שוב, הסבירו לך שמבחינה רפואית זה נחשב לנורמלי
ולא למצב בעייתי של הגוף, כאמור. אם המצב גבולי ויש ספק או חשש, ליתר ביטחון אפשר לדחות את החיסון אם ההורה ו/או הרופא מעדיף.
אבל שוב, אי אפשר לבדוק כל מקרה קצה שהוא. בפרט, גם מבחינה מעשית, צריך קבוצת מדגם גדולה מספיק כדי לבדוק אם זה לא מקרה פרטני, צריך מולה קבוצת ביקורת כדי לבודד משתנים כדי לוודא שזה זה הגורם שיוצר את ההבדל... זה לא נגמר.
זה לא אומר שהטיפול אינו בטיחותי. כאנלוגיה, אם ניישם גישה כזו על בדיקה בטחונית למשל, זה שקול לכך שבכל כניסה למקום ציבורי יפשיטו אותך לגמרי, יעשו לך בדיקה רקטלית, יהפכו לך את כל התיקים וגם יעשו לך צילום רנטגן ליתר ביטחון, כדי לא לפספס שום דבר חלילה, אחרת זה לא מספיק בטיחותי (והרי מדובר בחיי אדם!).
צאו מהסרט, העולם לא יכול להתנהל כך. זה פשוט לא ריאלי, לא מציאותי, אי אפשר לעשות שום דבר בתנאים כאלה. נכון, שום טיפול לא יהיה 100%. כי אין 100%. אין חיה כזאת. אבל מחיר המושלמות הוא פשוט כבד מדי, הוא אומר שבעצם לא נעשה כלום כי זה אף פעם לא יהיה מושלם.
תהליך מחקר והכנסת תרופה / טיפול / חיסון חדש לשוק הוא ארוך מאוד בלאו הכי. המטרה היא להגיע לסבירות מספקת שיש בכך יותר תועלת מנזק, וגם תועלת גדולה מטיפולים קיימים אחרים. מעבר לכך להבטיח שהסיכוי שאין שבריר סיכוי שאף אחד לעולם לעולם לא ייפגע - לא אפשרי. אבל אנחנו כן יודעים מה הסיכוי להיפגע ממחלות וממצבים רפואיים אם לא נוקטים שום טיפול, וכשהוא הרבה יותר גדול משבריר אחוז, אז הסיכון מול הסיכוי הופך למשתלם. זה הרעיון. אבל זה אף פעם לא 0 מול 100 ולא יוכל להיות.