שאלה

שלום לכולם. חדש פה

תסלחו לי על ההתערבות, אבל לא מקפלים פוקט רוקטס פרה פלופ גם אם העולם התהפך. נקודה. ואני רוצה לראות שאחד בלבד מכל הפרופשיונל פליירס בעולם היה אומר שיש מצב שהוא זורק AA פרה פלופ. יום טוב. ושוב סליחה על ההתערבות, פשוט לא יכולתי להתאפק.

מה גם שסיטואציה כזו יכולה לקרות רק בפרירול

אין מצב שתמצא 6 אידיוטים על היד הראשונה בטורניר קאש באותו שולחן

nady4u

New member
יש גם פתגם שאומר

לך אל הצב ראה דרכיו וחכם פוקר הלוואי והיה לי AA כל יום. כשאני מקבל AA אני מנסה לא לעשות רייז גדול פרה פלופ, אחרת כולם בורחים ואז לא הרווחתי כלום.

2המרפא

New member
בוא אני אספר לך סיפור על מתחכמים עם AA

טורניר 45 איש 8 אחרונים בפול טילט אני בביג בליינד עם 72. הבנאדם אנדר דה גאן עושה לימפ עוד 2 משווים אותו ואני עושה מן הסתם צ'ק. פלופ 7 2 5. אני עושה צ'ק הבחור אנדר דה גאן עושה רייז גדול כולם מתקפלים אני עושה רי רייז הוא מתחכם עוד פעם עושה קול. טרן עוד 2 אני עושה צ'ק הוא דוחף אני עושה קול והוא הולך הביתה עם הזוג אסים שלו. הפסיד סטאק של 10K במקום להרוויח 450 במקרה הרע ואולי קצת יותר. עד אותו השלב הוא היה שני בצ'יפים אחרי ובמקום להגיע לסוף או לפחות לכסף הוא הלך הביתה כמו אידיוט. סבבה מובן הלקח מהסיפור?

גבר עזוב אתה מתחיל להיות דון קישוט

תפסיק להלחם בתחנת הרוח הזו פפיטו חי בסרט שהוא מינימום דוייל ברנסון או נגראנו או משהו כזה ומי שלא חושב כמוהו לא מבין בפוקר אין לך עם מי לדבר

2המרפא

New member
אני אחלק את התשובה שלי ל2 חלקים

חלק ראשון טורניר- שיחקת בפרירול אז על הזין כנס מקסימום תפסיד לא קריטי. אבל אם נתייחס לטורניר על אשכרה כסף ויש לך 7 אנשים מולך באול-אין פרי פלופ יש לך 2 קלפים לשפר את היד שלך וזה אם אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שלאף אחד אחר אין איזה אס זבל כלשהו. אני אומר דבר כזה החישוב שאנשים הראו פה עם התוחלת הוא הרבה יותר תקף למשחקי קאש, כשזה מגיע לטורניר במיוחד פריז אאוט אני ממעדיף לשחק הסתברות נצחון כי כשאתה עף אתה עף אין אופציה לעשות רילוד. כי אם החישוב הוא תוחלת למה לא לעשות פשוט לימפ כל פעם עם אסים? אם אתה רוצה לשחק אסים מול 8 איש למה לעשות רייז? אנשים פה צריכים לשאול את עצמם את זה לפני שהוא אומרים עדיף לשחק אסים מול מלא אנשים. חלק שני קאש- בקאש עושה קול בלי למצמץ פעמיים במקסימום עושה רילוד אבל החישוב תוחלת פה הרבה יותר קריטי. לטווח הארוך היד הזאת תשתלם לך הרבה יותר ההבדל הוא שפה יש לך טווח ארוך ובטורנירים אין. סיכום- בטורנירים (על כסף כמובן) במצב הזוי עושה פולד, בקאש קול בלי למצמץ פעמיים.

modz0r

New member
אהמ

"כי אם החישוב הוא תוחלת למה לא לעשות פשוט לימפ כל פעם עם אסים? אם אתה רוצה לשחק אסים מול 8 איש למה לעשות רייז? אנשים פה צריכים לשאול את עצמם את זה לפני שהוא אומרים עדיף לשחק אסים מול מלא אנשים." יש הבדל בין לשחק מול אנשים, לבין להיכנס לאולאין נגד אנשים. אם אתה עושה לימפ עם אסים ו-5 אנשים נכנסו איתך ליד, יש 3 אופציות: 1. כולם פספסו את הפלופ, וכשאתה תהמר הם יברחו. 2. אחד פגע בצורה סבירה בפלופ, ורק הוא ימשיך לשחק איתך כשאתה תהמר. 3. מישהו פגע חזק בפלופ, ואתה תפסיד את הכל. בכל אחד מהמקרים האלו אתה יכול לראות שאו שאף שחקן לא יכניס את הכסף שלו (מעבר לאתה עצמך), או שרק שחקן אחד יעשה את זה. כשאתה נכנס אולאין לפני הפלופ אחרי שכולם עשו אולאין, אתה יודע כמה צ'יפים בדיוק יהיו בסוף היד, ולכן אתה יכול לעשות את החישובים האלו. לסיכום - כשאתה נכנס לפלופ אתה רוצה שיהיה כמה שפחות אנשים, אבל כשזה אולאין לפני הפלופ התוחלת שלך עולה ככל שיש יותר אנשים ביד.

2המרפא

New member
בטורניר פריז-אאוט אני מתעלם מחישובי תוחלת

בסגנון הזה. אני אעדיף לשחק את הP (הסתברות) מאשר את ה E (תוחלת). בקאש גיים אני מסכים איתך לחלוטין. מה גם שבוא נהיה כנים הסיכוי שדבר כזה יקרה בשולחן קאש או בטורניר על כסף זה כמו הסיכוי לזכות בלוטו אז כל הדיסקוס הזה די מיותר. מה גם שאם אני לא טועה היה לנו שרשור כזה פעם לא?

אני חושב שלא הבנת משהו

תוחלת = הסיכוי לנצח יד * גודל הקופה. כשאתה עושה לימפ עם זוג אסים אז אתה גם מקטין את הסיכוי לנצח למינימום כשאתה גורם להרבה אנשים להיכנס לקופה וגם מקטין את גודל הקופה למינימום כשאתה לא מעלה לפני הפלופ. השאלה של papito היתה כאשר כל השחקנים נכנסים אול-אין לפני הפלופ האם להשוות? כלומר האם במצב בו הסיכוי לנצח הוא הקטן ביותר והקופה היא הגדולה ביותר מהי התוחלת? והתשובה, שאולי היא קצת counter-intuitive, היא שבמצב זה התוחלת היא מקסימלית. ועוד דבר - מה זאת אומרת שבקאש יש לך טווח ארוך ובטורנירים לא? מה ההבדל בין לעשות reload בקאש ובין להירשם לטורניר חדש?

2המרפא

New member
הבנתי את הנקודה אחי זה בסדר הכוונה שלי הייתה

קצת אחרת ואני יודע סטטיסטיקה טוב. היה לנו אותו שרשור פעם ואני טענתי שבסופו של דבר לעשות לימפ מול 8 אנשים ולצ'קצ'ק עד הריבר עם אסים זה אותו הדבר כמו לדחוף כשכולם משווים אותך. הנקודה שבטורניר המטרה שלך היא השרדות דבר ראשון ובשביל השרדות אתה תעדיף לדחוף עם היד העדיפה ולא במצב של 70\30 בין אם זה מול שחקן אחד או 8 המצב שלך הוא 70\30. אז נכון הרווח שלך עולה דרסטית אם היד תצליח להחזיק מעמד אבל רוב הסיכויים שלא. הגישה בטורנירים גם אומרת קודם כל להגיע לכסף ואח"כ לחשוב נצחון, אז אני מעדיף לחכות פשוט לאופציות יותר טובות לדחוף מאשר כאשר הסיכוים נגדי. וכמו שאמרתי בעולם האמיתי על כסף דבר כזה לא יקרה בחיים. זאת הייתה גם פחות או יותר הכוונה שלי כשאמרתי טווח ארוך בטורנירים פשוט יצא עקום

למעלה