שאלון "קורס בוויקה"

gwizard

New member
שאלון "קורס בוויקה"

שלום לכולם. החלטתי לשים כאן סקר קטן בנוגע לקורס וויקה שאני שוקל לפתוח. אם אתם מעוניינים לענות, בבקשה אל תעשו את זה בפורום, אלא תשלחו לי בדוא"ל: [email protected] השאלות: 1. אם היה קורס וויקה מסודר שכולל חניכה ואפשרות ליצור קוון בסיומו ולא יקר, האם היית מצטרף/ת ? 2. כמה היית חושב/ת שהוגן לגבות על קורס כזה בהנחה שיש הוצאות שכירות מקום, חומרים וכ"ו ? 3. איזה מיקום הכי נוח בשבילכם ? (מרכז, צפון, דרום) כמו שאמרתי את התשובות יש לשלוח אלי בדואל, וזאת כדי לא "לזהם" את הפורום. בברכה, אלון.

ToryMaster

New member
אז לא שווה

Justin Angel

New member
רק לציין

שכבר קיים כזה קורס, והרי אני מדבר על הקורס של ד"ר ירון זפרן - "מעגל אור ירח". הקורס הוא השני בסדרה אחרי קורס "מאגיה לבנה" ומכשיר אנשים בדרך הוויקאנית ולאחר מכן מתוכנן (אם משתתפי הקורס ירצו) לפתוח קוואן. ולמעשה אני לא רואה שום סיבה שאנשים לא יוכלו לענות בפורום, בטח שכל שאלות בנושא ברוכות ומתקבלות בפורום. אומנם זה נותן טיפה פרסום לפרוייקט עסקי, אבל אין בזה שום רע. בקיצור, בעתיד אני לפחות לא רואה בעיה עם לענות לכאלו דברים בפורום :)

gwizard

New member
בקשר לקורס של זפרן

1. הקורסים של ירון עולים סכומי עתק. 4000 שקל לקורס של שנה ? קצת מוגזם לטעמי. 2. הרבה אנשים לא מתחברים לירון בגלל "הדרך" שלו. ואני באמת לא אוהב להגיד דברים מאחורי גבם של אנשים, אבל מי שמכיר את ירון, יודע על מה אני מדבר. 3. אני ביקשתי לענות לי את התשובות לסקר בדואל, כדי שאנשים כמוך, ג'סטין, לא יתחילו להשוות וללכלך עוד לפני שפתחתי את הקורס. אתה רוצה לפרסם את הקורס של ירון ? תעשה את זה במקום אחר. מילא, זה היה קורס שלך ופעם ראשונה, אבל אתה נתקעת עם זה כאילו זה סוף העולם. (המשפט האחרון זה תרגום מרוסית, אני לא בטוח שכולם יבינו) 4. ירון אמנם בעל נסיון של שנים, אבל לא ידוע מאיפה הוא קיבל את ההסמכה שלו, אם בכלל. אני רוצה לציין שזה פרט פחות חשוב, אך בהחלט משהו לשקול כאשר אתה בוחר מי ילמד אותך. 5. שכחת לציין שיש גם קורס של רינה קסם - "דרך המכשפה", ולפי דעתי והכרותי עם רינה ואנשים שכבר עשו את הקורס, הוא מאוד איכותי וטוב. אלא היו כמה נקודות למחשבה, כמובן שכל אחד מחליט מה שנראה לו נכון. אלון.

Justin Angel

New member
רוצה לשחק? אחלה.

1. הקורסים של ירון עולים סכום סביר לחלוטין. אני משלם 1,700 ש"ח לקורס באונ', והמחיר של הקורס "מאגיה לבנה" הוא בדיוק אותו מחיר. אני לא רואה שום סיבה שהמחיר של הקורס "מאגיה לבנה" לא יהיה בדיוק אותו מחיר כמו כל קורס אחר באונ' (ובשם האלים, אני מעריך יותר את הקורס "מאגיה לבנה" מאשר את "סמי-מוליכים"). 2. אני מעריך את ירון מאוד. הוא עושה המון דברים טובים מה שעומד לזכותו, ולפחות בעיניי אין לו שום דבר נגדו. הוא אדם טוב ואין לי כוונה להתווכח על זה. 3. אני לא מנסה "להשוות ולכלך" (כפי שאמרת), אלא אני רוצה לציין שכבר קיים קורס כזה ולתת לאנשים לעשות את ההשוואות בעצמם. ובקשר ללכלך, אני חושב שאתה תעביר קורס בצורה מאוד אפקטיבית מבחינת צורת הלימוד ומבחינת רמת החומר. לא כולם מנסים לארוב לך וזוממים נגדך. זה פורום ויש לי את הזכות להגיד את דעתי (כל עוד היא נאמרת בצורה מנומסת). 4. אני לא בודק את התעודות של מישהו שאמור ללמד אותי בתחום הפאגאניות, המאגיה והכדומה. האם לעצים יש תעודת רב-מאג? האם האש היא בוגרת קולג'-מכשפות? האם האלים עברו חניכה לרמה שלישית בוויקה? אני מביט על האדם ולא רק על הסימוכין שהוא יכול להציג. 5. הקורס של רינה בהחלט היה קורס איכותי כפי שציינתי בהרצאה שלי בחלק "העשור שעבר". ציינתי את הקורס של זפרן נכון לעכשיו כקורס שעוסק בנושא, אבל למיטב ידעותיי הקורס הבא שהיא פותחת יהיה עוד די והותר זמן וביינתים זפרן פותח קורס "מאגיה לבנה" כל מספר חודשים. ברכות זוהרות ובבקשה לא להתנפל עליי להבא.

gwizard

New member
מי משחק ?

1. אני דיברתי על הקורס השני, אור ירח, שעולה 4000 ואתה מדבר איתי על מאגיה לבנה (שזה בכלל לא קשור לוויקה) שעולה 1650. דבר לעניין ! 2. אתה אומר שאתה מעריך את הקורס, למרות שאף פעם לא השתתפת בו ואין לך מושג איך ירון מלמד ומה. לפי מה בדיוק אתה קובע את מה שאתה אומר ? לפי זה שירון תורם את הכיתה שלו להרצאות ? מצויין, אני מאוד מעריך את זה בתור חבר "קהילה", אבל זה עדיין לא אומר כלום על איכות הקורס ! 3. אני לא טוען שכולם זוממים נגדי, אני מכיר אותך ! ואני יודע מה אתה מחפש ובאיזה דרכים אתה משתמש, וזו בדיוק הסיבה שאני פרשתי מלעשות איתך אתר והשתתפותי בפורום המארגנים, ובכלל כל פעולה שמערבת אותך. וכל זאת כי אני לא אוהב את ההתנהגות שלך והתיחסותך לדבר שנקרא "הגינות". וזה נאמר אחרי 3 שכתובים כדי שלא יגידו שאני (חס וחלילה) מעליב אותך. 4. כאשר מדובר במישהו שאמור ללמד אותך, כדאי מאוד לבדוק את הבן אדם לפני זה. לך תדע מה הוא ילמד אותך !!! והיו מקרים. 5. שוב פעם, מה אתה דוחף קורס מאגיה במקום קורס וויקה ? מה הקשר ? אלון.

מורגיין

New member
קורס וויקה

דעתי... אני חושבת שכדי לפתוח קורס וויקה צריך הרבה יותר מאשר לדעת שאתה טוב, צריך שאנשים אחרים ידעו את זה ויותר... צריך שהאנשים האלה יסמכו עליך בתור מורה ומחנך, בתור מנטור ומורה דרך, וזה דורש אישיות מיוחדת מאוד והרבה הרבה הרבה שנים של ניסיון. אני אישית אחרי שראיתי והכרתי רבים מהקהילה יכולה להגיד שלמרות שספציפית אותך אני לא מכירה, עוד לא ראיתי כאן אף אחד ברמה כזאת שיכול להעביר באמת חניכות תורמת ומשמעותיות על וויקה, ומה שרינה מעבירה זה יותר פגאניות נשית מאשר וויקה... ודוקא היא אני חושבת שהכי טובה מכל מי שאני מכירה (לעשות את זה). בלי שום קשר אני חושבת שקורס כזה חייב להבנות מתוך צורך של קהילה ומתוך חיפוש ובחירה, ולא מתוך פרסום או הפצה שהיא באמת כמעט "מסחרית" של ידע, קורס אמיתי נולד מתוך התעניינות של אנשים בנושאים מסוימיים מול מורה מסויים, ולא להפך, אחרת המורה הוא המוביל, וזה לא אמור להיות ככה, התלמיד הוא זה שאמור לחפש את המורה, הוא זה שאמור לבחור את המורה, זאת הלמידה האמיתית. בלי שום קשר אני חושבת שמורה כזה חייב לנער את עצמו מכל שיקול של אגו טובה אישית ותחרותיות מול מורה אחר... מורה חייב להורות לאנשים שמעוניינים בכך ישירות... רק מורה שמאחוריו שנים רבות של עיסוק וידע רב יכול להרשות לעצמו ממש לפרסם את הקורסים שלו כי הוא כבר נוכח ביעילותם וצבר כבוד ותלמידים מרוצים.

gwizard

New member
תגובה

קורס נולד מתוך צורך - צודקת בהחלטת, והעובדה היא שיש צורך לקורס וויקה מהתגובות בפורום זה ואחרים. כל מורה מתחיל איפהשהו, אנחנו כולנו נולדים אותו דבר
דרך הגב, אני דיברתי עם רינה כאשר חשבתי על הרעיון הזה בפעם הראשונה והיא אמרה לי שבהחלט יש לי את זה כדי ללמד אחרים. חוץ מזה, הקורס הזה ימלא נישה חשובה - כל אלו שלא יכולים להצטרף לקורסים של ירון או רינה בגלל המחיר או סיבה אחרת, יוכלו להרשם אצלי. הקיצור, נראה לי שאת חיה באשליה של אגדה. מורה קסום וחכם בדרך כלל, לא מופיע על פתח ביתך. בדרך כלל הוא אפילו לא קיים. זה מאוד נחמד להאמין בזה, יש אלמנט מסויים של רומנטיקה שאנחנו רואים בסרטי הוליווד, אבל יש לדעת להבדיל בין סרטים למציאות. כן, גם אני חיכיתי במשך שנים לאותו מורה קסום, והוא לא בא. ואז אמרתי לעצמי, כוס אמעק, והתחלטי לעבוד. התחלטי לחפש מידע וללמוד ולקרוא. ואת יודעת מה ? היום אני מבין שאני לא צריך לחפש שום מורה, כי אני הוא המורה. אלון.

suki da yo

New member
והשאלה היא

האם לא עדיף לרובנו לגלות שכל אחד מאיתנו הוא המורה של עצמו? סתם שאלה למחשבה. אני תמיד העדפתי למצוא את עצמי לבד, והעובדה שזה דרש ממני הרבה יותר גם נתנה לי הרבה יותר.

מורגיין

New member
אתה עונה לעצמך....

הסיבה שבגללה החלטת ללמוד לבד היא בדיוק הסיבה שבגללה אף אחד לא צריך להתפשר על דברים כאלה. ושום דבר ממה שאמרתי לא היה התקפה או לעג כלפיך, אלא בדיוק להפך, חומר למחשבה והפנמה ממך, אני אפילו לא מכירה אותך וודאי שלא היתה לי שום כוונה להעליב אותך או לפגוע בך, כוונתי היתה רק אחת - והיא שתחשוב ברצינות על הדבר הזה, תבין שזאת התחייבות כבדת משקל וכבדת אחריות, הרבה יותר ממה שרוב האנשים מבינים או רוצים להבין, כי זה נראה קל ופשוט, אבל זה בכלל בכלל לא. חיה באשליה של אגדה? לא נראה לי, פגשתי וראיתי מספיק בחיים בשביל לדעת שיש דברים שלא מתפשרים בהם, אף פעם, לעולם, לא משנה כמה מתאכזבים, מנסים ומקווים, יש חלומות ששווה לחיות בשבילם, יש מטרות ששווה לשאוף אליהן, והסיבה להצטרף לקורס כזה או אחר לא צריכה לנבוע מתוך ייאוש או מתוך התפשרות. נכון מורים כאלה יש אחד למיליון אלף, אבל אין שום סיבה בעולם שלא תשאף אישית, ולא תרצה ללמוד ולדעת בעצמך, עד שתהיה כזה, כי מורה אמיתי יודע שהלמידה לעולם לא מסתיימת, ולמידה עם ומחניכים היא הלמידה הקשה ביותר, אבל גם אחת המלמדות והמתגמלות ביותר בתחום האישי בפרט. הלוואי עלי שהייתי פוגשת מורה כזה כמו שאני אישית רוצה להיות, ואין לי שום ספק שיום אחד אהיה, לא משנה אם זה יהיה עוד שנה או עוד 10. ודבר אחרון, לא מעניינות אותי בכלל ההמלצות של רינה, לא מחפשת חותמת ולא מחפשת המלצות (אמרתי כבר כאן למישהו שלעולם לא ימליץ על עצמו, כי אנשים אחרים אמורים להמליץ עליו), מעניינות אותי התגובות שלך כאן, מעניין אותי האגו שלך (כן כמורה זה אמור וחשוב לעניין אותי ואת כל תלמידיך), מעניין אותי מידת הפתיחות שלך, מעניינת אותי תחושת החשיבות שלך, מעניין אותי הרצון שלך (הרצון האמיתי שלך), ואם (ובאמת בלי לפגוע), מטריד אותך שמעניינים אותי כל הדברים האלה, ואתה מגיב כמו שהגבת, אז סימן שמשהו כאן נשמע לי לא כנה, והעינינים דורשים בחינה מחדש... אתה לא חייב דין וחשבון לי, אבל אני בהחלט מקווה שתתן אותם לעצמך

gwizard

New member
הבהרת את הנקודה שלך

אם מעניינים אותך כל הדברים שהזכרת בהודעה שלך, אז תפגשי אותי במפגש אשר יהיה ביום רביעי ונדבר :) אני מזמן הפסקתי לחפש תשומת לב, היום אני מחפש רק ידע ואהבה. את השני מצאתי
אלון.

מורגיין

New member
אם אתה רוצה להריץ קורס וויקה...

אז תשומת לב זה MUST, לא נראה לי שתוכל להסתדר בלי זה, ואם אתה לא אוהב\ רוצה\ מייחס חשיבות נמוכה ללעמוד מול הזרקורים בקורס שאתה מעביר אז אתה דיי בבעיה הייתי אומרת...
ואני שמחה בשבילך
(בקשר לאהבה אבל לא קשור לעניניננו).

gwizard

New member
יש הבדל

בין מטרה ותוצאה. כמובן שכל מארגן / מורה / איש ציבור יעמוד באור הזרקורים, כמו שאמרת, זה אחד מדרישות תפקידו. אך כל עוד זו לא המטרה, אז במבחינתי זה בסדר. כאשר אמרתי שאני לא מחפש תשומת לב, התכוונתי שזו לא המטרה. ותודה

Justin Angel

New member
נכון, אבל

דבר ראשון, מאה אחוז צודק בנושא שמארגן לא צריך לחפש צומי. זה בהחלט רשום שם בדרישות העבודה יחד יותר מדי זמן פנוי ושלושים קילו של סבלנות שפשוט מחכים להישרף. למעשה אני לא חושב ששום מעשה צריך להיגרר מהצורך לעמוד באור הזרקורים. אבל בקשר שלהיות באור הזרקורים זה חובה וחייב (למארגן), אני לא כזה בטוח. בתחום הפאגאני לפחות הייתי מעורב בהכי הרבה פרוייקטים בשיתוף מוחלט עם ארי-אל וגרסיאלה ועד עכשיו אני לא חושב שעמדתי באור הזרקורים. סה"כ הניסיון שלי בארגון הוא אחד לא כזה רציני, קצת בתנועת נוער, קצת בתחום הפאגאני, קצת בתחרויות CCG בארץ, שום דבר רציני מאוד, אבל אני די בטוח שאנשים שארגנו הרבה יותר ממני יסכימו שאפשר להימנע מאור הזרקורים. עד היום בניסיון המועט שלי לא עמדתי באור הזרקורים (אני חושב) ואישית אני יודע שכאדם שמאוד נהנה מתשומת לב זה דבר טוב שלא העמדתי את עצמי שם. ואם לקצר, בדיוק מה שאמרת, זה באמת לא משנה אם עומדים באור הזרקורים, העיקר שלא שמת שם את עצמך בכוונה. בקשר לדיון שהתפתח על מיהו מורה, קראתי את מה ששני הצדדים אמרו ויש לי תגובות פה ושם, אבל מכיוון ואני לא יכול להגיב באופן מלא אני פשוט אגיד את הפתגם הגאלי הזה: בוהיינן טופי, תאפט' אוהי פאלטשי. ברכות זוהרות

למעלה