שאלון "קורס בוויקה"

כרמית.

New member
אבל למה שמספר האנשים יהיה לא קבוע?

אם מישהו לא מוכן להתחייבות מינימלית של *הגעה* ללימוד (בלי לדבר בכלל על מה הוא עושה שם והאם הוא תורם לאחרים או לעצמו) - למה בכלל לטרוח איתו? לגבי הוצאת שכירות - אני חושבת שזה מיותר לחלוטין. העניין יכול להיפתר בקלות אם נפגשים בבית פרטי (וגם את זה אפשר לעשות בתורנות) או במקום ציבורי כמו מועדון נוער או מתנ"ס. ברוב העיריות/מועצות מקומיות יש חדרים כאלו שניתן לקבל חינם אין כסף - אם פונים לאנשים הנכונים, מפגינים נחמדות ורצון טוב ומתחייבים לשמור על הסדר והניקיון. גם בספריות גדולות יש חדרים עם "כיתות" שבהם אפשר להיפגש.

רעיון הקופה שעליו דיבר gwizard

לא היה לגבי הקורס, אלא לגבי המפגשים והחגים שקובעים בפורום כאן... כך הבנתי בזמנו וכן מההודעה שלו עכשיו. לגבי החלק השני, נראה לי שהכוונה שלו הייתה אחרת... אבל הוא יודע טוב יותר למה הוא התכוון.

gwizard

New member
אל תשווי קוון עם קורס

כי זה שני דברים שאי אפשר להשוות. מוסורסקי כתב נכון, קוון זה משפחה. קורס זה לא. ואת לא יכולה לעשות את זה בבית פרטי בגלל הרבה סיבות, אבל אני ארשום רק אחת. כשיש לך אדם אחד או 3, זה אפשרי. כשיש לך 10 או 20, זה בעיה. (אלא אם כן יש לך בית גדול מספיק ואת מתנדבת לעזור לי ?) ומתנסים לא נותנים היום בחינם, בדקתי. אם את מכירה אחד שיתן ובאיזור נגיש לכולם, צרי איתי קשר
אז אני רואה ברירה כזאת: או לשבת באיזה מקום נידח בחוץ (שמש, גשם, יתושים וכ"ו) או לשבת בחדר ממוזג ונעים. אני בחרתי באפשרות השניה. אלון.

כרמית.

New member
עשיתי כמה קורסים בחיים שלי

ומה לעשות, שקורס ויקה זה לא קורס מקרמה וזה לא קורס מבוא לתולדות עם ישראל במאה העשרים באוניברסיטה וזה לא קורס מחשבים. קורס ויקה, כלומר קורס דתי, הוא דבר שמחייב פרקטיקה. פרקטיקה = קוון מתלמדים. תקרא לזה מצידי "משה בן חמו", אבל זה נשאר מה שזה במהות. חדר ממוזג ונעים, אני חוזרת ואומרת, אפשר למצוא גם בלי כסף, עם קצת רצון טוב וחיפושים. לא, אני לא מכירה, אבל כשאני הצטרכתי מקום כזה לקבוצת הקשת לפני שנתיים, באזור הצפון, מצאתי די מהר. אף אחד לא צריך לשבת במקום נידח בגשם וביתושים... אני לא יודעת מה אתה מתכוון לעשות, אבל אני כן יודעת: 1. מתלמדים ויקניים לא צריכים לשלם עבור הוצאות הזמן והנסיעות של המורה. למה שלא הוא ישלם על הזמן והנסיעות שלהם? שוב, זה לא קורס באוניברסיטה וזה לא חוג ערב - מדובר בקבוצה שנותנת בך אמון רוחני. 2. גם אם עושים טקס מפואר ורב רושם פעמיים בחודש, עם טונות כיבוד, כמות נרות שמספיקה להדליק את שמי הלילה, הררי קטורת שיחנקו סנאי ממוצע, צילומים של מאות דפים בשבוע לכל חבר וחברה, שזה מה שהקשת עשתה, ההוצאות לא מגיעות לסכומים האסטרונומיים שקראתי במהלך השרשור של כמעט אלפיים שקל (!) לאדם. אני מציעה לך לשבת עם עצמך ולחשב חשבון פשוט, אם כבר לא עשית את זה, ולהגיע למסקנה הפשוטה - שאנשים שגובים סכומים גבוהים כאלו, לא הדת מעניינת אותם, אלא הפרנסה. השאלה היא מה אותך מעניין.

כרמית.

New member
פתאום נפל לי איזה אסימון

אתה מתכוון לקורס ויקה בלי פרקטיקה? בבקשה תגיד לי שלא...

ebonyW

New member
כרמית, אם יורשה לי לשאול...../images/Emo9.gif

מה דעתך לפתוח קורס משלך? מההיכרות הוירטואלית שלנו
, נראה לי שיש לך הרבה מה ללמד. אני חושבת שגם המנוסים שבינינו ישמחו להזדמנות ללמוד ממך. Blessed Be
אבוני

gwizard

New member
ואם כבר.....

אז למה שלא תגיעי לפחות למפגש ? את נעלת בצורה כזאת שחלק מהאנשים מטילים ספק בכך שאת קיימת אפילו
ואם את פותחת קורס, אז גם אני מצטרף בכיף. אלון.

כרמית.

New member
אתם מחמיאים לי עד מבוכה...

ודאי שמתם לב, שאני מאוד לא אוהבת לדבר על עצמי בפומבי. דיונים עקרוניים מפה ועד מחר, אבל דברים אישיים זה הגבול שלי. מסתבר שנגמרה לי אפשרות הבחירה...
לפני חודש בערך גם כתבה לי מישהי מאוד אכפתית ומעורבת בקהילה ושאלה את אותה השאלה בדיוק. אני אספר לכם כאן את מה שסיפרתי לה, פחות או יותר, בלי יותר מדי פרטים העגומים... תראו, המסע "הרוחני" שלי, נקרא לזה ככה, התחיל לפני המון זמן. כמעט שתים עשרה שנים. הייתי בת עשרה עם לשון מחוצפת, הרבה ציפורים בראש ורעב עצום ללמוד את כל הסודות הנסתרים שנמצאים אי שם בעולם.
התחלתי עם מאגיה גבוהה, כמו כל הילדים בעלי שגעון הגדלות. רק שבגלל הנסיבות הצלחתי לעשות את זה כמו שצריך. אז לא היה אינטרנט שיכניס לי שטויות לא מבוססות לראש וגם התמזל מזלי לפגוש אנשים שהכניסו אותי למקומות שקשה להיכנס אליהם... עברתי במסדרים המצוינים ביותר, וגם הגרועים ביותר במרכז אירופה. ראיתי דברים שילדה בת תשע עשרה לא אמורה לראות. המשכתי עם ויקה, וכמו שכבר טרחו כמה נשמות טובות להסגיר בפומבי, עשרה ימים לפני שהיה אמור להיות מועד החניכה שלי לדרגה שלישית, ארזתי פקלאות, אמרתי שלום יפה לחברי הקוון ההמומים ולמי שהיה אז החבר שלי, וחזרתי לארץ. מי שמכיר את הדרך שבה עובדים קוונים מסורתיים יודע שזה לא דבר של מה בכך. אנשים בדרגה שלישית אמורים להיות מחליפים בפועל של הנהגת הקוון או לקחת איתם שניים שלושה חברים ולהתחיל קבוצה חדשה ועצמאית. כבר אז הבנתי שעשיתי סיבוב גדול מדי: דרך המאגיה והויקה כדי להגיע למקום הרבה יותר קרוב. בסוף השנה שעברה חזרתי לשם, השלמתי את המעגל שלי וקיבלתי את הדרגה השלישית. עשיתי את כל מה שהייתי צריכה לעשות ולתת את כל מה שהייתי צריכה לתת בשביל זה, אבל זה לא היה יותר מהשלמת מעגל פשוטה. שתים עשרה שנים, זה באמת הרבה זמן. מילדה הפכתי לאשה וגם עברו עליי שני משברים אישיים/משפחתיים מאוד עמוקים. אחד לפני שבע שנים, ואחד לפני חצי שנה. כשהיה המשבר הראשון לפני שבע שנים: מהתעניינות של נערה צעירה זה החיפוש הרוחני למשהו הרבה יותר מעשי. אבל לפני חצי שנה, עם המשבר השני, אני פשוט השלכתי מעליי את הכל, לא רק מבחינה רוחנית, אלא בכלל את כל החיים שלי. דברים שהיו חשובים לי כבר לא חשובים יותר. דברים שנראו מכריעים, פתאום נראים חסרי טעם עד מטופשים. מי שפגש אותי פנים מול פנים בחצי שנה האחרונה (ובפורום יש שניים כאלו) יודעים כששואלים אותי מה שלומי, אני עונה את האמת: לא טוב בכלל.
אני לא מספרת לכם את כל זה כי אני מחפשת פסיכולוג, פשוט זה חשוב כדי להבין את הנקודה שבה אני נמצאת עכשיו.
אז כן, קראתי אלפי כרכים בחיי, והחיים הובילו אותי כך שיש לי גם ניסיון פרקטי עצום. כמו שכתבתי בכותרת, ההתפעלות ממני מחמיאה לי עד מבוכה. אבל מה שניסיתי לספר לכם עכשיו, זה שלמרות הידע והניסיון שלי, אני לא נמצאת כרגע בשלב שבו אני מסוגלת ליטול חלק בקבוצה חברתית כלשהי (ולכן אני לא מגיעה למפגשים ולא לפיקניקים... לא כי אני סנובית, אלא כי אין לי כוחות נפשיים אפילו לנהל שיחה ידידותית פשוטה עם אנשים חדשים). בטח שאני לא מסוגלת לעבור את כל החוויות האינטנסיביות של חברות בקבוצה רוחנית, ובטח שאני לא מסוגלת להוביל אותה. זה עושה טוב בלב לקבל אמון כזה והערכה כזאת, אבל אני חייבת להיות מספיק כנה וישרה איתכם לומר שאני פשוט לא מסוגלת.
בניגוד לאחרים שלפעמים מופיעים, אני מבינה את כובד המשמעות של לימוד והוראה רוחנית. אני חלילה לא אומרת שלאנשים האלו יש כוונות רעות או שהם חסרי כשרון. ממש לא. אני פשוט באה מרקע אחר, מרקע של ניסיון אינטנסיבי וגם של שכנוע עצמי במה נכון לעשות ומה לא נכון לעשות. כן, אני יכולה ללמד תיאוריות עד מחר, אבל תיאוריות זה לא מספיק. במצב שלי עכשיו - מבולבלת, נלחמת, נעלמת, לא מתחייבת, לא ממש טיפוס חברתי - אני לא יכולה להדריך אנשים בנתיבים רוחניים. אני בקושי מצליחה שלא לאבד את שלי. כדי ללמד, אני צריכה עוצמה אנרגטית שפעם היתה לי, אבל היא התמוססה לה לפני חצי שנה ולוקח לי המון זמן ועבודה יומיומית כדי לבנות אותה מחדש.
זו סיבה ראשונה לשאלה - למה אני לא יכולה ללמד בכלל שום דבר רוחני. לשאלה היותר ספציפית - למה אני לא מלמדת ויקה - יש תשובה הרבה יותר פשוטה:
אני לא מאמינה בויקה. הייתי שם, זה היה מעניין, זה היה מקום שהייתי חייבת לעבור בו כדי להגיע למקום שבו אני נמצאת עכשיו - אבל בשבילי זו היתה רק תחנה אחת בדרך ולא התחנה הסופית. דרגות ועניינים זה מרשים, וגם יש לזה חשיבות מבחינת ניסיון, אבל תאמינו לי, עדיף ללמוד ויקה מפלאף באני מאמינה מאשר מדרגה שלישית שהעקרונות התיאולוגיים של הויקה לא מקובלים עליה יותר. Never say never ואני לא אומרת שאף פעם אני לא אלמד או אאסוף שוב קבוצה. הרי אני גם צריכה אנשים כדי להתקדם (ולימוד אחרים הוא אחד הדרכים הטובות ביותר להתקדם), ובאיזשהו שלב המשבר האישי שלי יעבור ואני אצטרך להמשיך ללמוד בעצמי. פשוט כמו שאמרתי: הכל עוד טרי, הלב שלי עוד שבור, בקושי עברה חצי שנה. זה בטח יקרה, אבל אני לא חושבת שזה יהיה בקרוב.

gwizard

New member
את באמת נגעת ללבי ../images/Emo24.gif

תאמת פשוט אין לי מילים. אני מבין טוב מאוד חלקים נרחבים מהדרך שעברת, ולמרות שאין לי ניסיון של אותה כמות שנים של חייך, אני די מזדהה איתך. עכשיו אני מבין את הסיבות ל"התנכרות" שלך בפורומים, ואני רוצה להגיד לך דבר כזה. אם את צריכה עזרה כלשהי, בכל דבר שהוא, בבקשה אל תהססי לפנות עלי. בין אם זה כסף או סתם שיחה ידידותית לשפוך את הלב, תדעי שאני וגם אחרים, אנו כאן בשבילך. באותה נשימה, הייתי רוצה להזמין אותך לטקס חגיגת מבון (Mabon) כדי לחגוג איתנו ללא עקבות או דיונים טיאוסופיים מיותרים. זה באמת יהיה משהו אך ורק להשתחרר ולהרגע. לפרטים צרי קשר: 067-992610 ולכל השאר, הטקס שדיברתי עליו הוא סגור ולפי הזמנה אישית בלבד. מצטער, אבל זה משהו שתוכנן כך מראש. טקס הבא (Samhain) אולי יהיה פתוח לכולם. אלון.

gwizard

New member
נראה לך ? ../images/Emo13.gif

קורס ויקה ללא פרקטיקה ??? השתגעת ?
))) ובנוגע לשכר לימוד, אני אחליט את מה שאני אחליט. אני בכוונה רציתי להימנע מהשרשור הזה, כי ידעתי שדברים כאלו יקרו. אני פותח קורס, אני עושה סקר לפני זה, אבל בסוף אני אחליט לבד. וכל הדיסקוסים האלה הם חסרי תועלת לחלוטין, כי בסופו של דבר נטל הקיום הוא עלי ולא אליך כרמית. אלון.

כרמית.

New member
הדיון הוא דיון עקרוני

על אף שהתחיל בהודעה של משהו פרטי שלך. לא לחינם כתבתי בתחילה שהדברים שאני אומרת אינם מתייחסים פרטנית לאיש. אם תשים לב, רובן ככולן של ההודעות שלי בפורום הן הודעות עקרוניות. אני בטוחה שתסכים איתי, שמן הראוי שכל אדם שנכנס לפורום יהיה מודע לכל ההשלכות, האפשרויות והמגבלות שמסביב להצטרפות לקורס/סמינר/קוון מתלמדים - כל קורס. לא רק זה. לכן אני לא חושבת שהדיון הוא חסר תועלת לחלוטין. להיפך. בכל מקרה, אני מאחלת לך הצלחה מעומק הלב.

למעלה