רגע, שנייה, בואו נחשוב על זה.
ההפיכה לזכר או נקבה, היא לא דבר פשוט. זכר ונכקבה שניהם כעובר הם בעלי מערכת זכרית ומערכת נקבית (וולף - זכרית, מילר - נקבית), גם יחד. בשבוע שלישי, נדמה לי, של ההריון, יש הופעה של חומרים (אנדרוגנים) שפעולתם נובעת מכרומוזום Y, וגורמת להתנוונות של מילר (נשית) ובו-זמנית התפתחות של וולף (זכרית). לשתי המערכות במשותף גונדות (אברי רבייה פנימית) נייטרליים, שמתפתחים לשחלות או לאשכים, בהתאם לפעילות לה גורם כרומוזום Y. עכשיו, ההשפעה לא נגמרת ביצירת המבנה המיני, משום, שיחד עם זה יש לה מיד השפעות על ארגון נוירונים במוח בהתאם לזוויג (זכר או נקבה). עכשיו, הפעילות הזאת מאוד מאוד מסובכת ומרובת גורמים (ולראייה - אני לא זוכרת אותה אפילו שאני צריכה להבחן עליה....
). בקיצור, בכל מקום במהלך הסבוך הזה יכול להיות שוני קטן, גנטי, ואולי גם סביבתי!!!. מה שכתוב לנו בספר הרציני מאוד של קרלסון, הוא יתכן והשפעת סטרס בהריון משפיעה על הומוסקסואליות. בניגוד לכך, נמצא שפעילות באזור מוחי הקשור למין היא זהה אצל גברים הטרו והומו, אבל, נמוכה יותר אצל נשים וטרסקסואלים!!! כך שאתם רואים שלא מדובר בעניין פשוט ורק גנטי. די בקרוב אני אדע את כל זה בע"פ למבחן אם אתם רוצים פירוט מדוייק יותר של תהליכים.