וווווווווואאאאאאאאאאאאווווווווווווו
אוהבת אותך כל כך , שזה כל כך חבלז .............. אילת ...... מהכירותך עם חוסן , את לבטח מכירה איש יקר ביותר בשם אבנר שילה ....... אבנר בזמנו כתב את מאפייני מבריאיי הסרטן ..... שניה תני לי לחטט בנבכי זיכרון המחשב שלי , ומיד העלה ממנו כאן העתק. להלן : תאריך: 14:36 05/04/01 מאת: אבנר שילה נושא: מאפיינים של מבריאי סרטן- לעיונכם ותגובותיכם מאפיינים של מבריאי - סרטן* מאת אבנר שילה מבריאי-סרטן: אנשים שהצליחו להבריא מסרטן ולהמשיך לחיות בבריאות טובה זמן ניכר, בניגוד לסיכוי שלהם עפ"י הסטטיסטיקה הרפואית. ההשתייכות לקבוצה זו אינה תלויה בשאלה איזה תרופות או אלו טיפולים רפואיים קיבלו המבריאים בתהליך הבראתם ואלו המאפיינים שמצאתי. 1. המבריאים הם אינדיבידואליסטים. כל אחד הוא מיוחד, ייחודי, יוצא דופן, אחד מסוגו. קשה להכניס אתם לחבורות, להגדרות, לסיווגים. לפעמים נראים משוגעים, או מטופשים, או לא מובנים. 2. המבריאים הם מלאי סתירות לכאורה. אנשים של "גם וגם". למשל: הם ילדותיים וגם בוגרים, חילוניים וגם מאמינים, ארציים וגם רוחניים, נוקשים וגם גמישים, רציניים וגם הומוריסטיים, אגואיסטים וגם עוזרים לזולתם ולחברה. 3. המבריאים סומכים על האינטואיציה. יחד עם היותם אנשים הגיוניים ורציונליים, הם מקבלים את האינטואיציה, החוש השישי ותחושת הבטן כמקור לגיטימי לקבלת החלטות. 4. המבריאים משתמשים בדמיונם בהזדמנויות רבות ככלי להתמודדות, להבנה ולשינוי. 5. המבריאים לוקחים אחריות על חייהם ועל כל מה שקורה להם. הם יודעים להפריד בין אחריות ובין אשמה. 6. המבריאים הם מרדנים ואינם מקבלים מרות חיצונית. תכונה זאת מתבטאת באופן חזק במיוחד בקשר עם הרופאים ועם המערכת הרפואית. 7. המבריאים מוכנים לקבל כל קושי כהזדמנות. גם את מחלתם הם רואים כהזדמנות להפתח, להתפתח, לגדול, להשתנות. 8.המבריאים רואים את החיים כתהליך, כרצף של שיעורים והזדמנויות. 9.המבריאים מוכנים להשתנות. שינויים אמיתיים, פנימיים. שינויים מדרגה שנייה. 10. בשונה מהחשיבה המקובלת המדברת על מלחמה בסרטן, המבריאים מסוגלים לראות גם מימדים אחרים של ההבראה מסרטן: דיאלוג, לימוד, אהבה, הזדמנות, זכות, עונג, מתנה ועוד. 11. המבריאים מחוברים לרגשותיהם ולתחושותיהם. הם מסוגלים להתחבר מחדש לרגשות ולתחושות שאבדו להם. 12. המבריאים מוכנים להכיר בפחדים שלהם. הם מסוגלים להיות בתוך הפחד מבלי להשתתק, ובלי לאבד את יכולתם להרגיש ולחשוב באופן עצמאי. כך הם מסוגלים ללכת אל מעבר לפחד. 13. המבריאים מסתכלים למוות בעיניים, הם מסוגלים להשלים עם המוות ולקבל אותו, ביחד עם רצון עז לחיים. 14. למבריאים יש רצון חזק לחיות, המאופיין בשפע של גורמים וסיבות, ובאיזון בין המרכיבים השונים של הרצון לחיות. 15. המבריאים מחוברים לאינטרסים שלהם ולהנאותיהם בכל המישורים. רשימה זו מבוססת על המקורות הבאים: א. הכרות ופגישות אישיות וקבוצתיות עם מבריאי- סרטן (כדוגמת אלו שהופיעו בכנס המריאים ב- 1/4 ב. הכרות עם עצמי והתבוננות בעצמי ג. קריאת סיפוריהם האישיים של מבריאי סרטן מפורסמים כדוגמת לואיז היי, דרורה חבקין, שרה חמו ועוד ד. הפרק "כיצד להפוך ליוצא- דופן" בסיפרו של ברני סיגל "אהבה רפואה וניסים" ה. סיפרו של אל סיברט "אישיות והשרדות" תודה על הקריאה. מחכה לתגובות אבנר אבנר שילה - מבריא סרטן, מטפל ומנחה טל. 9570827 - 04 ולך יקירתי תני לי שנייה לפזר את מילותייך בתוכי ובמהרה אגיב עם הודעה ארוכה ....... המון אהבה . אני