שאלות טכניות בסיסיות

rambling

New member
תשובות ושאלות

אתה בטוח שאתה צריך Level 2? יש לך שיטת עבודה שמצריכה ויודעת להוציא משם תובנות? גם נראה לי שלבהות ב-L2 בריכוז במשך שעה שעתיים בעבודה זה יכול להיות מאתגר אבל אני לא מכיר את העבודה שלך.

גם לדעתי USB Stick זה לא נוח במיוחד, הרבה יותר קל ומהר לחבר את הנייד. מה שכן לא בטוח שחיבור כזה יאפשר לך להשתמש ב-L2 בצורה יעילה, הדאטה שם רץ בצורה מהירה מאוד ורגיש לאיכות ו latency של החיבור.

זיכרון יותר חשוב אבל i5 נשמע לי יותר מתאים לטווח הרחוק. 17" זה סיוט להתנייד איתו, גם למרחקים קצרים.

הפסקת חשמל - תקנה UPS ותחבר את המחשב והמודם. שמעתי שבארץ זה חשוב.. אבל אני גר בחו"ל ובכמעט עשור של מסחר יום מדי יום עוד לא היתה לי הפסקת חשמל באמצע המסחר אפילו פעם אחת (אבל יש לי UPS בכל מקרה + פקודות נשלחות עם סטופים מיידית).

באופן כללי אני ממליץ לך להמעיט בהוצאות מאסיביות בשלב הזה. תנסה כמה שיותר להסתדר עם מה שיש לך, דבר ראשון אתה לא יודע אולי בעוד חודשיים תוותר על הנושא (מסחר יומי או מסחר בכלל). או לחילופין יש גם אפשרות שתגיד אני צריך רק iPad בשביל לסחור, או אני צריך נייח שמחובר ל-4 מסכים ומריץ מלא תוכנות אז הלפטופ הזה וחיבור SIM לא מספיקים.

mnakash

New member

במיוחד על הקטע של אולי בעוד חודשיים תוותר על הנושא (מסחר יומי או מסחר בכלל). או לחילופין יש גם אפשרות שתגיד אני צריך רק iPad בשביל לסחור
.

אמת. אין מה לשבור את הראש

תתארגן על ציוד בסיסי, עדיף עם מה שכבר יש בבית, ועם הזמן תדע מה באמת אתה צריך.
אפשר לסחור יפה מאוד עם אייפד, אבל לא הייתי ממליץ למסחר תוך-יומי

תודה רבה על המידע. תשובות ושאלות -

אני בטוח שאני צריך level 2, כי נישה שמעניינת אותי לעתיד הלא רחוק מצריכה דייטריידינג הכולל שימוש ב-level 2.
עד שארגיש בשל להתחיל עם הנישה הזו, אני ארצה לעסוק בסווינג כדי לרכוש מיומניות בסיסיות לא בלחץ של דייטריידינג (הנישה מערבת אגב גם פעולות סווינג ולא רק תוך יומי).
לגבי הלפטופ - אני לא אוכל לעבוד ממחשב העבודה (למעט עם web אבל אני מבין שהוא עוד יותר איטי מסטיק), וממילא אין לי לפטופ (רק NETBOOK) והגיע הזמן שיהיה לי אחד בכול מקרה (בעקבות המלצתך אקח I5). איתו חשבתי להתחיל במסחר, אבל הקטע של הסטיק מסתמן כבעיה. האם אתה מדבר מניסיון מעודכן או מניסיון של מספר שנים אחורה? (יש מצב שה-SIMS של היום טובים מספיק?)
בעתיד, אם לא אוותר על הנושא (תלוי כמה זהיר ועקבי אהיה), אשתדרג בבית בלבד לעמדה נייחת (עם UPS, מספר מסכים וכו'). דווקא לפטופ זה בחזקת הוצאות קטנות לשלב זה. בעבודה אאלץ להמשיך לעבוד עם נייד עם סטיק... לצערי אלו האילוצים בהם אני חייב לתמרן.
בתשובתך ציינת שאתה תמיד שולח פקודות עם סטופים. אתה לא מודאג מכך שה-MM ינערו אותך החוצה? למיטב הבנתי סטופ מנטלי פופולרי יותר כדי להשאיר את הקלפים צמודים לחזה, ולא לעוף החוצה מ-SPIKE מכוון. אתה יכול להסביר לי בבקשה קצת על הרציו?

rambling

New member
תשובה

אין צורך לעשות קודם מסחר סווינג בתור שלב מקדים לדייטריידינג. הם לא קשורים אחד לשני או מדורגים בצורה כלשהי. בשביל לתרגל יש דמו ואחרי הדמו סוחרים כמויות קטנות. הבחירה בין סווינג לדיי קשורה יותר להעדפות אישיות.

אפשר לעשות דייטריידינג בלי L2 ולדעתי אפילו רצוי.

ניסיון מעודכן אבל לא מהארץ. תנסה עם סים, מקסימום לא יעבוד.

אם לפטופ זו הוצאות קטנות אז מה זה הגדולות?

בתור קרן גידור ענקית אז כן אל תשלח סטופים ותפזר את ההוראות בין מספר ברוקרים, עד שתגיע לזה מומלץ מאוד, במיוחד למתחילים, לשים סטופים במערכת. ה-200 מניות שלך לא מעניינות אף אחד. והסיכוי שזה יחסוך לך איזה R פה ושם קטן יותר מהסיכון שהמניה תרוץ נגדך או מהסליפאג' שתקבל בלצאת ידנית מאוחר יותר X סנטים מעבר לסטופ המקורי. האם לא קורה לי לפעמים שמניה עפה בסטופ וחוזרת חזרה? בטח שקורה, זה חלק מה"כיף" במסחר, יש 1001 דברים שמתוכננים ככה בשביל לגרום מקסימום תסכול לסוחרים

לפי תוכן ההודעות שלך אתה בתחילת ההתחלה, זה בסדר כולם התחילו איפושהו, ולמדו שכל מה שהם חשבו שהם ידעו בשלב הזה כדאי לזרוק לפח כמה שיותר מהר כדי לעשות מקום..

איפה אתה לומד או ממי? אם המקור הזה אמר לך שסטופ מנטלי פופלרי וה-MM ינערו אותך אז תשקול לנער ולהעיף אותם בסטופ

למה לדעתך עדיף DT בלי L2?

מאוד מעניינת אותי התשובה שלך לשאלה הזו.
אני קיבלתי רושם הפוך לגמרי, ש-L2 ו-TIME/SALES יכולים ממש לבשר על הממשמש ובא... רוב של קונים או רוב של מוכרים.
הבנתי שאף יש סוחרים שלא זקוקים לגרף וניתוח פונד', אלא רק ל-L2 ו-TIME/SALES כדי לסחור בהצלחה.
אשמח מאוד לתשובה מפורטת על הסיבה שלדעתך אפילו רצוי בלי.

אני אכן בתחילת ההתחלה.
אני לא לומד באופן רישמי מסודר ומובנה, אלא רק מקריאה, הן מספרים והן מהאינטרנט, ומצפייה בוידאו (יוטיוב, torrents).
ה-engager שלי לתחום היה הספר של מאיר ברק "הלוחש למניות", אבל מאז קראתי ולמדתי הרבה דברים. הוא, ואחרים שקראתי\שמעתי, דוגלים בסטופ מנטלי.
במקום לזרוק כסף על קורסים שלא מגלים את אמריקה, אני מעדיף ששכר הלימוד ילך על התנסות בטריידים קטנים.

rambling

New member
יש הרבה סיבות

לדוגמא:

1. זה מוסיף complexity למסחר ועדיף לפשט דברים עד כמה שניתן.
2. קשה לכמת תובנות מ-L2 וזה כלי יותר סובייקטיבי, גם בזה עדיף להמעיט, דברים שאפשר לכמת אפשר לבדוק בצורה יותר טובה, ולחזור לעשות שוב ושוב בקלות יותר. זה נכון גם אם אתה לא מתכוון לבנות בקטסטינג.
3. זה אחד התחומים שבהם כן רואים שינויים במהלך השנים, יותר משחקים, יותר רובוטים, dark pools, פרגמנטציה של הבורסות.
4. זה כלי שמצריך הרבה ריכוז וקבלת החלטות מהירות, ככל שתעשה את זה יותר זה יותר שוחק.
5. זה מגביל אותך במספר הטריידים שאתה יכול לעשות בו זמנית, השוק לא עובד אותו דבר 250 יום בשנה, יש ימים שהפעילות מועטה ויש ימים שכדאי לפתוח הרבה יותר פוזיציות, זה בלתי אפשרי אם אתה מחפש דברים ב-L2 ידנית.

אני לא אומר שזה לא שימושי בכלל, אני מניח שיש סוחרים שעובדים עם זה בהצלחה. פשוט לדעתי (שמושפעת כמובן מאיך שאני סוחר וממה שאני לא יודע) החסרונות שציינתי למעלה הם משמעותיים.

הדרך הכי טובה ללמוד זה ממישהו שסוחר, אבל זה לא קל למצוא ולדעת בוודאות שהבן אדם מקצועי. הדבר המרכזי שאתה צריך מסוחר כזה זה ללמוד כמה רעיונות מרכזיים, גרעין שיטה שיש בה edge, והרגלים בסיסיים (כמו לדוגמא עם הסטופ) אחרי זה אתה תוכל (ותצטרך) לעשות את שאר העבודה בעצמך.

מה זה dark pool?

תוכל בבקשה להסביר בגדול\בקצרה?
ולמה אתה מתכוון בפרגמנטציה של בורסאות?

rambling

New member
הסברים

אפשר למצוא פה:

http://www.investopedia.com/terms/d/dark_pool_liquidity.asp

http://www.bloomberg.com/news/2010-...t-criticized-at-sec-panels-in-washington.html

כיום יש יותר בורסות בארה"ב למסחר במניות מאשר היה אי פעם, הפקודות יותר מפוזרות על פני בורסות ו-ECNים רבים. ויש יותר ביצוע עסקאות מחוץ לבורסה שמופיעות פתאום בתור block trades ולא יכולת לראות את הכמויות שלהם לפני שזה בוצע. כל זה מקשה על קריאת L2.

אני צריך לציין שאני לא מומחה ל-L2, רחוק מזה. אני סוחר יומי אבל לא משתמש בכלי הזה. ב- SMB שהבלוג שלהם http://www.smbtraining.com/blog הם אומרים שהם עושים בזה שימוש וקוראים את הטייפ, אולי תמצא שם מידע מועיל אם זה הסגנון שאתה רוצה לסחור.

KobeRider

New member
אתה מפספס את הסיבה העיקרית ל-i5 ואפילו i7

איך אפשר יהיה להריץ משחקים במהלך יום המסחר? אי אפשר להתפשר על i3.

rambling

New member
באמת שכחתי מזה

אז שילך על Pentium M

העפתי את ה-Civ, אחלה משחק שזה אומר שהדבר הזה ממכר ברמות, שתה לי איזה שבוע שלם.

בשביל זה יש DESKTOP. בנייד מקסימום אראה

סרטים ואשמע מוזיקה חוץ מגלישה ומסחר.

graves

New member
חשוב לציין - הבעיה אינה טכנית

מהשאלות שלך עולה כאילו החלטת שאתה הולך להרוויח בשוק - וכל מה שעומד בינך ובין רווחים ומשרה כסוחר יומי זה המחשב והנט סטיק.

בוא נגיד את זה ככה- אתה יכול להרוויח ממסחר יומי עם מחשב I3 -2 GB זיכרון וחיבור נורמאלי (כנראה לא נט סטיק - אין לי ניסיון עם זה)
ואתה יכול להפסיד כסף עם שרת XION המחובר בחיבור ישיר לבורסה כאשר צי של סוחרים, מתמטיקאים וחוזי עתידות עובדים בשבילך.

הבעיה היא לא אם הריצפה ישרה או לא.

קודם תלמד לרקוד - אחר כך תמודד עם הטכני.

העצה של rambling ושל האחרים שמעלי היו הכי טובות: קודם תנסה ללמוד עם מה שיש לך. כאשר תדע מה אתה צריך תרכוש את זה.

אני לא מנסה להגיד לך שאתה לא הולך להרוויח בשוק.
אני מנסה להגיד לך שאתה צריך שנה-שנתיים של לימודים לפני כן - בלי שום קשר לציוד הטכני (אתה רק צריך ציוד שיאפשר לך את זה - לא יותר).

אם תצליח להרוויח לפני - כל הכבוד. אבל אל תבנה על זה. תתכונן ללמוד הרבה ולעבוד. והפירות יגיעו.

למעלה