שאלון במסגרת לימודי פסיכו'

so be it

New member
שאלון במסגרת לימודי פסיכו'

היי.... אני אשמח אם תוכלו לעזור לחברה שלי, שבקרוב מאוד צריכה להגיש את העבודה הזו, ולא מצאה מספיק עונים. זה יקח רק דקה, וזה ממש יעזור לה. חוץ מזה, זה גם נושא מעניין, לדעתי. שאלון במסגרת לימודי הפסיכולוגיה. "יש לי בקשה גדולה קטנה לבקש מכם, אני מעלה לכאן שאלון. זה שאלון שאני עושה במסגרת העבודה שלי בפסיכולוגיה והוא מתקשר לשימוש באינטרנט. אתם יכולים לשלוח לי מסר אישי עם התשובות, לשרשר תשובות מתחת או לשלוח למייל הבא [email protected] אתם יכולים לכתוב רק מספר שאלה ומספר תשובה, אין צורך להעתיק את כל השאלה. באמת באמת באמת תודה מראש למי שיענה :) לפניך שאלון במסגרת לימודי הפסיכולוגיה בתיכון, השאלון אנונימי ואינו משרת כל מטרות פרסום. 1. גיל: 2. מין- ז/נ 3. אני משתתף פעיל בפורומים ו/או בלוגים באינטרנט- כן/לא. לפניך רשימת אירועים. את/ה מתבקש/ת להשיב בכנות אלו מהאירועים הבאים קרו לך בחצי השנה האחרונה. סמן באיזו מידה אירוע זה השפיע עלייך. ניתן לסמן מ0-4. כאשר 0 = המקרה בכלל לא קרה 1 = קרה, אך כלל לא השפיע וכך הלאה 4 = קרה, והשפיע במידה רבה. 1. לאחי/אחותי היו בעיות חמורות 2. הוריי נפרדו/התגרשו 3. הורחקתי מבית הספר 4. התחלתי לצאת עם בני המין השני 5. עלייה במספר הוויכוחים בין הוריי 6.לא יכולתי להשתתף בפעולה או חוג שרציתי בו (כגון ספורט, תנועת נוער) 7. התנסיתי בסמים או משקאות חריפים 8. שינוי ביחס של חבריי אליי 9. כישלון בבחינה 10. עלייה במספר הויכוחים ביני לבין הוריי 11. פטירת סבא, סבתא, או קרוב משפחה אחר 12. בעיות כספיות קשות במשפחתי ניתן לסמן מ1-4. 1 = כלל לא. 4 = במידה רבה. במצבים שתוארו לעיל, אני בדרך-כלל: 1. פונה לחברים הטובים שלי 2. מוצא בהוריי כתובת לעידוד ותמיכה 3. עוסק בפעילות גופנית שמרגיעה אותי 4. מסתגר בתוך עצמי ולא רוצה לראות אף אחד 5. מוצא תמיכה בפורומים באינטרנט 6. מוצא את הכתיבה בבלוג באינטרנט כמקילה עליי 7. עוסק באחד מתחומי האומנות (מוסיקה, ציור, כתיבה וכד') באמת באמת תודה לכל מי שענה :) יום טוב וחג שמח. אל תשכחו: בשר = רצח!

Nimst

New member
בבקשה

1. 20 2. נ 3. כן 1. 0 2. 0 3. 0 4. 0 5. 0 6. 0 7. בפעם הראשונה? 0 8. 0 9. 3 10. 0 11. 0 12. 0 1. 4 2. 4 3. 1 4. 3 5. 2 6. 1 7. 1

מה ה מצב

New member
בהצלחה!

גיל: 18 וחצי מין: נקבה 3. כן. האירועים: 1. 0 2. 0 3. 4 (אבל מהעבודה) 4. 0 5. 0 6. 1 7. 0 8. 2 9. 0 10. 0 11. 3 12. 0 מצבים: 1. 4 2. 3 3. 1 4. 2 5. 2 6. 1 7. 4 מקווה שעזרתי... אם כי לפי כמות האפסים נדמה לי שלא...

Theherod

New member
בבקשה

1. 15 2. זכר 3. כן 1. 0 2. 0 3. 0 4. 0 5. 3 6. 1 7. 0 8. 0 9. 0 10. 3 11. 2 12. 0 1. 2 2. 3 3. 3 4. 3 5. 1 6. 0 7. 2 המ, כצמחוני, אני נגד הססמה "בשר זה רצח", זה רק מבריח קרניבורים, וגורם להם להאטם (כאינסטינקט להתקפה).

Barysik

New member
בהצלחה

1. 18 2. ז 3. לא אירועים: 1. 0 2. 0 3. 0 4. 4 5. 0 6. 0 7. 4 8. 1 9. 4 10. 0 11. 0 12. 2 --------------------- 1. 3 2. 4 3. 4 4. 2 5. 1 6. 1 7. 1 שיהיה בהצלחה אני יודע[=

תמיר1991

New member
אני אענה בשמחה../images/Emo13.gif

1. גיל: 15 2. מין- ז 3. אני משתתף פעיל בפורומים ו/או בלוגים באינטרנט- כן לפניך רשימת אירועים. את/ה מתבקש/ת להשיב בכנות אלו מהאירועים הבאים קרו לך בחצי השנה האחרונה. סמן באיזו מידה אירוע זה השפיע עלייך. 1. לאחי/אחותי היו בעיות חמורות 0 2. הוריי נפרדו/התגרשו 0 3. הורחקתי מבית הספר 0 4. התחלתי לצאת עם בני המין השני 2 5. עלייה במספר הוויכוחים בין הוריי 1 6. לא יכולתי להשתתף בפעולה או חוג שרציתי בו (כגון ספורט, תנועת נוער) 3 7. התנסיתי בסמים או משקאות חריפים 2 8. שינוי ביחס של חבריי אליי 1 9. כישלון בבחינה 2 10. עלייה במספר הויכוחים ביני לבין הוריי 2 11. פטירת סבא, סבתא, או קרוב משפחה אחר 0 12. בעיות כספיות קשות במשפחתי 0 במצבים שתוארו לעיל, אני בדרך-כלל: 1. פונה לחברים הטובים שלי 3 2. מוצא בהוריי כתובת לעידוד ותמיכה 4 3. עוסק בפעילות גופנית שמרגיעה אותי 2 4. מסתגר בתוך עצמי ולא רוצה לראות אף אחד 1 5. מוצא תמיכה בפורומים באינטרנט 2 6. מוצא את הכתיבה בבלוג באינטרנט כמקילה עליי 2 7. עוסק באחד מתחומי האומנות (מוסיקה, ציור, כתיבה וכד') 4
תמיר.

DirtySpirit

New member
בבקשה

1. גיל: 11 2. מין- ז/נ 3. אני משתתף פעיל בפורומים ו/או בלוגים באינטרנט- כן/לא. לפניך רשימת אירועים. את/ה מתבקש/ת להשיב בכנות אלו מהאירועים הבאים קרו לך בחצי השנה האחרונה. סמן באיזו מידה אירוע זה השפיע עלייך. ניתן לסמן מ0-4. כאשר 0 = המקרה בכלל לא קרה 1 = קרה, אך כלל לא השפיע וכך הלאה 4 = קרה, והשפיע במידה רבה. 1. לאחי/אחותי היו בעיות חמורות- 0 2. הוריי נפרדו/התגרשו- 0 3. הורחקתי מבית הספר- 0 4. התחלתי לצאת עם בני המין השני- 0 5. עלייה במספר הוויכוחים בין הוריי- 0 6.לא יכולתי להשתתף בפעולה או חוג- 1 שרציתי בו (כגון ספורט, תנועת נוער) 7. התנסיתי בסמים או משקאות חריפים- 0 8. שינוי ביחס של חבריי אליי- 0 9. כישלון בבחינה- 0 10. עלייה במספר הויכוחים ביני לבין הוריי- 1 11. פטירת סבא, סבתא, או קרוב משפחה אחר- 0[טפו טפו טפו] 12. בעיות כספיות קשות במשפחתי- 0 ניתן לסמן מ1-4. 1 = כלל לא. 4 = במידה רבה. במצבים שתוארו לעיל, אני בדרך-כלל: 1. פונה לחברים הטובים שלי- 4 2. מוצא בהוריי כתובת לעידוד ותמיכה- 2 3. עוסק בפעילות גופנית שמרגיעה אותי- 4 4. מסתגר בתוך עצמי ולא רוצה לראות אף אחד- 1 5. מוצא תמיכה בפורומים באינטרנט- 4 6. מוצא את הכתיבה בבלוג באינטרנט כמקילה עליי- 0[אינלי בלוג] 7. עוסק באחד מתחומי האומנות (מוסיקה, ציור, כתיבה וכד')- 1

Wing Chan

New member
עונה.

1. גיל: 18 2. מין- ז 3. אני משתתף פעיל בפורומים ו/או בלוגים באינטרנט- כן. לפניך רשימת אירועים. את/ה מתבקש/ת להשיב בכנות אלו מהאירועים הבאים קרו לך בחצי השנה האחרונה. סמן באיזו מידה אירוע זה השפיע עלייך. ניתן לסמן מ0-4. כאשר 0 = המקרה בכלל לא קרה 1 = קרה, אך כלל לא השפיע וכך הלאה 4 = קרה, והשפיע במידה רבה. 1. לאחי/אחותי היו בעיות חמורות 0 2. הוריי נפרדו/התגרשו 0 3. הורחקתי מבית הספר 2 4. התחלתי לצאת עם בני המין השני 1 5. עלייה במספר הוויכוחים בין הוריי 1 6.לא יכולתי להשתתף בפעולה או חוג שרציתי בו (כגון ספורט, תנועת נוער) 1 7. התנסיתי בסמים או משקאות חריפים 4 8. שינוי ביחס של חבריי אליי 2 9. כישלון בבחינה 2435464
(4) 10. עלייה במספר הויכוחים ביני לבין הוריי 1 11. פטירת סבא, סבתא, או קרוב משפחה אחר 1 12. בעיות כספיות קשות במשפחתי 0 אבל קמצנים ניתן לסמן מ1-4. 1 = כלל לא. 4 = במידה רבה. במצבים שתוארו לעיל, אני בדרך-כלל: 1. פונה לחברים הטובים שלי 1 2. מוצא בהוריי כתובת לעידוד ותמיכה 1 3. עוסק בפעילות גופנית שמרגיעה אותי 3 4. מסתגר בתוך עצמי ולא רוצה לראות אף אחד 4 5. מוצא תמיכה בפורומים באינטרנט 2 6. מוצא את הכתיבה בבלוג באינטרנט כמקילה עליי 1 7. עוסק באחד מתחומי האומנות (מוסיקה, ציור, כתיבה וכד') 1 באמת באמת תודה לכל מי שענה :) יום טוב וחג שמח. אל תשכחו: בשר = אוכל. היפים = בשר. פרות מתות זה טעים. תפסיקי עם הפרופוגנדה ההיפית-צמחונית המחורבנת שלך. אני לא דוחף לך "תאכלי סטייקים" בפרצוף אז אל תדחפי לי "אתה רוצח כי אכלת עוף לצהריים" בפנים, סבבה? גם כן צמחונים.

Theherod

New member
לפותחת השרשור-מה שכתבתי בסוף ההודעה

שלי מוכח על ידיו. בנוגע למה שכתבת: אתה לא דוחף סטייקים בפנים, כי העקרון לא חשוב לך. לקראת ההתנתקות, השתתפת בויכוחים? השתתפת בויכוח כלשהו אי פעם (כזה שלא נוגע ישירות אליך, כמו האם אתה יכול ללכת למסיבה וכו')? אני בטוח שכן. למה השתתפת? כי העקרון היה חשוב לך, ורצית שהוא יהיה חשוב גם לאחרים. מה הקשר בין היפים לצמחונים? צמחוני הוא אדם שלא מוכן לגרום כל כך הרבה סבל לכל כך הרבה חיות בתעשיה (ואני לא מדבר על עצם ההריגה, אלא על עינויי התופת שהן עוברות עד אז) רק בשביל שיהיה לו קצת יותר טעים. דהיינו, אדם שמכיל את כללי המוסר שלו (אם יש לו כאלה) גם על יצורים אחרים. אתה בטח מהסוג שמחשיב גם "יפה נפש" כקללה... אוי גוועלד. כל עוד היא לא עוברת על חוק כזה או אחר, מחאה (בלי שיסתמו לה את הפה) היא אחת מהזכויות הטבעיות שלה.

Wing Chan

New member
וזה שונה מכול החתימות של

"בשר זה רצח", "לחיות כול יום זה טרבלינקה" (הו אני מזיל דמעה עוד רגע), וכ'ו וכ'ו ? ואל תגידי לי שלא ראית אף אחד עם כזאת חתימה כי לא חסר פה בתפוז. כשאני רואה חתימות שמשוות שחיטת חיות לשואה זה מעצבן אותי, וזה מה שיצר את החתימה שלי. הם מעצבנים אותי, אני אעצבן אותם.

Theherod

New member
הו, מסכן שלי, עצבנו אותך?

כן, לחיות כל יום זה טרבלינקה. אם זה היחס שלך, זה אומר עליך כמה דברים. אז הן לא יודעות אלגברה, זה אומר שהן לא יכולות לסבול? מערכת העצבים (של רובן) מפותחת לא פחות משלך, והן סובלות מהעינויים לא פחות משאתה היית סובל מהם. אני יכול להבין את זה שמעצבן אותך שישר תוקפים אותך (בשר=רצח), גם אני, כצמחוני תומך זב"ח, נגד תעמולת בשר זה רצח,. אחרי ההלם הראשוני, זה יוצר אצל הקהל חומת מגננה, כלומר, אדישות. לא כותבים בחתימות על שואת בעלי החיים כיום כדי לעצבן אותך, כותבים את זה כדי ליצור מודעות. בכל אופן, עד שסתמת את הפה בגסות לפותחת השרשור, אף אחד לא אמר לך מילה, נכון? אני ממליץ לך לקרוא על זכויות האדם, בפרט על חופש הביטוי, וכיצד הוא מעוגן מבחינה חוקתית במדינות דמוקרטיות. זכותך להגיד מה אתה חושב, ולאף אחד אין זכות לסתום לך את הפה. בדיוק כמו שזכותנו להגיד מה שאנחנו רוצים ולך אין זכות לסתום לנו את הפה. יש בתפוז גם הרבה חתימות נוסח: "יהודי בדם ובנשמה!!!". אותי זה מעצבן. אם הייתי ערבי, הם היו שונאים אותי רק בגלל זה, בלי שהם היו יודעים עלי שום דבר נוסף? ועדיין, אני לא מתנהג כמו ילד קטן וכותב "יהדות לא מעניינת לי ת'תחת!" רק בשביל לעצבן אותם.

Wing Chan

New member
לא, לחיות לא כול יום זה טרבלינקה.

אוי, הורגים חיות שנועדו לשחיטה במילא. מסכנות באמת. גם אני לא יודע אלגברה. אמרתי שחיות לא סובלות? לא. למה ישר כול הצמחונים קופצים ואומרים "גם החיות סובלות בדיוק כמוך, אתה לא יודע?!" כשאני בעצם יודע ומודע לעובדה הזאת. אבל ככה פועל הטבע. מה לעשות. אני לא רוצח פרות כמו שהלביאה לא רוצחת זברות. הרג? כן. רצח? לא. "כדי ליצור מודעות". באמת? ממתי יצירת הלם ורגשות אשם אפשריות אצל מי שרואה את אותה חתימה הן "יוצרות מודעות"? סלח לי, אבל בולשיט. אני סתמתי פיות? חלילה. יש לך פה מערכת תגובות ומערכת הודעות - מצידי תציף. *אבל* - כשמנסים לכפות עליי דיעה או התנהגות מסויימת אני מהר מאוד מתעורר. כול הפרופוגנדה הצמחונית הזאת כבר יוצאת מכול החורים. אתם רוצים להמשיך לאכול טופו ולחשוב שאתם מצילים את כול העולם? סבבה, תמשיכו. (אגב, לא יודע אם ידעת, אבל אכילת טופו וסויה ונגזרותיהם הורגת כול שנה מיליוני אופוסומים, ארנבים, עכברים ושאר מכרסמים, וגם הורסת את בתי הגידול לצאצאים שלהם. כן, מיליונים נהרגים מדי שנה בכדי שצמחונים יוכלו להמשיך לאכול את השניצל טופו שלהם. אבל עזוב את זה עכשיו). אני לא עוצר אותכם מלאכול עשב וסויה, מצידי תהיו כמו איזה אמריקאי ששוקל מיליון קילו כשאתם אוכלים רק את זה, באמת נראה לך שאיכפת לי? אבל כשמנסים לדחוף לי בפנים (וההשוואה של תמיר נכונה) שמה שאני עושה זה רצח, ושאני תורם לסו-קולד "שואת החיות", ושאני מממן בעצמי את ה-"וורמאכט הקרניבורי" (כן, גם את זה הגיבו עליי כי אני אוכל בשר) ומיד קפצו וקראו לי "פאשיסט" כי אני אוהב סטייקים - משם החתימה נולדה. אני לא דחפתי לכם (עד לחתימה, כמובן) "תאכלו בשר" בפרצוף, אז למה אתם דוחפים לי "אתה רוצח, תפסיק לאכול בשר" בפרצוף? עין תחת עין שן תחת שן ופסטרמה עם מלפפון חמוץ.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

אתה צודק ב- 200%. יש להם מזל שהם לא קראו לי חלק מה"וורמאכט הקניבורי"... תמיר.

Theherod

New member
ממתי חיה נועדה לשחיטה?

חיה לא נועדה לשום דבר, גם לא בני האדם, אנחנו כאן לגמרי במקרה (אלא אם אתה מאמין באלוהים, ואז אין לנו על מה לדבר, כי החוקים סוגרים אותך במערכת שאין טעם בכלל לנסות לחדור לתוכה). אז אתה יודע שהחיות סובלות, מאוד. יופי. ועדיין לא אכפת לך? אוקיי, אז אתה לא אטום, אתה רשע. "ככה פועל הטבע, אין מה לעשות", הו, נהדר, גם ארצות הברית יכולה להשתמש בזה כתירוץ ללמה היא לא עושה כלום כדי לעצור את הג'נוסייד בסודן, בדרום קוריאה, בסין וכו' וכו'. זה הטבע, תמיד יהיו מלחמות, תמיד יהרגו אנשים, אין מה לעשות. האדם הוציא את עצמו מחוקי הטבע הבסיסיים, גם הדמוקרטיה היא לא דרך הטבע, גם טיסה לחלל לא. מה שאתה עושה זה לרקוד בשתי החתונות. תראה לי הודעה אחת שאמרתי שאתה רוצח פרות, ואחזור בי. אם זה יוצר אצל הצופה הלם ורגשות אשם, כנראה שזה מדבר אליו. אני לא מדבר על "בשר=רצח", שכבר אמרתי לא פעם ולא פעמיים שאני מתנגד לססמה הזו, אלא על הסרטונים שרצים ברשת וכו'. כן, מה שעשית נקרא סתימת פיות. "לך פה מערכת תגובות ומערכת הודעות - מצידי תציף" מה נראה לך שאני עושה?
כמו שאמרתי, זו לא כפיה, זו תעמולה, אף אחד לא העביר (או ניסה להעביר) חוק שאוסר עליך לאכול בשר. כפיה היא כשלא מרשים לך לעשות אחרת, לא כשמנסים לשכנע אותך לפעול בדרך כזו או אחרת. "אתם רוצים להמשיך לאכול טופו ולחשוב שאתם מצילים את כול העולם? סבבה, תמשיכו." אני לא חושב שאני מציל את כל העולם, אני רק יודע שאני אישית לא תורם לתעשיית סבל. תודה על הרשות בכל אופן. "אגב, לא יודע אם ידעת, אבל אכילת טופו וסויה ונגזרותיהם הורגת כול שנה מיליוני אופוסומים, ארנבים, עכברים ושאר מכרסמים, וגם הורסת את בתי הגידול לצאצאים שלהם. כן, מיליונים נהרגים מדי שנה בכדי שצמחונים יוכלו להמשיך לאכול את השניצל טופו שלהם. אבל עזוב את זה עכשיו" על מה אתה מדבר? ריסוס? זה בלתי נמנע, אני בעד ריסוס ביולוגי בכל אופן, כדי שהדורסים לא גם יורעלו (אהמDDTאהמ). אפילו אם נסתכל על זה בטבלה השוואתית, נראה שעל כל פגר בחקלאות יש הרבה יותר אוכל מאשר בתעשיית הבשר, אבל זה לא קשור. אם אתה מדבר על משהו אחר, ספר, זה נשמע מעניין. "מצידי תהיו כמו איזה אמריקאי ששוקל מיליון קילו כשאתם אוכלים רק את זה"
מצטער, לכל הטענות עד עכשיו התייחסתי ברצינות, אבל זו השטות הכי גדולה ששמעתי היום (או לפחות בין הגדולות. בכל זאת, אחד מחברי הכנסת הנכבדים שלנו מציע לשלול מהרשות השופטת את זכות השיפוט בכמה נושאים). בשר משמין, ירקות לא. זה בכל מקרה לא קשור לעניננו (אלא אם אתה מתעניין בדיאטת בריאות. מחקרים מראים שדיאטה צמחונית נכונה יותר בריאה, אבל לא בזה עסקינן). אני אחזור ואומר שאני מסכים שקיימת בעיה בקהילת זב"ח בכל מה שנוגע לדרך התעמולה. אפילו אם נסתכל על זה בצורה הכי קרה ומחושבת, לא כך הם יצליחו לסחוף את העם אחריהם. אנשים במתקפה עוברים למגננה, ומשם לאטימות. אני מאמין שזה גם מה שקרה במקרה שלך, וחבל. כבר אמרתי שלך "דוחפים" "אל תאכל בשר" כי להם חשוב להפיץ את הצמחונות. להם חשוב שיהיו צמחונים, לך לא חשוב שיהיו קרניבורים, אין כאן עקרונות שאתה עומד מאחוריהם ורוצה להלחם עליהם, אלא רק "אני אוהב לאכול בשר". לכן לצמחונים יש תעמולה, ולקרניבורים לא (פחות, ליתר דיוק). לאנשים מאז ומעולם היה חשוב לנסות לשכנע אחרים בדעתם, בין אם זה דת(/אתאיזם), רציונאליזם/אמפיריציזם או כל דבר אחר. אם לא זה, לא היינו מתפתחים כל כך. לדוגמה, אם ההליוצנטרים היו אומרים "מה אכפת לנו? שהגיאוצנטרים יאמינו במה שהם רוצים, לנו לא אכפת", הגישה הגיאוצנטרית הייתה מחזיקה מעמד הרבה יותר זמן. מחלוקת (כל עוד שומרים על תרבות דיון) היא דבר חיובי.

Wing Chan

New member
בקשר לאמריקאי שמן - מן הסתם צחקתי.

בטח שיש תפקיד לבני האדם. אחד התפקידים שלהם הוא לאכול חיות משק. שכן, תרצה או לא - נולדו, גודלו, ונועדו לשחיטה והפקת מזון. ואני לא בנאדם שמאמין במונוטאיזם (כי דתות מונוטאיסטיות הן רקובות מבחינתי, כול אחת מהן), אז אתה יכול להירגע מבחינת זה. במה שאני מאמין (ואני לא אפרט פה כי זה לא הנושא) מרבית האנשים אוכלי בשר, אבל יש פה ושם צמחוניים. הטבע פועל (ואתה אני מנחש אתאיסט, אז אתה גם אמור להאמין בזה) עפ"י מערכת מסויימת, מערכת שבה החזק שורד. מכיוון שבני האדם הצליחו לשבור את המערכת הזו (ע"י טכנולוגיה מתקדמת יותר וכ'ו) ועובדה שכיום אתה מוצא גם טיפוסים שהם נמוכים, רזים, צנומים, וכ'ו (טיפוסים שפעם לא שרדו), יש לנו את הבחירה, כמו שאמרת, בין לאכול בשר לבין להיות צמחוני. אין שום דבר רע בלאכול בשר. זה לא הופך אותי לרוצח וזה לא הופך אותי לתומך אקטיבי או פסיבי בשואה כלשהי, מהסיבה הפשוטה שזה אחד מהתפקידים שלי. אין פה "רוע" ואין פה שום דבר בסיגנון הזה בכלל. זה טיפשי להסביר את זה ככה. ולא, אני לא מדבר על הריסוס. אני מדבר למשל על פעולת הקומביין בשדות. יש מאמרים של כול מיני מלומדים ופרופסורים ואנאערף מי שמוכיחים את זה. רק חבל שאיבדתי אותם ברוב כישרוני. ועכשיו שאתה מזכיר את זה - גם הדברה. הרי אתה יודע, החקלאים לא בדיוק באים לחרקים, ציפורים, עורבים, מכרסמים ועוד ועוד חיות שניזונות מצמחים, ואומרים להם "שמעו, אני יודע שאתם ניזונים על זה אבל מה לעשות, אני צריך לעשות כסף ולייצר אוכל לצמחונים", אלא הוא הורג אותם, מן הסתם. ורק בזה (הדברה) גם מתים מליונים אם לא יותר בכול שנה. חשוב להם להפיץ את הצמחונות? מעניין לי את הסבתא באמת. ואני רוצה להפיץ אכילת עופות. למה כשאני עושה את זה זה לא בסדר אבל כשצמחונים עושים את זה זה בסדר? לא חביבי, מה שחלק מהצמחונים (אני לא אומר כולם, אני אומר חלק) עושים זה כפייה, לא שכנוע. כמו דוסים שתופסים לי את היד ברחוב ואומרים לי "בוא תשים תפילין"? יפה, זה לא שונה מצמחוני שתופס לי את היד ודוחף לי בידיים פלאיירים של אנונימוס ואומר "תהיה צמחוני ותפסיק לרצוח חיות תמימות". כמו שאמרת - מלחמות תמיד יהיו. אבל מה שקורה עם בני האדם והחיות זו לא מלחמה (ולא זה גם לא טבח). והתכוונת צפון קוריאה. דרום קוריאה היא דמוקרטית. בלי קשר לצמחונות רגע, אתה באמת חושב שאי פעם יהיה קיים עולם ללא מלחמות?

Theherod

New member
תפקיד הוא החובה לבצע משימה

שהטילה עליך ישות מסוימת. למשל, "התפקיד שלי בחברה הוא לנהל את מערך המחשבים". אחד הבוסים שמעליך הטיל עליך את התפקיד הזה. המקרה היחיד שבו התפקיד לא ניתן על ידי מישהו, הוא כשאתה הבוס הראשון. בשביל להיות הבוס הראשון, אתה צריך להקים את החברה-אתה מקים את המוסד, ולכן יש לך בו גם זכויות בלתי מוגבלות. בשאר המקרים ממנים אותך, בין אם זה הדירקטוריון, המנהל הקודם וכו' וכו'. אנחנו לא יצרנו את העולם, ולכן אנחנו לא יכולם למנות עצמנו כמנהלים. מכיוון שאין מנהלים (הבנתי ממך שאתה לא מאמין באלוהים. או שאתה פנתאיסט?), אין גם מי ש"ימנה" אותנו לתפקיד כזה או אחר. החיים נוצרו במקרה, גם אנחנו נוצרנו במקרה, גם אתה ואני נוצרנו לגמרי במקרה. אם לא היו מפרים אותנו בדיוק באותו הרגע שבו הפרו אותנו, לא אנחנו היינו כאן היום, אלא שני אנשים אחרים. אתה חוזר על מה שכבר אמרתי-האדם הוציא עצמו מהמערכת הזו. האדם התחיל לאכול בשר כדי לשרוד, ככל הנראה, כי במקור היינו צמחונים. היום שוב יש לנו את האפשרות לחיות כצמחונים בלי שום בעיה, אבל אני מודע לזה שהבשר כבר השתרש. בין אם תרבותית ובין אם גנטית. לכן גם אם אני חושב שזה לא נכון (ואני אכן חושב שזה לא נכון) לאכול בשר בין כה וכה, אני לא אתמוך בכזו תעמולה נגד אכילת בשר כשלעצמה. מה שאני כן תומך בו, זה תעמולה נגד תעשיית הבשר. חזרתי על החלק של ההנדסה הגנטית/כימיקלים/תנאי גידול וכו' אינספור פעמים, אני לא חושב שיש צורך לחזור על זה שוב. "זה לא הופך אותי לתומך אקטיבי או פסיבי בשואה כלשהי, מהסיבה הפשוטה שזה אחד מהתפקידים שלי" אפילו נניח שטכנית זה יכול להיות התפקיד שלך, לאכול בשר (זכותך, אולי. בשום פנים ואופן לא תפקיד, אבל נניח). ה"תפקיד" שאתה מדבר עליו הוא לאכול בשר, לא לעשות [הכנס כאן את החלקים מההודעות הקודמות שנוגעים לכל מה שאמרתי שאני נגדו בתעשיית הבשר כיום]. כשלא רק שאתה לא מביע לזה התנגדות, אלא עוד תומך בזה עקרונית ומממן אותם, אתה הופך לתומך (ההגדרה האם אקטיבית או פאסיבית היא אישית. הואיל ואתה לא מתעלל בחיות בעצמך, אני רואה זאת כתמיכה פאסיבית) בשואה הזאת. למניעת אי הבנה אפשרית, אני אדגיש את הנקודה, ה"תפקיד" שאתה מדבר עליו, הוא אכילת בשר, לא עינוי אכזרי של מליוני חיות, כשהם כלל לא חיוניים לצורך אכילת הבשר (עובדה, עד לפני לא הרבה זמן יחסית זה לא היה קיים, ועדיין אכלו בשר). "אין פה "רוע" ואין פה שום דבר בסיגנון הזה בכלל. זה טיפשי להסביר את זה ככה." לא אמרתי שלאכול בשר זה "רוע". אמרתי שלהשאר כל כך אדיש גם כשיודעים מה הולך שם (ואני די משוכנע שאתה לא באמת יודע מה הולך שם) זה "רוע". שוב, אני מדבר על כל ה"בונוסים" שמסביב, לא על ההרג עצמו. "ולא, אני לא מדבר על הריסוס. אני מדבר למשל על פעולת הקומביין בשדות." אתה מדבר על ה... מה? בנוגע להדברה, אני גם נגד הדברה כימית. אני אוכל אורגני, עד כמה שאני יכול. נכון שבהדברה האורגנית עדיין מתים החרקים/מכרסמים, אבל הציפורים שאוכלות את הפגרים שלהם לא מתות ומעבירות את הרעלנים הלאה, מה שיוצר שרשרת מוות. לא נוכל לחיות בעולם שאין בו סבל, לא לנו ולא לחיות, אבל הדברה אורגנית היא צמצום עצום(
) של הסבל, מה גם (כמו שאמרתי בהודעה הקודמת...), שיחס כמות המזון לכמות הקטל יגדל. כשדיברתי על זה שלהם חשוב להפיץ את הצמחונות, התייחסתי לאמירה שלך כל הזמן ש"הצמחונים כל הזמן עושים רעש, כשאני לא". הסברתי למה הם עושים רעש, ולמה אתה לא, בלי קשר לדעות אישיות וכו' האם זה בסדר או לא בסדר לאכול בשר. אמרתי שהם נלחמים על משהו שחשוב להם, ואתה פשוט לא נלחם על שום דבר. לא אמרתי שזה אמור לעניין את סבתא שלך. כשאתה מפיץ קרניבוריות, זה לא בסדר מבחינתי, ואני יכול לא לראות זאת בעין יפה, אבל אני לא יכול לדרוש ממך להפסיק זאת. חופש הביטוי, בין אם זה מוצא בעיני ובין אם לא, לא ניתן רק לצמחונים. אם תסתכל על השרשופלצת הזה, תראה שלא דרשתי (או אפילו ביקשתי) ממך פעם אחת למחוק את החלק הזה מהחתימה שלך. אתה כן דרשת שיפסיקו עם חתימות כאלו ואחרות. אני מודע לזה שיש את הקיצוניים מדי. ההבדל הוא שרוב הקהילה לא תדחוף לך בכוח ליד פלאייר ותאיים עליך שתתחיל להיות צמחוני. גם הקהילה הצמחונית לא מושלמת, ובדיוק כמו שקיים מגזר אלים/כופה אצל קבוצות פוליטיות שונות, אצל אוהדי קבוצות ספורט שונות וכו' וכו', גם גם אצל הצמחונים. מכיוון של"קהילה" הקרניבורית אין ממש על מה או למה להלחם, הם יותר פאסיביים, בד"כ. הגרסה ה"מקומית" הנפוצה אצלם היא לעשות צחוק ממי שמצהיר על עצמו כצמחוני/טבעוני. אני חייב לציין שבשנים האחרונות, עם כניסת הצמחונות לתודעה (הודות לתעמולה) התופעה הצטמצמה פלאים. אם כבר אתה מדבר על הדוסים, הבעיה היא שאצלם זו לא קבוצה קטנה בתוך הקהילה. היחס הוא הפוך, יש קבוצה קטנה שהיא לא כזו בתוך הקהילה. השאר משתמשים רק בחוקים שנוחים להם, ומנסים "בשם האל" להכריח אותי להאמין בו. לא לשכנע, לא מעניין אותם שאני אבין מה עומד מאחורי הגישה, הם כמו לימור לבנת, "תעשה וזהו". המ, כן, צפון קוריאה, תמיד כשאני חושב על מדינות דפוקות ה"דרום" עולה לי ראשון
ולסיום: "כמו שאמרת - מלחמות תמיד יהיו." "בלי קשר לצמחונות רגע, אתה באמת חושב שאי פעם יהיה קיים עולם ללא מלחמות?" אני חושב שענית לעצמך על השאלה. אגב, סתם מרגיש צורך לציין-בין אם תצא מכאן עם גישה שונה ובין אם לא, אני שמח שלפחות הפגנת נכונות לדיון. עד היום כל השיחות שלי בנושא שהתחילו כמו זו נקטעו איך שסיימתי להגיד "אני צמחוני"
. ארר, אני מניח שהניסוחים יצאו מזעזעים, אבל זה מה שקורה ב-4 בבוקר. לילה (בוקר?) טוב.

Theherod

New member
ולשאלה המקורית-כן, זה שונה

כמו ש"מוות לערבים" שונה מ"שלום עכשיו".

למעלה