שאלון "קורס בוויקה"

למה?

לגזול מהם את הקטרזיס שלהם? שני אלה כל הזמן יריבו, אין מה לעשות. אין כמו WitchWar קטן משלנו כדי להגיד - "גם כאן יש פגנים!"

Nizzan Cohen

New member
אני מחבב מאוד את הסרקיזם של ...

ג'סטין. אבל אני מעדיף שיצא בהודעות שנונות על חמומי מוח שניכנסים לכאן מדי פעם ולא על חברי הקהילה
. ריבים הן לא דבר חיובי
. וסתם כי נימאס לי מאנשים רבים

ריבים הם דבר חיובי

בסופו של דבר, הם משמשים את המטרה שלהם. בין אם זה קטרזיס בין ה"ניצים" לכאורה, או כדוגמא שלילית של שני אנשים שכנראה לא קוראים עד הסוף זה את דברי זה.

Nizzan Cohen

New member
לא מסכים.

וויכוחים הם דבר חיובי. אבל חילופי דברים נירגזים שכאלה הם אצלי כבר תחת ההגדרה של ריב. וריבים הם דברים מעצבנים ולא חיוביים.

ריבים הם דבר חיובי

בסופו של דבר, הם משמשים את המטרה שלהם. בין אם זה קטרזיס בין ה"ניצים" לכאורה, או כדוגמא שלילית של שני אנשים שכנראה לא קוראים עד הסוף זה את דברי זה.

gwizard

New member
קשקשן זקן ../images/Emo8.gif

לא ראיתי אותך רב עם מישהו כאן עדיין. תנסה, זה טוב לפעמים כדאי לחשוף את הפנים האמיתיים של האנשים.

לריב? אני? חס ושלום!

כבר אין לי כח לריבים. אני בעד פגישה בחצי היום מול מגדל המים, באיזה נשק שהיריב יבחר. אלגנטי, קצר ויעיל.

Dia Leoghann

New member
בננה?!

למה שלא תראה לנו משהו מועיל? כמו מה עלינו לעשות אם מישהו תוקף אותנו עם מקל מחודד?

kitiara 6

New member
וואלה ג'סטין ...

תודה רבה באמת שאתה נותן לנו אישור על מה מותר ומה אסור לנו לעשות בפורום רק דבר אחד נראה לי נותר חבוי מעיניי.. מה זה יכול להיות? אה כן השם שלך באותיו מודגשות ובצבע כחול שהופכות אותך ל.. בוא נראה מנהל ? אז ג'סטין תעשה טובה אל תתן לנו הנחיות על מה כן ומה לא... בשביל זה יש את אריאל!

Justin Angel

New member
כל עוד שאנחנו לא מרירים...

אני לא אכבד את זה בתשובה מלאה. בהודעה המקורית שלי הובהר יותר מפעם אחד שמדובר בדעתי שלי, ופעם אחרונה שבדקתי למרות ההתנגדות שלך עדיין מותר לי להחזיק אחת ולהביע אותה בפורום הזה. חבר'ה, זה שאני באמצע מסע בודהיסטי לגילוי עצמי (שנגרר כתוצאה מכשל כוח במחשב הנייד שלי יומיים לפני שהאחריות פגה) לא אומר שאפשר להוציא עליי עצבים. להבא בבקשה לקרוא שוב את ההודעה ולראות אם אני באמת מנסה לקחת עמדה אלוהית אומניפטנטית או רק להביע את דעתי. יום טוב.

כרמית.

New member
דעתי האישית

היא שעל לימוד דתי לא צריך לשלם ולו אגורה שחוקה אחת, מן הסיבות הבאות: 1. מי שהופך את אמונתו לקרדום לחפור בה פוגם ביכולת שלו להישאר בתחום השיקולים המוסריים והדתיים בלבד. 2. שיקולים של רווח והפסד יפגעו באמונה של המורה, במניעים שלו, באחריות שלו כלפי התלמידים ובמה שהוא מסוגל להעביר להם. 3. במיוחד בויקה, תשלום על הוראה נחשב ללא תקין מוסרית ובזה מתגאים הויקנים המסורתיים שהם נבדלים מאחרים. הוראה צריכה לנבוע מתוך רצון טוב, מתוך שכנוע עמוק ומתוך שאיפה להתפתחות עצמית, לא משום מניע אחר. 4. התלמיד אף פעם לא יכול לדעת שהמורה בא מתוך רצון ללמד ולא מתוך רצון להרוויח או מתוך רצון להאדיר את שמו. בשוליים: 1. השתתפות בכיסוי עלויות כמו מקום המפגש, ציוד טקס, חומרים או צילומים מתוך ספרים זה משהו אחר. 2. הדברים לעיל נכתבו באופן כללי ולא מתייחסים פרטנית לאף אדם או קורס שהוזכרו במהלך השרשור.

כרמית.

New member
ואיך זה עובד באסיפות/סמינרים

אז כדי לסבר את האוזן, מנסיוני בקוונים ויקניים ברחבי אירופה, גם כשמדובר בהשתתפות עלויות, לא גובים כסף ישירות עבור הוצאות, אלא יש סבב תורנות. למשל: בשבוע מסוים אתה אחראי להביא את הכיבוד, מישהו אחר אחראי לצלם לכולם מאמר, מישהו שלישי מביא נרות, רביעי מביא יין וכולי. בנוסף יש קופה משותפת, עליה בדרך כלל אחראית ה"עלמה", כלומר ה"סגנית" של הכוהנת הגדולה. לפעמים אחראי על הקופה מישהו אחר מהקוון. לקופה הזאת תורמים כסף לא באופן שוטף, אלא רק אם מתכננים איזשהו "פרויקט" מיוחד, למשל ביקור באתר קדום, פעילות במוזיאון, השתתפות בפסטיבל וכדומה. מנסיוני במסדרים ובאגודות שלא מהויקה, היתה גבייה ישירה של כסף, אבל בשום מקום לא נגבו סכומים אסטרונומיים של אלפי שקלים (או מאות יורו לצורך העניין) אלא סכומים סמליים עד מגוחכים. כאמור כדי לכסות הוצאות של דברים כמו נרות, הדפסת חוברות וכדומה.

ומנסיוני שלי

בסמינרים בודהיסטיים - כלל לא מבקשים תשלום (למעט כאשר קונים חומר מודפס, וגם אז העלויות הן סבירות לעומת ספרות שקונים מסטימצקי, או אפילו מאמזון בלי דמי משלוח... 10 ספרים בסה"כ ב-300 ש"ח זה די מעט בימינו), אלא מבקשים "דנה", תרומה, כל אחד כראות עיניו. ועם התרומות האלה, מביאים נזירים שירצו בארץ... אנשים נותנים מהלב, כשהם מקבלים מהלב.

Justin Angel

New member
100% מסכים

"אנשים נותנים מהלב, שהם מקבלים מהלב" - נכנס לספר הציטוטים הגדול שלי שידרושו בדיקה מעמיקה יותר בעתיד. קבלו ח"ח על אחלה משפט ונקודה שהוכחה יפה! :) ברכות זוהרות

gwizard

New member
הסבר קצר

אני מסכים איתך ב-100% לגבי זה שהעברת ידע צריכה להיות חינם. אני דוגל בעקרון זה כל החיים שלי. רק שבמקרה הנוכחי יש אבל אחד גדול. אני צריך לכסות את הוצאות שכירות מקום(וזה ממש לא מעט), הוצאות חומרים(שבמשך שנת הקורס יגדלו להיות למאות שקלים), והוצאות נסיעות. אני לא יכול לכלכל את כל זה מכיסי הפרטית (כי אני מובטל) ופה נכנס מה שנקרה "שכר לימוד" שבה לממן את כל הדברים האלו. אם אני אמצא אלטרנטיבה מסודרת לכל/חלק מהדברים האלה, אז עלות ה"שכר לימוד" תשתנה בהתאם. הרעיון של הקופה כבר הוצע ונערך עליו דיון (בפורום אחר) ונמצא כאפשרי אך בעייתי. אולי נשתמש בו בעתיד. אלון.

רעיון הקופה

שהעלת כרמית, הוא יעיל מאוד כשמדובר במשפחה, והרי הקוון הוא משפחה, של 13 איש. הוא לא כל כך יעיל כשמדובר במספר לא קבוע של אנשים, שהקשר ביניהם הוא ארעי בלבד.

למעלה