שאלונת קטנטונת

S h a l g o n

New member
משהו פה לא מסתדר לי....

בתחילת האנושות נוצר חיידק, בקטירייה מסויימת או כל יצור חי מסוג שהוא שהוא זה התחיל את בראשית האבולוצייה נכון? אז איך זה שלא כולם התפתחו מאותו יצור ראשוני זה לאדם? מאיפה הגיע כל הרמוניית בע"ח באשר הם? איך זה שאין עוד יצורים אינטילגנטיים כמותנו? איך זה שעדיין יש קופים אם אנחנו ה"צאצאים" שלהם?

demoloc

New member
גם חבר שלי שאל שאלה דומה

כי צריך איזון. אם כולם בני אדם , מה בני האדם יאכלו? קניבליזם. ואף בנאדם לא רוצה למות , אז הם יברחו\ילחמו. ואז חלק יעדיפו לאכול צמחים מאשר להלחם , ואם השנים יתאימו את עצמם לצימחונות, אחרים יצליחו יותר מי שחזק ומהיר יותר , ועם הדורות גם הם ישתנו, עד שיווצרו גזעים שונים.

Levos

New member
כי אדם הוא לא המטרה ואתה חוטא בחטא

הגאווה. לאבולוציה אין תכלית. אדם נוצר כי יש נישה מתאימה לאדם. קופים שרדו כי יש סביבה המתאימה לקופים. אנחנו לא צאצאיהם של הקופים. האב הקדמון המשותף לנו ולקופים כבר נכחד. אין מינים אינטלגנטיים נוספים כי אנו המין האינטלגנטי הראשון. בכל מקרה אנטלגנציה עדיין לא הוכיחה את עצמה ככלי טוב להישרדות. נברר את העניין עוד כמה מיליוני שנים. אין שום סיבה שכל החיות יהפכו לאדם. כדור הארץ מורכב מהמון אזורי מחייה בעלי תכונות שונות, ולכן גם מספר רב של יצורים חים שונים המתאימים לאזורים אלו.במהלך האבולוציה מתרחשים התפצלויות בהתפתחות היצורים ולכן התאפשר המגוון הגדול ביצורים החיים. ההתפתחות אינה לינארית מבקטריה לאדם.

Charles Darwin

New member
ושוב אני חייב לשאול...

מי אמר שהאב הקדמון המשותף לנו ולקופים נכחד?

Levos

New member
כיוון שכל היצורים החיים כיום

מודרניים באותה המידה. אולי בחלקם שינויים חיצוניים מעטים, אבל כמות המוטציות המצטברת צריכה להיות דומה. לכן אין שום סיבה שממין פרימטים כלשהו יצא ענף של האנושות, ואילו המין המקורי נותר ללא שינויים כלל. כיוון שהוא השתנה עם האבולוציה למינים הקיימים קיום(שימפנזים ושימפניים ננסיים) המין המקורי ההוא כבר לא קיים.

על שאלה כמו שלך בטח יענו לך

כל מיני ישראלים שיושבים בשוודיה. הייתי מציע לך לא להקשיב לשום דעה גם לא לשלי, אלא פשוט ללכת ולבדוק. אני אדם חילוני לחלוטין ואין לי אינטרס מלבד האמת עצמה. אני לא מוכן לסבול שקרים בתוך חיי רק בגלל שאנשים מפחדים מטבעם. אני אדם בוגר ואיש גדול בשנים ותאמיני לי שחבל לקרוא עכשיו מליוני ספרים משונים על אבולוציה שרק ישאירו אותך ללא ידע אמיתי ומוצק ושכולו השערות. מקווה שיש לך אומץ מספיק לא לברוח לשוודיה ולהבין שהחכמה בחיים זה לדעת לקבל. חכמת הקבלה תספר לך הכל.

אמנון כ

New member
אני רואה שאתה נטפל לשבדיה, אז...

הנה הסיבה מדוע הייתי שם - קוראים לזה עבודה, ויש אנשים, תתפלא לשמוע, שעדיין עובדים בשביל כסף, ולא תלויים בכספי המיסים. רוב חבריך החרדים (ולא אתפלא לשמוע שגם אתה בתוכם) משריצים ילדים ואחר כך עוד מונעים מהם חינוך אמיתי בתואנה שאינו "יהודי מספיק" וכך גורמים לנזק אדיר לטווח הארוך למדינה הן מהבחינה הכלכלית והן מהבחינה הסוציאלית, ויוצרים שכבה עצומת מימדים של אנשים שמהווים נטל על החברה ותלויים בקצבאות ממשלה וימשיכו להיות כך לאורך דורות היות והחינוך שלהם כל כך מפגר ובסיסי שהם לא יודעים לדבר אנגלית, לא יודעים מתמטיקה בסיסית, גיאוגרפיה, היסטוריה, פיסיקה, ביולוגיה ועוד. לידיעתך - את כל הכספים שאתם החרדים מקבלים, מישהו צריך לשלם. משלמים את זה האנשים העובדים. האנשים העובדים הם חילונים ברובם (אגב, לידיעתך, אי אפשר להיות מאמין בקבלה וחילוני, בדיוק כמו שאי אפשר לא להאמין בדת ולהיות דתי), ואני אחד מהם. אני עובד ומשלם מיסים בשביל שיהיה לחרדים שמתעלקים על החברה זמן לכתוב את השטויות שלהם בפורומים שונים ולנסות ולהחזיר עוד אנשים בתשובה ובכך לצמצם את מעגל החילוניים. ולידיעתך, כבר חזרתי משבדיה...

אחי קח בקלות...אל תתרגש. וואלה אין

לי עדיין ילדים ואני לא סובל חרדים מחרידים. אני גם לא חושב שילדים הם נזק לכלכלה אלא אם כן מאחוריהם ישנם הורים שמתלוננים כל הזמן שאין להם מספיק כסף לקולה(וחצי מדינה הם כאלו, שמשחקים אותה מסכנים). כמו כן,הגבתי בצורה מעט בוטה לדבריך כיוון שאתה ישר מתריס נגדי בלי לנסות לפתח דיון,לשאול למה, ללמד אותי אולי גם משהו חדש, לנסות יחד איתי. נראה לי יותר סבבה מאשר לרשום לי תגובות שמנסות להאדיר את האגו על חשבון אחרים. אגב בלי קשר לכלום מסתבר שהאוכלוסיה החרדית ומי שלומד תורה וגמרא נחשבים לחכמים יותר ולבעלי יכולת ניתוח גבוהה יותר מאלו שלומדים מתמטיקה ועוד מקצועות של "חילוניים". רציתי לשאול אותך, למה אתה מרגיש צורך לעבוד כל כך הרבה ולשלם מיסים של כולם ומרחיק עד שוודיה בשביל זה? אתה באמת חושב שהכסף שתשיג או המקצוע שתרכוש או הסטטוס קוו שתשוויץ בו ישנו אותך או את העולם? "MAKE THE MONEY-DONT LET THE MONEY MAKING U", קפיש?

תודה...רואים שיש לי רק 10 שנות

לימוד הא? אבל לכל המקטרגים שישמחו לשמוע שלא למדתי כמותם את שאר החרטבונות,סיימתי כיתה י עם 90 בביולוגיה 85 בלשון ובמד"ח. תואר במדעי החיים עשיתי בפתוחה אחר כך.

התפתחנו מאב משותף לנו ולקוף?

הוכחות? המאובן שלו אצלך עדיין? משומר בפורמלין(או שאתה לא יודע מזה?). האם מאבא שלך יצא אחיך מצד אחד וקוף מצד שני? כי אם כן... נראה לי אני הולך לזיין את חברה שלי, נחסוך את הנסיעה לצער בעלי חיים כדי להביא חתול. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אבל יש לך עתיד בכל זאת. תיזהר שכל מיני שוודים לא יבייתו לך אותו.

Levos

New member
יש את מאובני האסטרולופיטקים

אשר מהווים מין ביניים בין קופי אדם לאדם. ומלבדם יש עוד רבים המראים תנועה לעבר בני אדם. בנוסף לא קיימים מאובני בני אדם בתקופות שליפני 5 מיליוני שנה. מכאן רק נותר להסיק שהאדם נוצר בתקופה זו מאב קדמון עם המינים הכי קרובים לו, אשר גם דומים למאובנים של מינים הקודמים לאדם. פורמלין הינו תמיסה בריכוז של כ-30% של פורמאלדהיד במים ומשמש לחיסול מזיקי דגים וכן לשימור רקמות בעלי חיים. אבולוציה אינה מתקדמת תוך דור אחד. את העתיד שלי, לבטח לא אתה תנבא.

S h a l g o n

New member
אז בעצם מלפני כ-5 מיליון שנה

היה לנו אב קדמון שבמשך השנים (אלפים) הוא התפצל לאזורי מחייה שונים וכך בעצם התפצל גם התהליך האבולוציוני שמצד אחד נוצר הקוף (שימפנזה?) ומצד שני ראשית האדם?

אמנון כ

New member
בהחלט

אבל חשוב לציין שלא נוצרנו בבת אחת כבני אדם מודרנים, אלא היו כמה שלבים לתהליך לאורך מליוני שנים. בין היתר נוצרו מהפיצול הזה כמה סוגים של בני אדם, וביניהם האדם הניאנדרטלי, בדומה להתהליך בו יש פיל אפריקאי ופיל אסיאתי (שניהם בעלי אב משותף, אך המינים שונים במקצת, כל אחד מותאם לסביבתו הנוכחית). בקישורים המצורפים הלקוחים מפורום מדע פופולרי בתפוז, ניתן ללמוד מידע נוסף. יום נפלא!

לייצר ניסים? מה הכוונה? כמו "עלית"?

ביום שאדם רק יתחיל לנסות להשתמש בכוח,הוא יחשוף עצמו לכאלה סכנות, כיוון שיש שני כוחות ביקום וכאשר זה עולה ההוא עולה. כשאדם מנסה לרתום את הטבע לטובתו אז כוח הרע ביקום מקבל גם אישור לבצע "ניסים". רוצה לשמוע על זה או שאתה כבר מספיק חכם ואין לך צורך במזהירים למיניהם שיכולים למנוע ממך תענוג וסיפוק רגעי של שימוש בכוח שמקנה לך אשליה של שליטה? ענה לי?

S h a l g o n

New member
אז לא נכון לומר בהכרח שבאנו מהקוף

אלה שאנחנו שייכים לאותה משפחה, לאותו אב (מיהו אגב?) ?

Levos

New member
על סמך מה אתה חושב

שהשימפנזות המודרניות שייכות לאותו מין כמו קוף האדם ממנו התפצלה האנושות לפני מספר מיליוני שנה?

qet1

New member
אתם חייבים ליישב את הויכוח הזה אחת

ולתמיד
האם האדם התפתח מהשימפנזה או מאב קדמון משותף אשר לא קיים היום
נא להביא מקורות אמינים.

למעלה