שאלה

CallMeCavanaugh

New member
זה מצחיק

בית ברת'יאון הוקם רק אחרי שהסתיים כיבוש ווסטרוס בידי אייגון. רוברט הוא בן לשושלת כל כך לא עתיקה שהיא פחות עתיקה מההיסטוריה של בית טרגאריין בווסטרוס.

טעות.

בית באראתיאון הוא המשך של שושלת הסופה העתיקה. אוריז באראתיאון נשא לאישה את הבת האחרונה בשושלת וכשילדה לו בן השושלת נמשכה דרכם, כמו שקרה בהרבה שושלות אחרות.
לשם כך אוריז אימץ לעצמו את כל הסמלים של השושלת - הדגל, המימרה וכו'.

עוד עניין

בסדרה יש סתירה בין העונות: בעונה הראשונה סאנסה מדברת עם הספטה שלה לגבי ירושה, ונאמר שם שאם היא תלד לג'ופרי רק בנות, הן לא יירשו את הכס אלא אחיו של ג'ופרי.

בעונה הקודמת נאמר שסאנסה היא המפתח לצפון, משמע היותה הסטארקית החיה היחידה כן בעל משקל בחוקי הירושה.

אילן די

New member
אני לא חושב שיש סתירה

סאנסה היא אכן היורשת החוקית לבית סטארק כיוון שלנד סטארק אין אחים שנמצאים בחיים (למיטב ידיעתי). זה מתיישב עם מה שנאמר בעונה הראשונה. בכל מקרה - אני לא בטוח (אם כי יש לי הרגשה שאתה יודע) אם חוקי הירושה של המלוכה זהים לחוקי הירושה של בתים אחרים, בפרט בצפון.
בנות כן יורשות אם אין ברירה, לראייה - ליאנה מורמונט.

אם האחים קודמים לבנות

משמע שהבנות אפילו לא נמצאות במשחק הירושה - מה עם הדודים? איזה אלגוריתם נותן קדימות לאחים על פני בנות ולא לדודים? הרי הדודים הם אחים, רק צעד אחד אחורנית, דהיינו אחרי הסב ולא אחי האב. כמובן שליאנה מורמונט מוצגת כיורשת הבית (אם נתעלם מהתביעה של ז'ורה מורמונט), אבל כאמור באותה עונה סאנסה נחשבת למפתח הצפון. ממילא כנראה שישנה סתירה, ושמי שכתב את הדיאלוג ההוא מעונה 1 לא טרח לחשוב עד הסוף על כל מה שהוא כותב. כותבי העונות האחרונות לא טרחו לבדוק או אם היו מודעים, לא טרחו לתרץ.

לגבי חוקי הירושה, בספרים הם זהים בצפון ובדרום ואצל הטארגים, שאימצו את החוק הווסטרוזי. יוצאת הדופן היחידה היא דורן, שבה אין חשיבות למין הצאצא בירושה, רק לסדר לידתו.

הבנות נמצאות בסדר הירושה, רק אם אין בנים.

תמיד מעדיפים בנים שירשו. אם לא הבן, אז צאצא זכר אחר, בדרגת קרבה סבירה, כדי שיהיה גבר חזק שיוכל להגן על הנחלה ולמשול.
באין קרובים זכרים, הנקבות יורשות.

לז'ורה מורמונט אין תביעה לראשות בית מורמונט. הוא איבד את הזכות הזו כשסחר בעבדים ונגזר עליו דין מוות. הוא יכל לגאול את חייו בהצטרפות למשמר הלילה, אבל לא את ראשות הבית.

מקרה אליס קארסטארק

הטענה שם היא מי קודם- הבת, או הדוד של האבא (המת, ללא בנים יורשים) וההכרעה ברורה: הבת קודמת. לכן ארנולף (דוד האבא) כופה את בנו, קראגן, על אליס.
&nbsp
מכאן אני לומד- בנות יורשות לפני דודי האב. לא יודע אם גם לפני אחי האב.

תשובה

לענ"ד אנו כבר בשלב שבו לחוקים אין משמעות מלבד שמי שיש לו יותר כח - שולט. ובמקרה של מעלה מלך - ממי הם מפחדים יותר.
זה למעשה שלטון של לאניסטר רק שמטעמי נוחות הם הלאניסטרים ימשיכו להציג זאת כמלוכה הראשית של כל הממלכות. אבל לאף אחד זה כבר לא רלוונטי.

למעלה