שאלה

1234ab

New member
אחה"צ טובים אביבה ../images/Emo140.gif

שאלה מצויינת שאלת...אך תשובה אין לי. אני לא יודעת מה זה נכון. ולא יודעת מה זאת אמת. לגבי נכון... מי קובע מהו נכון או לא נכון?? לגבי האמת.. האם האמת שלי היא האמת של כל אחד אחר?? בעצם מה זאת האמת??

אחה"צ נעים גם לך

מי קובע? לפעמים אני ולפעמים מי יודע... יש אומרים "זה נכון" כי הוא יודע ויש אומרים "אמת כי זה נכון"... מהי אמת מי יודע?

1234ab

New member
אביבה אז כך..

מה שנכון לי לא מחייב נכון לאחר ולהיפך.... מי שקובע מה נכון או לא נכון זהו רק האדם לעצמו. כנ"ל גם לאמת... אך מהי האמת?? אני שומעת לפעמים אנשים שאומרים "זוהי האמת שלי"..... אולי מתאים יותר לומר זוהי החוויה שלי?? זוהי ההתנסות שלי?? זוהי ההרגשה שלי??

1234ab

New member
לאו דווקא... אך אסביר..

כוונתי קודם כל הכל פתוח נכון לי יכול להיות נכון לאחר...וההיפך לא נכון לי.. לא נכון לאחר.. וההיפך... דוגמא כפי שביקשת... נכון לי להשכיב את הילדים לישון בשעה מסויימת בערב על מנת שיהיה לי את הזמן שלי וכו'... נכון וטוב לי... לא נכון למשפחה אחרת....שאצלה אין בעיה שישארו עד שעה מאוחרת..

חוזרת שוב להתחלה...

מה זה נכון? הדוגמא שהבאת יכולה להיות עם עוד מילים כמו "מתאים" "נעים" נראה לי וכו'... אני לא מדברת על תחביר שאלתי היא מה זה נכון? מתי ברור לכולם שמשהו נכון או לא? או אולי...אפשר להתחיל בהיפוך לצורך העניין, מה לא נכון? נכון זה גם טוב כמו שאמרת?

1234ab

New member
אביבה

1+1= 2 נכון 1+1= 3 לא נכון עכשיו עונת החורף - נכון עכשיו עונת הקיץ - לא נכון האם לזה את מתכוונת?? אם כך אין בשאלות האלו נכון שהוא גם טוב... אלא רק נכון... ??????

את מבקשת את מה שאני מתכוונת

ולא כדאי...כרגע לפחות... אני שואלת כדי לחדד דברים, לא כדי להביא אותך אלי או כדי שנסכים... לפעמים 1+1=3 כי יש גם את הרוח... בואי ננוח באימרה של אלברט אינשטיין: "יש שני דברים שהם אינסופיים, היקום וטיפשותו של האדם... לגבי הראשון אני לא בטוח..."

1234ab

New member
האמת אביבה

במצבי ביומיים האחרונים בא לי
והרבה... בא לי להוציא הכל את כל הכאב... (בלי שום קשר לדיון שלנו כמובן) סתם רציתי לשתף אותך.

אתן לי../images/Emo24.gifו../images/Emo25.gifואלך לישון

לדעתי העצמה,זה גם לתת ל"עצמי"-מה שאחרים לא נותנים לי.... וזה כיף לי,להיות עם "עצמי",כמו שכיף לי להיות עם אחרים.... לילה טוב לכולנו.

למעלה