שאלה

Papito

New member
מול 8 ידיים בטורניר

זה נכון. אתה הכי חזק רק לפני פלופ, בפלופ פתאום יצוצו לך כל מיני זוגיים הזויים, רצפים ופלאשים.

המטרה שלך היא לזכות בכמה שיותר כסף (צ'יפים)

ולא בכמה שיותר ידיים. כאשר אתה נכנס אול-אין עם זוג אסים לפני הפלופ נגד יד אקראית אחת הרווח שתעשה מהיד בטווח הארוך (בהנחה שהתחלת עם 1500 צ'יפים) הוא 1056 לכל פעם שאתה מבצע את המהלך הזה. כשאתה נכנס אול-אין עם זוג אסים לפני הפלופ נגד 8 ידיים אקראיות הרווח שתעשה מהיד בטווח הארוך הוא 3724 לכל פעם שאתה מבצע את המהלך הזה. לכן עדיף לך בהרבה לשחק מול 8 שחקנים מאשר מול שחקן אחד.

Papito

New member
אתה צודק וטועה.

כשאני נכנס מול יד אקראית אני אעשה רווח גדול. כשאני נכנס מול 8 ידיים. הסיכון גדול יותר מהרווח. אני ארוויח 3724 רק בהנחה ואף אחד מה8 לא הצליח לייצר זוגיים, שלישייה, סטרייט או צבע (שלא לדבר על פול האוסים ורביעיות). הסיכוי שזה יקרה גבוה יותר מול הסיכוי שהזוג הבודד שלי ינצח. עכשיו, בגדול המטרה היא בסופו של דבר להרוויח כמה שיותר כסף צ'יפים. אבל לא תמיד. ואני אסביר (אני לא בא להסביר מזווית של מדע מדוייק כי זה פוקר, אני בא להסביר מהזווית שלי): 1.כשאתה משחק בטורניר גדול מאוד (מעל 200 איש לצורך העניין) המטרה בשלבים הראשונים היא לשרוד, ואמנם AA היא אחת הידיים שכן שווה להכנס איתה בכל רגע נתון. אבל במצב כזה עדיף לשרוד את הסיבוב ולתת ל7 אנשים לעוף, במקום להיות אחד מהם. כי הסיכוי שתעוף הוא גבוה מאוד, הרבה יותר גבוה מאשר שתזכה בקופה המתומנת (לצורך העניין סוטד קונקטורס היא יד עדיפה בסיבוב של 8 איש מאשר אסים, בגלל האפשרויות ובגלל מספר האאוטים שיד כזו מאפשרת). 2. כשאתה משחק בטורניר קצר ומרבית השולחן באול אין, פרי פלופ ואתה מחזיק באסים, גם אז שווה לעשות פולד. מהסיבות שהזכרתי למעלה ומהסיבה העיקרית שכשהרוב יעוף אתה ישירות תכנס לבועה. אז נכון, המטרה היא לעשות כסף, השאלה היא איך? ע"יי הישרדות, הישרדות והישרדות. ברגע ששרדת את הרגעים הקריטיים, מצידי שתכנס גם עם Q7o ואני אמצא את זה הגיוני
. כששאלתי את השאלה הזו רציתי לראות עד כמה אנחנו מסוגלים לשלוט בדחפים שלנו במשחק. כי זה הרי ידוע שמבחינת הגיון כשאתה מול 8 ידיים אחרי פלופ, טרן וריבר, האסים שלך כמעט בטוח לא יהיו הכי חזקים סטטיסטית. אבל מצד שני כשהדילר מסיים לחלק ואתה רואה את ה2 אותיות האלה כל מה שבא לך לעשות זה לדחוף הכל ולהשוויץ ביד בשואודאון. עכשיו טיפה מספרים: ביד של 8 משתתפים, כש7 מהם מחזיקים יד רנדומלית, הסיכוי הממוצע ליד הוא בין 10-15 אחוז, כשהאסים הם 30%. זה אמנם יותר מהשאר אינדיבידואלית, אבל 30 אחוז זה לא מעט לסכן את המעמד שלך ואת הכסף (צ'יפים) שלך כ"כ מוקדם לפני פלופ. קח בחשבון שזה אתה מול 7 אחרים, מה שיוצר מצב שהם מובילים עליך ב70 אחוז, מה שמסביר למה זה לא רעיון טוב כ"כ. ב5 פלופים רנדומליים לגמריי שהרצתי: בפעמיים האסים ירדו מ30 אחוז ל17 אחוז, פעם אחת ל12 אחוז. פעם אחת הם עלו ל44 אחוז, ופעם אחת הם נשארו ב30 אחוז. מה שמסביר שרק 1 ל5 שווה להשוות אול אין קבוצתי עם אסים. לא עסקה משתלמת כ"כ

modz0r

New member
לא כל כך מסכים

ז"א, מה שכתבת בדוגמא השנייה (לפעמים) נכון, אבל השאר אני לא כזה מסכים. קודם, אתה אומר שיש לך 30% נגד 7 ידיים נורמליות (לא בדקתי, אבל אני מאמין) לפני הפלופ, וזה האחוז שצריך להסתכל עליו. אחוז הניצחון שלך אחרי הפלופ לא משנה פה, כי לא משחקים אחרי הפלופ, אלא רק לפניו, ולכן צריך להסתכל על האחוזים שיש בחלק שמהמרים בו. מה שאומר, שה-win odds זה 2.3:1 ביד כזאת. באול-אין שביד הראשונה אתה מכניס 1500 צ'יפים לקופה של 10500 (בלי הכסף שלך), ככה שמבחינת pot odds יש לך 7:1 (דיי הגיוני כשאתה נכנס אולאין נגד 7 אנשים כשלכולם יש את אותו מספר הצ'יפים). לפי ה-pot odds, אם אתה זוכה ביד אחת כל 8 פעמים שהיד רצה, אתה ב-even, ככה שאם אתה זוכה כל 3 פעמים שהיד רצה (3.2 ליתר דיוק), אתה במצב מצויין. ועוד משהו שלא החשבת, זה העובדה שבמידה ואתה כן זוכה בקופה הזאת (וכבר אמרנו שהסיכוי לנצח הוא יחסית גדול), אתה במצב מצויין להמשך הטורניר. יש לך 12000 צ'יפים כשלכל שאר המשתתפים בטורניר יש 1500 (חוץ מבודדים שיש להם קצת יותר).. נקודת התחלה מצויינת להגיע מאוד רחוק בכסף. בסך הכל, לדעתי להשוות במצב כזה זה +EV.

Papito

New member
יש לי 30 אחוז לפני פלופ

זה אומר שמבחינתי כשחקן יחיד מולי יש 70 אחוז. וזה לא משנה אם ה70 אחוז מחולקים ל7 שחקנים או שייכים לשחקן אחד. מבחינתי כל מי שנגדי הוא אחד, "הבית" כמו שמישהו הגדיר יפה באחד השרשורים כאן. במצב שה"הבית" (ששוב אני מזכיר, לא משנה לי אם הוא אחד או 7) מוביל עליי באחוזים ויותר מפי 2, לא משתלם לי להמר. זה נכון שאם אני מנצח יד שכזו אני במצב מצויין, אבל אנחנו מדברים על הלפני, על האם בכלל לקחת את הסיכון

modz0r

New member
הוא מוביל עליך פי 2 באחוזים לניצחון

אבל בטווח הארוך, אתה תרוויח יותר. פעם ראשונה שזה קורה, אתה מפסיד, ואתה במינוס 1500 צ'יפים. פעם שנייה שזה קורה, אתה מפסיד, ואתה במינוס 3000 צ'יפים. סטטיסטית, פעם שלישית שזה קורה אתה אמור לנצח, ואז אתה בפלוס 9000 צ'יפים. רביעית וחמישית אתה מפסיד, ואתה בפלוס 6000. שישית אתה מנצח, ואתה כבר בפלוס 18000. בגלל זה לדעתי כן כדאי לקחת את הסיכון הזה.. בטווח הארוך אתה תצא בפלוס מהעסק הזה, ועוד פלוס גדול מאוד. הרי אף פעם לא מסתכלים על האחוזים שיש לך לנצח את היד, אלא האם בטווח הארוך אתה תרוויח מהפעולה שאתה הולך לעשות. הדוגמא הכי טובה היא אם יש לך flush draw אחרי הפלופ. גם במקרה הזה ה-win odds שלך עומד על בערך 2:1 (קצת יותר טוב מהמקרה עם האסים), ובכל זאת בטווח הארוך שווה לך להשוות הימור קטן, למשל אם הקופה היא 1000 צ'יפים, והיריב מהמר על 200 צ'יפים. כמובן שאם תשאל אותי אם אני מעדיף אולאין נגד אדם אחד או 7, אני אגיד לך אדם אחד, אבל אם אני הביג בלינד ו-7 אנשים לפני נכנסו אול אין ויש לי AA, אני נכנס.

Johnblaze

New member
**הפעם היחידה שזורקים AA לפני הפלופ**

הפעם היחידה שזורקים AA לפני הפלופ הוא בטורניר לווין ככשנגיד יש 4 זוכים באותו פרס וכל השאר מפסידים ואתה מקום 4 ומעלה אתה לא צריך בכלל לשחק אף יד,כי אתה נותן לבליינדים לאכול את המתחרים, גם דן הרינגטון כתב על זה בספרו כל מצב אחר אתה חייבלשחק AA (אפילו בבועה) פפיטו אתה לא צודק,אתה צריך להבין את מושג התוחלת. תקשיב מה שאמר לך הצב

estyelish

New member
כן להשוות

אם אתה מול 7 אנשים באול אין לפני הפלופ עם זוג אס יש לך סיכוי של 30 אחוז להכפיל את הכסף פי 8 שזה אומר שלטווח הארוך אתה מכפיל את הכסף שלך פי 2.4 מה שאומר שלמשחק שהוא לא טורניר והמטרה בו היא לא לשרוד אלא להרויח כסף ברור ששווה לך להשוות ואם שניים נכנסו לפני הפלופ באול אין הסיכוי שלך לנצח הוא בערך 65 אחוז ואם תנצח אתה מכפיל את הכסף שלך פי שלוש מה שאומר שאם תעשה את זה הרבה פעמים לטווח הארוך אתה מכפיל את הכסף שלך כמעט פי 2 מה שאומר שאם יש לך זוג אס ואתה לא בטורניר אתה מעדיף שישוו אותך 7 אנשים מאשר 2.

Papito

New member
אני מדבר רק על טורניר, קש זה משהו אחר לגמריי

בקש גם אני הייתי משווה.

אי אפשר להסיק מ5 ידיים שהרצת שום מסקנה.

בוא נעבור על זה לפי תוחלת מול כמו שאתה אומר 30% סיכוי לנצח של AA. כולם לצורך העניין שמו 100 ציפים = 800. 0.3*800 = 240. עכשיו נניח מול 2 ידיים. אחד זוג קינג והשני 89 סוטייד . הסיכוי שלך 61% . 0.61*300=183 מובן?

כמה דברים -

1. "כשאני נכנס מול יד אקראית אני אעשה רווח גדול. כשאני נכנס מול 8 ידיים. הסיכון גדול יותר מהרווח." - לא נכון. אי-אפשר להשוות בצורה ישירה בין הסיכון לרווח כאן מהסיבה הפשוטה שמדובר ביחידות שונות. זה כמו לשאול אם תנין הוא יותר ירוק או יותר ארוך - אין לזה שום משמעות. רווח = סיכון * גודל הקופה. כשאתה נגד שחקן אחד: הסיכון - 0.85, הקופה - 3000, הרווח - 1056 (לאחר שהורדתי את 1500 הצי'פים ההתחלתיים). כשאתה נגד 8 שחקנים: הסיכון - 0.38, הקופה - 13500, הרווח - 3724 (לאחר שהורדתי את 1500 הצי'פים ההתחלתיים). 2. "אני ארוויח 3724 רק בהנחה ואף אחד מה8 לא הצליח לייצר זוגיים, שלישייה, סטרייט או צבע (שלא לדבר על פול האוסים ורביעיות). הסיכוי שזה יקרה גבוה יותר מול הסיכוי שהזוג הבודד שלי ינצח." - טעות כמובן. אם אף אחד לא הצליח ליצור כלום והיד שלך מחזיקה אתה מרוויח 11500. אתה מרוויח לטווח הארוך 3724 כל פעם שאתה עושה את המהלך הזה לא משנה מי ינצח ביד. 3. "הרבה יותר גבוה מאשר שתזכה בקופה המתומנת (לצורך העניין סוטד קונקטורס היא יד עדיפה בסיבוב של 8 איש מאשר אסים, בגלל האפשרויות ובגלל מספר האאוטים שיד כזו מאפשרת)." ממש ממש לא - זוג אסים נגד 8 ידיים אקראיות - 38%, TJs נגד 8 ידיים אקראיות - 28%. 4." ביד של 8 משתתפים, כש7 מהם מחזיקים יד רנדומלית, הסיכוי הממוצע ליד הוא בין 10-15 אחוז, כשהאסים הם 30%." - שוב טעות, הסיכוי לאסים הוא 38% ולידיים הרנדומליות הוא 8%. 5. "ב5 פלופים רנדומליים לגמריי שהרצתי:בפעמיים האסים ירדו מ30 אחוז ל17 אחוז, פעם אחת ל12 אחוז. פעם אחת הם עלו ל44 אחוז, ופעם אחת הם נשארו ב30 אחוז. מה שמסביר שרק 1 ל5 שווה להשוות אול אין קבוצתי עם אסים. לא עסקה משתלמת כ"כ" - מ-5 ידיים שהרצת אי-אפשר כמובן ללמוד כלום על שום דבר מהסיבה הפשוטה שמהמדגם שבחרת קטן מדי כדי להסיק ממנו מסקנות. נ.ב יש מקרה אחד ספציפי שבו חובה לזרוק זוג אסים לפני הפלופ (דן הרינגטון כתב על זה באחד הספרים שלו). מישהו יכול לנחש מהו?

modz0r

New member
אהמ

סטלייט שבו X אנשים זוכים בכרטיס, נשארו X+1, יש אולאין של 3 אנשים לפניך ואתה low stack? אני מתבייש להגיד שעדיין לא יצא לי לקרוא את הספרים שלו.

במצב כזה עזוב אותך ;;

אודס תן לי להרוויח כסף שלוש עשו אול אין אם לא יהיה משהו מיוחד זה אומר שאתה הרווחת כסף וזו המטרה וזה באמת תהיה הפעם היחידה שאני אזרוק את היד הזו למרות שמה שאני שונא בזוג אס וזה גם דוייל ברונסון אמר בספר מולטי סיסטם שהוא יותר אוהב אס קינג מאשר אס אס כי אס אס קשה יותר לזרוק אתה כמעט תמיד תרגיש איתה מלך העולם לעומת אס קינג שיותר קל לזרוק אס אס מצריך הרבה יותר משמעת עצמית

Johnblaze

New member
עניתי לך

למה אתה לא קורא? ? http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1677&msgid=131857064

Harleydude

New member
אתה מדבר על סיכון מול רווח, בוא נסדר את זה

ואמרת : "כשאני נכנס מול 8 ידיים הסיכון גדול יותר מהרווח". פה הטעות שלך. אוקיי, אז הדס אפ מול יד אקראית יש לך סיכוי של 85% אחוז להכפיל. אז אוקיי, ה85 הזה הולך לצנוח משמעותית כשתהיה מול 8 ידיים, אבל הפוטנציאל לרווח הולך לזנק לשמים. לכן היחס סיכוי רווח שלך לא רק שלא נפגע אלא מבחינה מסוימת גם משתפר. להלן כמה דברים שהרצתי בPokerStove: אס אס באול אין מול 8 (שים לב שזה תסריט הזוי, בכוונה לקחתי 8 ידיים ולא 3-4 בשביל להקצין את המצב) רנדומליות: Hand 0: 34.638% 34.42% 00.22% 280053 1756.28 { AcAd } Hand 1: 08.161% 07.40% 00.76% 60194 6199.61 { random } Hand 2: 08.195% 07.43% 00.76% 60469 6203.94 { random } Hand 3: 08.153% 07.40% 00.75% 60225 6107.78 { random } Hand 4: 08.166% 07.41% 00.76% 60248 6188.69 { random } Hand 5: 08.210% 07.44% 00.77% 60511 6283.44 { random } Hand 6: 08.215% 07.45% 00.76% 60646 6191.36 { random } Hand 7: 08.145% 07.40% 00.75% 60181 6089.53 { random } Hand 8: 08.118% 07.37% 00.75% 59923 6124.36 { random } קצת בלגאן, אבל יש לך EQUITY של 35%!!! ז''א, אתה אנדרדוג של קצת פחות מ2 ל1 אבל אתה מקבל 8 ל 1 על הכסף שלך! לוותר על זה, זה פשוט להשאיר כסף על השולחן לדעתי. אם תעשה את זה 100 פעמים עם ערימה של 1000 צ'יפים נגיד (בוא נגיד שלכולם יש אותו דבר בתחילת הטורניר לצורך הדוגמא) אז 65 פעמים הפסדת אלף ו35 פעמים יצאת ברווח נטו של 8 אלף. אז 65000 הפסדת, ו35 * 8 = 280 אלף הרווחת. 280000 - 65000 = 215000 215000 \ 100 = 2150 בממוצע כל פעם שאתה נכנס באול אין עם אסים מול 8 ידיים אקראית אתה מרוויח (!) 2150 צ'יפים. סתם לשם השוואה אם אתה עושה את החישוב לאס אס מול יד רנדומלית בהדס אפ הרווח שלך פר יד הוא 700 צ'יפים שזה פחות! כל זה פרי פלופ כמובן כן? לקפל אסים אחרי הפלופ אם אתה חושב שאתה מפסיד זה דיבור אחר לחלוטין. מה שכן, דיברת על הישרדות בטורניר. אמנם אתה צודק, והישרדות זה נורא חשוב בטורניר, אבל אסור לחשוב רק על הישרדות, כי בטורנירים עצם ההישרדות והכניסה לכסף לא שווה הרבה אם אתה משחק הרבה טורנירים ואתה מתנדנד במקומות האלה. בטורנירים חשוב לעלות על גל ולפעמים אפילו לקחת סיכון גדול מוקדם בשביל לבנות ערמה גדולה כדי שתוכל ליצור לעצמך סיכוי לזרום עמוק בטורניר (אתה שם לב שהרבה מקצוענים לפעמים עפים ממש מוקדם בטורנירים? זה לא בגלל שהם לא טובים, זה בגלל הדבר הזה בדיוק). קח כל אדג' שנותנים לך, גם אם זה אומר שיש 65% סיכוי שתעוף (כן כן!!) אם אתה מקבל מחיר שממש שווה את זה, ו8 אנשים באול אין זה מחיר שאני אקח בשמחה כל יום.

Papito

New member
עכשיו, זו גם הסיבה למה חטפתי את העצבים שלי

כי מילא הדיון היה התלבטות אם להכנס או לא להכנס, כשהסיבות למה להתלבט ידועות לכולם (כמו שציינתי בהודעה הקודמת, שזה מסוכן, האחוזים לא לטובתך אחרי פלופ וכו' וכו'. התעצבנתי כי לא ציפיתי שמישהו יבוא ויגיד משהו בסגנון "בואנה מה קרה לך הכי טוב שייכנסו איתך כמה שיותר אנשים" כי זה פשוט לא נכון. ואני מקווה שאחרי ההסבר הארוך שלי הבנת את זה. אם פגעתי בך כבנאדם אני מתנצל, אני בטוח שאתה שחקן טוב מאוד. המטרה שלי הייתה לבדוק כמה מהאנשים פה יכולים לשחק מאופק, נכון והכי חשוב חכם.

למעלה