שאלות לגבי נושא הפקעת קרקעות..

אוי! זה נורא! זוועות עולם! ../images/Emo67.gif../images/Emo122.gif

חסר למי שיסתכסך איתי פה....

שיגידו תודה שמשלמים להם

כי גם ליהודים גם זה לא עושים החליטו שכביש חייב לעבור באמצע בית של זוג מבוגר (יהודים) אמרו להם יש לכם עד התאריך הזה להתפנות אם לא בכוח וקיבלו איזה מחצית ממה שהבית שווה והאמת? המדינה גם צודקת בטענה שלה..לפי מה שהראו זה המקום היחיד שהכביש יכל לעבור, לפחות לפי מה שאמרת להם משלמים פיצוי מלא על העוול שברוב הפעמים מוצדק..ליהודים גם זה לא, הרי מי ידבר על עוול שנעשה ליהודים במדינת היהודים?

THE WIZARD 55

New member
באמת רספקטה?

בוא בוא קבל כאפה!! או שתיים, או 70 למי יגידו תודה?..למדינה שגנבה את האדמות? למה שתתן אותם ליהודים שיבנו עליה? למה מה קרה?

לפי מה בדיוק את יודעת שעכשיו יתנו את זה

ליהודים, עזבו את זה שהאתר הזה לא נראה בדיוק שיא האמינות
..למה שם כתוב את זה? גם בזה אני לא בטוח והתודה ציניות כפרה, להם לפחות משלמים פיצויים, ליהודים גם זה לא.

THE WIZARD 55

New member
אני לא מדברת על הכתבה

אני דברת בכלליות רספקטה.. שו, יעני לקחת מאנשים אדמות, לנשל אותם, ועוד תגידו תודה שמשלמים לכם?

שניה, אבל אם משלמים להם בלי "לתחמן"

כלומר לא משלמים 10 על אדמה שאמורה להיות שווה 10,000.. זה כבר לא נישול מכוח כלכלי (בדיוק להיפך - עכשיו המשפחה תוכל להשקיע את הכסף במשהו אחר ולהרויח) אלא נישול ממסורת ארוכת שנים... ואולי בגלל זה מעורב בזה רגש כ"כ חזק - זה בערך כמו שיכריחו את החרדים לנסוע בשבת..

זה לא מדוייק ש"יתנו אותם ליהודים"..

זה נשמע כאילו יציעו במכרז פומבי 400 דונם בחינם, כל הקודם זוכה...... 800 יהודים מסכנים יעבדו כל החיים שלהם כדי לקנות אולי 1/2 דונם של קרקע...... וגם אז יטרטרו להם את הצורה עד שיאשרו להם תוכנית בנייה שצריכה לעמוד בקריטריונים נוקשים ביותר.. ובסוף.... לא תהיה להם עבודה בסביבה והם יעברו למרכז.. ובסוף בסוף? את הבתים שלהם יקנו אותן משפחות ערביות שהקרקע היתה שלהם מלכתחילה

זאת בדיוק השאלה שלי

האם מדובר בנישול מכוון של ערבים, ורק של ערבים, מכוחם הכלכלי? (ואז אני בהחלט מבין את הכעס של הערבים ומתפלא שהציבור היהודי נותן לזה יד - הרי היום אלה הערבים ומחר ינשלו מישהו אחר) או שזה נסיון של המדינה לכפות על משפחות ערביות יציאה ממסורת של מעבר קרקעות נרחבות בירושה ובניית בתים צמודי קרקע עליהן (ואם זה כך, אני מבין מדוע הכעס הוא בעיקר של הערבים - זה פשוט מפני שהיהודים לא מחוברים רגשית למסורת הזו)

סלוניק

New member
הבעיה היא ביחס ההפקעות אל מול היתרי בנייה

בעוד שביישובים יהודיים או בשכונות יהודיות בערים מעורבות ישנה מגמה נמוכה מאוד של הפקעת אדמות ולא ניכרות בעיות בולטות של היתרי בנייה או תכניות מתאר, ביישובים ערביים ישנו יחס הפוך כאשר ההפקעות הינן מרובות אך ביישובים עצמם היתרי בנייה הם נדירים. עוד יש לציין כי במקרים רבים ההפקעות אינן כוללות פיצוי כספי - שכן מדובר בכפרים בלתי מוכרים ששטחם מסופח ליישובים סמוכים להם. מצ"ב תקציר דו"ח קצת ישן של 'במקום' עם נגיעה בנושא, אבל בהחלט מעניין (כמו דו"חות אחרים באתר שלהם).

איפה הדו"ח?....

וזה בדיוק מה שהביא אותי לשאול את מה ששאלתי: בכתבה דובר על משפחה שברשותה 400 דונם. שזה כוח כלכלי אדיר בידיהם אם הקרקעות האלה נמצאות במה שנקרא "אזור טוב". (אבל כאן מן הסתם כנראה שלא מדובר בלב ת"א או השרון
) והשאלה היתה עד כמה נפוצה בעלות פרטית על שטחים נרחבים כאלה בידי משפחות בודדות במגזר הערבי - בהשוואה למגזר היהודי? ובקשר ליישובים יהודיים שלהם כן נותנים היתרי בניה - הפתרון צריך להיות פשוט: לפתוח אותם באופן שיוויוני גם כלפי ערבים. ואם הם מופלים מהבחינה הזו באופן ממסדי - זה בהחלט מקומם ואני מתפלא מדוע קיימת שתיקה מצד המיינסטרים הציבורי.

מוחמד5

New member
שוב פעם מתנכלים לדרוזים !!

מה יש לשלטונות נגד הדרוזים בזמן האחרון !!! תשובות : האם המדינה מנצלת את כוחה כדי "לתחמן" את בעלי הקרקע ולשלם להם סכום נמוך בהרבה מהשווי האמיתי של הקרקע? כן בהחלט האם הפקעת הקרקע פוגעת בצרכים או בפרנסה של בעליה? ללא ספק מדוע משפחה שבבעלותה 400 דונם לא מכרה את הקרקע עד עכשיו? האם מדובר בשימושים חקלאיים? למה שימכרו !! מתי מוכרים קררעות ? רק כשיש מצוקה כלכלית. בתקופה הזאת החלקאות לא משגשגת ,שימור הקרקע נועד בעיקר לבנייה האם עצם העובדה שמדובר באקט כפוי היא זו שמקוממת ברמות כאלה? לא .האקט הוא המשך של מדיניות מתגלגלת ונמשכת ואולי בעצם מדובר בעניין סמלי. אולי בעלי הקרקע חוששים שהפקעת הקרקע מהם לצרכי ציבור עלולה לשלול מהם בעתיד את זכותם ההיסטורית לחיות כאן? לא חושב כך.

../images/Emo51.gif

כשכתבתי את ההודעה חשבתי שדווקא הקטע הסמלי הוא העיקרי (כלומר שהערבים רואים בהפקעת הקרקעות צעד ראשון בדרך לשלילת זכויותיהם). לגבי השאלה "מתי מוכרים קרקעות"... אז זו שאלה מוזרה מאד למי שחושב במושגים כלכליים - קרקע היא נכס. ונכסים הם כוח. או שאתה משכיר אותו ומרויח, או שאתה משתמש בו לצרכיך, ואם אין לך כרגע צורך בו ואין לך אפשרות להשכיר אותו -תמכור אותו ושים את הכסף בבנק (או תשקיע בנכס אחר שבו כן תוכל להשתמש) וכך תרויח. בעצם.. לפעמים משתלם לחכות עם המכירה, במיוחד כשיש צפי לעליית ערך קרובה. אבל אחרי שקיבלתי את התשובה של Wizard הבנתי שהקרקע נחוצה כדי לממש מסורת של בנייה משפחתית. והמדינה כנראה מפקיעה את הקרקעות כדי לשבור את המסורת הזו. והציבור היהודי הגזען לא נותן לערבים לבנות בראשל"צ ובהרצליה.

מוחמד5

New member
לא רק

הקרקע היא סמל לסטטוס, ככל שיש לך יותר קרקעות אתה נחשב בעיני האנשים, אתה זוכה ליותר כבוד והערכה. באותו עניין לעניין אחר, המדינה החכירה לקיבוצים קרקעות לצרכים חקלאיים , כיום לא מעט מהקרקעות האלה הפך למחסנים ומתחמי מסחר, שיפקיעו (בעצם שיחזירו את הפיקדון שקיבלו - כאן אני מישר קו עם הקשת המזרחית ) וישאירו את הערבים והדרוזים לנפשם

למעלה