שאלה

יוֹאב

New member
שאלה

ע"פ שיטת האבולוציה, ההגיון הבריא אומר שגם התא החי הראשון, התפתח ממשהו שלא מוגדר כצורת חיים ע"פ ההגדרות של היום. האם זה אומר שתורת האבולוציה תומכת בכך שיכולים להיווצר יצורים חיים מעצמים דוממים?

התולעת 1

New member
בגלל שאתה אינטלגנטי גדול

ואינטלקטואל בכיר אני רוצה להזכיר לכך את מה שלמדתה בילדותך, תן לי להעתיק לך קטע קטן : אדם בוגר הוא מקבץ של מאה טריליונים תאים טריליון זה אלף מיליארדים, אדם בוגר הוא מקבץ של מאה טריליונים תאים, אתה Charles Darwin 'קטן מכדי שתוכל לראותו בעין . בכל תא שוכן חוט דקיק המורכב מששה מיליארד שלבים של צרופים כימיים המהווים תוכנית מלאה ליצירת כל גופו של האדם, חוט זה הDNA מקופל לגודל של אלפית הס``מ בתוך גרעין התא, רשום בו בצופן כימי צבע העיניים וסלסול השער, טביעות האצבעות והרגישות למחלות הDNA מכיל לא רק את התוכניות של כל חומר הנמצא בגוף האדם אלא הוא גם נותן את ההוראות המדויקות ליצורו. חלק מן ההוראות מועתק מהקוד הכימי של הDNA וחלק מועבר ע``י תנועותיו. חוט הDNA הדקיק מתכופף ומתפתל אלף מליון פעמים בשניה, כך הוא מעביר את ההוראות לביצוע התכנית וכך הוא גם מכפיל את עצמו לקראת חלוקת התא לשני תאים זהים, מנגנון מיוחד עורך בקרה בלתי פוסקת כדי לזהות כל שגיאה בשכפול ולתקן אותה. בתוך כל תא יש תחנות כח המספקות לתא את האנרגיה הדרושה לו. חלקים אחרים בתא הקולטים אנרגיה זו מפיקים חלבונים חלקם לצריכה וחלקם ליצוא כמה יצור של החלבונים הוא מפלאי הבריאה, כמוהו האריזה של החלבונים ליצוא, השינוע שלהם על שטח הפנים של התא ומעברם המתוחכם דרך קרום התא אל החוץ. בשניה אחת שים לב יובל לב משלים גוף האדם יצור של חמש מאות בליון עותקים מדויקים של ההמוגלובין שהוא חלבון המורכב משש מאות חומצות אמינו, חומצות אמינו הן עצמן צרופי אטומים של פחמן מימן חמצן וחנקן מנגנון מיוחד מיצר אינזימים המעכלים בקטריות וחומרים לא רצויים המצליחים לחדור אל התא. למערך היצור שבכל תא מוזרמת אספקה שוטפת של חומרים המתקבלים במערכת העיקול ומועברים בזרם הדם. זו מערכת שינוע והובלה מדהימה בתחכומה המביאה לכל תא ותא בכל רחבי הגוף את החומרים הדרושים לו. מערכת איסוף גאונית ומסועפת ביותר מגיעה אויר לכל תא כדי לאסוף את הפסולת שנוצרה בו ולסלקה מן הגוף, כל זה ועוד הרבה יותר מזה פועל בכל תא בצורה מושלמת מרגע הלידה עד הנשימה האחרונה של החיים, זאת מערכת על כשל ששום מעשה ידי אדם אינו מתחיל להשתוות אליה, כל תא בגוף האדם זועק מי שעשה אותי הוא בעל תמונה עליונה הוא כל יכול והוא אוהב אותך Charles Darwin ואתה האדם לא מבין זאת? זה תא אחד אתה מבין בכלל... זה נעשה אתה חושב מסופות טורנדו, משלבים ומי שגדול מכל הבריאה כולה רק הוא יכול לברוא בריאה כזאת, מי שקטן מן הבריאה לא יכול לברוא את הבריאה'' ומי שחייו קצרים לא יכול אנחנו עם כל חיי האנושות מאז שקימת, אנחנו, כל גאוני עולם מאז היצור הראשון עד היום עם כל המוחות הטובים לא הצלחנו עדין לפענח את מהות הDNA, את התא הקטן לא הצלחנו כולנו ביחד אז אתה יושב לי יובל ואומר לי הטבע, אדמה אם אני אשים אותה בפלסטיק יצא לי שתיל כאילו אתה עשית את זה מי שעשה את האדמה ואת השתיל ואת הביצית ואת הטיפה הוא עשה את הכל , ואנחנו עוד לא מבינים אפי` איך זה נעשה, איך הוא עשה על אחת כמה וכמה אבל ברור לנו שכל האנושות כולה ביחד לא יכולה להגיע להבנה אחת קטנה שלו בבריאת החלקיק הקטן ביותר שבחומר, הבנת Charles Darwin ?

Charles Darwin

New member
תשובה

לפני כמה מאות שנים עוד לא פיענחו הרבה דברים, כמו למשל את "סודות" החשמל, הרדיו, האופטיקה, הרפואה, הכימיה, הפיזיקה, ההיסטוריה, הגיאולוגיה, הרובוטיקה, האטמוספירה, האסטרונומיה, המסע בחלל, הקיברנטיקה, הנפט, האינטרנט, כירורגיה פלסטית, השתלות לב, הגרעין, המכיניקה הקוואנטית, הקיטור, תקשורת לווינית, גלגל הגומי, הפרמקולוגיה, הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה, הגנטיקה, האמבריולוגיה, הפריית מבחנה, שיבוט, הנדסה גנטית, טלפונים ניידים, אווירונאוטיקה ואבולוציה. אנשים חיו עד גיל 30, הלכו לשירותים בחצר, שתו מים שחורים, וקברו חצי מהילדים שלהם לפני גיל המצווה. אבל דבר אחד היה להם: דת.

lmatan1

New member
אם כל הכבוד לגילויים המרעישים

שאת חלקם הזכרת כאן שחכת עובדה פשוטה שאף אחד מהם לא נוצרו יש מאין בגדול כל הגילויים הללו רק הגבירו את הבילבול ולא עזרו לאף אחד מלבד הפיכת היאוש ליותר נוח זה שגילו טלסקופ או מיקרוסקופ שגילה חידקים שלא הכירו קודם ונסיון להתמודד ולשנות את המציאות רק הביא לחידקים יותר מפותחים שאי אפשר להתמודד איתם ועדיף שלא היו מתעסקים אתם מלכתכילה והכי חשוב שתדע הנסיון הרברבני של המדע להאריך את החיים נכשל בגדול תפתח את העיניים ותראה מה עושים לאנשים מבוגרים, הורגים אותם בפרוש ובלא משוא פנים ומי שנהנה מהטכנולוגיה המתפתחת הם מיעוט של עשירים ומקורבים שצוחקים כל הדרך אל הבנק וכל זאת בגלל שהרגו בליבם את הבורא והפכו לאלוהים בעצמם אני לא יודע איך להמחיש לך את גודל הזועה שמתרחשת ממש לנגד עיננו אולי תגיד אתה במה הועילה ההתקדמות השחצנית לטובת השכל הקר והאכזרי שהפך את רובנו למכונות חסרות רגש.

Levos

New member
אורך החיים כן נהיה ארוך יותר

ואיכות החיים כן השתפרה. זה שאיכות החיים אינה ברמה שהיית רוצה לא מעידה דבר כנגד הצלחות הטכנולוגיה. האם מעולם לא חלית במחלה בקטריאלית ולקחת אנטיביוטיקה? אתה יכול לתאר את ההבדל בין מוות בטוח ממחלות שהיום מחלימים מהן בלא סיכון?

lmatan1

New member
אדון לבוס חמוד לאב יו../images/Emo39.gif

עכשיו במקרה שמעתי את שטיפת המוח בכל שיטות השידור וגם כאן בין הפורומים מתרוצצת הפרסומת של המומחים לאסתתיקה וכתוב שם חד וחלק אף אחד לא צריך לדעת שלא נולדת ככה הכל נהיה מלאכותי יותר לא איכותי יותר המדע בנסיון רברבני לשנות את המציאות הביא עלינו יותר מחלות מאשר פתר מחלות תמורת בצע כסף אם פעם מתו אנשים ויכולת להאשים את אלוהים היום אתה יכול להאשים רק את האדם כל מה שמוכרים לנו כרוך בסיכון ואנחנו שפני הנסיון של מחלות חדשות שלא ידענו כמותם בעבר.על מה אתה מדבר תיכנס לווי נט תחת הכותרת בריאות ותראה בעצמך שכבר לא ממליצים על אנטיביוטיקה ולא על רוב התרופות שמכרו לנו בכסף מלא .תראה איך תרופת הוויוקס פתחה תיבת פנדורה על השחיטות שמסתתרת מאחרי יצרני התרופות.

צ פ ו נ ה

New member
תאוריות קונספירציה? פרנויה קשה?

נראה לי שיש כאן אנשים שחיים בחרדה עמוקה מפני העולם שמחוץ לבית החם והמגונן שלהם.... שמאמינים במיני קונספירציות אפלות... ברשע טהור המסתתר בליבם של מדענים מטורפים... סליחה, לא הגזמנו קצת? מה זה ההכללות האלה? המדע מתקדם, ומדענים לא עורכים מחקרים מתוך רשע ורצון לעשות קופה על חשבון אזרחים תמימים אלא בד"כ מתוך רצון לענות על סקרנות טבעית ואולי על הדרך לקדם את העולם. לפעמים קורות טעויות. לפעמים מתלהבים מהצלחה של ניסוי וקופצים על המציאה לפני שמבינים את כל ההשלכות. וכן, לפעמים המוסר מתערער לטובת שיקולים פחות מהותיים שמעוורים אנשים. אבל זה חלק מהחיים. גם אנשים דתיים יכולים להתעוור מכח (ע"ע ש"ס, ושאר פוליטיקאים דתיים שיושר ונקיון כפיים הם לא בדיוק נר לרגליהם). אבל להשליך את כל ההתקדמות המדעית והטכנולוגית בגלל זה נראה לי קצת מופרך! יש המון המון המון נזקים שהטכנולוגיה גורמת. והמון דברים שהיא מתקנת. אבל אין שום, אבל שום טעם להתווכח אם זה טוב או רע ליהודים כי זה קורה ואי אפשר לעצור את זה!!! בכל מקרה, אנשים, תרגעו ומהר. אף אחד לא הבטיח שהעולם הוגן אבל מה זה קשור לפורום אבולוציה?!

lmatan1

New member
נועה חמודה התכוונתי לשחיטות

שוחטים פרות קדושות אין שום דבר קדוש ומכאןהדרך לשחיתות היא רק המסקנה המתבקשת אל תכעסי צפונה פעמונה.

Levos

New member
כתוב את דבריך בנקודות

כך שיהיה קל יותר להבינם. הכל נהיה מלאכותי. ומה בכך? למה מלאכותי זה רע? מחלות חדשות. הופיעו מחלות בגלל הארכת משך החיים. אולי גם התגברו מחלות הנגרמות מאיכות סביבה גרועה. אבל ההקלה האדירה ממחלות חידקים עולה על כל אלה כפי שרואים בבריאות הציבור כיום. לא משנה מה כתוב ב-Y נט. אנטיביוטיקה היא הפתרון האולטימטיבי(על אף התפתחות העמידות בחיידקים) למחלות בקטריאליות. שחיתות של חברות כאלו או אחרות אינה קשורה לעניין.

lmatan1

New member
מה אתה אומר מלאכותי זה טוב תחשוב

מלאכותי זה מזוייף נקודה מלאכותי זה לא אמיתי נקודה מלאכותי זה ניסיון להפוך אותך למשהוא שהיא לא אתה .ואם זה לא אתה. אז מי אתה.אני לא אומר שלא הצליחו להתגבר על מחלות ישנות. אני אומר שיצרו מחלות חדשות שלא ידענו כמותם בעבר. אני אומר שהיום יותר מתמיד משכנעים אותנו שזה טוב להחליף את חלקי הגוף שלנו בחומרים מלאכותיים שבמבחן הזמן פוגעים בנו יותר מאשר עוזרים לנו תראה את מייקל גקסון .וכל אלה ששימשו שפני נסיון של המדע ונפגעו מכך.אם הסיבה של המדע היא לזייף חלקי גוף אז למה אתה לא מקבל שגם הם מזייפים מאותה סיבה בדיוק. מי סומך היום על הרפואה הציבורית מה אתה עוור כל מי שעיניו בראשו הולך לרפואה פרטית .ויש לו הרבה כסף כמובן. מי פוגע באיכות הסביבה ובאיכות המים שאנחנו שותים אם לא אותם חברות שמיצרות חומרים רעילים ושורפות אותם או מזרימות אותם למי התהום. מי אשם בכך אלוהים או כאלה שאין להם אלוהים ובעבור בצע כסף הופכים את החיים שלנו בלתי נסבלים נכון שבסוף כולם מתים אני אישית מעדיף למות אם האיברים המקוריים שלי.

צ פ ו נ ה

New member
אני מציעה לך לנשום עמוק

אם החיים שלך כ"כ בלתי נסבלים, אולי כדאי שתלך לטיפול? הכוונה כאן הייתה למיטב הבנתי שבסיכום הכללי, איכות חיינו כיום היא גבוהה יותר וזאת כתוצאה מהישגים והתפתחויות במדע. נכון שלכל דבר יש מחיר, אבל בסיכום הכללי התחלואה היום נמוכה בהרבה מאשר בתקופה שלפני התרופות והחומרים המלאכותיים שכ"כ מפחידים אותך. ובאמת כדאי שתנסה לערב פחות רגשות בכתיבה שלך כי זה לא ענייני ומאוד מקשה על הבנת הפואנטה שלך.

lmatan1

New member
הפואנטה שלי ילדה חמודה היא../images/Emo103.gif

לא הרגשות שלי ולא האגו שלי ולא התיסכולים שלי הפואנטה היא דוקא ילדים כמוך שהם העתיד שהולכים בראש מורם ובאגו מתפרץ כותבים את עצמם בלי בושה ובמצח נחושה איך כתבת בסיכום ,איכות חיינו כיום גבוהה יותר .ונכון שלכל דבר יש מחיר,,,,,, העזות הרברבנית שלך לזלזל בקורבנות של הקידמה שאת מקריבה לטובת ההישגים המזויפים שהתמכרת אליהם על חשבון הזולת לא מונע ממך להגיד לי ללכת לטיפול. ובכן תודה רבה לך באמת לא יודע מה הייתי עושה בלעדי העצה המנומקת שלך אני מאחל לך חיים טובים ומקוה שלא תיפלי קורבן לחומרים מלאכותיים במיוחד מאנשים שאיבדו צלם אנוש הבנת את הפואנטה .

Levos

New member
מלאכותי זה לא מזוייף

אין כלל קשר. מלאכותי הוא דבר שנעשה על ידי בני אדם. חא מזייפים חלקי גוף, אלא בלית ברירה כשהגוף לא מסוגל לתפקד עוזרים לו בצורה מלאכותית. גורם המוות המרכזי בעולם המערבי הוא מחלות לב. לא הקדמה אחראית לכך אלא תזונה לקוייה שהרבה אנשים בחרו. האם הרפואה הפרטית והציבורית לא משתמשות באותם ייתרונות הקדמה? ההבדל נעוץ בתקציב. הפגיעה באיכות הסביבה אכן אשמת חברות טכנולוגיות במידה רבה. נעשים מאמצים לצמצם פגיעה זו. היית מעדיף שלא יהיו מפעלים וחברות לייצור תרופות? אתה אולי מעדיף למות עם איברייך המקוריים. רוב האנשים שאיבריהם נפגעו מעדיפים לקבל השתלה. אני מקווה שלא תזדקק להשתלות, כי חבל שתמות מוקדם.

lmatan1

New member
לבוס חמוד האמת היא תמיד כואבת .

גם אני הייתי תמים כשהייתי צעיר יותר מה שמקומם אותי בפורום הזה שאנשים צעירים מדברים במין עליונות רברבנית על איך התחילו החיים ואיך נוצר האדם הראשון לפני כך וכך אלפי שנים ולא יודעים מה מאכילים אותם היום. אני לא מכיר אותך ואני לא רוצה לחשוב שאתה במודע מעדיף את השקר על פני האמת. ההיפך ממקורי זה מלאכותי מזוייף לא טבעי יש לך הגדרה יותר טובה אני לא דיברתי על אנשים שנפגעו והחליפו להם חלקי גוף אני מדבר על שטיפת המוח של ניתוחים אסתטיים ששוטפים לנו את המוח על מנת שנהיה יותר יפים הרי רובנו מבוטחים בביטוחים להשתלות וסומכים על חברות הביטוח שיעמדו בהתחיבות שלהם בזמן אמת ובנתיים מפרנסים אותם יפה מאוד אנחנו לא ניזונים בתזונה לקויה אנחנו מפרנסים מדענים שמוכרים לנו מאכלים לא טבעיים שעוברים תהליכים כימיים על מנת שיהיו יותר אסתטיים ונראים יפה מבחוץ .אני עונה לך על מה שהצגת בעצמך, והחשוב מכל זה באמת תקציב לא מאוזן שמופנה בעיקר לצרכי המלחמה הבאה ולמדע שיוצר לנו אשליה של חיים יותר טובים אבל הכסף נגמר כאשר מדובר בבני אדם תראה כמה אנשים מגיעים לגיל פנסיה וחיים מקצבה של 1200 שקל לחודש אנשים שעבדו כל החיים שלהם ולא יכולים לגמור אותם בכבוד אז מה הועילו כל החכמים והמדענים אם מצד אחד מפתחים לנו אשליות מלאכותיות ומצד שני הורגים אותנו. במקום לבנות עולם יותר מסודר ונעים לחיות בו נראה שאנחנו יותר מתקרבים לתוהו ובוהו.

Levos

New member
מי יודע מה השקר ומה האמת?

ההגדרה שלך לא דומה לשלי. לפי הבנתי מלאכותי הינו ההפך מטיבעי, כלומר מעשה ידי אדם. מזוייף הינו ההפך ממקורי, אוטנטי. שני המושגים כלל לא דומים. לא עושים שטיפת מוח לניתוחים פלסטיים בסך הכל מציעים אותם. אני למשל לא עשיתי ניתוח פלסטי ולא מתכוון. אם הדבר לא מוצא חן בעינך גם אתה לא צריך לבצע ניתוח כזה. מה איכפת לך שיש אנשים שמעדיפים לשנות את המראה שלהם על ידי ניתוח? זוהי בחירתם. התזונה הלקוייה אינה אשמת המדע. אם אנשים היו אוכלים תפריט מאוזן עם מספיק ירקות ופירות ולל הרבה שומן הם היו מקטינים מאד את מחלות הלב. זה שאנשים מעדיפים לאכול המבורגרים זוהי בחירתם המודעת, שכן ידוע לכולם כי שומן מזיק לבריאות. בדומה לסיגריות אנשים עושים זאת מרצונם ואין להאשים את המדע. התקציב באמת לא מאוזן, שכן המחקר המדעי בארץ בהחלט לא ממומן מספיק. להרבה סטודנטים אין מקום במעבדות ללמוד לתארים מתקדמים. החוקרים ממש לא מקבלים הרבה כסף.

lmatan1

New member
נגעת בדיוק בבעיה המרכזית ביותר

יש הבדל מהותי בן מי שיודע את האמת ובין מי שמשקר ואומר שהשקר הוא אמת או בין אחד שאומר שאם אני לא יודע את האמת אז ברור לי שאף אחד לא יודע את האמת. בשביל להתמודד אם האמת צריך להלחם בשקר דוגמא יכול אדם להודות על האמת שהוא חזיר. ועף על פי כן ימשיך לשקוע בבוץ.ובשעת מעשה אף מתגאה בעצמו שהרהיב עוז להודות בפני עצמו על אמת זו של חזירות.ההודאה הזו על אמת פירושה שהכיר אדם את פרצופו של השקר ולא יוכל לשאת אותו רק אז יש לו יסוד לפתוח במלחמה נגד יצרו הרע. הבעיה היא לא שאנחנו רואים את ההגדרות אחרת הבעיה היא שאנחנו יוצאים מתוך נקודת פתיחה אחרת ואת התשובה אתה יכול למצוא בחתימה שאתה כותב בסוף כל ההודעות שלך וזאת היא כל האמת.

Levos

New member
מה ההבדל

בין מי שיודע את האמת, לבין מי שחושב שהוא יודע את האמת?

lmatan1

New member
את זה כנראה תלמד על בשרך בדרך הקשה

בכל אופן אתמול בערב בערוץ 10 בחדשות הראו את המצב של אלימות הנוער בישראל שסטטיסטית ממוקמת במקום טוב בין יתר המדינות בעולם ועלתה אשה אני לא זוכר מיהי מורה או מנהלת ואמרה הנוער מתנהג כאילו ואין לו אלוהים ואם זה לא ברור לך כי אין לך אלוהים אז לנוער היום אין גבולות של חופש כל אחד עושה מה שהוא רוצה ולא מתחשב בחברו או במורה שלו או באמא ואבא שלו וצריך לדעת את האמת שבחברת בני אדם על מנת שלא יתנהגו כמו חיות צריך כל אחד לוותר כצת על החופש שלו ולהשמע לחוקים או להמציא אלוהים אחרים תחת האלוהים שהרגת ותתפלא הוא לא יהיה שונה מזה שכבר קיים ואם אתה חי בלי אלוהים אז תזהר לך מאוד כי יש כמוך עוד זאבים שמחכים לטרוף גם אותך.

למעלה