שאלה

zaltsthebass

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

או קיי, ניצחתם! אבל למעשה ההופעה בפומפיי לא נחשב לפסקול לסרט אלא בעצם להופעה חיה ללא קהל

buffa

New member
למעשה, זהו סרט.

הוא הוקרן לראשונה בפסטיבל האמנויות של אדינברו בספט' 1972 ומתאר את פינק פלויד בשיא יצירתם (לטעמי לפחות). ואכן, זוהי הופעה חיה ללא קהל (והעיר פומפיי אינה קיימת עוד ונהרסה בהתפרצות הר געש. נטען שהיא שוכנת בסביבות נאפולי שבאיטליה).

"פומפיי" הופק כסרט טלוויזיה

במקור הוא היה אמור להמכר לערוצי טלוויזיה באירופה. היינו, זה היה גרסה מוקדמת ל"וידאו קליפים" המוכרים לנו כיום. זו לא היתה בכלל הופעה. בעקבות הצלחת האלבום DSOTM, הוספו עוד קטעים לסרט - המראים את הלהקה באולפן, כשהיא עובדת על האלבום - והסרט הוצא לאקרנים בשנת 1974, בהצלחה מרובה. העיר פומפיי לגמרי קיימת - או לפחות חורבותיה. הייתי שם, וזה מקום מרתק. הנה מפה: http://www.harcourtschool.com/activity/pompeii/pmpMain.html

buffa

New member
הכוונה לא הייתה ברורה, כנראה.

היא אכן קיימת, אך לא כעיר, אלא כחורבות כמובן. אגב, שידרו את פומפיי הרבה בטלוויזיה החינוכית כאן בארץ.

zaltsthebass

New member
אנסה בעוד חידה

יותר קל הפעם: מהו הסינגל הראשון של פינק פלויד ובאיזה שנה יצא

zaltsthebass

New member
אופס

אני רואה שמישהו כבר כתב מאמר שלם על סיד ומציין שם את התשובה... אני חייב להגיד כל הכבוד על המאמר

buffa

New member
Arnold Layne, 1967

והוא התברג ברשימת 20 הטובים ביותר. הסינגל השני See Emily Play הגיע למקום ה-6. לאחר מכן הפלוידים גזרו על עצמם לא להוציא סינגלים יותר (בדומה ללד זפלין למשל). לפרוטוקל: אני עדיין מחכה לסמיילי.

One Echoe

New member
אני מתנדב להביא לך אחד!!!

הנה
-
-

buffa

New member
תודה לאל.

עכשיו אוכל להפסיק להיות כפייתית.

zaltsthebass

New member
למעשה, הם הוציאו עוד כמה סינגלים

ובינהם apples and oranges 1967, carful with that axe eugene

zaltsthebass

New member
אז החידה היא

שכתבתי מסתבר במקום הלא נכון.. בשיר empty spaces יש מסר הפוך. מהו?

One Echoe

New member
אם אתם רואים את המסר,

סימן ש... שכחתי. בכל מקרה, יש אתר לזה.

buffa

New member
LOL

Backwards message: "Congratulations, You have just discovered the secret message. Please send your answer to 'Old Pink,' Care of the funny farm, Chalfont..." - Roger Waters "Roger, Caroline's on the phone..." - Unknown Voice

buffa

New member
אגב, הכוונה לווטרס וקרוליין אישתו

(לאות הזדהות עם ציף גם אני ערה!)

לא בדיוק... :)

הפלויד הוציאו עוד כמה סינגלים בשנת 1967 ו-1968. הם הפסיקו להוציא סינגלים (באנגליה) אחרי שנת 1968, מכיוון שאלו לא הצליחו במיוחד, והתמקדו באלבומים, עד סוף שנות השבעים.

One Echoe

New member
ואחרי שנות ה70?

הם הוציאו עוד סינגלים? אני זוכר שקראתי שהם קבעו איזשהו חרם שהם לא יוציאו סינגלים יותר אף פעם בגלל שאיזשהו סינגל אחד נכשל.

למעלה