שאלה,

I S A A K

New member
ארכיאולוגי מדעי שנמצא בבריטניה במוז

מגילות שנמצאו אצל המצרים הקדמונים שהגיל שלהם הארכיאולוגי קרוב ל3500 שנה תואם לאותה תקופה שהיה עשר המכות במצרים, בפפירוס במגילה הזאת כת` בדיוק עשר המכות שעברו על המצרים אבל בלשון כמו עיתונאי כותב היום ירד עלינו אש ניתך מן השמים, היום היה לנו ככה, היאור היה מלא דם, כל הדברים בלש` פשוטה כמו שכתב כותב, קטעים של מגילות פפירוסים שנתגלו ואם תפתח את ספר התורה תראי אותם עשר מכות כמו שמתואר שם וזה מסמך תעודי ארכיאולוגי מדעי שנמצא בבריטניה במוזיאון, תבליטים ותחריטים על קברי פרעונים מוכיחים את יציאת מצרים וכל זה ואין אף אחד בעולם שאומר שלא היה עמ``י שיצא ממצרים ולא היה מעמד הר סיני

או קיי, אז

פרופסור ישראל פינקלשטיין לא קיים. מה עם ה"ארכיאולוג המדעי האנגלי" שלך? יש לך איזה רפרנס כדי להראות שהוא קיים?

I S A A K

New member
מכות מצריים קיבלו אישור

על ידי מקור חיצוני, בתקופה בה התרחשו מכות מצריים נמצא פאפירוס אשר נכתב על ידי איפובר המצרי, אומנם מצבם של דפי הפאפירוס באיכות גרועה, ולא הכל היה קריא, אך דיי והותר בכך כדי לאשש את מכות מצריים על ידי מקור חיצוני. מכת דם ספר שמות- ''ויהפכו כל המים אשר ביאור לדם''. פאפירוס- הנהר הוא דם [2:10]. ספר שמות- ''ויהי הדם בכל ארץ מצרים''. פאפירוס- דם בכל מקום [2:5]. ספר שמות- ''ויחפרו כל מצרים...כי לא יכלו לשתות ממימי היאור''. פאפירוס- האנשים נרתעים מלטעום, בני אנוש צמאים למים [2:10]. אלה הם מימינו, זהו אושרנו... מה נעשה? [3:10]. מכת דבר ספר שמות- ''הנה יד ה' הויה במקנך אשר בשדה, בסוסים בחמורים...''. פאפירוס- כל החיות לבן בוכה [5:5]. מכת ברד ספר שמות- ''וה' נתן קולות וברד ותהלך אש ארצה''. פאפירוס- אמנם כן... נאכלו על ידי האש [2:10]. מכת ארבה ספר שמות- ''ויעל הארבה... ויאכל את כל עשב הארץ ואת כל פרי העץ אשר הותיר הברד''. פאפירוס- ...אמנם כן, הושחת כל אשר אתמול עוד נראה. האדמה נשארה ללאותה כמו אחרי קציר פשתה [5:12]. ספר שמות- ''ולא נותר כל ירק בעץ ובעשב השדה בכל ארץ מצרים''. פאפירוס- אין למצוא פירות ולא ירק [6:1]. מכת בכורות ספר שמות- ''ויקם פרעה לילה הוא וכל עבדיו וכל מצרים ותהי צעקה גדולה במצרים. כי אין בית אשר אין שם מת''. פאפירוס- היתה צעקה גדולה במצרים [12:30]. הנהמה נשמעת בכל הארץ מעורבת בקינות [3:14]. יציאת מצרים ספר שמות- ''ויהי בשלח פרעה את העם... וה' הולך לפניהם יומם בעמוד ענן לנחותם הדרך ולילה בעמוד אש להאיר להם''. פאפירוס- ראה! האש עלתה גבוה גבוה, ולהבתו הולכת נגד אויבי הארץ. כיצד אתם מסבירים את זה? כיצד זה הגיוני שמקור חיצוני, בלתי תלויי, רשם בדיוק על מכות מצריים והתיאור תואם את המתואר בתורתנו הקדושה?

אמנון כ

New member
אתר שופר הוא לא מקור מדעי מוסמך

יש לך לינק למאמר רציני שמביא את הנתונים האלו?

למה אתה אומר מה שאני רציתי להגיד?

ככה הוא עוד עלול לחשוב שאני לא יכול להשיב להבלים שלו. שים לב מי המדען אותו החבר'ה האלה מביאים כאסמכתא- עמנואל וליקובסקי, פסכולוג שהתפרסם בזכות ספרו Worlds in Collision העוסק בפלנטות הרוקדות מקרנה, כהסבר מדעי למאורעות כגון "שמש בגבעון דום" הופיעים בתנ"ך. בקיצור, הבל הבלים אמר קהלת, הבל הבלים הכל חרטה ברטה.

אמנון כ

New member
לא מדובר על קיפאון

אתה מבלבל בין שני דברים שונים לחלוטין - הדינוזאורים הוכחדו בעקבות מטאור (ככל הנראה) שנחת לפני כ- 65 מליון שנה והרס אחוזים ניכרים מהחי והצומח בעולם. השמיים הפכו לשחורים לתקופה ארוכה, לא הגיע אור לצמחים והם נבלו וכתוצאה מכך מתו החיות הגדולות יותר ויותר עד לראש הפירמידה. הממותות נכחדו לפני כעשרת אלפים שנה בלבד, בתקופה בה בני האדם כבר שלטו בעולם. מה שבטוח זה שהם לא קפאו אלא להיפך - הסיבה להיכחדותם היא ככל הנראה שילוב של סיום תקופת קרח, צמצום שטח המחייה הטבעי וצייד אכזרי של האויב החדש והחכם - בני האדם שהלך והרחיב את שליטתו בעולם. ייתכן וגם הייתה אחראית לכך מגפה קטלנית. בכל מקרה אלו שתי תקופות שונות לחלוטין ומקרי הכחדה שונים. אגב, יש עוד סיפורי הכחדה המונית רבים לאורך ההיסטוריה.

האב הקדום של מה?

אם אתה מתכוון לאב המשותף האחרון של האדם והשימפנזה, זה היה בערך 4 מיליארד שנים.

I S A A K

New member
ירונק`ה

ירונק`ה אם אתה יהודי נבון ואתה יהודי רציני אני מבקש ממך בדחילו ורחימו עם ראש כמו שלך והבנתי שהיית בחור מבריק בישיבה אם תלך לסמינר לאקדמאים וזה לא יהיה בזיון בשבילך ותתחיל את שאלות היסוד של האמונה מה שאתה קורא שהיום יש לנו עליהם הוכחות לוגיות פילוסופיות מה שתרצה. אבל זה יותר ארוך,צריך לשבת אתך על כל שאלה ולהראות לך מקורות לסדר לך את העניינים ויהיו קבוצות דיון ותוכל לשבת עם מדענים בתחומים שלהם,תוכל לשבת עם אנשי שם בעניינים שהם מבינים, כל אחד בעינינו. חמישה ימים סמינר אקדמאי.אני מבטיח לך שאתה תברך אותי כל ימי חייך ואתה תשמח לחזור לגמרא ואני בטוח שאתה מתגעגע אליה

I S A A K

New member
מישהו רחש לי באוזן

ששפם המקובלים,הינו ירון ידען דרך אגב=המישהו הזה היה פעיל בעמותת דת המת,שלאחרונה חזר בתשובה

I S A A K

New member
אספר לכם סיפור

בימי סבכם מלך הקופים. יום אחד ראה סבכם יצור מוזר מטפס אחריו על עץ הקוקוס. שאל היצור המוזר את סבכם ''אתה הוא מלך הקופים? אמר לו סבך, ''אני הוא! ומי אתה? אמר היצור המוזר,' ''אני מלך בלי כתר,המולך על עם בלי מלך!'' אמר לו סבך,' מה רצונך? אמר,' ''רצוני שתורה לכל הקופים שלך שיפסיקו להפיץ את השמוע הנבזית, כאילו כל יצורי תבל יצאו והתפתחו ובאו מן הקופים כי שקר בפיכם!'' אמר לו סבך', ''חצפן שכמותך! אם לא תרד מיד מן העץ ,אשליך אגוז קוקוס על ראשך!', אמר לו היצור,' ''אני בן אדם מצאצאי דור הפלגה,ואני הסבא של הסבא של הסבא שלך, כי כל הקופים שבעולם יצאו ממני ומחברי...'' נפגע סבך היקר מאד מדברי היצור המוזר ודרש ממנו בתוקף שיסביר את דבריו. הוא גם אים עליו שאם לא יסביר ויפרש את דבריו המוזרים,ישליך אגוז קוקוס על ראשו. נבהל אותו היצור ואמר,' ''בזמן שבנינו את מגדל בבל,חלק מחברי רצו לעלות על המגדל ולהתישב שם. חלק אחר רצו לעבד שם עבודת כוכבים,והיו שרצו לעלות על המגדל הגבוה ולהלחם עם בוראם. אני היתי מאותם טיפשים שרצו לעלות ולהלחם. מיד ירד עלינו מלאך גדול והוריד עמו זעם,עברה וכעס. את אותם בני האדם שרצו לעלות על המגדל ולהתישב בו,הפיץ לכל עבר. את אלה שבקשו לעבד עבודת כוכבים,העניש ובלבל את לשונם. ואת כל אותם שחשבו להלחם עם בוראם,הפך לקופים. לכן אמרתי שכל הקופים שיש היום בעולם,באו ויצאו ממני ומחברי!', אמר הקוף''אני סמכתי עליך שתספר לי ספור שלא היה ולא נברא, ואתה בחצפתך,אכזבת אותי כהוגן! ספרת לי ספור שכבר היה לעולמים ובזבזת לריק את זמני היקר! נו תחליתו,מתי תלכו לבקר סבכם בגן החיות מלך הקופים?

למעלה