מילים מכסות.(מגילה)
הגנה בפני הצורך להתמודד, אם אין לי כוחות נפש להתמודד, (או שכך אני חושבת) אני עשויה להתחבא מאחורי כסות, כמו למשל, הכחשה. אני מכחישה את קיומה של בעיה, כי אני חוששת מההתמודדות איתה. ההגנה היא על שלמותי הנפשית והפיסית. חשש מפני התמוטטות. לפעמים כשיש הרגשה שאין עוד מה להפסיד, כשנמצאים ממש בתחתית או במצב קשה, אז יש אומץ והעזה לעשות דברים, שבמצב דגיל לא מעיזים, ובהחלט מילים הן הגנה, לא רק כשיש בעיה, גם כשהכל טוב מסביב, ולכאורה אין שום בעיה נראית לעין, אז קל מאוד להסתתר מאחורי מילים, וזה גם נשמע טוב, וגם פוליטיקלי קורקט. כשהייתי במצבים הכי קשים, תמיד היו "נשמות טובות" שבחנו את הדברים מהצד, לא התקרבו יותר מידי כמובן, כדי שהאיכסה לא יגע בהם, ואמרו דברים כמו, אני ואני ואני , אני באהבה,אני באור, אני בגישה חיובית,אני במעגל אינסופי, אין סיכוי שהיה קורה לי , אני עושה הגנות, ההגנות שלי זוהרות,אני בבועה זוהרת. באהבה, באהבה, בלה בלה בלה, אלה היו האנשים שכיסו במילותהם היפיפיות על שקרים איומים, שקרים מכוערים,אבל מבחוץ הכל היה נראה כל כך יפה, שכל מה שנשאר לי לעשות זה להנהן בעניים עיפות, ולזחול למערה שלי ללקק את הפצעים, שאף אחד לא יראה אותי, ולא היה אכפת לי שרע לי, העיקר שאף פעם אני לא יהיה כמוהם. ואני לא.