להראות לי משתמט אחד, שלא לדבר על תופעה שלמה. אתה מוזמן להצטרף לחגיגה, כמובן, אתה יודע טוב מאוד מה אני חושב על התנועה בחתימה שלך, כך שבאמת שלא מפתיע שצצת פה, התפלאתי רק שלקח לך זמן.

אתה נאיבי.

עפ"י הגדרה משתמט הוא אדם שקבל צו גיוס ולא הגיע לבקו"ם. לפני זמן לא רב הייתה תכנית בטלויזיה על לכידת משתמטים. מכיון שאני פעילה בעמותה שאולי יש לך התנגדות אליה ,אולי לפחות תאמין לי שיש לא מעט צעירים שנפגשתי איתם ומצהירים קבל עם שהם ישתמטו מצה"ל.

רגע, אז תכלית העמותה שאת פעילה בה

היא לסמן כמטרה את האנשים האלה? בהם אתם נאבקים? לא יכולתם לבחור מאבק מיותר יותר גם לו רציתם... מי שלא מתייצב בבקו"ם במו ידיו הופך את חייו (וחיי משפחתו) לסיוט מתמשך.

שיויון בנטל

מתוך אתר העמותה: 'הפורום לשוויון בנטל' הינו תנועה חברתית חוץ פרלמנטרית המאוגדת כעמותה רשומה, והדוגלת בסולידריות חברתית. הפורום הוקם לנוכח מציאות של אי שוויון חריף בתרומה למדינה בסדיר ובמילואים: 34% מבני הנוער המיועדים אינם מתגייסים, מגזרים שלמים נהנים מפטור גורף בחוק, מדיניות שחרורים נדיבה של צה"ל והיעלמות הבושה בקרב המשתמטים. מדובר באי שוויון ובאפליה בין דם לדם שאיננו משלימים עמם עוד. אנו חותרים לשינוי חברתי, תחיקתי, חינוכי ופוליטי. חזון השירות השיויוני מתוך הכרה בערך השירות ובמצבה המיוחד של המדינה ולמען קיום חברה סולידרית ושוויונית, נרתמים אזרחי המדינה לשירות צבאי או אזרחי תוך נשיאה שוויונית בנטל. עקרונות השירות השוויוני 1. כל אזרח ישראלי יישא בנטל וישרת. 2. השירות יכול להיות צבאי, לאומי או אזרחי, לפי החלטת צה"ל, עם עדיפות לשירות צבאי. מי שאינו מגויס לשירות בצה"ל יופנה לשירות לאומי או אזרחי. 3. מי שנותן יותר מקבל יותר. מטרותינו 1. שינויי חקיקה כמפורט להלן. 2. שינויים בתכנית הלימודים באזרחות. 3. שינוי גישה ואוירה ציבורית שעיקרו יצירת הסכמה לנשיאה שווה בנטל. תביעותינו מהכנסת, מהממשלה ומצה"ל 1. שינוי חוק שירות ביטחון לפי העקרונות לעיל. 2. ביטול חוק טל. 3. חקיקת חוק שירות אזרחי חובה והקמת רשות לישומו. 4. חקיקת חוק זכויות משרתי המילואים. 5. מערכת תגמול מדורגת בהתאם לאופי השירות ומשכו.

אז אין ממש קשר למה שאמרת בהודעה קודמת.

הפטורים ע"פ חוק אינם כאלה שצריכים להגיע לבקו"ם ולא מגיעים. הם פשוט לא צריכים.

המטרה

לגרום לשינויי חקיקה כדי שאלה מבין החרדים או הערבים שאינם נושאים בנטל שכן יעשו כן. כמו כן ,לפעול שכל מי שאינו מתגייס וגם אם קבל פטור חוקי יחויב בנשיאת הנטל בשירות לאומי או אזרחי. ובמילים פשוטות,אין לא צריך- כולם יהיו חייבים.

אתה נאיבי.

עפ"י הגדרה משתמט הוא אדם שקבל צו גיוס ולא הגיע לבקו"ם. לפני זמן לא רב הייתה תכנית בטלויזיה על לכידת משתמטים. מכיון שאני פעילה בעמותה שאולי יש לך התנגדות אליה ,אולי לפחות תאמין לי שיש לא מעט צעירים שנפגשתי איתם ומצהירים קבל עם שהם ישתמטו מצה"ל.

vinney

Well-known member
כמה כאלה יש? כמה הועמדו לדין?

אני כבר לא שואל כמה הורשעו. לפי הגדרה שציינת אחוז המשתמטים הוא נמוך משמעותית מאחוז עברייני תנועה, גנבים, מעלימי מס, וכד'. אז למה דווקא נגד המשתמטים יוצאים בקמפיין כזה בומבסטי ומשמיץ? למה מציעים חוקים מפלים לרעה כל מי שלא בדיוק עכשיו השתחרר משירות קרבי בצה"ל? למה מכתימים ציבורים שלמים שלא עשו שום דבר רע לאף אחד?

יש לי תחושה שאתם מתווכחים לשם הויכוח

המטרה כפי שציינתי בתגובה שהגבתי לנועה מתייחסת לכל אזרחי ישראל שישאו בנטל. גם אלה הפטורים עפ"י חוק(שחלק מהם "עבדו" על צה"ל) , וגם אלה שמשתמטים.

vinney

Well-known member
אבל רגע, קודם אמרת שאת רק

נגד אלה שקיבלו צו ולא התייצבו איך פתאום שינית את דעתך תוך שניה? ואיך את בדיוק מגדירה את ה"נטל"? למה לא לעשות כלום ולקבל כסף מהמדינה במשך 3 שנים על מדים זה נטל, ובלי מדים זה השתמטות?

הבנתי אותך

אני יודעת במה אני נאבקת. המטרה שלך היא להתווכח ויכוחי סרק. לא אמרתי את מה שאתה טוען. קרא הודעותי ותגובותי. ההתפלספות שלך מיותרת.

vinney

Well-known member
אז אני אצוטט

"עפ"י הגדרה משתמט הוא אדם שקבל צו גיוס ולא הגיע לבקו"ם." מישהו השתלט לך על הניק? אני מצטער, אבל אני לא חושב שלהגיד "האמת שלי מוחלטת" זה ראוי למישהי שטוענת שהיא אימא לילדים בוגרים. כדי להיות אמא לילדים בוגרים, רצוי שתהיי קודם בוגרת בעצמך. שאלתי אותך שאלות מאוד ברורות וישירות, לא מדובר פה בשום ויכוחי סרק. את יכולה לענות על השאלות האלה (וכן, אני יודע שאלה שאלות קשות עבורך), או להגיד "ככה אמרתי", אבל אל תאשימי אותי בויכוחי סרק, כשאת לא מסוגלת להיות עקבית במשך לפחות שתי תגובות רצופות באותו שרשור

respecta1

New member
סתם כמה אנשים שאוהבים להתווכח נכנסו

לפורום והתחילו לברבר..

playtrip

New member
בואו נודה שבכלליות, אנשים לא אוהבים להלחם.

פשוט מאוד

מדינת ישראל יצאה בקמפיין מדהים ביופיו "ישראלי אמיתי לא משתמט" מיד הקמפיין הזה סחף איתו עוד אנשים מסכנים ששורפים למעשה כל בנאדם של סיים שירות צבאי מלא (וכן זה ככה אל תזיינו לי ת'שכל שלא מתייחסים לבעלי פרופיל נפשי, פטור דת וכו'). מה שקורה בפועל שאף אחד לא בדק את המספרים לעומק. אף אחד לא ראה שמדובר בקושי בקושי ב2-3 אחוזים של משתמטים טהורים.. אבל למה לא לעשות ספין תקשורתי.. למה לא להסית בלי להתחשב באנשים חלשים .. למה לא לדרוך על כחצי מהחברה הישראלית

playtrip

New member
כמו הקמפיין של בני סלע.

בואו נתפוס אותו יחד... פשוט לשדר כח, ואימה, ועוצמה... הרשעים אלו, גם דואגים שתתרום דווקא למקומות שחסד אמיתי לא יצמח מהם, הרבה פעמים, כסף שהיה אמור להגיע לעמותה למען נזקקים, עבר כתשלום ליו"ר העמותה, אשר משלשל לכיסו כ40 אלף שקלים בחודש! זה נראה לכם נורמלי? לא פלא שלכל כך הרבה אנשים חסר!!!

למעלה