מאמר מעניין בעניין
התחלת המאמר הנחמד והמעניין: אבן בוחן רוני התאמץ להחזיק מעמד בסעודת ליל השבת. כל עצמותיו ושריריו זעקו שינה. היתה זו לו שבת חופשית ראשונה, לאחר שלשה שבועות של טירונות רצופה מאמצים גופניים. שום עניין רגיל לא יכול היה למנוע בעדו מלצעוד לעבר מיטתו מיד לאחר ברכת המזון. אך אותו הטרידה "הבעיה", והוא מוכרח היה לשטוח אותה בפני חבריו הטובים ולשמוע את דעתם. נוהגים היו, מאז סיום התיכון, להפגש בליל שבת לאחר הסעודה בביתו של חיים. רוני החליט לעשות מאמץ עליון וללכת לשם. אצל חיים האוירה נעימה. החברים שנמצאו באותה שבת בעיר נתלקטו ובאו, שמחים לפגוש זה את זה סביב שולחן עמוס שתיה ופיצוחים. תראו חברים, יש לי בעיה, פתח רוני. איתי במחלקה בצבא יש מוצניק אחד, חילוני, והוא מטריד אותי בשאלה שאינני יודע בדיוק לענות עליה. הוא עשה מהשאלה הזאת מין קרן לנגח אותנו הדתיים, והוא שולף אותה בכל הזדמנות. רציתי לשמוע מה אתם הייתם עונים לו, סיים רוני, והתרווח כשהוא נשען אחורה כמי שפרק מעליו את משאו המעיק. אבל לא ספרת לנו כלל מה השאלה הזאת, אמר שוקי. אתה עושה לנו חידון ניחושיסי סלרחה, אמר רוני. השאלה היא אם אלוקים יכול לברוא אבן שהוא עצמו לא יוכל להרימה. זו שאלה ישנה נושנה, אמר חיים בביטול. אני שמעתי אותה מילדי השכנים בני גילי ערד כשהררתר בכתה ד. לא ידעתי שהשאלה הזאת עדיין באופנה. אבל מה זה עוזר לי, קרא רוני ביאוש, אם אני לא יודע לענות עליה. דממה נפלה בחדר. קולות הפיצוח נפסקו. החברים הביטו זה בפניו של זה, ספק נבוכים, ספק מאמצים את מוחם לפצח את החידה הבלתי נפתרת הזאת. את ההמשך ניתן לקרוא במסמך שמצורף