שאלה...

noname202

New member
שאלה...

אני חושבת שכבר שאלו את זה עוד בימין הראשונים של הפורום
בכל אופן - מה ההבדל בין אדם לבעל חיים? למה אנחנו מסווגים בקטגוריה שונה?

שלוקמן

New member
מה נותר על האדם מעל הבהמה

זה כל החוכמה שאנחנו יותר חכמים מהכבשים למשל..

noname202

New member
*מותר אם אני לא טועה..ואתה רומז על

משהו?
למי אתה מתכוון במילה אנחנו?
אל תעצבן אותי בוריס, אני מדברת ברצינות.

juggernaut

New member
נדמה לי

שזה חופש בחירה. כ לומר..אינטיליגנציה יש לנו אבל עצם זה שאנחנו פועלים לא רק לפי צריכים ואינסטינקטים בסיסיים, זה מה שמבדיל אותנו משאר בעלי החיים.

EdisonGirl

New member
תודעה

גם לבעלי חיים יש קצת הבנה והסקות שכליות ברמה מסויימת, אבל אנחנו גם מודעים לעצמנו. שואלים שאלות. המחשבה שלנו מורכבת ורב-מימדית. זה אין להם. או שהם כ"כ חכמים, שהם יודעים שלא כדאי להם כרגע להראות לנו שהם מסוגלים לחשוב טוב מאיתנו, ויום אחד הם עוד יפתיעו אותנו..

לדעתי

"המחשבה שלנו מורכבת ורב-מימדית"... ממש לא המחשבה שלנו חד מימדית ולינארית ובגלל זה אנחנו לא מסוגלים להבין ולהשוות גדלים שונים. חוצמזה, כל רובד המחשבה שלנו פועל על השוואה בין א' ל-ב' כי אנחנו מבינים הכל באופן יחסי. אני מאמין לכל בעלי החיים יש הבנה והסקות במידה שיש לבני אדם (שהיא לא כזו גבוהה גם ככה) אבל הם פשוט לא מביעים את המחשבות וההבנות שלהם באופן שאנחנו מבטאים אותן.

EdisonGirl

New member
אין לנו אפשרות לדעת את'זה כרגע..../images/Emo13.gif

אני מתכוונת, בקשר לתפיסה של בעלי-חיים, כך שגם אם אני מאמינה שזה אחרת זה לא מספיק כדי לסתור את דבריך.. :) המחשבה שלנו אכן יחסית ולינארית. מסכימה איתך, אבל היא דווקא כן רב-מימדית לדעתי. אולי לא אצל כולם, אבל אצל חלקנו..

כי האדם משוחד. הוא המסווג.

יתכן שגם עכבר, אם יידרש לסווג את בעה"ח המוכרים לו, ישים את המין שלו בקטגוריה נפרדת. סה"כ החברה שלנו בנויה מבני אדם רב הזמן אנחנו מתעסקים בעניינים שקשורים לבני אדם אנחנו מקיימים יחסי גומלין *בעיקר* עם בני אדם, תלויים בהם והם תלויים בנו. ולכן כל מי שאינו שייך לחברה הזו, לדוגמה: עץ קוקוס דורש יחס שונה. ההבדלה היא למען הנוחות. ביולוג יגיד לך שאת homo sapiens.

BambaCreature

New member
הם חופשיים, אנחנו לא

הם יכולים לעשות מה שבא להם, לאכול כל היום, לרוץ בשדה, לנבוח, להנות מיום הולדתם עד ליום מותם, לילל ולעשות הרבה ילדים. אנחנו, לעומת זאת, צריכים ללמוד עד גיל 18 במוסד פרימיטיבי, לשרת בצבא, ללמוד לתואר, להתחיל לעבוד, ובסוף, כשנצא לפנסיה בגיל 65 (אם נשרוד עד אז) - אז, ורק אז, יהיה לנו חופש מוחלט (וגם זה לא בטוח). במילים אחרות - עדיף להיות כלב. וחוצמזה - כולנו נסכים שעכברים ודולפינים יותר חכמים מאיתנו. ובעצם, כל היונקים הם צאצאים של העכברים, וכל העופות, הזוחלים וחסרי החוליות התפתחו מהדולפינים. לכן, לפי תאוריית ה-42, בעלי החיים יותר חכמים מאיתנו (אנחנו מוטציה שלילית של חמוס לוקה בנפש, מה שגורם לנו לחשוב שאנו עליונים).

לא כולם :)

חלקם משועבד לאדם. והחלק הזה לא במיוחד חופשי.. ~הכניסי כל מיני דברים שטבעונים אומרים~

BambaCreature

New member
זה מיעוט

הם מיעוט. כמו שיש בע"ח שעוברים התעללות וניצול ע"י בני-אדם, יש גם כאלה שמרוויחים מקיומם של בני-אדם - כמו לא מעט חיות-מחמד. יש גם בני-אדם משועבדים לחייזרים, ועל זה אף אחד לא מתלונן. אה, ואני בן. על כן, אני לא מסוגל לבצע פעולה כגון "הכניסי".

lovesessh

New member
הממ....

יש משהו במה שאתה אומר, -מתעמקת בשורה האחרונה בהודעה שלך- כי כשחושבים על זה, בנים באמת לא מסוגלים לבצע פעולות כאלה!!

soulz

New member
בולשיט...

אף אחד מאיתנו לא חייב לעשות את כל זה, יש גם דרכים חילופיות אם באמת רוצים למצוא, מוצאים... זה שההורים שלך תכננו בשבילך את כל חייך, לא אומר שאתה חייב ללכת לפי זה...

BambaCreature

New member
את טועה

בצפר - חוק חינוך חובה עד כיתה י'. צבא ולימודים - צבא גם חובה (ואם מישהו משתמט, אז הוא גם צריך להתחיל לעבוד). לימודים לתואר - לא חובה אבל חיוני. אי-אפשר לשרוד בלי פרנסה (חוץ ממקרים נדירים כמובן, של זכייה בלוטו ועוד), וכדי להשיג פרנסה נאותה, בשביל בית, מכונית ומשפחה - צריך לעבוד בדר"כ כמה עשרות שנים לפחות. יוצא שבמקרה הכי "טוב", בן-אדם לומד עד כיתה י', משתמט משירות צבאי, ומתחיל לעבוד. אם הוא ישיג תואר - אז יש לו סיכוי לעבוד 20-25 שנה במקום 40 שנים. אם הוא לא מוכשר במשהו - הוא יעבוד בדר"כ בעבודה זוטרה. יש לו עוד אלטרנטיבות - כמו לפתוח חברה או סטארט-אפ, אבל גם במקרה זה - הוא צריך לעבוד כמה עשרות שנים. אז לפחות מחצית חייו של האדם נקבעים מראש - בצפר ועבודה. איך ניתן בידיוק לחיות אחרת?

אמ.

החברה עצמה חופשית, היא פשוט מקיימת בתוכה יחסי גומלין שכובלים את כל המעורבים בהם בצורה שקשה להנתק ממנה. כמו ששועל בדיונות יכול להיחשב חופשי אבל בעצם הוא בכלל לא חופשי, הוא כלוא במצב שבו אם הוא לא צד למחייתו או מקים לעצמו מחסה הוא מת, אם זו נקבה יש לה גם מחוייבות לגורים וכו', איפה בדיוק החופש? זה הכל עניין של איך אתה מגדיר חופש. אנחנו יכולים להיות חופשיים או לא להיות, עפ"י ההגדרה.

BambaCreature

New member
בידיוק.

יש החופש הפשוט - החופש לחיות, להתקיים, לעשות מה שבא לך (במסגרת החוקים). החופש הזה מרשה לך לא לעבוד, לרוץ כל היום ברחוב ולצחוק, בצהריים לקבץ נדבות קצת ובלילות לגרד כרטיס לוטו וללטף חתולי רחוב. זה חופש שאפשרי בכל מדינה דמוקרטית, הבעייה היא שרמת החיים של מי שחי בדרך חיים שדוגלת בחופש כזה, של לא לעשות כלום בערך, נמוכה מאוד. אני לא אומר שאי-אפשר לחיות ככה, אבל ללא ספק רוב האנשים מעדיפים לגור בבית ולא על ספסל רחוב. יש את החופש המורכב, שעליו אני מדבר - לקיים רמת חיים נאותה, בלי הדרך הרגילה של עבודה בתור שכיר במשך כמה עשרות שנים. אבל הבעייה היא, שקשה להרוויח כסף טוב בלי להיות שכיר. אני מנסה לחשוב על אלטרנטיבות, ולא מצליח. אפשר להקים חברה, נכון. אבל העבודה הזו גם גוזלת כמה עשרות שנים של עבודה לא קלה בכלל (כן, יש מקרים נדירים ביותר, כמו מייסדי מיראבליס שפיתחו את ICQ והתעשרו בגיל צעיר, אבל צריך בשביל זה גם מזל). אפשר לשדוד בנק, אבל אנחנו מדברים על אפשרויות חוקיות. חוצמזה, לדעתי, אם בן-אדם מתעשר עד גיל 30, הוא לא יפרוש מעבודה. אחרת הוא ישתעמם למוות. אז יש לי רעיון לשירשור: איך להצליח בחיים בלי לעבוד עשרות שנים כשכיר?

תצא כבר מהמסגרת הזאת

מה היה לפני שהיו רחובות, בתים, מקומות עבודה וכסף? נכון שאיכות החיים היתה נמוכה יותר במקום למות מזיהום אוויר, כלי דם חסומים וסרטן, אנשים מתו מקור, רעב וטריפה. אבל זה לא שעל חשבון הם זכו בחופש; הם פשוט היו שייכים לכלא מסוג אחר. גם "לא לעבוד, לרוץ כל היום ברחוב ולצחוק, בצהריים לקבץ נדבות קצת ובלילות לגרד כרטיס לוטו וללטף חתולי רחוב" זה כלא, לשרוד ברחובות זה חתיכת מאבק. קיבוץ נדבות זו עבודה לכל דבר, כי אם לא תעשה את זה, לא יהיה לך כסף ואתה תמות, כנ"ל כרטיס לוטו, אתה ~מחוייב לדברים האלה. מחויבות היא ההיפך מחופש. היה לך מזל והתעשרת? אתה עדיין מחוייב להשתמש בכסף הזה כדי לשמור על עצמך בחיים, אם תשב במיטה כל היום אתה תתנוון. אתה גם עדיין מחוייב למשפחה שלך ולכללי החברה, אתה כפוף לחוקים של המדינה ואתה צריך לשלם מסים. אתה לא מורשה ע"י החברה לרצוח, לקלל את האמא של אשתך או להשתין באמצע טקס חלוקת פרסי האוסקר. אז איפה החופש? אם אתה יכול להגדיר את מגוון סגנונות החיים האלה כחופש, אז תצטרך להגדיר גם את החיים המתוכננים ~שלך בתור ..החופש שלך לעבוד למחייתך, או משהו.

Tollan

New member
אתה לא חייב כלום.

מקסימום להיות בבית ספר עד כיתה י', וגם בזה אתה יכול לחפף. אם אתה רוצה, אתה יכול לעזוב את הלימודים, אתה יכול לא להתגייס לצבא. אם אתה לא רוצה לעבוד, תמלא לוטו ותקווה שתיזכה. לא מצליח - אז תשדוד בנק. תתחתן עם מישהי עשירה ותשב על התחת כל היום. זה נכון שיש מסלול מקובל, אבל אף אחד לא חייב ללכת בו, אנשים יוצאים מהמסגרת כל הזמן. אתה צריך לאכול ולישון. אלה המגבלות היחידות שיש לך, מעבר לכך - knock yourself out.

למעלה