שאלה:

וזו הסתה בגלל ש...?

אז ישראלי "אמיתי" לא משתמט. אז מה? קשה לי להאמין שהקמפיין הזה הזיז או יזיז למישהו שערה מאחורי האוזן. מי שלא היה מקבל משתמט לעבודה לפני הקמפיין הזה, לא יעשה את זה גם אחריו. מי שכן היה מקבל משתמט לעבודה לפני הקמפיין הזה, יעשה את זה גם אחריו. הציבור לא מטומטם (כל כך).

בגלל זה הקמפיין הזה מטומטם מטבעו

חוץ מלפגוע ולתת הרגשה לאנשים שלא הצליחו להסתדר בצבא הוא לא עושה כלום.

איך? איפה ההסתה פה?!

אתה לא יכול להגיד "זו הסתה כי זה מסית" כי אתה בעצם לא אומר כלום.

vinney

Well-known member
ההסתה לא בסיסמא

ההסתה במטומטים שמאמצים אותה. אתה ראית מה הולך פה בפורום? אנשים מציעים להכניס "משתמטים" למחנות ריכוז לכל חייהם, למנוע מהם תעסוקה, למנוע מהם השכלה, למנוע מהם חיים (טוב, זה נחמק אחרי יומיים), ואנשים שכותבים את זה פה - אני בטוח שיהיו כאלה שגם יישמו את זה בפועל. אז אם באים לפה אנשים שטוענים שלמשתמטים אין זכות לחיות על דמם של אחרים (טענה שמישהי טענה פה בפורום, זה נמחק יומיים אחרי בעקבות תלונות שלי, ואני מקווה של עוד אנשים), ואף אחד לא אומר להם כלום על זה, אז הם יראו בזה הסכמה שבשתיקה. מי ימכור לוקשים אחרי הרצח הראשון שזה עשבים שוטים? מי יתחיל לספר שזה "משוגעים"? כשאתה פותח תיבת פנדורה - אתה לא יודע איך לסגור אותה. קמפיינים פאשיסטיים אסור לפתוח. למי מי קבע מיהו ישראלי אמיתי? מי קבע מיהו משתמט? אנשים פה מוכנים לזרוק בוץ ברבע מהאוכלוסיה, וכי למה? כי הצבא שיחרר אותם???

נו באמת...

אם מישהו חס וחלילה ירצח משתמט זה לא יהיה בגלל ה"הסתה" כאן אלא בגלל שהוא אפס, אידיוט ורוצח. הודעות כאלה באמת צריך למחוק אבל רק בגלל שהן לא ראויות ודביליות בדיוק כמו הודעות ה"פאשיסטים" וה"נאצים" (שגם הן הסתה, הרי מישהו עלול להחליט לממש בעצמו את עונש המוות לנאצים ועוזריהם הפאשיסטיים). ישראלי אמיתי? לא יודע מה זה אומר. אני לא בטוח שמי שכתב את זה יודע מה זה אומר.

vinney

Well-known member
לפשיסט יש הגדרה ברורה

שאחד מהם הביא לפה בפורום, והראתי לו על בסיס דבריו שהוא עונה להגדרה. אין בזה שום הסתה, כשאני אומר למישהו שהוא פשיסט - אני מציין עובדה. כשאתה אומר על מישהו שהוא משתמט, על סמך מה אתה טוען את זה? מה מגדיר משתמט בעיניך? מה מגדיר משתמט בפני המדינה? מה מגדיר משתמט בפני האלוף (עדיין, לצערי) שטרן, שאחראי לעצם קיומם? בעיניי רב אלוף (במיל') מופז, אחראי לא פחות? אנשים לא רוצים לשרת בצבא, וזה טוב. צבא צריך להיות הכרח רע, לא משהו טוב שיש לעודד. עידוד המיליטנטיות בציבור, עידוד הלוחמנות, עידוד הכוח - לא יבוא לשום מקום טוב.

לפאשיזם יש כמה עקרונות מרכזיים

כמו: רק למפלגה אחת יש זכות קיום, "המנהיג הוא בדרגת אל", התנגדות מוחלטת לדמוקרטיה, עם שלא נמצא במלחמה תמידית מתנוון, המלחמה מוציאה מהאדם את כל הטוב שבו ועוד חרא כזה... לקרוא לאדם שלא מאמין בעקרונות האלה "פאשיסט" זה כמו לקרוא לאתאיסט "חרדי". זה מעיד על בורות במקרה הטוב ועל רשעות במקרה הרע. איטליה הפאשיסטית היתה בעלת ברית של הנאצים במלחמת העולם ה-2 ולכן הפאשיסטים הם "עוזריהם". משתמט הוא אדם שלא שירת בצבא (או ביצע שירות לאומי/ אזרחי כלשהוא) שלא כדין, גם אם באופן חוקי. אם אתה צריך לשקר או לרמות בשביל משהו, כנראה שמה שאתה עושה לא ממש לגיטימי, גם אם קשה עד בלתי אפשרי לתפוס אותך. צבא הוא הכרח רע אבל עדיין הכרח במזרח התיכון. רוב האנשים לא רוצים לשרת בצבא, אבל אין להם ברירה. צבא מקצועי? אני לא בטוח שכדאי לעשות ניסויים במצב של היום. אולי כשיהיה שלום או כשהמצב ישתפר.

vinney

Well-known member
קם סטאלין היה פאשיסט

והוא בהחלט לא נמנה על עוזריהם של הנאצים. זה שהנאצים הם דוגמא לפאשיסטים, לא עושה את כולם כאלה. אבל שים לב מה קורה בפורום הזה - כל מי שלא מיישר קו עם האידאולוגיה - פסול (קוראים לי בשמות גנאי, מגדפים, מקללים, וכל זה למה? כי העזתי לצאת נגד הפורום), הרי לך מפלגה מעל הכל. הכל בשביל הצבא, כולם למען המדינה, שום דבר למען האזרח לא מתקבל כטוב אם זה לא בא לטובת המדינה, ומי החליט על טובת המדינה? במקרה שלנו - המנהיג הבלתי מעורער - שטרן. הרי לך כל הסממנים. במשפט שלך יש סתירה - "שלא כדין" לא מסתדר עם "גם אם באופן חוקי". מי שלא שירת באופן חוקי - לא שירת כדין. אם הצבא לא מאשים אותו בשקר או רמיה, מי אתה שתאשים?

סטאלין לא היה פאשיסט.

הוא סתם היה מופרע. תנסה לשים לב איך אתה פונה לאנשים ואז אולי תבין למה קוראים לך בשמות גנאי. שטרן המנהיג הבלתי מעורער?
אני חושב שהדביל הזה הוא הגורם היחיד שמלכד את העם הזה. לא נורא, השנה הוא משתחרר. ותחליף את "שלא כדין" ב"בצורה מסריחה" וזה יסתדר.

vinney

Well-known member
גם העגבניות עולות הרבה החורף בצורה מסריחה

נו, נכניס לכלא את כל הירקנים?

אבל מותר לדבר על להחרים אותם.

מותר לא לקנות אצלם. מותר להציע דרכים כדי למנוע או להקטין את הנזק שהם גורמים לנו. אין בזה שום דבר רע.

vinney

Well-known member
נכון

זה נקרא חרם צרכנים. אבל כשאתה מדבר על להחרים אנשים, זה הופך לקצת יותר בעייתי. אתה לא מחרים ירקן כבן אדם, אלא כספק שירות. אתה מוותר על העגבניה שלך כדי לעשות לו דווקא. מה עם המשתמטים? איך בדיוק תפעיל עליהם חרם צרכנים? הם יפתחו עסק ולא תקנה שם? זכותך. אתה תפתח עסק ולא תעסיק אותם? אסור לך על פי חוק. ברור?

יניבל1

New member
ויני

חרם צרכנים על אנשים שלא פשעו(עמו לבטח אחוז גדול מאילו שהשתמטו ועשו זאת כחוק) לא מזכיר לך את החרם צרכנים על היהודים בתקופת הפרו-שואה?

בקשר לירקנים מותר לדבר על זה

אבל בקשר למשתמטים אסור? הרי שניהם בסה"כ לא עוברים על החוק. לכן אם אתה מסכים שבקשר לירקנים זו לא הסתה, הרי גם בקשר למשתמטים זו לא הסתה. לאם זו הסתה או לא הסתה, אין קשר לזה אם אתה תומך בזה או לא.

vinney

Well-known member
מותר לדבר על מה? להכניס אותם לכלא?

לא, אסור. ירקן זה לא בן אדם, ירקן זה תפקיד. מישהו יכול להיות ירקן, להיות גרוע מזה, ולמצוא לעצמו תעסוקה אחרת. מישהו שהצבא החליט שלא ישרת - לא רק שלא בהכרח יכול לשנות את זה, אלא גם לא צריך לשנות את זה, כי זאת לא החלטה שלו! אבל על סמך זה אתם מסיתים אנשים לפגוע בהם! יש קצת הבדל בין לקנות בחנות א' ולא בחנות ב' לבין לתת לבן אדם א' להתקיים ולא לבן אדם ב'.

ירקן הוא לא בן אדם?

בשני המקרים מדברים על פגיעה בבני אדם שלא עברו על החוק. בכל מקרה, נראה לי שמיצינו.

vinney

Well-known member
אתה פשוט לא מבין

אני לא קונה בקסטרו כי זה יקר. אני פגוע בהם? אולי. אבל זאת זכותי. אתה לא מעסיק מישהו בקסטרו כי הוא משתמט לדעתך. אתה פוגע בו? אולי. וזאת לא זכותך. מיצינו?

למעלה