שאלות טכניות בסיסיות

קרלטון

New member
השאלה היא באיזה עולם אתה רוצה להיות

אם אתה עושה סקאלפינג עם 10 טריידים ביום, דבוק למסך, על חוזה ספציפי כשיש לך עמלות אפס, אז כן, אם זה ידני אז הייתי אומר תנסה להתחבר לדאטה ברמה של מכונה ואינסטינקטים... אבל בטווחי זמן גדולים יותר אתה עלול לתת חשיבות יתר לאינפורמציה שפחות רלוונטית לגביהם.

ממש לא סקאלפינג,

ואני מכוון למספר חד ספרתי של טריידים בשבוע.
אבל אם אתה תופס מומנטום רגעי של נסיקה או התרסקות, L2 עוזר לזהות מתי מתקרבים לפיסגה\תחתית, לא?

קרלטון

New member
הפסגה או התחתית שתזהה

יכולות להיות מאוד לוקאליות ואז אתה עשוי לצאת מטרייד (נגיד, יומי) שבנוי על תזוזה של 3% בגלל פיק בסדר גודל של 0.3%. אבל אם הדאטה הזה מעניין אותך ונראה לך רלוונטי, סבבה, תעקוב אחריו, אל תקח את מה שאני אומר כנתון, רק ההתנסות שלך בפועל תעשה את הלמידה האמיתית.

הכוונה היא לרגע של נסיקה\התרסקות ולא

לשימוש ב-L2 בטרנד.
אחת הנישות שמעניינות אותי כרוכות ברגע של נסיקה או התרסקות מיידיות של מנייה, ורק במעמד זה, L2 יכול להיות משקפת לחומת קונים ו\או חומת מוכרים שמעבר לפינה אחרי ריצה כמעט לחלוטין חד כוונית.
כשמדובר בטרנד, אני מבין שגרף המנייה זז כמו נחש ולא באופן לינארי. לא כול מימושון שגורם לתיקונון (ולגרף פתלתל מגמתי בריא של טרנד) יגרום לי לצאת (אני מקווה). לא שם אעשה שימוש ב-L2.
שם אני מקווה לצאת רק ע"י מכירה יזומה חלקית + מכירה חלקית ע"י סטופים שזזים כול הזמן למעלה (או למטה בשורט) עם התקדמות הטרנד.
מה שאני אומר עושה שכל או שאני הוזה עקב חוסר ניסיון?

יותר מדיי שכל

מהאופן שבו אתה שוחה בטרמינולוגיה ומההבנה שלך בחומר, קשה להאמין שאתה עדיין לא סוחר.
אני יכול לומר לך מנסיון, שיותר מדיי שכלתנות גם גורמת לבעיות במסחר. מה שחסר לך כרגע זה לא ליישב עוד סוגיות תיאורתיות שלא ברורות לך לחלוטין, אלא ניסיון חוויתי. זה אולי ישמע לך מוזר, אבל אפשר לסחור בהצלחה יחסית גם מבלי ליישב חלק מהסוגיות שאתה מתעסק בהן.

אז יאללה, תפסיק לנתח וקפוץ כבר למים. בהצלחה.

הבטחתי לעצמי לא לסחור עד שאבין טוב טוב מה

אני עושה.
בעקבות הפסדים של חברים, ומסיבות נוספות (כגון אופי), קיבלתי החלטה להתחיל לסחור בכסף רק אחרי שארגיש בשל בנישה... זה אומר שמחכה לי עוד תקופה לא קצרה של מסחר demo לפני שאשים כסף (למעט אולי מקרים בודדים של מסחר בסכומים קטנטנים, כדי להרגיש בקטנטנה).
אני אולי אכן מייצר סוגיות תיאורטיות ומנסה ליישב אותם על הנייר, אבל הטיפים והתובנות שלכם דרכם עוזרים לי מאוד.
אני כותב דברים שהבנתי מקריאה\צפיה (בהעדר קורס מובנה מסודר), והפידבק שלכם (בעלי הניסיון המעשי) בעצם מגדיר לי האם הבנתי פחות או יותר נכון, או לא.
מן הסתם אחזור להביט בהערות שבשרשור זה שוב ושוב במהלך החודשים הקרובים.
וכמובן, צפו לעוד שאלות :)

אתה לא יכול להבין מה אתה עושה

מבלי שעשית שום דבר. אני אגיד לך את זה בצורה קצת יותר בוטה- הבעיה העיקרית שאתה כנראה הולך להתמודד איתה כסוחר היא לא חוסר הבנה של מה שאתה הולך לעשות אלא הנטייה שלך לרוץ 82 צעדים קדימה עם הראש ולהשאיר את הכלי שלך הרחק מאחור. העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להיות מודע לעניין הזה ולהגביל אותו במקום ללכת איתו.

תבחר לעצמך שיטת מסחר כמה שיותר פשוטה, *שלא* מתפרשת על כמה טווחי זמן ועל כמה רבדים של אינפורמציה, ותתמיד בה למשך מספר חודשים לפחות מבלי לשנות ולשכלל אותה כל הזמן. זה לא יהיה לך קל, אבל זה מה שהכי יקדם אותך.

עדיף לזחול בפרקטיקה מלטוס בתיאוריה - הבנתי.

הסיבה לרצון שלי לדעת ולתכנן כמה שיותר היא הפחד - ראיתי חברים מפסידים סכומים גדולים מאוד בגלל שנכנסו לפרקטיקה במסחר מוקדם מידי (לטעמי).

אבל הבנתי אותך וקיבלתי. זה הדבר השני שאני מאמץ מהפורום (הראשון - סטופים קשיחים במערכת) - מבין כלל רעיונות\שיטות\נישות המסחר שהסתובבו לי בראש, בחרתי ברגע זה אחד שאיתו אני חושב שארגיש הכי בנוח, ואדבוק רק בו כסטז' בשוק (אגב, דווקא עבורו L2 יהיה לעזר גדול!).

קרלטון

New member
תראה

הכיוונים שלך בסדר גמור, בתור נקודת התחלה. אפשר לבנות הרבה אסטרטגיות על הנייר, ואז באה המציאות ומפריעה
אתה מאמין שיש בשר בגישה הזאת? מעולה, לך עליה ו"תפרק אותה". אם תתקל בקשיים שלא תוכל לחזות מראש (למשל, יתכן שתגלה שאתה פשוט מגיע מאוחר מדי לרוב תנועות המומנטום) זה בסדר, זאת הדרך ללמוד ולראות מה ניתן לעשות, ויכול להיות שיעלו לך מהעיסוק בזה רעיונות בכיוון אחר.

מה שכן קצת צורם לי זה ההתפרשות על כיוונים שונים. אתה רוצה לסחור סווינג אבל במקביל להכשיר את עצמך למסחר יומי. אני ממליץ שתבחר כיוון אחד בשלב זה ותתמקד בו. מסחר יומי זה לא "על הדרך", אם זה מה שאתה רוצה לעשות תתמקד בזה, אחרת פיצול תשומת הלב יכולה לגרום לפספוס בשני המקומות. קח גם בחשבון את התנאים הזמינים לך. כפי שכתבו לך, לא הייתי מתמקד בשלב זה בחומרה / תשתיות ובשאלות טכנולוגיות. האדג' שלך לא יכול להיות ברמת החומרה בכל מקרה, לא שם אנחנו פועלים בתור סוחרים פרטיים.

נראה לי שאפשר לשים את השרשור הזה

בהודעות הנבחרות. אתה ורמבלינג (בעיקר) נתתם כאן בראש.

אפרופו אסטרטגיות -

האם אתם יכולים לזרוק רעיונות למה שאגדיר כ-foreseeable hype למניה? (לדוגמה, לקראת\לפני הודעת רשם הפטנטים על קבלת פטנט).
אני לא מכליל בקטגוריה זו את תקופת הדוחות כי להבנתי לא נבנה hype לפני, אלא ה-volatility קורה מייד אחרי.

לגבי דבריך על ההתפשרות, אני בעצם מדבר על טריידים שמתחילים בכוונת DT (פרשיאל ראשון באותו יום), אולם ממשיכים בניסיון לרכב בחלק שני (או שלישי) לימים הבאים (SWING).
הכוונה תמיד היא לנעול רווח מסוים באותו היום, והעלות את הסטופ כך שהחלק הנוסף הסווינגי לא יוכל לגרום לטרייד כולו להגיע להפסד.

בטווח הרחוק (עוד מספר שנים) אני רואה את עצמי ב-DT בלבד.
אם וכאשר אגיע למסחר בסכומים גדולים, לא אלך לישון בלילה בתוך פוזיציה (מן הסתם לא אשן בשקט :).

קרלטון

New member
ואין עוד איזה חלק שנשאר

ל-5 שנים קדימה, במסגרת תיק לטווח ארוך?
הנסיון לשילוב יכניס לך קונפליקטים חדשים, מימד סיבוך חדש, החל מרציונל שמתאים לאחד ולא לשני, סטופים במקומות שונים, גודל פוזיציה שנקבע בצורות שונות בכל אחד מהמקרים ועוד. אתה עוד לא שולט לא בזה ולא בזה וכבר בונה אסטרטגיה משולבת...?

rambling

New member
שלושת הסיכונים

או המכשולים הגדולים ביותר למתחיל:

1. חוסר ברצון אמיתי להצליח בזה. רצון אמיתי = לאהוב את הנושא ולא רק את הכסף + לרצות את זה מספיק בשביל לשרוד את תקופת הלימוד שאף אחד לא יודע כמה ארוכה היא תהיה.

2. לימוד ממקור שאיננו אמין ולא שם את הסוחר המתחיל על הדרך הנכונה. יש בעיה בלמצוא מאיפה ללמוד והרגלים רעים קשה לשנות.

3. קפיצה משיטה לשיטה, או מגורו לגורו, אינדיקטור, שוק, אינסטרומנטים וכו'. לנסות קצת מדברים שונים זה בסדר, אחרת לא תדע מה מתאים לך, אבל יש הרבה שפשוט נתקעים במעגל הזה של לחפש אחר סוד ההצלחה הבא.

@ כל הזכויות שמורות, זה חומר שנכנס לספר שלי שיצא לאור בסביבות 2046.

קרלטון

New member
ולגבי כישורים אנליטיים

לא התכוונתי ללימוד של סט כלים או חומר עיוני כזה או אחר, אלא למה שקראנו בתיכון "ראש ריאלי", לא הרבה מעבר לזה.

graves

New member
יש עם זה בעיות

נניח "פריצות".
הדרך בה אתה מגדיר פריצה משתנה, הדרך בה אתה קובע יעד והדרך בה אתה קובע את הסטופ משנים מ-א-ו-ד את תוכלת הרווח.
קל להגיד - לסחור פריצה ולהרוויח - אבל מאוד קשה לבצע.
לדעתי אפילו 95% מהסוחרים היומיים נכשלים בטווח ארוך.

אגב - זה ממש לא אומר כלום על הסיכויים שלך. זה פשוט אומר שאתה צריך לעבוד קשה יותר מ-95% מהסוחרים בשוק...

KobeRider

New member
אין לי ניסיון טוב עם סטיק

1. בתור תוכנית חלופית אני משתמש בסלולרי שלי בתור hotspot (גם ככה יש עליו חבילת גלישה לא מוגבלת, והוא הרבה יותר אמין מסטיקים). זה לא יכול להיות פתרון קבוע, עדיף קו אינטרנט נייח (אפילו לא אלחוטי) - וזה בהנחה שריל טיים חשוב לך במהלך המסחר.
2. זיכרון (אני מניח שאתה לא מכפיל מטריצות ענק במהלך המסחר והסטאפ שלך לא כולל פתרון משוואות ממעלה חמישית).

מה לגבי קונפיגורציה כזו:

מעבד i3 עם 8G זיכרון - יעמוד בכבוד בגרפים ובזרם ציטוטי ה-level2 למספר מניות?
או ננסח את זה אחרת,
אני מבין שמינימום 8G זיכרון, אבל אם אוזיל עלויות ע"י רכישת מעבד i3, האם זה יצור לי מגבלה במספר החלונות שאוכל לפתוח במקביל על מניות (גרף נרות, ציטוטים, וחלונות של אתרים פיננסים במקביל),
או שהתוכנות האלו (והדפדפן) הם כול כך low cpu bounded שמעבד כזה הוא דיי והותר עבור כמה חלונות שאצטרך ?

בתחילת הדרך תהיה לי בעיה עם קו נייח, הן במשרד והן בבית. אני אזדקק או לסטיק או ל-wifi.

למעלה