שאלה:

יניבל1

New member
רוצה לשמוע משהו מפתיע?

הנאצים לא היו עם של רוצחים(יישרו קו עם המוסר העולמי,גינו רציחות ואונס וגניבות וכדומה) וגם לא עם של אפסים ואידיוטים(התרבות והאקדמיה הגרמנית דווקא פרחו מאד בתקופת השואה ולפניה) ובכל זאת הם ניהיו מה שניהיו? כי הם נולדו "עם גן נאצי"? ממש לא! הכל התחיל בקמפיינים לוחמנים שנראו בהתחלה כתמימים ביותר, אף אחד הרי לא דיבר בהתחלה על מחנות השמדה ותאי גזים , המטרה הראשונית היתה לקחת את התיסכול והכעס העצום בקרב העם הגרמני(שהיה שרוי במצב כלכלי-חברתי-מדיני לא משהו אחרי המפלה במלחמת העולם הראשונה) להפנות אותו אל מטרה נוחה ולאט לאט ובזהירות ללבות אותו עד כדי ציות עיוור להוראותיו של היטלר(גאון אמיתי אגב) וככה זה בדיוק הקמפיין הזה שנראה לך הכי תמים, אף אחד הרי לא מדבר על "רצח המוני" ו"מחנות השמדה" בסך הכל מדברים על "נטל על המדינה" ו"ישראלים לא אמיתים" (את אותם הדברים בדיוק אמרו על היהודים בגרמניה) ולאט לאט זה הולך וגובר, בעזרתם האדיבה של מנהיגים פשיסטים מהימין הקיצוני . וכמו שוויני הסביר לך זה כבר עבר צעד אחד קדימה כנראה כאשר העלו כאן כבר רעיונות למנוע צרכים בסיסים ממשטמטים, רעיונות שזכו דווקא לאהדה בקרב רבים בפורום (שלא לדבר על האהדה העצומה שזוכה לה אלעזר שטרן בטוקבקים).

respecta1

New member
../images/Emo6.gif אוי איזה כתבה אידיוטית מסלפת שכל קשר

בינה לבין המציאות או ההיסטוריה הוא מקרי ביותר.

אתה משווה אנשים לנאצים ומיד אח"כ

מתלונן על הסתה? מה נסגר איתך?

יניבל1

New member
שמתי לב לדפוס מעניין אצלכם

כשאני משווה אתכם לנאצים וטורח לפרט אתם מגיבים ב"פחחחחח איזה הזוי" או "יא מסיט!" , אולי במקום תגובות ילדותיות ושטחיות תטרחו גם אתם לפרט את תגובתכם בנושא כמו שנאי עשיתי? קוראים לזה דיון

כבר הסברתי.

מחר בבוקר מישהו יילך לרצוח את אלעזר שטרן או אדם שמתגד להשתמטות בגלל שהוא נאצי ונאצים ועוזריהם כידוע יכולים להיות מוצאים להורג כאן בארץ. מופרך? בדיוק כמו שמישהו יילך לרצוח משתמט בגלל הקמפיין הזה.

vinney

Well-known member
ואני מבין שמינו אותך להחליט מהו צדק?

מה זה "צדק"? מה צודק בעינייך בדיוק? אני אשאל שוב (ואסתכן בגידופים ובוז, כי זאת שאלה קשה) - למה לא לעשות כלום שלוש שנים ולקבל כסף מהמדינה זה נשיאה בנטל כשזה נעשה על מדים, והשתמטות כשזה נעשה בבגדי אברכים?

sayar3

New member
ויני-האר עיניי:מי מינה אותך

להחליט מה נכון ומה לא נכון? או שאולי להחליט מה צודק ומה לא צודק? למה אתה משתלח בה?כי היא מייצגת חלק מהעם (והחלק הארי שבו) ורעיונות שלא מתיישבים טוב עם הרגשתך?זכותה!

vinney

Well-known member
אני לא טוען לבעלות על צדק

אני מבקש שיסבירו לי למה משתלחים באנשים שלא עברו על שום חוק. אתה מוזמן להסביר בשמה, אם אתה חושב שהיא מייצגת אותך. אני לא מסכים איתך, היא לא מייצגת חלק ארי מהעם, למעשה היא לא מייצגת אף אחד פרט לעצמה, בדיוק כמוך וכמוני.

sayar3

New member
אני אסביר לך!

האנשים שאתה מדבר עליהם-אולי לא עברו על חוק מסויים מאחר והשתמטותם מגובית ע"י חוק שאינו נשען על ערכים חברתיים כלשהם.ופה התקלה מבחינתי.אולי צריך לשנות את החוק.!! לא סתם אני לא מגיב על הרבה מההודעות כי באמת יש צדק עם חלק מהדברים שנאמרו ונכתבו פה ע"י אלו שאינני מסכים עם דעתם.לא אמרתי שה"צד שלי" הוא הצד החכם.חכמים יש משני הצדדים (וגם לא מעט כסילים). תבין.מהנעליים שלי אני בוחר להאמין שחוקי אדם מול חברו קודמים לחוקי אדם מול המקום.לא כל אידיאולוגיה חייבת להיות מגובה ע"פ חוק. יש לא מעט אנשים שלא משרתים בצהל למרות שיכלו לשרת בו-ולמרות זאת החליטו שלא לשרת וקיבלו פטור "חוקי".-איתם הבעייה שלי אישית.כנ"ל לגבי חרדים וסיפורי "תורתם אומנותם".גם איתם הפטור הוא חוקי.אם זה בסדר????לדעתי לא!!! לכן הבעייה נעצה בחוק ולא באנשים. אתה מסכים איתי שאם החוק היה מראה אחרת לא הייתה כאן זכות טיעון לך ולקולעים לדעתך?? אולי צריך לשנות!אולי הגיע הזמן לשנות!! אני אתגלגל על זה קצת בלילה.

vinney

Well-known member
ואתה מסכים איתי שאם החוק היה

מראה אחרת, האנשים היו מתנהגים אחרת? אם אתה בא ואומר ש"צריך לשנות את החוק" - זה לגיטימי ובסדר בעיניי, זכותך לטעון ולנסות לשנות את החוק, גם אני רוצה לשנות כמה וכמה חוקים במדינה. אבל רוב מוחלט של האנשים שמדברים נגד המשתמטים - מדברים נגד המשתמטים, נגד האנשים עצמם, לא נגד החוק שבזכותו האנשים לא שירתו בצבא. מציעים פה עונשים, פגיעות, קנסות, התעללויות בכלא - כל זה נגד האנשים, שלא עברו על שום חוק. גם אם תשנה את החוק בעתיד, מי שלא שירת בצבא על פי החוק הקיים עכשיו - גם בעתיד הוא לא ישרת, כי אף אחד לא יגייס מישהו אחרי שהוא כבר שוחרר כחוק! אז למה לצאת נגד האנשים האלה? למה למנוע מהם זכויות אזרח? למה להפלות אותם? רוצה לשנות את החוק - תפעל לשינוי החוק. כמו שרבים אחרים כבר הודו פה - הסיכויים שחוק טל ישונה - שואפים (לצערי) לרמת חברי הכנסת שלנו, דהיינו אפס. ואילו השאר - ממילא שוחררו בגין בעיות רפואיות/פליליות/נפשיות/מצפוניות/התנהגותיות/גזעניות/אישיות - וימשיכו להשתחרר בגין אותן הסיבות בדיוק, וזה לא משנה אם אתה תנסה לחייב אותם לשירות על מדים (צבא/משטרה/שב"ס) או בלי מדים (שירות לאומי כלשהו). אתה יכול לאהוב את זה או לא לאהוב את זה, אבל לא לפגוע באנשים האלה, כי הם לא עברו על שום חוק. גם לא החרדים. ולעניין עצמו - אני באמת מאמין שאין לצה"ל צורך בכל כך הרבה אנשים. שירות לאומי? צריך לבחון את זה, לא בטוח שיש צורך בזה. פעילות חברתית לא עושים בכפיה.

sayar3

New member
שאלה היפותטית:

חבר כנסת\שר בממשלה\רוה"מ שגנבו משהו\מעלו בכספים\הפרו את אמון הציבור במעשה פלילי-לדעתך אמורים להישפט ככלל האזרחים?או שמא הם פטורים מדין? אתה בטח שואל את עצמך למה אני שואל אותך את זה ואיפה המוקש-אז תענה לי קודם ואחר כך אמשיך.

vinney

Well-known member
אני לא אוהב שאלות היפוטתיות

אבל למזלנו, זאת לא שאלה היפוטתית כלל וכלל, ודוגמת אריה דרעי מראה שלא רק ששר נשפט ככלל האזרחים, אלא אף מחמירים איתו.

vinney

Well-known member
נכון

כמו שאמרתי - אני לא אוהב שאלות היפותתיות. יש לך משהו להגיד - תגיד את זה, אל תלך סחור סחור.

למעלה