שאלות ותשובות על גוג ומגוג הקרוב

תום30

New member
עוד יוהרת הבורות

קיימות לא מעט מצוות בקשר לתשלומים נאותים לעבודה , הלנת שכר למעשה זהו מונח יהודי דתי. וכו'.

Lu Tze

New member
ת'יודע מה?

שיכנעת אותי, את התורה נתן לנו אלוהים בהר סיני. אני לא יכול להתווכח עם זה. איך אתה יודע שאלוהים לא משקר לך? אולי את התורה נתנה לך ישות שכולה רוע, ולא טוב? או אולי זו סתם התערבות שאלוהים עשה עם זאוס לראות מי ישגי יותר מאמינים? או אולי ליצור דת זה בעצם שיעורי בית שאלוהים קיבל ביית ספר לאלים?

dar האחת

New member
מעמד הר סיני הוא מופע אור קולי

שנולד במוחו הקודח של סופר תנכי רב דמיון וכישרוני מאוד. גם אם היה איזה טקס שכזה זה מה שזה היה ואין בו כדי להוכיח שיש אלוהים! ויכוח כזה כבר היה כאן הרבה פעמים. אני לא מבינה מדוע זה בכלל חשוב. ואלוהים הזה של המאמינים בו הוא באמת הרוע בהתגלמותו! אם הוא מפלה בין גברים ונשים במקום שהם כן שווים ונותן לבעלי כרומוזום XY לרדות בנשים ולהתעלל בהם הרי שהמושג אלוהים בעצם מבטא את הרוע בעולם.

תום30

New member
היית שם?

או שזו אמירה שיוצאת מהנחה הכרתית (המבוססת על אותה אמונה לה את בזה..) כי אין אלוהים. הניסיון לך להוכיח את אי המצאותו של אלוהים ע"י הכפפה שלו למה שקורה כאן נוגד גם את ההשקפה הדתית (הבחירה בין טוב לרע כיסוד תפישתי וכו') וגם את ההשקפה הנורמטיבית כי את יוצאת מנקודת (פגאנית המתייחסת לאלוהים במונחים ארציים) הנחה כי "אם יש אלוהים הרי יש לו בהכרח כך: נגיעה ושליטה למה שהוא ברא , להחלטותיו, לבחירות הפרט, למעשי הפרט, להכוונת הטוב וכו'". מכאן את מסיקה- שאין אלוהים. הגיון "מופלא". כל הכבוד.

התולעת1

New member
לרגע נניח כי באמת לא היה

לרגע נניח כי באמת לא היה מעמד כזה וכרגע איזה אדם כותב תורה ומנסה לתת אותה לעם כדי שיקיימו אותה (אדם בא אלינו עם ספר חוקים וסיפורים שהוא כתב, ביניהם, ללכת עם מרובעים על הראש, חוטים בבגדים, תיבות על הדלתות, לשבות ממלאכה ביום מסיום, לא לזרוע שנה מסוימת, ועוד כל מיני "מצוות" שהוא המציא כיד דמיונו הטובה חלקם אפילו ללא סיבה ידועה והוא אומר להם: לא רק שעכשיו אתם מקבלים את כל זה אלא אתם גם צריכים לקבל שהייתם כרגע במעמד נשגב והאלוקים נגלה אליכם עם קולות וברקים וגם הרבה נסים קדמו למעמד זה ועוד אתם צריכים לספר את זה לבניכם ושאף אחד לא יקום ויערער חס ושלום) אזי, כדי "להשתיל" סיפור כזה צריך לשכנע מיליוני אנשים שהיו במעמד שלא היו בו מעולם (הרי הוא אומר להם" אתם ראיתם את הקולות ואת הלפידים" (ספר דברים) ) והם מצדם, צריכים לספר גם לבניהם באוטנטיות רבה את הסיפור הזה כסיפור שהתרחש ולשקר להם במצח מחושה

L7

New member
השקרן "העתונאי" שדיווח שהיו מליונים

סיבת השקר: לגרום לאנשים לקבל מערכת חוקים פולקלור שיבטי סביב המדורה . סיפורי עם חביבים על ניסים וניפלאות. אנחנו לא לבד- כל עובדי האלילים מאמינים בהתגלות ובעל- טבעי.

dar האחת

New member
התנך נכתב הרבה יותר מאוחר

ולא כעדות של מי שהיה במעמד אלא כספר מגמתי מאוד, לגרום לכמה שיותר אנשים להאמין באל אחד שאין שום הוכחה ממשית לקיומו כי לא ניתן לראות אותו. זו משימה קשה מאוד אבל זה עבד ועובד על אוכלוסיות רבות. אכןהוא השיג את מטרתו כמו גם הברית החדשה והקוראן.

uuuaaa

New member
תשובה

חייב להיות אלוקים שברא אותנו. לא משנה לי אם הוא טוב או רע, אני חייב לעבוד את מי שברא אותי. גם אם הוא משקר לי זה לא משנה. אני חייב לעשות מה שהוא רוצה. וחוץ מזה, יש הרבה נבואות בתנ"ך שהתגשמו, כך שרואים שה' מקיים את הבטחותיו. זאוס ? האם הוא התגלה לקבוצת אנשים אי-פעם ? בכלל, לא ייתכן שישנם כמה א-לים. כי א-ל הוא כל-יכול, בהגדרתו.

L7

New member
- UAהאם כתרגיל מחשבתי אתה מסוגל

לפרט לעצמך את התועלות המפליגות שנותנת הדת לחברה ולפרט.ובהמשך, אם נניח אתאיסט כמוני היה מעצב חברה לא מודרנית לפני שנים רבות , ועומד בפניו הקונפליקט האם להמציא עבור אותה חברה אלוהים ודת: להמציא או לא להמציא ?

uuuaaa

New member
שאלה מוזרה

אתה מתעלם מההבדלים הענקיים בין הגישות. @ הדת מאמינה שהעולם הזה הוא חולף וקצר ומשמש כגשר קטן אל העיקר: העולם הבא, שהוא נצחי. @ אתה מאמין רק בעולם הזה, ואתה מנסה לנצל אותו ולכייף בו כמה שיותר לפני שתאבד לנצח. העולם הזה הוא 70 שנה. העולם הבא הוא הרבה יותר מ-999,999,999,999,999,999,999,999,999 שנה.

L7

New member
UA לא ענית. היית ממציא דת ואלוהים?

היית מספר לאותה חברה דמיונית שיש תקוה להמשכיות לאחר המוות? שיש גמול לכל דבר אם לא בעולם הבא אז בעולם הזה? היית מונע מהם את האשלייה המתוקה הזו?

uuuaaa

New member
ובכן

אני חושב שאנשים שבאמת מאמינים בדת - הם יותר מוסריים, ופחות קנאיים ורודפי בצע. כדאי להמציא להם דת. אך הבעיה היא שיש הרבה אנשים שממציאים לעצמם משמעויות, כדי להדחיק את פלאי העולם ומורכבותו. הם עסוקים כל-כך במשמעויות שהם המציאו לעצמם, עד שהם לא מתעניינים בשאלות כמו מי אני ומה אני עושה כאן ומי ברא הכל.

L7

New member
האם לא ברור לך שהדת המצאה?

יש רווחים כה רבים אישיים חברתיים ופוליטיים להמצאה הדתית. ואין התגלות אישית ..........

L7

New member
נחמה מפני פחד המוות. שליטה של

כהני הדת. יכולת לגרום לאנשים לתפקד לפי כללים תחת איום כוח עליון. ועוד.........

למעלה