שאלה

Zack DA

New member
ה"ליכוד" הוא לא איש אחד

ערכיו אכן מייצגים אותי. הח"כים, לא ממש.

האם אתה באמת כזה תמים?

אין דבר כזה "הליכוד" - יש 38 הח"כים שחברי המרכז בחרו, והם ורק הם קובעים מה יהיה בליכוד עד הבחירות הבאות. הערכים של הליכוד זה מה שמשתקף מפעילותם של אותם 38 ח"כים. אם הערכים האלה לא תואמים את ערכיך, אז אין לך מה לחפש בליכוד. חפש לך מפלגה חדשה.

Zack DA

New member
מה זאת אומרת, למה ?

עד הבחירות הקרובות המצב יהיה קשה - אבל צריך לפעול שבבחירות הבאות יבחו ח"כים אחרים... אי אפשר לוותר על מפלגה בגלל שהנבחרים שלה לא טובים. צריך לשנות את שיטת בחירת חברי הכנסת...

מדוע?

לא הרבה יותר פשוט שתצביע למפלגה שיותר תואמת את דעותיך? כל כך חשוב לך להיות במרכז הקונצנזוס? אז בוא אני אגלה לך סוד - אתה הרחק מימין למרכז הקונצנזוס ואם היית מקים מפלגה שתפעל על פי הודעותיך בפורום, היית הרבה יותר קרוב להיפסל מאפשרות להיבחר לכנסת מאשר עזמי בשארה.

Zack DA

New member
להערכתי אתה טועה

אני חושב שדעותיי מאוד דומות לדעות חברי מרכז הליכוד. היית מאמין ?

אם כך, אז מדובר בחבורת מטומטמים,

שכן הם בחרו לכנסת אנשים שחושבים אחרת לגמרי מהם. אולי זה קשור לכך שהם בוחרים לא על פי האידיאולוגיה, אלא על פי מי שמבטיח להם ג'ובים או אפילו ממש משלם להם במזומן שיבחרו בו...

Zack DA

New member
מטומטמים ? לא ממש

חלקם אינטרסנטים בג'ובים ? כן. חלקם קבלו שוחד ? כן. רובם הגדול טעה בבחירה ולא הבין זאת בזמן ? כן.

Zack DA

New member
במקרה לא.

כל כך רציתי שנתניהו יבחר... האמת, ראיתי את זה מגיע. אבל גם אני טעיתי - לא תארתי לעצמי שזה יהיה עד כדי כך קיצוני. בכל אופן, שפכו עלי מספיק קיטונות של ביקורת, מספיק חברים בנוער אמרו עלי שאני "טיפש".

Zack DA

New member
../images/Emo41.gif והערה חשובה:

"דמוקרטיה" היא צורת שלטון בעייתית. אין להבין מכך שאני נגד דמוקרטיה, אבל יש תקופות שבהן חייבים לעשות סוויץ' מחשבתי, להתאמץ ולהתאפק, אחרת הדמוקרטיה משמידה את עצמה.

אז כנראה שאתה לא מודע למצב האמיתי..

כי יש אנשים שגוועים ברעב כבר שנים, והקיצוצים הנוכחיים עלולים להיות הקש שישבור את גב הגמל - במובן של השקלים הבודדים שמפרידים בין חיים למוות. בנוסף, ביומיים האחרונים 2 אנשים התאבדו בגלל המצב הכלכלי. הם לא הראשונים ובוודאי לא האחרונים... 2 ביומיים - כל כך קשה לעכל את זה במוח... והמצב רק מחמיר מרגע לרגע. אגב, השבע מאות מיליון שקל האילה יכולים ללכת לקופות פנסיה או לילדים רעבים. בשביל אנשים שאין להם, שליש אחוז זה הרבה מאוד... אגב, אני לא מדברת רק על ההתנחלויות.

Zack DA

New member
את חייבת לעשות הפרדה ברורה

...בין ההתנחלויות לסבל של האנשים. את לא יכולה לפרק התנחלויות רק בגלל שהן "עולות כסף". כל דבר עולה כסף. גם "מרכז פרס לשלום" עולה כסף. אני מציע שקודם כל נפרק אותו. אפשר גם לקנות שני F16 פחות, וזה אומר שחסכנו 150 מיליון דולר. ההתנחלויות הן עניין פוליטי שלא קשור לתוכנית הכלכלית. זה ברור שהן עולות כסף, אך ההחלטה לגבי עתידן צריכה להיות פוליטית. כסף זה לא השיקול כאן. יש דברים שהם מעבר לכסף. בכל אופן. אסור שאנשים יגוועו ברעב. התוכנית הכלכלית הזו לא סותרת מדיניות רווחה בסיסית שתבטיח אוכל מינימלי לכל האוכלוסייה. אם יש אנשים שגוועים ברעב - אשמח לשמוע מה הם כן עשו עם הקצבאות שלהם - ואם יש בעייה - צריך בהחלט להוסיף על מנת שלא יגוועו ברעב.

הויכוח כאן הוא כן על כסף

מעבר לערך הפוליטי של ההתנחלויות (ברור שדעותינו חלוקות כאן, ולדעתי הן רק פוגעות בחיינו) - יש להן ערך כלכלי. והתוכנית הכלכלית כן סותרת מדיניות רווחה - כאשר מקצינים הכל לקפיטליזם - איפה הרווחה? מאיפה תביא את האוכל המינימלי לכל האוכלוסייה? אגב, זה לא פייר שכל האוכלוסיה תקבל אוכל מינימלי כשביבי מקבל אוכל סיני כל ערב. באשר למרכז פרס - אם נצטרך, נפרק גם אותו. אבל: לדעתי מרכז לשלום קצת יותר חשוב מההתנחלויות (ראה ערך ההודעה שלי בנושא הפוליטי - אף אחד לא יזוז מכאן גם ככה, אז אין לנו בכלל טעם לנהל את הריב הזה, כי אנשים ישבו בשטחים שלא שלהם, ואנשים יבואו ויפוצצו אותם, ובתגובה אנשים ישבו בשטחים שלא שלהם... מעגל דמים). אגב, אנשים שגוועים ברעב - מן הסתם היו קונים אוכל בקצבאות שלהם. הגיוני, לא?

Zack DA

New member
נו, באמת

את לא מבינה שאין שום טעם ביציאה מהשטחים ? זה רק יגביר את הטרור, ולשלום זה לא יביא. עכשיו. קפיטליזם לא סותר רווחה מינימלית. אף אחד לא מדבר על 100% קפיטליזם.

אתה הופך את זה לויכוח פוליטי שוב

אנא השאר בגבולות הערך הכלכלי של ההתנחלויות. ורווחה לא צריכה להיות מינימלית - ועד כה אפילו מינימלית היא לא (שוב נכנס לדיון על העובדה שלאנשים פה אין כסף לתרופות ואוכל?). אגב, רווחה צריכה להיות הדאגה שכולם יוכלו לכלכל את עצמם - לא שהם ירגישו מסכנים ויקבלו נדבות מהעשירים שבכנסת כדי שהאו"ם לא יתבעו אותם על רצת עם.

Zack DA

New member
יש דברים שלא עושים כי "צריך כסף"

אין לי שום כוונה להוציא אנשים מבתיהם כדי להרוויח כסף. יש לי הצעה: אולי נהרוג את כל החלשים בחברה ? זה יחסוך הרבה כסף, לא ?!? בכל אופן, כמו שאמרתי, קשה לי להאמין שמי שרעב מנצל נכון את קיצבתו, אבל אם אכן מסתבר שלא כך הדבר - אפשר להעלות.

אתה מתכוון שאין לך כוונה

להוציא יהודים מבתיהם... לעשות את זה לערבים אין לך בעיה. ולהרוג את כל החלשים בחברה זה בערך מה שמשתמע מהתוכנית הכלכלית, ככה שלא כל כך הבנתי איך יצלת את הפאשיסטיות הקפיטליסטית הזו נגדי, אבל מילא, העיקר שאתה מבין את עצמך. ואתה כל הזמן אומר שאפשר להעלות את הקיצבאות (מי שיש לו 4 ילדים, מקבל 3000 שקל בחודש מהמדינה כי הוא מובטל או חי על משכורת מינימום שזה לא גבו בהרבה ומקבל 140 שקל לילד מנצל את המשכורת שלו טוב מאוד. אילה אנשים שקונים רק בחנויות יד שניה, אין להם טלפון בבית והם חוסכים בחשמל, ורוב הכסף שלהם הולך לאוכל, ועדיין הם נשארים רעבים. קצת מתמיהה - מה זה כןם ניצול נכון של הכסף בעיניך? אגב, הומלסים הם אנשים שהגיעו לרחוב בגלל שלא הצליחו לחיות מהקצבה ועכשיו הם לא מקבלים אותה בכלל). אני יודעת שאפשר להעלות את הקצבאות - אבל זה לא התוכנית הכלכלית אומרת ההפך.זאת הנקודה...

Zack DA

New member
קודם כל כבר הודית בכך

שאסור להוציא אנשים מבתיהם בגלל ש"חסר כסף". יפה. חלק מהערבים אני בעד להעביר, ולא בשביל שיהיה כסף אלא בשביל שיהיה שלום. אגב אני לא ממש מבין מה הקשר לפאשיזם. את יודעת מה זה פאשיזם בכלל ? כי אני מדבר איתך על הורדת מיסים והפרטה, ולא חברה קוארפרטיבית. בכל אופן, אני לא ממש שמעתי על אנשים "רעבים" ואצלי במשפחה קונים הרבה אוכל וזה לא עולה לנו 3000 שקלים בחודש
שיקנו לחם וחלב, ולא גלידת קרמריה. עד כאן.

למעלה