שאלות בקשר לפרסות...

זה שטויות...

אני שאלתי מלא אנשים שהייתי בחו"ל ואנשים שמבינים מהחיים שלהם אם זה שהם שמים בנדג'ים לא מחליש את הגידים והם אמרו שזה לא משנה.. הייתה גם רוכבת דרסז' שהיא במקום ה-11 בעולם בערך.. שהיינו מאכפים לה סוסים היא רצתה רק עם בנדג'ים כי ככה היא מעדיפה ולסוסים לא היה שום בעיות וגם בתחרויות שם לא כל הסוסים שם יש בעיות ועדיין בטקסים כולם שמים בנדג'ים.. נכון שאין בכללי מה לשים בנדג'ים לסוס שממש לא צריך את זה.. אבל אם תשתמש בזה זה לא יעשה כלום..בעיות ברגליים לסוס יהייו גם אם לא תשים בנדג'ים ותשים מגנים וגם אם תשים בנדג'ים..

לשאול מלא אנשים זה לא הוכחה

להמליץ לאנשים לעשות דברים בלי שיש הוכחות לכאן או לכאן יכול להיות מסוכן ומאוד לא נכון. אין תשובה נכונה או לא נכונה. זה ששאלת מלא אנשים בחול וזה שרוכבת דרסג', טובה ככל שתהיה, שמה בנדג'ים זה עדיין לא מדעי ולא נבדק. ובטקסים הסוס עומד חצי שעה, כמעט בלי לזוז אז מה הקשר? הכי גרוע זה לחבוש סוסים לא נכון, או שני אנשים חובשים סוס אחד. לחץ לא שווה על הרגליים, או במקום לא נכון, יכול לגרום נזק. כמו שכל אחד מאיתנו לא שם תחבושות כשהוא רץ, עושה אירובי, ספינינג או כל פעילות מאומצת אחרת, גם סוס לא צריך תמיכה. אם תעברי בין 10 וטרינרים/מאמנים/רוכבים כל אחד יתן תשובה אחרת, וגם היא לא מקריאת מחקרים, אלא מה שנראה להם. מגנים חובה לשים נגד שיפשוף רגליים. גם אם זה סוס שלא משפשף בדר"כ, יכול להבהל ולפצוע את עצמו. ומשפט כזה "בעיות ברגליים לסוס יהייו גם אם לא תשים בנדג'ים ותשים מגנים וגם אם תשים בנדג'ים.." מאוד מוזר. בעיות ברגליים יכולות להיות מהרבה סיבות, כמו קרקע לא טובה או לא מתאימה, תנועה לא נכונה, מבנה לא טוב של הסוס וכו' וכו' וכו'.

לשאול מלא אנשים שמבינים זה כן הוכחה...

זה לא שאני שואלת אנשים שאין להם נסיון וידע בתחום.. אני שואלת אנשים שהם בין היתר סוחרים מצליחים מאוד בחו"ל, רוכבים מצליחים בתחרויות שעובדים עם סוסים יקרים מאוד שתאמיני לי יעשו מה שהכי טוב לסוסים האלה... כל אחד יעשה עם הסוס שלו מה שנכון לדעתו.. זה בדר"כ מה שיהייה בסוף... ולשאול אנשים שהם 40-50 שנה בתחום ובואי נגיד יודעים יותר מכמעט כל איש סוסים בארץ זה בהחלט מספיק כדיי לסמוך על הידע שלהם(אם הם אנשים שבאמת עוסקים בתחום הזה ונחשבים למקצועיים ובעלי ידע רב) זאת דעתי לפחות... והמשפט הזה התכוונתי להגיד שלסוסים יש בעיות ברגליים גם אם ישתמשו בהם עם מגנים, בלי מגנים או עם בנדג'ים כל החיים שלהם.. זה לא משהו וודאי.. וגם לזה שבנדג'ים "מחלישים את הגידים" אין הוכחה.. ובדרסז' גם בבית הם מתאמנים עם בנדג'ים לפחות הרוכבים שאני ראיתי בחו"ל...

aloniguy

New member
תראי דרור...

זה שלסוסים שלהם לא קרה כלום לא אומר שזה לא מחליש את הגיד... את אמרת שהם רוכבים על סוסים מאוד איכותיים ויקרים, מה שאומר שגם מבחינה פיזית הם חזקים, ואויל לא קרה משו דראסטי ברגליים אבל בהחלט יכול להיות שעל סוסים בארץ עם רגליים חלשות יותר בנדג'ים ללא סיבה היו משפיעים אחרת.... אני מניח שעל זה מסתמכים ווטרינרים בארץ שטוענים שלא בריא בנדג'ים לסוסים בריאים....

אין קשר בארץ או בחול

לא תמיד יודעים בדיוק מה העבר של הסוסים, איזה פציעות היו להם, בדר"כ מחביאים טוב טוב פציעות. בכל מקום בעולם... זה שהקרקע פה פחות טובה מחול זה ברור, וגם ברור שזה דבר שעובר ממאמן לרוכב וכך הלאה. אם המאמן עובד עם בנדג'ים, גם הרוכב יעבוד ככה ויעביר את זה הלאה, מאוד פשוט. ווטרינרים מסתמכים רק על מה שנראה להם, כי אין שום מחקרים או ספרים בנושא.

תבדקי במילון מה זה הוכחה

את יכולה להגיד מה דעתך למישהו, את לא יכולה לבטל משהו שמישהו אחר אומר בלי סימוכין. על כל 40-50 מהטובים ביותר, מהמעולים, מהאלופים אפשר להביא 100 שיגידו משהו אחר, שגם הם באותה רמה. עדיין אין מחקר שאומר מה נכון ומה לא, כי זה לא משתלם לאף אחד לעשות. אז אנא, בלי הצהרות. וכל התאמיני לי, ואני שאלתי, ומכל אחד בארץ, לא מראה על רצינות, סליחה, הוא מראה רק על יהירות... זה כמו שתגידי שאפשר להעביר אוכף מסוס לסוס, ויש מאמנים בטופ שעושים את זה וחושבים שזה הכי טוב, במיוחד כי זה הכי טוב לת... שלהם, או לגב שלהם. מה שבטוח שזה הכי גרוע לסוס. ועל זה יש מחקרים וספרים שלמים. ועדיין מאמנים ישימו על סוסים במליון דולר אוכף לא מתאים. אין מה לעשות, לא תמיד אנשים עושים מה שהכי טוב...

אז מה את באה להגיד בעצם?

שאת יודעת יותר טוב מכולם מה צריך לעשות? גם המחקרים הם לא תמיד נכונים, תמיד יש מחקרים שבסוף מתסברים שהם לא נכונים.. לא רק בסוסים אלא בחיים האמיתיים.. מה שאמרתי זה שבסוף כל אחד עושה מה שנראה לו ומה שהמאמן שלו אומר לו.. אם את כל כך יודעת את כל התורה הזאתי אז תביאי לראות את המחקרים האלה, תחפשי באנטרנט ותראי את כל מה שאת מדברת עליו.. יכול להיות שמה שאנחנו עושים עם הסוסים זה טעות ולא טוב אבל יכול להיות שמה שאנחנו עושים זה נכון ואת טועה.. אני בכל מקרה מתייעצת ומדברת עם אנשים עם נסיון כדי לדעת איך לעבוד נכון עם הסוס ומה הכי טוב בשבילו.. כמו שאת מתחילה לרכב ואת סומכת על המאמן שלך ושואלת לפעמים עוד אנשים מה הכי טוב לעשות.. ולא רצה ישר לאנטרנט כי כמו שפעם היו מחקרים שהכי נכון בקפיצות זה לשבת אחורה מעל הקפיצה ועם הזמן זה השתנה כל הישיבה עצמה גם פה עוד כמה שנים יגידו יכולים סתם להגיד שבנדג'ים הכי בריאים לסוס ומגנים פוגעים (אני סתם זורקת משהו).. בכל מקרה את מה שכתבת על האוכף שמעבירים מגב לגב... זה גם יצא לי לראות הרבה ברוב החוות.. אם זה פוגע או לא זה גם תמצאי אנשים שיגידו כן ולא לשני הצדדים... וסתם שאלה.. לא ראיתי אותך כותבת פה בפורום..ומעניין אותי לדעת מי את.? איפה רוכבת..?

שוב, הפעם לאט

אין מחקרים כי אף אחד לא עשה אותם. מה שאני מנסה להגיד שלהגיד למישהו לעשות או לא לעשות משהו, מותר רק אם ממש יודעים על מה מדברים ובטוחים שלא טועים. לשאול הרבה אנשים זה מצוין אבל תמיד צריך להטיל ספק. את יכולה להגיד שלפי דעתך ומה שאת עושה לאחר ששאלת, אבל להגיד "שטויות", ו"אני שאלתי". לא אמרתי שאני יודעת את התורה או מומחית, אמרתי שלהיות כ"כ בטוחה במשהו ובעקבות זה להמליץ למישהו לעשות משהו, זה חובבני ומסוכן. ובקשר לאובף, בזה אני בטוחה לחלוטין שזה ממש לא טוב לסוס ומי שאומר שזה לא פוגע לא בדק גב של סוס בצורה רצינית. לכל סוס מבנה שונה, ונכון שאם שמים לסוס אוכף לא מתאים פעם בשבוע, או מידי פעם זה לא נורא, אבל כל יום לרכב עם אוכף לא מתאים, גורר אחריו כאבים בגב, בגפיים, קיצור צעד, בעיות התנהגות וכו'. תנסי ללכת עם נעליים לא מתאימות כל יום ולעשות פעילות מאומצת איתם. גם המאמנים והרוכבים והסוחרים הטובים ביותר, הם לא כירופרקטים, מסג'יסטים או מטפלים בצורה אחרת בחיות. אפשר לראות את זה בלי שום מחקרים, כשמעבירים יד על גב הסוס. ממש ממש פשוט וכ"כ קל למנוע. הסימנים הלבנים על הגב של סוסי בית הספר זה בדיוק משנים של שימוש באוכף לא מתאים.

TauraMan

New member
מגנים זה לא חובה../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

יש תחרויות קפיצות שאפילו אוסרות את זה.

בתחרויות יש כל מני כללים

עדיין, רצוי מאודדדדד לשים מגנים מתי שאפשר, כי פגיעה בגיד יכולה להשבית סוס לזמן ממושך, אפילו פגיעה קלה מאוד. גם סוס שכל חייו נמצא עם בנדג'ים, כולל בלילה, חייב במקצה דרסג' להיות בלי כלום. עדיין במגרש חימום הסוס יהיה עם כל הגנה שאפשר.

לא נכון.

בזמנו כשהלכתי לרופא הוא אמר לי לשים מגן-ברך כדי להגן על הגידים בברך כי הם חלשים (הוא אמר שאפשר במקום זה לשים גם תחבושות). שאלתי אותו אם לשים כל הזמן לא יחליש לי את הרגל ויגרום לפציעה אם אני אפסיק לשים. הוא אמר שזה רק כדי למנוע פציעה, אבל זה לא מחליש את הגידים.

fliperit

New member
אל תנסה לרוץ.

תנסה לעשות פעולה שלא נולדת לעשות (סוסים לא נולדו לקפוץ, להסתובב או לעשות דרסז'). נראה אם תשרוד אימון אינטנסיבי בלי מגנים. תשאל כל אתלט והוא יגיד לך שהוא חייב מגנים באימון, כי אחרת הוא גורם לעצמו נזק.

fliperit

New member
אבל אם יש פעולות

שהגיד לא בנוי להן, אז המאמץ שלו גדול כ"כ שהוא לא יכול לשאת אותן לבדו וצריך תמיכה. כשהסוס משוחרר במרעה, למשל, שזה פעולה רגילה לגמרי בשבילו, אין שום צורך לשים מגנים. כשהסוס רכוב, יש צורך.

גם במרעה אפשר להיפצע

סוס במרעה משחק עם סוסים אחרים, רץ, משתולל ויכול לפצוע את עצמו אפילו יותר מרכיבה, בגלל תנועה לא מתוכננת, בעיטה, וכו'

TauraMan

New member
לא בגלל השיקול הזה,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אם הסוס שלך עומד שנה במרעה ואז את לוקחת אותו לרכיבת קפיצות של שעה כשאין לו כושר בכלל, מן הסתם יקרה לו משהו. אבל אם את בונה כושר, שרירים וחוזק ברגליים בהדרגתיות, אז סוס טוב ובריא לא יצטרך תמיכה נוספת. אגב, יצא לי לראות הרבה יותר סוסים שנפצעים במרעה מאשר ברכיבה.

Half Halt

New member
אין לך דרך למנוע את זה.

אל "תדהרי" על קרקע קשה כי זה דופק את המפרקים, ועלול אפילו לגרום ללמינטיס. טיפוח של הפרסה זה נחמד מאוד וגם זה לא יעזור. בקשר להגנה חיצונית, כל אחד ממציא תאוריה שתתמוך בראות עיניו. אני אוהב לעבוד עם בנדג'ים אז אני אגיד שזה בריא, וחבר שלי אוהב מגינים אז הוא אומר שזה בריא. תעשי מה שבא לך, העיקר להתייעץ עם מישהו בעל ניסיון וידע כי כל ניסיון שלך לשמור על הסוס בלי ידע קודם, ייגמר בזה שאת תפגעי בו.

למעלה