שאלה,

לולימן

New member
שאלה,

האם נגיד בתקופה של 60-80 מיליון שנה, יכל להתפתח אדם לפי האבולוציה?

אמנון כ

New member
תלוי מה נקודת המוצא

האדם בהחלט יכול (ואכן כך היה) להתפתח אם כבר קיימים חיים מסוגים שונים, ובמקרה שלנו יונקים, אך נקודות המוצא יכולות להיות אחרות: שאין חיים כלל בכוכב, או שאפילו אין כוכב...

22ק ו ס ם

New member
אין דבר כזה אם באבולוציה

יש את מה שאנחנו רואים שקיים ומה שאנחנו יודעים שהיה. אי אפשר לענות בצורה היפותטית מה יקרה בתנאים מסוימים כי זה מאוד תלוי בסביבה, בלחצים הברירתיים וכו'.

Wolverchenus

New member
בתנאים שהיו ובאפשרויות שנלקחו

אז זה יכל לקרות. כאילו, "יכל". זה קרה. אז שום דבר אחר לא יכל לקרות. כי אם משהו אחר יכל לקרות, הוא היה קורה.

pembencipolisi

New member
אם נקודת המוצא שלך היא היונק הראשון

אז לאדם נדרשו 200 מיליון שנה כדי להתפתח. האם ההתפתחות "יכולה להיות שוב כפי שהיתה וליצר עוד 'סוג' של אדם ?" לא נראה לי אפשרי, כי ההתפתחות היא רצף של ארועים מקריים. כל אחד הוא יחודי. הסבירות ש"אדם ממין נוסף" עם כשורים שכליים כמו לנו, נראה לי אפסית , ודבר זה נכתב על ידי מי שאיננו מתמתיקאי / סטטיסטקאי.

לולימן

New member
כן זאת נקודת המוצא... אבל

מה קרה אחרי שהמטאור שפגע בכדוה"א לפני 65 מיליון שנה בערך? זה לא הרס את ההתפחות באמצע? ואיך שינוי האקלים פגע רק בדינוזאורים? שהם יצור "חזק" וגדול, והאדם או האב קדום, מה שזה לא יהיה לא נפגע בשלבי ההתפתחות? כי אז הכל היה צריך להתחיל מההתחלה.

אמנון כ

New member
האבולוציה אינה שואפת ליעד מסויים

זה לא שהחיים נוצרו רק כדי שתהליך האבולוציה יצור אותנו בסופו של דבר. האדם הוא לא המטרה ולאבולוציה אין היגיון מנחה. המטאור שפגע בכדור הארץ (כמו שלל נסיבות סביבתיות אחרות) הכחיד אחוזים ניכרים מהחיים בכוכב, אך לא השמיד את החיים. המרוויחים הגדולים (בטווח הארוך) של הטרגדיה היו דווקא היונקים שעד אז היו יצורים קטנים שהתחבאו מאימת הדינוזאורים העצומים. העובדה שהדינוזאורים נכחדו איפשרה ליונקים להתפתח והתהליך הזה הביא בסופו של דבר בין היתר ליצירת בני האדם (ועוד שלל מיני יונקים מפותחים יחסית). הסיבה שהדינוזאורים נכחדו והיונקים לא היא בעיקר בגלל הגודל - הדינוזאורים היו חיות ענקיות שדרשו כמויות גדול של מזון (צמחיה וחי) כדי להתקיים. האסון האדיר שהוביל לשינוי האקלים לתקופה ארוכה פגע גם בצומח וגם בחיות הגדולות. מספיק שסוג צמחייה מסוים נהרס, הדינוזאורים שאוכלים את הצמח מתים גם הם ובעקבותיהם הדינוזאורים הגדולים יותר שאוכלים דינוזאורים וחיות אחרות. היונקים היו אז חיות קטנות (בערך בגודל עכברים גדולים) שהצליחו לשרוד על כמויות מזון קטנות יחסית ומה שחשוב עוד יותר הוא שהם הסתגלו מהר יותר לסביבה החדשה, מצאו תחליפי מזון והתפתחו מהר יותר. העובדה כי חיות גדולות יותר מולידות פחות קשורה גם היא כי בטווח של 50 שנה יש לעכברים עשרות ומאות דורות של שינויים גנטיים בעוד שלחיות גדולות (דינוזאורים ובני אדם) יש רק 2-3 דורות. הדבר דומה למה שעלול לקרות בעולם אחרי שואה אטומית - בני האדם עלולים להיכחד אך הג'וקים, העכברים ושאר חיות קטנות יכולים להתרגל מהר יותר לעולם החדש ואולי 100 מליון שנה לאחר מכן נמצא עולם שנשלט על ידי הצאצאים שלהם. אגב, מעניין לציין שבעבר הרחוק יותר היו השמדות גדולות עוד יותר כתוצאה מאסונות בהם הושמדו אחוזים גדולים יותר מהחי והצומח.

לולימן

New member
אבל אם ממוטות קפאו למוות

אז היצורים שמהם יצאו בני אדם לא קפאו? ממוטות קפאו ופילים לא?

איפה ומתי קפאו הממותות?

קודם כל, הממותות נכחדו בסוף הפלייסטוקן, לא בסוף הקרטיקון. חלקן אמנם קפאו למוות אבל ניתן לייחס את הכחדתן במידה רבה של וודאות לציד על ידי אדם. בני האדם לא קפאו אז למוות משתי סיבות עיקריות: 1) הם כבר פיתחו אמצעים להתגברות על הקור. 2) חלק ניכר מאוכלוסיות האדם לא גרו בקוי רוחב גבוהים. בהכחדת K-T בה נכחדו האמוניטים נכחדו גם רוב היונקים והדינוזאורים. אפשר להמציא הרבה "תירוצים" למה שרדו דווקא היונקים ודינוזאורים חסרי שיניים. ייתכן שהסיבה במקרה של היונקים היא גוף קטן והסתגלויות לחיים ליליים- יכול אפילו להיות למזלם הם היו במאורה בזמן שהמטאור פגע ומטר של טקטיטים נפל על הארץ.

I S A A K

New member
שלום ירונק'ה ידען

מדוע אינך נענה למיילים ששלחתי אליך''לעמותת דת המת'' מה קורה צוציקו,אתה מוכן להתמודד,כאן לעיני כולם?

אני מוכן להתמודד איתך למרות

שאיני ירון ידען, לפי מה שידוע לי דת המת היא הנצרות, ואתה מתכוון לדעת אמת, לא?

I S A A K

New member
לא לא לא לא ,אני מתכוון בדיוק

למה שכתבתי בבקשה,מה הטענות שלך לגבי תורת ישראל?

מאחר וכאן לא פורום העוסק בדת

אביא רק את הטענה הקשורה באבולוציה- העולם קיים יותר מ-5766 שנים ולכן הכרונולוגיה המופיעה בתורה אינה נכונה. גם רקורד המאובנים והקשרים הפילוגנטיים בין יצורים שונים אינו תואם את התורה, מה שאומר שהתורה אינה יכולה להיחשב לטקסט מדעי. רוצה לפרשן את התורה כך שהיא תתאים לגיל כדור הארץ האמיתי ולממצאים המדעיים- זבש"ך. אני לא אפריע לך. תנסה את הדרך ההפוכה, ואראה איפה אתה טועה ו\או מטעה.

I S A A K

New member
במדע אין משהו מדויק

זה עניין של מליארדים.דיוק ואי דיוק, זה מדויק במדע, זה ברור. זה הנחת יסוד, שלא מדויק זה מדויק במדע, כי אם זה מדויק – זה חשוד. צריך לא מדויק במדע. צריך להבין, קודם כל המדע אומר שהדתיים צודקים, למה? כי אם הם אומרים שהעולם קיים 15 מיליארד, אז הם ודאי מסכימים שהעולם קיים 5766, אז המדע לא חולק עלינו, זה ברור, גם המדע אומר שהעולם קיים 5766, רק אנחנו אומרים, לא יותר מזה, אז השאלה היא על המדע, לא עלינו. זה דבר אחד. אצלנו ניתן לבדוק, כי היו בני אדם, כמו שאתה יודע לפני 200, 300 700 עד 5766שנה, יש לך פה הוכחה, ממוספרת מדויקת, איש אחרי איש, דורות אחרי דורות, מדויק. זה הוכחה שניתן לבדוק ולברר, זה לפחות יותר טוב מארכיאולוג שלך מפוקפק שמצא איזה עצם והריח, דבר נוסף, אתה צריך להבין, 15 מיליארד אף אחד לא חי, ואין מסורת כתובה, ואין שום דבר. כתוב, הרוצה לשקר, ירחיק עדיו. אין עדים, רחוקים,יש לי עדים?. איפה? 15 מיליארד זה לא הוכחה מדעית, מה אתה רץ?, לא צריך לרוץ, גם אם המדע אומר את מה שהתורה אומרת, והתורה אומרת מה שאומרת, כשהקב``ה ברא את אדם הראשון כתוב שהוא אמר לו: מכל עץ הגן אכול תאכל, ומעץ הדעת טוב ורע לא תאכל, כשהוא ברא אותו, אז בן כמה נברא? הוא היה צריך להיברא כמו תינוק, לא מדובר שהיה שם תינוק, מדובר שאיך שהוא נברא הוא דיבר איתו, אז בן כמה היה? כבן 20, לא בן עשרים כבן עשרים. והוא אמר לו לא תאכל, כמה שנים לוקח לעץ עד שהוא גודל מביא פירות? . אז איך הוא אומר לו, מעץ הזה כן תאכל, איפה יש עץ? איך גדל כבר עץ? איך נהיה פירות? אלא מה הקב``ה ברא אדם באותו רגע, כבן עשרים. ברא עץ באותו רגע, כבן 5 שנים, והקב``ה אמר לאדם כך וכך... והוא גם ברא את העולם באותו רגע, כבן מיליונים, הקב``ה אין לו בעיה, הוא לא צריך לחכות לתהליך אבולוציוני, הוא לא צריך התפתחות, לא צריך השתלשלות, הוא יכול לברוא ישר בין רגע, אז ככה לשיטתך, אם נרצה נעשה לך חסד, נקיים את דברך, בשביל שלא תתבזה, אז נאמר לך, אתה יודע מה בסדר, הקב``ה ברא את העולם כבן.

טוב, בוא נתמצת את מה שאמרת:

1) אין עדים המעידים שהיקום קיים 15 מיליארד שנה, יש עדים המעידים שהוא קיים כבר 5766. 2) אלוהים ברא את האדם הראשון כשהוא מבוגר, וכמו כן הוא ברא את העולם "עתיק". תשובה ל-1: אין עדים חיים לשום דבר שקרה לפני תחילת המאה ה-20. כל מה שיש לנו זה תיעוד- ואין לנו שום תיעוד אמין ובלתי קונטרוברסלי של מה שקרה לפני 5766 שנה. תשובה ל-2: זה מה שנקרא תיאוריית "הטבור של אדם"- אלוהים ברא את האדם כשהוא נראה כאילו הוא נולד לפני כך וכך שנים, ומאחר והוא נראה כך יש לו גם טבור. מאובנים ושאר ממצאים המעידים על עתיקות העולם הם אנלוג לטבור האדם הראשון. טענה זו נראית בלתי ניתנת להפרכה, מאחר וכל דבר עתיק מ-5766 שנה כאילו "נברא" ביחד עם העולם, אבל האמת היא שלא זו בלבד שהיא ניתנת להפרכה, זה אפילו קל: בתורה כתוב במפורש אירוע כלל עולמי שקרה, לכאורה, אחרי בריאת העולם ושהיה חייב להשאיר עקבות- המבול של נוח. למרבה הצער (לא שלי, שלך) עקבות כאלה פשוט לא נמצאו. כעת אתה בבעיה גדולה אף יותר משהיית לו לא העלית את תיאוריית "הטבור של אדם" מסיבה פשוטה- בשביל להעלות את התיאוריה, עלייך להודות קודם שהעולם נראה כתוצר עתיק של אבולוציה- כלומר אבולוציה אפשרית, והסיבה שאינך מקבל אותה היא שאתה מקבל במקומה את התיאוריה שלך. אבל כרגע הפרכתי את התיאוריה שלך, כך שאתה חייב לקבל את האבולוציה.

sagima

New member
כולכם טועים!

דיי מצחיק אותי לקרא בפורום הזה ולא חשבתי שמתישהו אני אכתוב תגובה, אבל הייתי חייב, לפחות פעם אחת... אז כמו שאמרתי, כולכם טועים, לא אבולוציה ולא אותו "אלוהים", האמת היא שאת העולם יצר האל שלי, "קישקושבלבוש", הוא יצר את העולם אתמול! הוא יצר אותו שיראה "כבן" 15 מיליארד, והוא כלכך חכם וחזק שהוא יצר את כולכם עם זיכרון של דברים שעשיתם לפני שהוא יצר אותכם, ובגלל שהוא לא רוצה שמשהו ידע מקיומו, הוא יצר המון "דתות" כדי שכולם יריבו אחד עם השני מי - האל האמיתי, ואף פעם לא יראו את האמת! כולם השתחוו בפני קישקושבלבוש האל הכל יכול!

SilentMike

New member
את כופר בחקוב"ן.

ובדרקון האדום נושף האש הבלתי נראה שלה הארווי. הרי ידוע שהיא זו שבראה את העולם בשנת 1859. היא אחלה פיצה עם אנשובי בשביל חטאיך. למה אתה שונא אותה כל-כך? למה?

SilentMike

New member
*אכלה

היא אכלה פיצה עם אנשובי בשביל חטאיך. היא אכלה אותה ולא היה לה אחלה בכלל!

ואתה כופר במלכה מייב.

האלה- החתולה של מאמיני יום חמישי האחרון, שבראה את העולם ביום חמישי שעבר ותשמיד אותו ביום הדין, הוא יום חמישי הבא.

למעלה