שאלון במסגרת לימודי פסיכו'

Theherod

New member
אחד מעודד סבל, השני מנסה למנוע אותו

אמנם דרכי הפעולה שונות, אבל התוצאות זהות.

תמיר1991

New member
"לחיות כל יום זה טרבלינקה"?!?!?!

מי חשב בכלל על ההשוואה המיותרת והמזוויעה הזו?! אידיוטים. טרבלינקה, גם כן
נראה את כל הקוקסינלים מ"צער בעלי חיים" "מבלים" יום וחצי בטרבלינקה... מעניין אם החתימה תישאר... תמיר.

Theherod

New member
מתי שמעת את ה"קוקסינלים" האלה

טוענים שבשבילם כל יום הוא טרבלינקה, שאתה אומר "נראה את כל הקוקסינלים מ"צער בעלי חיים" "מבלים" יום וחצי בטרבלינקה"? תעשה את המינימום, ותקדיש את החצי שניה כדי להבין מה הם אומרים. אני בטוח שיכולת הבנת הנקרא שלך בסדר גמור. בכלל, אנחנו היהודים לא העם היחיד שסובל/סבל. אנחנו גם לא היחידים שהעולם שתק לגביו. גם ממשלת ישראל העלימה עין (...) ממשטר האפטרהייד, לדוגמה. היום בסודן המצב "לא טוב במיוחד", כנ"ל סין וכו'. אני לא אפרט, אתה מוזמן לקרוא על זה (במיוחד אם אתה מתכוון להשתלח בי עכשיו). הבהרה: שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מזלזל בזוועת השואה, בכלל לא. אני מאלה שלא מסוגלים לשמוע בדיחת שואה בלי להעיר, אני מאלה שגם בכיתה ד' לא ציחקקו בזמן הצפירה, אני קורא סיפורי ניצולים גם מעבר למה שלומדים בבי"ס/מגישים על מגש בערוץ 2 וכו' וכו'. יש לי גם קרובה שנספתה בשואה. עכשיו, על בסיס מה אתה אומר "מי חשב בכלל על ההשוואה המיותרת והמזוויעה הזו?! אידיוטים."? באמת שאני אשמח לשמוע אחרת. אם יש לך טיעונים משכנעים ל"למה מצבן של החיות בעולם סביר", אני כולי אוזן. רק "הן חיות ואנחנו בני-אדם" לא קביל מבחינתי. נכון של"חברי הלהקה" (בני אדם), יש זכויות יתר, אבל אני לא שולל לגמרי זכויות מכל השאר. אמנם אני אשאר צמחוני, כי לי אישית יותר נעים עם זה, אבל אני לא אנסה לעודד צמחונות ביום שתעשיית הבשר לא תסב כל כך הרבה סבל. נכון שעדיין יהרגו את החיות בשביל לאכול אותן, אבל זה חלק מחוקי הטבע, אני לא רואה בזה משהו פסול, גם לא כשאפשר לחיות בסדר גמור גם בלי בשר. לדעתי העולם הגיע לרמת נאורות שאמורה להתעלות על שלילת זכויות מכל מה ששונה ממך. זו גרסה מודרנית של ה"כושי". עצוב שהאדם עדיין לא רגיל לראות גם חיות אחרות כ"יצורים", ולא כ"דברים".

תמיר1991

New member
אז זהו, הטיעון הוא שאנחנו בני אדם

והם בעלי חיים. מתוקף תפקידנו כעליונים בשרשרת המזון, אנחנו יכולים לעשות בעניין הזה ככל העולה על רוחנו. סלח לי, מעל ל- 90% מהעולם המערבי מסכים איתי, אז עכשיו תסביר לי איך אני טועה ואתה, יפה הנפש התמים ואוהב בעלי החיים הסובלים והמסכנים, צודק. תמיר.

....

א. "מתוקף תפקידנו כעליונים בשרשרת המזון" אנחנו בעלי חיים צמחונים, ומסוגלים להסתדר יופי ללא בשר. אין לנו ניבים חדים, היה לנו תוספתן ומערכת העיכול שלנו ארוכה בהשוואה למערכות עיכול של טורפים, ודומה באופן מפליא למערכת עיכול של בעלי חיים.. כן, נחש... צמחונים. ב. אני שמחה ש-90% מהעולם המערבי מסכים איתך, זה לא הופך אתכם לצודקים. דווקא משום שאנו מתיימרים להיות כל-כך נאורים וכו', אנחנו יכולים להקדיש כמה דקות של מחשבה לבעלי החיים שלטעמי עוברים לא פחות ממה שעברו אנשים בשואה. נכון, רובם אינם בעלי תודעה דומה לשלנו, אבל זה לא מה שמונע מהם להרגיש את הכאב, בדיוק כמונו. ג. "יפה הנפש התמים ואוהב בעלי החיים הסובלים והמסכנים"? זה באמת עלוב שכך אתה בוחר להתנסח. אז לאדם אכפת מבעלי חיים וממה שהם אומרים, ואתה מכנה אותו יפה נפש? אם איזשהו ערס היה מכנה אותו כך, הייתי מבינה.. אבל אתה באמת לא מסוגל להבין את ההיגיון שמאחורי המילים שלו? וכן, החיות באמת מסכנות. אתה מוזמן לצאת מהבועה ולהיות *קצת* אכפתי.

Theherod

New member
מה שהכי עצוב

הוא שאני לא בטוח שדרכי התעמולה התוקפניות לא הכניסו אותו לבועה
כבר כמה זמן שאני מתלבט אם לפתוח שרשור בנושא ב-360, נראה לך שיש טעם, או שזה רק יצור עוד יותר אטימות? כרגע מה שחלק מהם עושים מזיק יותר ממה שמאה קרינבורים יכולים לעשות...

Theherod

New member
גם הכושים נחותים מהאדם הלבן

מתוקף תפקידו כעליון, הוא רשאי לקחת אותם כעבדים. זו הייתה הטענה של האדם הלבן עד לפני לא הרבה זמן. אם תחליף את האדם הלבן ב"ערבי", תגלה שהיא עדיין קיימת בכמה מקומות (עד לפני כמה עשרות שנים גם בסודן). ועכשיו אני אסביר: האדם הלבן ראה באדם השחור יצור שונה, והפלה אותו על כך. כלומר, שלל ממנו זכויות רק מפני שהוא הוגדר כ"שונה". מה שאתה עושה, זה מגדיר את כל בע"ח פרט לבני האדם כשונים, ושולל על סמך זה את זכויותיהם. במקרה של העבדות כבר הבינו (ברוב העולם...) הקיטלוג צריך להיות לא ע"פ "שונה", אלא ע"פ תכונות. איזו תכונה מעניקה לנו את הזכות לחיים בעלי כמה שפחות סבל? מערכת העצבים. בגללה אנחנו מסוגלים להרגיש סבל, שהוא סוג של ענישה. אין סיבה להעניש יצור על לא עוול בכפו (גם אם לעיתים הדבר בלתי אפשרי, כמו במלחמה), ולכן מנסים לצמצם את כמות הסבל של הציבור, עד כמה שאפשר. גם ל(חלק מה)חיות יש מערכת עצבים. גם הן סובלות בדיוק כמונו. גם להן לא מגיע לסבול על לא עוול בכפן (שוב, כל עוד הדבר אפשרי). לכן גם את הסבל שלהן צריך לצמצם עד כמה שאפשר. אני אקדים תרופה למכה: אני שוב אומר שאין לי בעיה עקרונית עם אכילת בשר. אני יודע שזה טבעי. אם התעשיה לא תהיה כרוכה בכ"כ הרבה סבל ובכ"כ הרבה שאריות בשר, אני לא אגיד מילה. לזה אני מתכוון כשאני אומר "אם זה אפשרי". "מעל ל- 90% מהעולם המערבי מסכים איתי" בזמנו מעל ל-95% מהעולם המערבי הסכים עם העבדות, לדוגמה, זה אומר שהם צדקו? "אז עכשיו תסביר לי איך אני טועה ואתה, יפה הנפש התמים ואוהב בעלי החיים הסובלים והמסכנים, צודק" חשבתי שכבר הסברתי לך, מכוער הנפש המחוספס (ארר, מה המילה הנגדית ל"תמים"?) והמזוכיסט, בהודעה הקודמת. אם תרצה אני אפשט את הדברים וארשום אותם כנקודות, אם זה יעזור.

ולעזאזל, די לקרוא לכל מי../images/Emo60.gif

שצמחוני היפי, אוקיי? O_O כלומר, זה שהיפים היו צמחוניים לא אומר שכל צמחוני הוא היפי. פפף, תעשה הפרדה.

תמיר1991

New member
מסכים עם השורות האחרונות שלך../images/Emo45.gif

צמחונים זה כמו חרדים. פחות מעשירית שמנסים לכפות את דעתם על יותר מ- 90% האחוז הנותרים............. תמיר.

תמיר1991

New member
מה לעשות שהמיעוט עושה שם רע

לרוב בקבוצות האלה, אז אני כבר מכליל מראש... תמיר.

Theherod

New member
אני מסכים שאנונימוס וכו' "קצת"

מגזימים בתעמולה. הם גם נוקטים בדרכים מאוד לא אינטלגנטיות כדי להשיג את המטרה שלהן. אבל מכאן למה שאתה אומר הדרך ארוכה. אני לא שמעתי על נסיונות להעביר חוקים להוצאת הבשר מחוץ לחוק. הקו שבין תעמולה לכפיה הוא עבה, עבה מאוד.

תמיר1991

New member
אם זה היה תלוי באנונימוס וביתר יפי

הנפש, הבשר היה יוצא מחוץ לחוק. למה אתה חושב שיש לי בכלל דין ודברים עם אנשים שמשווים את הרגלי התזונה שלי להשמדת שליש מעמי בשנות הארבעים? תמיר.

Theherod

New member
אולי תוכל להסביר לי, כמומחה לשימוש

בכינוי "יפה נפש", למה זה כינוי גנאי? ברצינות, אף פעם לא הבנתי. אמרתי שאני מסכים עם זה שהתעמולה מוגזמת, שאנחנו בשריים (מכה אפורה צודקת כשהיא אומרת שבמקור אנחנו צמחונים, אבל אני מודע לזה שהאדם השתנה מאז) ושלכן לאכול בעלי חיים זה בסדר, כל עוד זה לא הופך לתעשיה שלמה שכרוכה בכל כך הרבה סבל. כאחד שכן מסתובב בפורום 360 וכו', אני יכול להבטיח לך שהחוקים שמנסים להעביר הם למניעת סבל (ע"ע פיטום אווזים) ולא למניעת אכילת הבשר. במקרה של פיטום האווזים, פשוט כבר לא משתלם לשווק כבד אווז אם לא מפטמים אותם, אבל אם מישהו בכל זאת ירצה לשאת בהפסדים, אין חוק שאוסר עליו למכור את הבשר, כל עוד האווזים לא מפוטמים. "למה אתה חושב שיש לי בכלל דין ודברים עם אנשים שמשווים את הרגלי התזונה שלי להשמדת שליש מעמי בשנות הארבעים?" איך זה לעזאזל מתקשר למה שאמרתי?

Theherod

New member
../images/Emo45.gifאז אולי אנחנו לא כל כך שונים

אחרי הכל. גם אני הצטמחנתי רק לפני... לא יודע, חצי שנה אולי. זה לא שלא ידעתי שעושים בתעשיה דברים נוראיים, פשוט לא ידעתי עד כמה הם נוראיים. במקרה שלי נחשפתי לסיפור במלוא עוצמתו בגיל קטן מדי. אני זוכר שבגיל 9 (או משהו כזה) הצטמחנתי פעם ראשונה. אז לא למדתי על תחליפים, והגעתי לאנמיה קשה, מה שהחזיר אותי לבשר. החשיפה הקשה הראשונה יצרה אצלי אטימות, העדפתי שלא לחקור את הנושא לעומק עד לא מזמן. יכול להיות שגם אתה פשוט לא מודע מה באמת הולך שם. אל תגיד שדחפו לך את כל החומר הזה פעילים, נשמע מהחוויות שלך שהם השתמשו בתעמולת התקיפה שאפיינה את אנונימוס עד לא מזמן (היא עדיין מאפיינת, אבל נראה לי שזה במגמת ירידה חדה, מזל). כמו שאמרתי, גם אם שמעת מה הם אמרו, לא הקשבת, ואני לא מאשים אותך. באופן טבעי, תקיפה יוצרת אטימות למתקיף אצל המותקף, כפעולת מגננה. נכון שזה מעצבן כשמנתחים אותך פסיכולוגית לפניך?

MajorWinters

New member
חרדים זה כמו חילונים

פחות מעשירית שמנסים לכפות את דעתם ולשכנע כמה שהצד השני גרוע וכמה שהוא כל מה שרע בעולם.

למעלה