שאלה...

BambaCreature

New member
אתה מדבר על מקרים בודדים

נכון, אפשר לשדוד בנק (למרות שהתכוונתי לדרכים חוקיות), לזכות בלוטו (בעצם, דווקא לא) ולהתחתן עם עשירה (ואין עודף עשירות בעולם). אבל אני מדבר על מסלול חיים, שבו אתה מצד אחד מתפרנס מעצמך, לא מאחרים ולא מהימורים. אם נגיד אני לא שודד בנק/זוכה בלוטו וכדומה. אז מה עליי לעשות? להפוך להומלס? בקשר למגבלות היחידות - תיאורטית, אוכל ושינה הם אכן החובות היחידות (למרות שאתה יכול להמשיך לחיות גם אם אתה מאבד את יכולת השינה). אבל- 1) מאיפה תשיג אוכל? 2) מה תהיה רמת החיים שלך? רמז: לא הרבה. אני רוצה למצוא דרך, שאני לא אצטרך לעבוד יותר מידי שנים, ומצד שני - לחיות טוב. אני לא מוצא. תעזור לי.

soulz

New member
sheesh...

דבר ראשון, עד כיתה י' אתה יכול להגיע רק לשליש מהשיעורים ואפילו פחות מזה. צבא, לא חייב כמובן. ובעינין להרוויח כסף...יש אלף ואחד דרכים לעשות זאת, קבלת השכלה גבוהה זאת רק דרך אחת...לעומת החיות למשל שיש לרובן רק דרך אחת להרוויח את מזונם, לנו יש אין סוף כמעט. תפסיק להקשיב למה שאומרים לך בבית הספר או בבית על הדרך שיש לחיות, ותתחיל לבדוק האם יש מסלולי חיים שיותר מתאימים לך. וכמובן, אני זכר :)

BambaCreature

New member
תביא לי דרך.

אוקיי, נגיד אני לא לומד כמעט, לא עושה צבא, לא עושה תואר ולא עושה כלום. אבל מצד שני, אני רוצה לעשות כסף, ולא לעבוד 20 שנה או יותר (5 שנים זה גם דיי והותר). אני מחפש דרך (חוקית ולא קשורה למזל) כזו, ולא מוצא. האמת, אני לא בידיוק שם על הבצפר (וגם לא כל כך על הבית), אבל כמו שאמרתי - אני לא מבין איך אני יכול לחיות טוב ולעבוד קצת. תביא לי דרך - אני אשמח. זכר אתה. מצטער.

Tollan

New member
אל תעזוב את הבית.

תחייה בבית, זה יוריד את עלות המחייה שלך פלאים.

../images/Emo3.gif

1תודעה עצמית גבוהה וחוסר אינסטינקטים 2אנחנו לא.. סתם הסתכלות אגוצנטרית

תגובה

קשה לדעת, כי בעלי חיים לא יכולים לתקשר להרבה בעלי חיים יתכן שיש יכולות שלנו אין ההבדל בחומר הגנטי בין האדם לקוף (נראה לי שימפנזה) הוא בערך 2% מצד שני, ההבדל בחומר הגנטי בין האדם לבננה הוא בערך 30%
בשלבים הראשונים של אבולוצית האדם קיבל האדם יכולת תכנון לעתיד וקביעת מטרות, הדבר אפשר לו לתכנן מסעות וציד, לאגור אוכל לחורף וכו' יש טיעונים שבגלל הברירה המינית, התפתחו באדם היכולות האומנותיות והיצירתיות כדרך להרשים נשים. מבחינת תודעה, לא ניתן לדעת אם אנחנו היצורים היחידים שיש להם את זה, אותו הדבר לגבי רגשות. אנחנו יכולים רק לשער.. זה מה שיש לי להגיד בנושא בינתיים, אין לי כוח להמשיך

הכוונה

שהם לא יכולים להגיד לנו אם יש להם תודעה הם לא יכולים להראות לנו אם יש להם רגשות התקשורת שלהם לא מספיק מפותחת..

Nimst

New member
מסכימה עם העיקרון

אבל אם להיות קטנוניים - בע"ח מראים כל הזמן שיש להם רגשות, ולהגיד שהתקשורת שלהם לא "מספיק" מפותחת זה בעייתי, כי מי קובע מה זה מספיק? שלנו יותר "מפותחת" (עוד מילה בעייתית), אבל מי אמר שפחות לא היה מספיק? אבל כן, זו קטנוניות, ועם מה שניסית להגיד אני מסכימה.

soulz

New member
התשובה היא פשוטה...

לנו יש את השליטה על הסביבה שלנו הרבה ביותר מבין כל החיות האחרות...כולל על רוב החיות עצמן...

רוב החיות?...

רוב החיות הן ג'וקים וחיידקים... את רובם אנחנו לא מכירים, לא קיטלגנו ונתנו שם אדם

soulz

New member
אממממם...

תבהיר לקשה הבנה שכמותי את מהות הדברים שאמרת ואת הקשר שלהם לדבריי...

אתה כתבת:

"לנו יש את השליטה על הסביבה שלנו הרבה ביותר מבין כל החיות האחרות... כולל על רוב החיות עצמן..." והרי אין לנו שליטה על רוב החיות, לא משנה אם מסתכלים מבחינת פר חיה או פר קבוצה של חיות, כלומר כבש אחת כבש שניה וכו או כל הכבשים כקבוצה אחת. אני מניח שהתכוונת לחיות במשק למשל ולא על הרס יערות העד באמריקה הדרומית. במקרה שהנחתי נכון, אין לנו שום שליטה על רוב החיות, אנחנו בכלל לא מכירים את רוב החיות. האדם מכיר משהו כשהו נותן לו שם, או לפחות השם זה חלק מההכרות. וכמו שצייניתי, לא קיטלגנו הרבה חרקים שחיים ביערות העד. אדם

soulz

New member
במילים אחרות...

פשוט רצית להיות קטנוני. ובשליטה התכוונתי ביכולת שלנו להשמיד ולשעבד חיות אחרות.

ממש לא קטנוני

להשמיד זה קל, ליצור זה קשה. אנחנו משעבדים לתועלתנו אחוז כל כך קטן מסוגי החיות ואחוז יותר קטן מכלל החיות. מה שכתבת: "לנו יש את השליטה על הסביבה שלנו הרבה ביותר מבין כל החיות האחרות...כולל על רוב החיות עצמן..." הערתי במיוחד על "כולל רוב החיות עצמן", אנחנו לא שולטים על רוב החיות, נקודה. כן, יש לנו שליטה על הסביבה, יצירת סכרים, זיהום הסביבה. לא תמיד שליטה טובה... אדם

dominoooo

New member
נראה לי

שבד"כ בעלי חיים פועלים לפי אינסטינקטים... אבל...יש הרבה שני אדם שמתנהגים ממש כמו חיות...יותר נכון יותר גרוע מחיות

lovesessh

New member
בעיקרון, ההבדל בין אדם לבע"ח פשוט.

יש סולם של "חשיבויות", אכתוב אותן בסדר עולה (מספר 1 פחות חשובה מהשאר, מספר 3 יותר חשובה מ2 וכו'): 1. דומם 2. צומח 3. חי (כל בע"ח מלבד בני האדם) 4. מדבר - אנחנו, בני האדם. 5. מלאך 6. שכינה לפי זה ברור שבין בני האדם לחיות יש הבדל מהותי, והוא היכולת לדבר שהיא יחודית לאדם. רציתי לומר עוד משהו, אבל שכחתי מה... אני מקווה שזה מספיק בינתיים.

למעלה