שאלות בקשר לפרסות...

המממ

בואי נגיד שלא לכל סוס קפיצות יש למינייטס זה דבר שקורה אם לא שמים לב ועובדים בתנאים שלא טובים לסוס.. אני גם כתבתי שבקשר לבעייה הזאתי שנגרמת לסוסים אין לי יותר מדיי ידע... אבל אני מניחה שאם עובדים בקרקע טובה(לא עמוקה מדי ולא קשה מדי) אפשר לשמור על הפרסות במצב טוב מה גם שזה הכי בריא לרגליים של הסוסים, אם רוכבים בחוץ לא להריץ סתם את הסוס אין בזה טעם וזה רק יכול לפגוע לו ברגליים ובקיצור תשאלי אם זה מפרזל או מאמן מה את יכולה לעשות כדיי למנוע היווצרות של כזה מצב.. בנדג'ים לא פוגעים ברגליים של הסוס, פשוט סוסים עם בעיות רגליים בדר"כ שמים להם בנדג'ים כי זה תומך בגידים של הסוס.. את יכולה להשתמש בבנדג'ים או מגנים בסוס בריא.. אני למשל שמה על הסוס שלי בדר"כ מגנים אבל לפעמים מתחשק לי לשים לו בנדג'ים אם אני רואה שהקרקע קצת יותר עמוקה או סתם אם מתחשק לי.. זה לא יפגע לסוס ברגליים.. כמו שאמרתי גם סוס הכי בריא בעולם שתרכבי בלי כלום או מגנים יכול למתוח/לקרוע גיד וגם סוס עם בנדג'ים יכול וזאת בסה"כ חייה שמה שאנחנו עושים איתה לא הכי טבעי ו-2 הדברים האלו נועדו לעזור לשמור על הרגליים של הסוסים...

aloniguy

New member
אי אפשר למנוע שחיקה...

אבל מה שאתה כן יכול לעשות זה להיות מספיק אחראי ולדאוג לרגלי הסוס שלך...לא לעשות יותר מהליכה על קרקע לא מתאימה... אם הסוס קפיצות לא להפריז בקפיצות ולעשות זאת במינון הנכון, וחשוב מאוד לא לקפוץ גבוה מדי כשהקרקע לא מתאימה... והשחיקה עצמה היא של העצם עצמה ולא של שק הנוזלים.... נוצרת שחיקה באותה עצם בגלל הלחץ האדיר שמופעל עליה.... התפקיד של שק הנוזלים הוא למזער את החיכוך בין עצם הסירה לגיד.... טיפוח הפרסה תמיד טובה גם בלי קשר... עכשיו בקשר למגנים/בנדג'ים... כמו שזיו אמר כל אחד מעדיף משהו אחר... אני משתמש במגנים, למנוע מכות חיצוניות.... תפקיד הבנדג'ים הוא לתמוך בגיד בזמן העבודה, אבל נתקלתי באנשים שטוענים שעדיף שלא להשתמש בבנדג'ים לסוסים שלא צריכים כי בטווח הארוך הוא מחליש את הגידים... אבל אם כן משתמשים בבנדג'ים צריכים ללמוד איך שמים אותם נכון...

aloniguy

New member
לא הייתי מובן ממש...

כל הדברים שרשמתי צריך לשים לב אליהם בלי קשר לנביקולר... אלא כבעל סוס מספיק אחראי... אם אתה רוצה למנוע בעיות רגליים תשחרר את הסוס שלך במרעה מספיק גדול לכל החיים ותדאג שיאכל בצורה נכונה ומסודרת.... חח אפילו שגם אז זה לא מובטח ב100%...

נביקולר- מחלת עצם הסירה

נביקולר היא אחד הגורמים העיקריים לצליעות בסוסים. נביקולר זו בעצם דלקת* הנגרמת בעצם קטנה שנמצאת בפרסה, שתפקידה להקל על החיכוך שנוצר בין הגיד לעצמות בפרסת הסוס. הדלקת עצמה לא מתחילה ישר בעצם, אלא מסביב לסיבי הגיד שליד העצם. בהמשך, נגרמת בריחת סידן מהעצם, מה שגורם להחלשתה. הסיבות למחלה הן: *פירזול שגוי *פציעות ופגיעות *תורשה *עבודה מאומצת על משטח קשה *מבנה אנטומי מעוות הסימנים לדלקת נראים בעמידה ותנועה. עמידה- הסוס יניח את הפרסה קדימה והצידה, ובכך יימנע מהפעלת לחץ מיותר על הפרסה, דבר שיגרום לכאב. תנועה- הסוס יניח קודם את קצה הפרסה על האדמה, ויסיט אותה הצידה. טיפול: קודם כל, במצב כזה, צריך לקרוא לווטרינר. מנוחה יכולה לעזור, אך הדלקת יכולה לחזור לאחר שהסוס יחזור לעבודה. פעולות נוספות שנוקטים- פירזול מיוחד טיפול תרופתי -ישנם מצבים שבהם הווטרינר יחתוך את העצב שנמצא במקום. *למרות שהתופעה נקראת מחלה היא בעצם דלקת.

פעמונים

תפקידם של הפעמונים הוא להגן על המקום בו מתחילה הפרסה לצמוח (בו אין יותר שיערות ומתחילה הרקמה של הפרסה). בנוסף שמים פעמונים גם בהובלה.

למעלה