שאלות בקשר לפרסות...

שאלות בקשר לפרסות...

בעקרון אני קוראת הרבה על סוסים כי זה ממש מעניין (וגם חשוב לדעת, כמובן). נתקלתי בעמוד על פרסות... קראתי שיש מחלה, נראה לי שהשם שלה זה נביקולר... או משהו כזה... לא זוכרת בדיוק... המחלה פוגעת בפרסה, אני לא יודעת בדיוק-בדיוק מה היא עושה, אבל היא נגרמת בין היתר אם הסוס קופץ בגובה דיי גבוה (לא יודעת בדיוק, אבל אני משערת שיותר ממטר וחצי...) בקיצור, ע"פ מה שקראתי זה נזק בלתי הפיך. והדרך היחידה לטפל בזה היא רק האטה של קצב המחלה. אם אני רוצה שיהיה לי סוס קפיצות, איך אוכל להמנע מפגיעה כזו? ועוד שאלה... מה זה פעמונים? ראיתי תמונה של זה, שמים את זה על הפרסות... אבל מה בדיוק התפקיד של זה? ודבר קטנטן ואחרון... אם יש לי סוס, מקסים לבבי ובכושר טוב. סוס בריא וכשר והכל בסדר איתו, מומלץ בכל זאת לשים מגנים לרגליים בזמן רכיבה (או רק קפיצות)?רק ליתר בטחון כי להמנע ממקרים של פציעה? ---אל תחשבו שאני לא מתייעצת עם המאמנת שלי, פשוט הייתי רוצה לשמוע מה אחרים אומרים על הדברים האלה, לשמוע מקורות שונים---

כנסי....

נביקולר זאת מחלה בפרסה שיכולה להגרם מהמון דברים ולא ממשהו ספציפי אחד אני חושבת שזה מתוצאה שיותר מדי דם זורם לפרסה.. אני לא ממש יודעת את הגורמים למחלה הזאתי אבל למשל סוס יכול לקבל נביקולר מקוליק... אני לא חושבת שהיא נגרמת מזה שהסוס קופץ גובה של 1.50-1.60 הסיבות שלה אחרות כי בחו"ל מתחרים את הגבהים האלה והסוסים שם לא סובלים מבעייה כזאתי.. פעמונים שמים על הרגליים הקדמיות במטרה להגן על כך שהסוס לא ידרך על עצמו עם הרגליים האחרויות ויפצע את עצמו ויתלוש פרסה.. יש סוסים שהם דורכים על עצמים ברכיבה אם זה בקאנטר או בנחיתה מהקפיצות ולכן זה נועד להגן על הפרסות... מגנים שמים בכל מצב, גם אם הסוס בריא ולא נפצע ולא צלע אף פעם.. שמים מגנים במטרה להגן על הרגליים- לפעמים הסוס משפשף את הרגליים שלו ברכיבה אחת בשנייה או גם אם זה בקפיצות המטרה של המגנים להגן על הגידים ועל הרגליים.. כי הרגליים של הסוס זה מקום בסה"כ רגיש שצריך להמנע מבעיות שם גם אם זה בעייה הכי קטנה שהסוס מקבל מכה ויש התנפחות באזור..

בקשר למגנים...

אני לא חושב שצריך לשים לסוס מגנים כאשר אין לו בעיות חיכוך בין הרגליים ו/או צליעה ובעיות אחרות... וגם אסור לשים בנדנג' למשל לסוס שאין לו בעיות בגידים שברגליים בגלל שזה עסוי לגרום לנזק! גם סוסים שאין להם בעיות רגליים לא נהנים מהמגנים זה סתם עוד פריט מסורבל שתריך לשים להם...

The Bitter End

New member
שטויות.

מגנים הם לא מסורבלים, ורוב הסוסים לא מרגישים אותם בכלל, עדיף לשים מגנים מלקחת את הסיכון.

רצוי מאוד לשים מגנים זה לא מפריע...

ולהפך זה שומר להם על הרגליים הכי טוב ועדיף להמנע ובעיקר שזה לא עושה נזק... ואני אגיד לך עוד סוד.. אני גם חשבתי שאסור לשים בנדג'ים לסוסים שאין להם בעיות ברגליים בגלל שזה "מחליש את הגידים" וזה שטויות.. גם שאלתי את המאמן שלי את זה וגם הייתי בחוות בחו"ל והרבה פעמים הם מבנדג'ים את הסוסים שלהם שאין להם בכלל בעיות ברגליים וזה לא עושה נזק... עובדה שיש סוסים ששמים להם מגנים או שלא שמים להם כלום ונהיות להם בעיות ברגליים ויש סוסים עם בנדג'ים כל החיים שלהם שאין להם שום דבר.. מה שחשוב זה לשים להם משהו שיגן על הרגל זה מפחית את הסיכויים לבעיות ברגליים ונותן הגנה..

ומישהו אמר שזה טוב?../images/Emo4.gif

ובטח ששמים. אמנם לא לכולם, כמו שלא שמים לכל הסוסים, אבל בהחלט שמים.

H a R a Z y

New member
נביקולר זה לא מחלה בפרסה

זאת מחלה בעצם הסירה (עצם הסירה = נביקולר) וזה גם לא בדיוק מחלה.. כנסי לקישור הזה.. יש שם מאמר באנגלית על התופעה... http://www.equinenaturaltherapy.com/navicular_syndrome.htm

H a R a Z y

New member
אני כבר בשוונג...

"השכבה החיצונית של העצם הופכת מחוספסת הגורמת לדלקת בין המיתר והעצם בתוך שק הנוזלים שמגן על המיתר. ללא טיפול העצם תאבד את הצורה החלקה מכיוון שהסידן יוצא ממנה וכל תנועה של המיתר עליה כואבת מאוד. סימנים : צעד קצר, עמידה עם רגל קדמית קדימה, כאב בלחץ על הסוליה (משתפר עם עבודה). גורמים : מאמץ ממושך על אדמה קשה, נחיתה אחרי קפיצה גבוהה- זעזועים, חוסר הספקת דם לעצם הסירה (העצם מתה באזור שחסר דם). אולי גורם תורשתי ואולי מבנה הפרסה. טיפול : התהליך אינו הפיך אך ניתן להאט אותו ע"י : 1. תרופות לדילול הדם כדי שיזרום אל העצם. 2. פרזול מיוחד להרים את העקבים ולהוריד את הלחץ של המיתר על העצם." נלקח מאתר: www.susim.co.il הייתי סומך יותר על ההסבר באנגלית כי...

Half Halt

New member
גלעדייי אתה מלך../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

1. לא נותנים תרופות לדילול הדם, בשום מקרה... 2. בכל הספרות או אם תשאל ווטרינר, לא תמצא תשובה מוחלטת לגורם, אף אחד לא יודע למה בדיוק זה קורה... ורק כדי להבהיר: סוסים יכולים לעבוד עם הבעיה הזאת בצורה טובה, ללא כל הגבלות... פירזול מתאים ותשומת
זה מה שצריך.

H a R a Z y

New member
חחח אתה לא צריך להסביר לי...

פשוט רציתי לשים משו בעברית.. כי האנגלית במאמר לא קלה לכל אחד.. וזה מה שמצאתי.. ואמרתי שלא הייתי סומך על זה.. כי אנחנו חיים בישראל.. ומי שכתב את זה זה בטח עוד איזה אחד שחושב שהוא מבין..

aloniguy

New member
בקשר לנביקולר...

אם אני לא טועה נביקולר זה שם אחר לעצם הסירה, עצם קטנה מאוד שמחזיקה את רוב משקל הסוס.... בנחיתה מקפיצה מופעל על העצם הקטנה הזאת לחץ של כמה טונות... המחלה היא בעצם דלקת בשכבה שבין עצם הסירה/נביקולר לבין איזשהו שק נוזלים שמקטין בין העצם הסירה לבין הגיד. יש מספר סיבות אבל אני חושב שהסיבה העיקרית היא השיחקה של אותה עצם, והגברת החיכוך (בקפיצות זה קורה הרבה) ללא שמירה על בריאות הרגל.

אז יש רק משהו אחד לא ברור...

איך אני יכולה למנוע את השחיקה של העצם? לפי מה שהבנתי זה בעצם השחיקה של שק הנוזלים והמיתר שבתוך הפרסה... אפשר למשל לא לדהור עם הסוס על קרקע קשה כדי למנוע זעזועים - אבל שוב עולה נושא הקפיצות.. טיפוח של הפרסה יעזור? (ניקיון לפני ואחרי רכיבה, שימוש בשמן פרסות לשמור על חלקה החיצוני...) אמרו בין היתר שבנדג'ים, שזה לא המגן הרגיל, אלא בד ששמים על הרגל (כמו תחבושת אלסטית), גם עוזר בעת רכיבה (גם אם הסוס בריא), אבל מצד שני שהמגנים הרגילים טובים למניעת חיכוך של הרגליים - ברכיבה יומית (בהנחנה שלסוס אין בעיות ברגליים או ברכיבה) כדאי לזים בנדג' או מגן רגיל?

לפי מה שידוע לי....

כמו שרשמתי כבר... לפי מה שאמרו לי (תקנו אותי אם אני טועה, ומי שחושב כי זה לא נכון שלא יתנפל עלי חחחח זה מתוך ידע שאנשים מספרים לי... ) בנדנג' שמים רק לסוס עם בעיות בגידי הרגליים ואם שמים לסוס ללא בעיות רגליים בנדנג' זה עשוי לפגוע בו

לא!

אני אומר לך שיש טוענים שאומרים שאם שמים את זה לסוס שאין לו בעיות בגידים שברגליים זה עסוי להיות מסוכן... אם אני אשים לאחת הסוסות שלי בנדנג' (שהם בעצם לא צריכות!) המאמנת שלי פשוט תהרוג אותי ותתחיל לצרוח על זה ששמתי אותם בכלל!

aloniguy

New member
תקשיבו...

אפשר למצוא ווטרינרים מאוד מנוסים שיתנו 2 תשובות שונות... שכל אחד יקח לעצמו את מה שנראה לו הכי נכון...

../images/Emo45.gif, אני בינתיים חושבת שזה לא מזיק. אני אשנה

את דעתי רק אם יתנו לי הוכחה ממשית איך זה מזיק, ולא רק דיבורים.

2eye

New member
תנסה לרוץ עם תחבושות על הגידים

כשאתה רץ כל הזמן עם התחבושות, הגידים יתרגלו לתמיכה של התחבושת, ואז הגיד בעצם נחלש... בגלל זה אני לא ממהר לשים לסוס בנדג'ים אבל שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה...

למעלה