אין שום סתירה בהודעתי
אלא שתשובותי והשקפתי אינם מקובלות עליך ואינן מוסכמות עליך. וכמובן שזכותך לערער, ובוודאי שזכותך להציג את דעותיך בצורה ברורה, ולא בהכרח בצורה של שאלה: לא הבנתי את הודעת ההנהלה. כי בעצם הודעת ההנהלה מובנת לחלוטין, אלא שאתה מעוניין להציג גישה אחרת להגדרה יהודי. אז, בכבוד, תציג אותה, ואל תבקש הבהרות להודעת ההנהלה. הסתובבו פה כבר כמה שרשורים על נושאים שדומים לזה שהצעת, והתנהלו שם דיונים ארוכים במיוחד. לשרשורים אלו - לא הצטרפתי. מטרתו המוגדרת של הפורום, שאליו הוא מזמין כל יהודי מכל סוג, היא להציג את הדת היהודית בפני היהודים שאינם מכירים את דתם. וכן לאפשר להם ביטוי עצמי - לדרך בה הם רוצים להכיר את דתם, לשאלותיהם בעניין דתם ולכל עניין שקשור לזהותם היהודית. יהיו שרשורים מסוג זה, ויהיו שרשורים מהסוג שמתנגד לקישור בן העם היהודי לדת היהודית - כרצונך. לשרשורים אלו לא אצטרף, הם לא מעניינים אותי. אני הבאתי את מטרותי בצורה מסודרת - תוכל להביא את מטרותיך גם כן בצורה מסודרת, ולא תצטרך להתווכח איתי. אם תאמר את דעתך בצורה ברורה - לא אומר לך שאתה טועה ולא אנסה לשטוף את מוחך. פשוט אתעלם מדבריך, משום שהתחום בו אתה רוצה לעסוק אינו מעניין אותי, כשם שהתחום בו אני רוצה לעסוק אינו מעניין אותך. אבל אם שאלת שאלה על מטרות הפורום, לא תוכל להאשים אותי שהגבתי על דבריך כפי שהבנתי אותם, ולטעון כנגדי שרציתי לשטוף לך את המוח.