שאלות לדר' קרן לנדסמן - ניתן לשאול בשרשור זה

שאלות לדר' קרן לנדסמן - ניתן לשאול בשרשור זה

שלום לכולם.
מזכיר לכם שהערב בשעה 19:00 תתארח אצלנו בפורום דר' קרן לנדסמן.
אתם מוזמנים לשאול שאלות כבר עכשיו בשרשור זה.
** תשובות לשאלות אלו שיפורסמו כאן לפני מועד האירוח שאינם ע"י דר' לנדסמן, יימחקו. **
במהלך האירוח כולם יוכלו לקחת חלק בדיון.

שיהיה דיון פורה ומעניין!
מור

שאלה ראשונה

בתור רופאה שלמדה את הנושא, מה תגידי לאם מודאגת החוששת לחסן את תינוקה בגלל חומרים משמרים כמו אלומיניום וכספית?

iicרjית

New member
תחדד את השאלה

לחסן בכמות הניתנת כאן בארץ בשנה הראשונה לחיי התינוק

תשובה ראשונה

זו שאלה מורכבת ממה שהיא נשמעת.
לכאורה התשובה פשוטה - אין היום כספית בחיסונים הניתנים בארץ, ואלומיניום הוכח כחומר בטוח ויעיל לשימוש. כך שאין סיבה להמנע מחיסונים מהבחינה הזו.
אבל הרבה פעמים השאלה הזו מסתירה חשש גדול מפני מה שנתפס כהתערבות חיצונית במהלך "טבעי" של מחלה או התפתחות הילד (בעיקר אם מדובר בתינוק קטן), ולכן צריך לבדוק ממה האם באמת חוששת לפני שפשוט נותנים את התשובה המדעית.

אלומיניום הוכח כבטוח?

היה לנו כאן דיון ארוך ומלומד על בטיחות השימוש באלומיניום בחיסונים. לפי המידע שמצאנו עד עכשיו, לא נמצאה עדות מדעית המראה את בטיחות השימוש באלומיניום. נשמח מאד באם תפני אותנו למחקרים המראים זאת.

זוכר מה שביקשתי ממך כשקבענו את האירוח?

אין לי אפשרות להוציא מאמרים במסגרת הזמן הזו. אם אתה מעוניין לרכז רשימת שאלות ולשלוח אלי במייל, אשמח לענות בהמשך החודש, בהתאם ללו"ז בעבודה.

בהחלט

קרן,
כמובן, אין הכוונה שתמצאי עכשיו מחקרים...
מתי שנוח לך, הפורום כאן פתוח תמיד :)

אבל אני לא כאן כל כך.

אם יש שאלה ספציפית (לא משהו שפותח דיון שלא נגמר), כאמור - יש לך את המייל שלי ואשמח לראות אם אוכל לענות.

תשובה מידע כללי

כי אני לא איש מקצוע או משהו, אבל אלומיניום היא אחת המתכות היותר נפוצות על כדור הארץ ולמעשה חלקיקים שלה נישאים באוויר באטמוספירה. גם אם אתה לא גר ליד אזור מתועש, קראתי שאתה לרוב נושם ושותה 2-3 גרם אלומיניום ביום והגוף מנקה את זה בלי בעיות. בחיסון יש הרבה פחות מכמות האלומיניום היומית הרגילה שהגוף שלך סופח ממילא אם תרצה או לא.

על בטיחות אלומיניום בחיסונים

שלום עירא וברוך הבא לפורום!

דיון ממושך בנושא האלומיניום בחיסונים הסתיים בהודעה הזו.
באם תמצא מחקרים טובים המראים על בטיחות השימוש באלומינים בתכנית החיסונים - נשמח מאד לראות.

חיסונים לבת שנה וחצי - שאלה מ TWIG

שלום רב,
לאחר שחוויתי עם בני הראשון תופעות נוירולוגיות כנראה כתוצאה מהחיסונים אני מעוניינת לבחון היטב את נושא החיסונים לביתי.
עד חיסון גיל שנה היא קיבלה את כולם אבל בעניין חיסון גיל שנה קיבלתי רגליים קרות והחלטתי לבדוק.
כרגע אני במצב של המנעות מהתמודדות עם זה ולא מחסנת.
נראה כי יש המון מידע בנושא, יש שטוענים שהרופאים שמחסנים בחיסונים הומאופטים הם לא אמינים ככ, בקיצור, אני לא יודעת...
אשמח להכוונה לא מסובכת - מה עלי לעשות אם אני רוצה את טובת ביתי יותר מהכל.
איך מחסנים חלקית? מה חשוב ממה? מה האופציות העומדות בפני?
תודה רבה מראש!

(פרסמתי בשמה את השאלה לאחר שבטעות נמחקה השאלה המקורית שלה)

T W I G

New member
תודה מור

ועוד משהו ברשותך, כל המחקרים באנגלית ראויים וחשובים אבל הם גורמים לרעש גדול בראש ואני לא מצליחה להביא את עצמי לעשות מיני דוקטורט כדי לקבל החלטה.
בבקשה עזרה/הכוונה באופן כזה שאוכל לעכל אותו ולהבין.
תודה מראש!

הי TWIG

את צודקת לגבי ריבוי המחקרים, והתחושה כאילו יש הצפה של מידע.

מבחינת מידע ברשת, לצערי יש היום מעט מאד אתרים בעברית שנותנים מענה טוב להורים שמחפשים מידע על חיסונים. אחד מהם הוא האתר המצוין של בי"ח וולפסון, שכדאי מאד להתחיל ממנו -
http://www.chisunim.co.il/
הוא מכיל תשובות לשאלות בסיסיות ומאפשר לעשות קצת סדר בראש.
אתר אחר שמכיל מידע רחב (באנגלית בהירה) הוא האתר של ה-NNII -
http://www.immunizationinfo.org/

מבחינת למי לפנות -
לדעתי אי אפשר לקבל ייעוץ חיסונים באינטרנט. זה נושא גדול וחשוב מכדי להסתמך על ניקים ואנשים שלא באמת צריכים לשאת באחריות להחלטות האלה. עדיף לפנות ללשכת הבריאות באיזור מגוריך, או למומחה למחלות זיהומיות. בשני המקרים יקבל אותך רופא או אחות, ובשני המקרים יקדישו לך זמן לבניית תוכנית חיסונים אישית המותאמת לצרכיך.

אפשר גם לפנות לרופא הילדים שלך, אם יש בינכם יחסים טובים, אבל כדאי לקבוע מראש תור כפול או אפילו משולש ולהודיע לו שאת רוצה לדבר איתו על הנושא. ייעוץ חיסונים הוא דבר שלוקח זמן, ואי אפשר להכניס אותו בין נזלת לדלקת גרון.

(כל האמור לעיל מתייחס גם לרופאות ולאחים, כמובן! זו העברית השוביניסטית שמפריעה לי להתבטא כראוי).

שאלה

קרן, האם יצא לך לבקר באתר של עמותת חסון? האם תוכלי לתת לנו את חוות דעתך המלומדת על הכתוב באתר?

zlp

New member
אני חושב שלא כדאי להכנס לפינה הזו עכשיו

יש נושאים באתר העמותה שכבר היה מי שהצביע עליהם כבעייתיים ובמסגרת הזמן הזו אני לא מאמין שיש לה יכולת להתייחס לשאלה בצורה מעמיקה.

Cahill

New member
היא מכירה את האתר היטב, כי השתמשה בו בהרצאה

שלה, לכן יכולה להכנס לזה, אם תרצה והמבין יבין.

יש דבר שנקרא דרך ארץ

מור הזמין את ד"ר לנדסמן להתארח בפורום באווירה ידידותית. אני יכול להבין למה היא לא רצתה להעביר ביקורת עליו. את השאלה אני פרסמתי ואני מודה שהיא היתה מיותרת וקנטרנית.

למעלה