שאלה

Deathatred

New member
אתה יכול להיות יותר ספציפי?

נסה לצטט מפשטים לא ברורים ולכתוב לגבי כל ציטוט מה לא ברור.

MerlinTheWizard

New member
תודה לכולכם...

על ההבהרה הברורה מאד שלכם ביחוד התגובה הזאת הייתה מאד מובנת! ------------------------ מרלין ראש מסדר המכשפים

כרומטי

New member
או שאני ממש טיפש...

או שלא עניתם לי על השאלה.....או שניהם..... הרי המשולש שדיברתי עליו - המשולש שמקשר בין שלושה כוכבים - הוא משולש דו מימדי לא? אם כך מדוע סכום זויותיו יהיה שונה מ180 מעלות? אני מבין שאנשים מנסים לרמוז לי שהמרחב עקום או שיש יותר מ-3 מימדים ולכן המשולש מתעקם במימד כלשהוא......אבל זה לא נכון....לא לפי מה שאני מבין. הרי אין כלום בין 3 הכוכבים....אם כך מה יעקם אותו? (או שאתם מדברים על השפעות הכבידה של הכוכבים ובזה אני לא מבין כלום.......) ויותר מ- 3 מימדים.....טוב לפי הספר (בהנחה שהבנתי נכון) גם אם יש יותר מ-3 מימדים ואני לא מדבר על מימד הזמן....הרי הם מקופלים לגדלים מזעריים מאוד והשפעתם לא מורגשת לא? כלומר אני מבין שהשפעתם מורגשת...ואנו רואים את ההשפעות כאור או ככוחות הטבע (זה נובע מרטיטות של מיתרים או משהו לא?) אבל בעיקרון הם לא אמורים לעקם את המרחב שלנו עוד יותר לא? כי הבנתי שמישהו מנסה להסביר לי שכמו שמשולש דו מימדי מתעקם על מרחב תלת מימדי כך גם המשולש שלנו...... אני מבין שאני רושם בצורה מבולגנת ומצטער אם כונותי לא ברורות......בכל אופן תרגישו חופשיים לתקן אותי. אגב תנסו לפשט קצת את המונחים שאתם משתמשים בהם בבקשה.....אני סך הכול ילד מטומטם.....

Deathatred

New member
אם תעיין בתורת היחסות

תראה שהכבידה מעוותת ומעקמת את המרחב. זהו ההסבר לתופעת שנקראת GRAVITAIONAL LENSING שבה האור מתעקם סביב כוכבים כבדים במיוחד. עפ"י התופעה הנ"ל ותורת היחסות הצליחו המדענים לחזות את מקומו האמיתי של כוכב, למרות שנראה שהוא במקום אחר. מכיוון שהמרחב מלא במסה, המסה באופן כולל מעקמת את המרחב הכולו. נושא השפעת המסה על התעקמות היקום והתפשוטותו מטופל ע"י משוואות פרידמן. פתרון המשוואות הנ"ל מגלה שהיקום הוא בקירוב טוב שטוח, אך לא שטוח באופן מלא אמיתי ומדויק. את המשולש אתה מתווה בין 3 נקודות במרחב (שלפי חוקי הגיאומטריה האוקלידית מגדירות מישור), אך המרחב איננו שטוח - אלא עקום, ועל כן - במרחקים גדולים מספיק תוכל לראות אותה וזה יתבטא בסכום הזוויות.

למעלה