שאלה

פריפטס

New member
וואו

"חלק מהערבים אני בעד להעביר, ולא בשביל שיהיה כסף אלא בשביל שיהיה שלום." רעיון טוב- ננשל אותם מרכושם ונעביר אותם בניגוד לרצונם למקום שהם לא רוצים להיות בו, כדי שיאהבו אותנו. "בכל אופן, אני לא ממש שמעתי על אנשים "רעבים"" יופי, כי יש לי כמה חברים טובים מאוד שאני רואה איך המשפחה שלהם צריכה לקמץ באוכל. "ואצלי במשפחה קונים הרבה אוכל וזה לא עולה לנו 3000 שקלים בחודש שיקנו לחם וחלב, ולא גלידת קרמריה. עד כאן." אבל הם לא מקבלים 3000 שקלים לאוכל, אלא 3000 שקלים למים, חשמל, טלפון, שכר דירה, ביגוד, לימודים לילדים וכו'... איפה נשאר כסף לאוכל?

Zack DA

New member
אני לא רואה את זה כך

נרחיק אותם (מצידי עם מתן פיצויים) כדי ליצור הפרדה אמיתית שתאפשר לישראל גבולות בטוחים שהיא יכולה להגן עליהם. לגבי האנשים ה"רעבים", אז בד"כ מדובר ביותר מ- 3000 שקלים, אבל גם במקרה הזה אם מדובר בזוג הורים - יש להם ביחד סכום גדול יותר. מרוב התשלומים לעיריה יש להם פטור או הנחה משמעותית, ולגבי שכר דירה ולימודים וכו'. תראה. כל הפואנטה היא שזה מאוד מאוד קשה לחיות ככה. אבל זאת הפואנטה בלהיות מובטל - שזה קשה. שילכו למצוא עבודה. כשאחד מבני המשפחה עובד זה כבר לא מצב של 3000 שקל לשני בני הזוג, נכון ? אז למה הוא לא מוצא עבודה ? יש 10% אחוז מובטלים ו- 90% שעובדים, ולא 90% שמובטלים ו- 10% שעובדים...

פריפטס

New member
אני כן

"נרחיק אותם (מצידי עם מתן פיצויים) כדי ליצור הפרדה אמיתית שתאפשר לישראל גבולות בטוחים שהיא יכולה להגן עליהם." אז ניתן פיצויים ואז הם יאהבו אותנו... איך לא חשבתי על זה. "לגבי האנשים ה"רעבים", אז בד"כ מדובר ביותר מ- 3000 שקלים, אבל גם במקרה הזה אם מדובר בזוג הורים - יש להם ביחד סכום גדול יותר. מרוב התשלומים לעיריה יש להם פטור או הנחה משמעותית, ולגבי שכר דירה ולימודים וכו'." נכון, אבל זה עדיין משאיר אותם עם הרבה פחות מ- 3000 שקלים לחודש לאוכל. "תראה. כל הפואנטה היא שזה מאוד מאוד קשה לחיות ככה. אבל זאת הפואנטה בלהיות מובטל - שזה קשה." לא ידעתי שיש פואנטה בלהיות מובטל, אבל כל יום לומדים משהו חדש. "כשאחד מבני המשפחה עובד זה כבר לא מצב של 3000 שקל לשני בני הזוג, נכון ?" לא נכון. המשכורות במדינה כל כך נמוכות שבהרבה מקרים כל ההנחות שמקבלים המובטלים וקצבת האבטלה נותנים להם את אותה רמת חיים כמו שהעבודה נותנת לבן אדם אחר, שלא מקבל את ההנחות והקצבה.

Zack DA

New member
זו הדרך היחידה לשלום.

לגבי תגובה כלכלית, ראה למטה בשרשור.

פריפטס

New member
אתה זורק דברים לאויר

בלי לפרט. לגבי תגובה כלכלית- חיפשתי. לא מצאתי.

Zack DA

New member
נסה את ההודעה הזו:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=622&msgid=15694013

פריפטס

New member
צחי

אני קורא את כל ההודעות שאתה משאיר בפורום. כל מה שאני מוצא זה אמירות באויר, ושאתה אומר שהסברת כבר דברים ולא מוכן להסביר שוב... אף פעם לא מצאתי את ההסבר עצמו.

אתה כותב שהודיתי שאסור להוציא

אנשים מבתיהם, וטוב שכך, אבל שאפשר להוציא ערבים. קצת סותר. אתה גם כותב שאתה רוצה להוציא את הערבים בשביל השלום - איזה שלום? להוציא אילו ערבים? כבר הוצאנו אותם והתיישבנו שם בעצמנו - דווקא בגלל זה את היהודים צריך להוציא מבתיהם בשביל שלום... עצוב, אבל אנשים מראש לא צריכים ללכת להתיישב בבתים של אחרים. בנושא הכלכלי גם לא כתבתי להוציא אנשים מההתנחלויות - רק לא לשפוך מליוני שקלים אליהם. קח למשל התנחלויות לא חוקיות, שהממשלה לא מרשה להן להתיישב שם, אבל אחרי שהם כבר הולכים ומתיישבים בכוח, הממשלה שולחת אליהם פלוגות חיילים שלמות שיגנו עליהם. לא מעשה מטופש? ועוד כל מיני ידיעות בעיתון על 6 חיילים שיושבים ומגנים על התנחלות של איש אחד. החיילים האילה יכלו לשבת בשישי שבת בבית ולאכול אוכל של אמא. לא בשר משומר. הם בוחרים לגור שם מתוך אידיאולוגיה מסויימת - אם האידיאלוגיה כל כך חזקה הם יסתדרו שם גם בלי הכסף שלי. נראה אותם. אנשים רעבים קונים רק לחם וגבינה - אתה פשוט לא קולט כמה שהכסף שהם מקבלים לא מספיק בשביל זה. הם גם צריכים ללבוש משהו אתה יודע... ולא, הם לא עושים קניות בקסטרו, אלא בחנויות יד שניה. אף אחד לא קונה גלידה, תאמין לי. אולי מה שאתם צריכים זה יום שדה לאיזו שכונת מצוקה... ברצינות. שיסדרו לכם כניסה לדירה מפוררת ושורצת עכברושים של איזו משפחה ממוצעת, ותפתח את המקרר שלהם ותראה מה יש להם שם. גבינה ולחם - ממש כמו בכלא. אגב, גם העובדה שהם לא יכולים להרשות לעצמם לקנות גלידה היא לא פיירית - מה שמשתמע ממה שאתה אומר זה "העיקר שיש להם לחם ומים, וזה מספיק וזה נקרא צדק. לאנשים האילה לא מגיעה גלידה כי הם לא הצליחו להגיע לכנסת? אזכיר לך משל ישן - איש עבר ברחוב וראה קבצן. הוא נתן לו פרוטה. הלך הקבצן וקנה בחצי שקל פרוסת לחם, ובחצי השני קנה פרח. ראה האיש בעל האמצעים את שעשה הקבצן, ושאל אותו "מדוע קנית פרח? בכסף יכולת לקנות עוד פרוסת לחם, כדי שיהיה לך יותר לאכול." ענה לו הקבצן "את הלחם קניתי בשביל לחיות, ואת הפרח בשביל שיהיה בשביל מה לחיות." מוסר השכל - מה שווים החיים האילה, שהתוכנית הכלכלית ומה שכתבת על "שיקנו לחם וחלב" פשוט מאוד מסרסים אותם? ילדים חיים על לחם ומים, לא הולכים ללונה פארק, לא מסתובבים בעיר ועושים קניות (אפילו קניות קטנות זה כיף), לא נוסעים לבקר חברים רחוקים ברכבת, בטח ובטח שלא מטיילים בעולם, לא יוצאים לרקוד, אפילו לא אוכלים גלידה... אתה יודע מה? גם למשלחת לפולין הם לא יגיעו. וזה לא רק שכונות מצוקה - אילה רוב הילדים, וגם אילה שכן יגיעו לפולין יצטרכו להתאמץ בשביל זה. הילדים האילה רק ידרדרו לשנאה, לאלימות, יגנבו בשביל לקנות סמים ויסיימו את החיים שלהם בגיל 17. וזה לא חזיון מוקצן - אילה החיים. עובדה.

Zack DA

New member
איזו מגילה... ../images/Emo13.gif את מתעלמת מטענותי

כבר הסברתי לך עשר פעמים שאם היהודים יצאו מיש"ע זה לא יתן שלום. הסברתי. והסברתי. והסברתי. ומה קבלנו ? שאת חוזרת וחוזרת כמו תוכי על האשליה הזו. לכן במקום שאסביר לך בפעם העשירית, אני מפנה אותך לשאר התגובות שלי. תקראי. תפנימי. תביני שמה שצריך זה חינוך לסובלנות. אני יכול לגור ליד כפר ערבי והם לא יכולים לסבול יהודים ? אם כך זו הבעיה ולא ש"היהודים שם". את תפסיקי לחזור ותקשיבי קצת. -------------------------- טוב. לעניין הכלכלי. תראי. מה שאת אומרת זה, שהחיים לאורך זמן באבטלה הם בלתי אפשריים. אני ארד לעם לשניה אחת: "נו, דההההההה !". טוב, זהו.
שילכו לעבוד ! כמו שאמרתי כבר, יש "רק" 10% מובטלים, לא 90% ! שתחפש עבודה !

זו כמובן לא הבעיה.

אין כמובן בעיה בכך שיהודים יגורו ליד ערבים ולהפך. הבעיה היא כאשר היהודים הם אזרחים סוג אלף והערבים הם אזרחים סוג זין שמקופחים בזכויותיהם. אין להם אזרחות, ישוביהם לא מפותחים. לוקחים להם עוד ועוד אדמות בשביל לפתח את הישובים היהודיים. בוא ניזכר בשאלה של גדעון לוי לאהוד ברק: "מה אתה היית עושה לו היית פלשתינאי?" מה אתה היית עושה, צחי? ולגבי אבטלה: שאל את עצמך, מה קרה בשנתיים האחרונות שנוספו עוד עשרות אלפי אנשים למעגל האבטלה? האם אתה באמת חושב שפתאום משהו השתנה ואנשים הפסיקו לרצות להתפרנס, והעדיפו להיות פרזיטים? ואולי זה באמת קשור למיתון (שלא לומר שקיעה) של המשק הישראלי, כתוצאה ממלחמת ההתשה בה אנחנו נמצאים, ושלא נראה שלממשלה יש תוכנית איך להוציא אותנו ממנה...

אתה לא יודע אם זה יעשה שלום או לא

ובכלל לא על זה מדברים - הנקוד היא הפואנטה, שערבים זה בסדר להוציא מהבתים ויהודים לא. תורת גזע יהודית. בנושא החינוך - אתה לא מבין שאתה לא יכול לחנך אותם לסובלנות אם אתה יושב אצלם בבית בהתנחלות לא חוקית שרק מזכירה להם כל הזמן את תורת הגזע הזאת. ואם זה היה כל כך קל ללכת לעבוד - אתה לא חושב שהיו עושים את זה?!?! יש יותר מובטלים מזה, דרך אגב, והמון מהאנשים שכן עובדים מרוויחים שכר בגובה של הקצבאות, אז מה זה עוזר להם שהם עובדים? השכר עדיין נמוך ואי אפשר לחיות ממנו. ורק לציין שממש הכעיס אותי המשפט הזה, של "שילכו לעבוד" - אתה אומר את זה כאילו זה כזה פשוט - אז עובדה שזה לא! אנשים שמחפשים עבודה וגוועים ברעב בינתיים היו תולים אותך על משפט כזה - עובדה שחסרה עבודה! וכשלא מקבלים נשים לעבודה או משלמים להן פחות, או מפטרים עובדים מבוגרים ומכניסים עובדים צעירים? בגלל לא ניכנס לנושאי מיעוטים כמו אתיופים...

Zack DA

New member
קודם כל

את יוצאת מנקודת הנחה שאסור להזיז אנשים מבתיהם. נניח שזה כך - האם היית מוכנה לחתום על הסכם שלא יהיה טרנספר לא לערבים ולא ליהודים (="התנחלויות") ? ------------------ תראי, אני מצטער אם גרמתי לך להבין שכל מי שמובטל לא רוצה לעבוד. אבל האמת היא שיש הרבה שכמו שאמרת - לא משתלם להם לעבוד - והם מעדיפים להישאר בבית. חייבים להלחם בתופעה הזו !

לא הייתי חותמת על הסכם כזה

למה? בגלל שכאן מדובר גם בלעשות צדק. היה בית של ערבי, בא יהודי, העיף אותו והתיישב לו בבית. כאן זה פשוט בא אחד על החשבון השני... ככה שחייבים לבחור צד. ואני לא אבחר בצד של היהודי כי הוא יהודי ולא בצד של הערבי כי הוא ערבי, אני אבחר בצד של הערבי פשוט בגלל שהוא היה שם קודם. כן, יש מצבינו עד כדי כך גרוע שהחלטות שלנו צריכות להתבסס על מי היה שם קודם. אל תשכח גם שיש המון ערבים במחנות פליטים, שגם אותם גירשנו מהבית, ולפי כל עליה ארץ שמאשר שר החוץ של מאוד נערים מארצות הברית ומרוסיה ומאתיופיה, הוא צריך קודם להכניס אנשים שגרים כרגע בתוך גטו, הלא הם תושבי המחנות. ------------- ולמה שאנשים שעדיף להם לשבת בבית מאשר לעבוד יעבדו? אם הסכום הגבוה שהם מקבלים הוא מהקצבאות, והמדינה לא דואגת לאכוף חוקי תשלום מינימום ולא דואגת להם, למה שהם ילכו לעבוד? כן, זה אמנם גוזל יותר קצבאות, אבל אני יכולה להבין איך זה לא מעניין אותם, כי אין להם ממה לחיות. אז שיגזול קצבאות - העיקר שהם יחיו. אבל האמת היא שזה בכלל לא משנה - האנשים האילה הם כלום לעומת מספרי האנשים שלא יכולים למצוא עבודה, אז... יש גם דוגמאות לקבוצות מיוחדות, למשל הנכים שהפגינו בשנה שעברה - יש גם דעות קדומות, וגם אם מקבלים נכים לעבודה בחצי מהמקרים אין להם גישה לבניין בכלל אם הם על כיסא גלגלים. וכן, יש גם נכים שלא רוצים לעבוד. אז מה? הם מעידים על כלל האוכלוסייה?

Zack DA

New member
כלומר את בוחרת בצד הערבי

כי את אנטישמית - משום שדווקא הטיעון של "הם היו כאן קודם" הוא הטיעון היהודי "זכותינו על הארץ" שלא רק שהיווה את כל בסיס היסוד לחזרתנו ארצה אלא גם זמן קודם יותר. אני גר בחיפה. את בעד לפנות אותי מהבית ? כי פעם גרו ערבים בעיר הזו. ------------------- מיעוט ? את מצחיקה. 100% מהמובטלים היו יכולים לעבוד אם היו רוצים. כ-ו-ל-ם.

מה אנטישמית קשור עכשיו?

אני בוחרת בצד הערבי כי הוא הצד הצודק לדעתי, אם לא הבנת את מה שכתבתי מקודם - לא בגלל יהדות או אסלאם או לא יודעת מה. צדק נטו. ואתה יודע מה ההבדל בין הטיעון שלי לבין הטיעון היהודי? ששלי מוכח! אתה לא יכול להכחיש שהיו כאן ערבים כשבאנו לארץ. לעומת זאת - הטיעון הזה של "הארץ מובטחת לנו בתורה" או "אנחנו היינו כאן לפני 2000 שנה" לא שווה כלום, כי עברו 2000 שנה והמון השתנה, זה ממש לא אותו דבר כמו שנשב כאן עכשיו ויעיפו אותנו בכוח. מה תחשוב אם חבורה של צוענים יבואו ויגידו שהם היו כאן לפני היהדות? (עזוב את זה שצוענים נוצרים עכשיו, אין לי כוח להתחכמויות). הם יבואו ויפוצצו לנו בניינים כמו שאנחנו עשינו פעם ויתיישבו כאן בטענה שלפני מיליוני שנים ישבו כאן אבות אבותיהם. נכון שזה יהיה בולשיט? כי אבות אבותיהם כבר מזמן הלכו, הם לא קשורים לכאן בכלל, ואתה בכלל לא מאמין בדת שלהם או במורשת שלהם אז מה זה מעניין אותך? אתה מאמין שכל אחד צריך לחזור לאיפה שסבא של סבא שלו נולד? אני לא. שכל אחד ישב איפה שטוב לו - אבבבבבל - כל עוד הוא לא פוגע בבאנשים אחרים. עכשיו - מה אילה השטויות האילה שכל אחד יוכל לעבוד אם הוא ירצה?! אתה לא קולט שאין מספיק עבודה?! מה אנשים שפיטרו אותם - הם לא רוצים לעבוד מספיק חזק?! המורים שעכשיו העיפו מבתי הספר - הם לא השתדלו מספיק לעבוד?! פשוט אייייייין מספיק עבודות! ממש הכעיס אותי מה שכתבת עכשיו. אתה אומר שאנשים רוצים לחיות בעוני? אתה מזיין את השכל, מלא אנשים מאוד רוצים לעבוד, ופשוט לא יכולים!

Zack DA

New member
את מתחמקת !!!

אם יש לזה חשיבות - כמו שאת טוענת - את בעד לפנות אותי מהבית או לא ? אם כן - אז את אכן אנטישמית. אם לא - אז אף יהודי לא צריך "להתפנות". ------------------------- יש עבודה. עכשיו שמעתי ברדיו על אחד שיש לו פרדס תפוחים. הוא מציע עבודות בקטיף בשכר של 4000 שקלים בחודש. אבל אף יהודי לא רוצה - ולכן הוא מביא עוד חודש 50 עובדים זרים...

לא מתחמקת מכלום.

לא, אני לא חושבת שצריך לפנות אותך מביתך, אבל אני כן חושבת שאסור להמשיך להעלות יהודים לארץ עד שיפתרו את כל בעיות הפליטים (לידיעתך - לזרוק אותם לים לא נחשב פתרון, וגם לזרוק אותם לירדן לא). אם הייתי אומרת שכן - איך זה היה עושה אותי אנטישמית? ולמה זה שאני אומרת שלא אומר שאף יהודי לא צריך להתפנות? אם כבר אז אף אדם - אבל איכשהו אתה מקשר הכל ליהודים. עדיין לא הפנמת שאצלי לא משנה הדת. כן צריך לפנות יהודים אחרים מבתיהם, כי כאן מדובר בשתי בעיות שונות - דומות וקשורות, כן - אבל לא זהות: בעיית הפליטים נוגעת לך ולעובדה שהתיישבת להם בבית, אבל: עכשיו זה כבר לא יהיה מציאותי לעקור אותך מביתך יחד עם כל החיפאים. את הפליטים צריך ליישב לדעתי באיזורי חיפה או בערים חדשות, ולחסוך מכל המעורבים בלגאן גדול. את המתנחלים כן צריך להזיז, כי הם יושבים שם לא פשוט בגלל ששם הם נולדו או בגלל שאלה ערים יהודיות או מעורבות בנאליות - זה מקום שנועד במיוחד כדי למנוע מאחרים מלגור בו. זו פגיעה מכוונת בעייתית. מלבד זאת, ההתנחלויות מונעות שאנשים מלהתיישב בשטחים שמקיפים שטחים יהודיים ויותר נגישים מחיפה שממוקמת כבר בכיוון צפון של מישור החוף, אליה וממנה זה קצת יותר בעייתי לעבור. באשר לעבודה על הקטיף - דבר ראשון, לדעתי כל עבודה מכבדת את בעליה. דבר שני, חבל שלא כולם חושבים כך. דבר שלישי, אני מתארת לעצמי שהאנשים שכן שמעו על העבודה הזו הם בחלקם אנשים טיפשים שעוד לא עיבדו במוחם את המצב הכלכלי שלא לדבר על התוכנית המזהירה של ביבי, או שזה פשוט לא מעניין אותם והם מוכנים לתת לילדיהם לגווע מרעב, או שהמצב שלהם הוא לא עד כדי כך נורא. אבל לא כל האנשים טיפשים כמותם, ומן הסתם רוב האנשים לא שמעו על העבודה הזו אז מאיפה להם לדעת, ויש רבים מידי שהמצב שלהם כן עד כדי כך נורא.

Zack DA

New member
אלוהים אדירים !!!!!!

"לישב את הפליטים באיזור חיפה" את בעד זכות השיבה ???????????????????????????????????????? -------------------- אם אני לא זז, אין סיבה שמי שבקרני שומרון יזוז. שנינו כבשנו. שנינו ישבנו בבתים של ערבים. לשנינו מגיע אותו הדין. --------------------- ההתנחלויות משתלטות על שטח - זה הפואנטה. ככה גם מדינת ישראל קמה - מפעל התיישבות שגדל והתרחב בזכות ישובים חדשים ששלטו על שטח. -------------------- רק נתתי דוגמא לזה שיש עבודה - אבל כנראה ש"יהודים" לא רוצים לעבוד בה. ולכן זה לא שאין עבודה, אלא מסיבות אחרות. לעומת זאת, אם היינו מקצצים 60% מקיבצאות המובטלים - כולם היו הולכים לעבוד - למשל בקטיף התפוחים. ואז הם אולי יקבלו מעט - אבל יחיו, ולא על חשבוני.

למעלה