שאלה

אילן די

New member
שאלה

מבחינת החוק, אם טומן מת ומרג׳ורי לא בהריון, מי הטוען החוקי לכתר?

Serf SaN

New member
אין. פשוט אין יורש חוקי

אולי אם יש איזה דודן רחוק מאוד של משפחת ברת'יאון שלא הכרנו.
יש מצב לדבר כזה כי אותה סיטואציה קיימת בקן הנשרים ואצבעון מדבר על כך עם סאנסה.
&nbsp
אם אין מישהו כזה,
אז רוב הסיכויים שמי שיתפוס את הכס ראשון פשוט יוביל שושלת חדשה. קרה בעבר בהיסטוריה.

Uri04

New member
פלאשבק לשושלת היולו-קלאודית שהוחלפה ע"י הפלבאים + ספוילר!

מה באמת יקרה עם סרסי וג'יימי בעונה הבאה אם טומן מת? עד היום הייתי משוכנע שסרסי תמות בפרק הבא, אבל התפרסם היום שלינה הדי (ביחד עם פיטר, ניקולאי, קיט ואמיליה) אמורה לקבל קידום משמעותי בשכר בעונה הבאה, מה שאומר שהיא תשרוד כנראה את הווילד-פייר...

Uri04

New member
אז אם זה יקרה, זה יקרה רק בעונה הבאה עושה רושם

ועד אז מה? סרסי תחמוק באישון לילה ביחד עם הפרנקנמאונטיין וקייבורן ותרכב בחזרה אל קאסטרלי רוק? ו..? היא תתנחל שם ותכריז על ארצות המערב כישות עצמאית והיא המלכה שלהם?

כל כך מוזר אם סרסי שורדת את העונה הזאת כשקיגנס לנדינג בלהבות.

אני חושש שאם זה יקרה, זה יהיה רגע בו העלילה הזאת קופצת מעל הכריש.

CallMeCavanaugh

New member
נראה די ברור מה הולך לקרות במעלה מלך

מצד אחד, נתנו לנו המון רמזים למה סרסיי הולכת לעשות. מצד שני, באמת שאי אפשר לנחש מה יהיה בסדרה הזאת.
אבל בעיקרון, למה נראה לך שהראו לנו את המלך המשוגע אומר לשרוף את העיר וגם טיריון הזכיר את האירוע בעצמו? לסרסיי לא יהיו הרבה אויבים במעלה מלך בסוף העונה כי רובם ימותו כשהיא תפוצץ את ספט ביילור. או שלא.

אילן די

New member
יש שני מאצ׳ אפים שכנראה יגיעו לפתרון

זה סתם ניחוש אבל אזרוק את זה כאן:
לדעתי אחד משני אלה כנראה יעזוב/ימות: סרסיי או טומן. (כנראה טומן)
ואחד משני אלה גם כן: הדרור העליון או מרג׳ורי. (כנראה הדרור העליון)
ואני גם חושב שזה יקרה כבר בפרק 10.

אילן די

New member
יש את ג'נדרי

שהוא גם הטוען לכתר עוד לפני טומן, אבל אני לא יודע מי שם מודע לאופציה הזו.

אבל הוא ממזר

אני לא יודעת מי עוד נשאר לבית שלהם שיכול לרשת את הכס.
בסופו של דבר הבנתי שהטענה שלהם לכס הייתה מיוחסת לכך שהם צאצאים רחוקים של טארג' שיסדה את בית המשפחה

במקרה כזה דורן גם יכול להתאים, לא?
אליה הגיעה משם.

אם כבר הולכים לפי אב רחוק, מניחה שקשרי נישואים תקפים בהתאם.
לדעתי אלא אם דני לא תעלה למלוכה,
כל טוען לכס יטען את זה מתוקף אגרוף הברזל שלו
ולא מעבר.

ולא לשכוח שיש עוד שלושה לאניסטרים חיים ובועטים שלא עברו את שנות הפיריון שלהם

לא בדיוק

בית באראתיאון אמנם נוסד ע"י אוריז באראתיאון, אחיו למחצה הממזר של אאיגון הכובש, אבל לא מכאן הגיעה התביעה של רוברט באראתיאון לכס, אלא מהנסיכה ראהלה טארגאריין, בתו של אאיגון החמישי שנישאה לאורמונד באראתיאון לאחר המרד קצר הימים של סטפון באראתיאון (שמרד בעקבות הפרת הבטחה מלכותית להשיא את בתו לנסיך דאנקן טארגאריין, יורש העצר. השאת ראהלה לאורמונד הייתה פשרה לריצוי הבאראתיאונים). ראהלה היא אמו של סטפון וסבתו של רוברט טארגאריין.

הטענה שלה (יותר נכון, של צאצאיה צאצאיה) לכתר חלשה כמובן מזו של אחיה ג'האאריז השני, אביו של אאיריז השני (המלך המטורף), אבל אם נגדיר את אאיריז כבלתי כשר לרשת את המלוכה, ונניח שבניו של אאיריז לא כשירים גם הם (בגלל אביהם או מכל סיבה אחרת), הבאה בתור היא ראהלה, וצאצאיה. זו טענה קלושה לכתר, אבל היא גובתה ע"י ארבעה משבעה בתים גדולים בתחילת המרד, וחמישה משבעה בתים גדולים לקראת סופו, דהיינו הטענה גובתה ע"י צבאות חזקים יותר.

זה אגב שיקוף למצב שהוביל למלחמת השושנים באנגליה: הנרי הרביעי הוכתר למלך בכח הזרוע דה-פקטו ולא בכח הזכות החוקית דה-יורה. ממילא זו הייתה העילה של בית יורק להדיח את הנרי השישי, שלא היה כשיר לכס המלכות גם אם הוא היה צאצאו של הנרי הרביעי.

וחזרה לויכוח הישן

בסופו של דבר רוברט מלך כי הלורדים של ווסטרוז בחרו בו. ארבעה מתוך שבעת הבתים הגדולים היו מאחוריו.

ולעניין ג'נדרי, נכון שהוא ממזר, אבל כשאין שום יורש אחר לשושלת, הממזר יכול לרשת.
עיין ערך לרנס שלג ובית הורנווד הנכחד.

וזה שיש לאניסטרים חיים בגיל הפריון לא אומר כלום. המלוכה לא שייכת ללאניסטר אלא לבאראתיאון. ברגע שסרסיי נישאה לרוברט, רשמית היא הפכה לבאראתיאון. ג'ופרי וטומן מולכים כי מספרים לכולם שהם באראתיאון.

איך הם יכולים להוכיח שג'נדרי הוא באמת הבן של המלך?

תראה, בעיקרו של דבר נניח וטומן מת ללא צאצא שימשיך אותו
ׁ(אגב, כמה זמן בחור צעיר בדיוק צריך לעבוד עד שמישהי כמו מרג'רי תתן לו יורש?
זה לא הגיוני)

ואין דרך להוכיח שהוא הצאצא שלו (אני יודעת שבספר הוא דומה לו מאוד)
אז בעיקרון , בוחרים משפחה חדשה למלוכה ולמי יש טענה יותר טובה לכס מאשר לאניסטר?.

אני די בטוחה שלא ירצו שישלטו בשבעת הממלכות קרובי משפחה של אליה משום שהם סוג של "זרים" לכל.

ראשית, זה ניכר במראה שלו.

כל מי שמבין רואה מיד מה יש בג'נדרי, או במיה אבן או באדריק סער.
והרבה אנשים בבקעה יודעים שרוברט היה אבא של מיה אבן, כי היה מבקר את התינוקת. והכיר בפומבי באדריק סער.

אז... נניח שיבחרו משפחה חדשה למלוכה. היא תצטרך להיות מקובלת על שאר המשפחות. בית לאניסטר מעורר התנגדות רבה בווסטרוז, ואין להם שום טענה לכס.
לכל הבתים חוץ מבית טיירל יש משהו חריף נגד לאניסטר. אז מי יתמוך בהם?

אילן די

New member
ממזרים יכולים לרשת

אם אין אופציות אחרות. לדוגמא, ראמזי בולטון ירש את רוס. הוא אפילו דאג לחסל את וולדה ובנה כדי לא להשאיר אופוזיציה.
גם ג׳ון סנו יכול לרשת את בית סטארק. רק בפרק האחרון בדיון על ריקון הוזכר שאפשר למרות שהוא ממזר והיא אשה (כמובן שמניחים שבראן לא בחיים) אז יש מצב שממזרים יכולים לרשת כך שאם עברו של ג׳נדרי יוכח, יש לו את הקייס הכי חזק לכס הברזל.

לא כל כך הבנתי את הקשר לשלושת הלניסטרים שנמצאים בחיים. רשמית כס הברזל לא נמצא בשליטת בית לניסטר אלא ברתיאון.

CallMeCavanaugh

New member
בספרים או בסדרה?

בספרים הולכים אחורה במשפחה, מחפשים בני דודים ועוברים לצד האם. הקרובים הכי קרובים של בית ברת'יאון, במידה ויוכחד (בינתיים סטאניס עוד חי בספרים) הם בית אסתרמונט.
&nbsp
בסדרה? מי שהכי קרוב למלך כשהוא מת הוא המלך החדש, גם אם יש לו סכין מגואלת בדם ביד. ע"ע דורן.

winner999

New member
סטאניס חי ?

עד כמה שזכור לי, רמזי טען במכתב ששלח לסנו שסטאניס נהרג בקרב - הוא היה בדרך להודיע למלכה (שבספר לא התאבדה...) כאשר נרצח ע"י אנשי משמר הלילה.

זה המכתב הוורוד

שנכתב בשמו של ראמזי, אבל לא ברור מי באמת כתב אותו וכמה אפשר להאמין למה שכתוב בו. רצות על זה הרבה תיאוריות קונספירציה, וניאלץ לחכות לספר הבא.

בסדרה היה מכתב שהזכיר את המכתב הוורוד, והוא לכאורה נכתב ע"י ראמזי וגם תוכנו היה אמיתי. שוב, ניאלץ לחכות.

למעלה