שאלות ליו"ר דעת אמת מר ירון ידען

אסתי2002

New member
ולשאלותי

דעת אמת ארגון במידה מסוימת מסיונרי לכוון האנטי דתי, האם יחד עם זאת- הארגון מנסה לתת סיוע כל שהוא לצעירים שעזבו את הישיבות- כמו הל"ל למשל? האם יש קשר כל שהוא בין דעת אמת לבין "הל"ל"?

שלום אסתי

דעת אמת מתמקדת יותר בסיוע רעיוני והשקפתי שאינה נופלת בחשיבותה מסיוע הומינטרי בסיסי כמו לינה, אוכל וביגוד. אך במקרים שבחור זקוק לעזרה גם בתחום זה אנו מסייעים במידת יכולתינו. אם כי למען הסדר הטוב, ראוי שארגונים שמטרתם הרשמית לסייע בעזרה ראשונית להתאקלמות הבחור כמו הל"ל ועמותת "דרור" . הקשר בין הל"ל לדעת אמת הוא קשר עינייני לצורך מתן סיוע ליוצא, אך אינו קשר ממוסד.

goylem

New member
ולשאלותיי

שלום מר ירון. איך "דעת אמת" מתמודדת עם הגישה החרדית המכירה בכל שאלה בתורה כדבר שאמורים להתמודד איתו במסגרת בית המדרש עצמו ולא לקבל אותו כסוג של ביקורת מחוץ לכותלי בית המדרש? איך "דעת אמת" מתמודדת מול גורמים מחב"תיים שמשקיעים הון, מרץ ומחשבה על מנת לתרץ את טענות\קושיות "דעת אמת", הרי מי כמוך יודע, שתשובות אפשר למצוא לכל דבר? האם הטפה מסיונרית כלשהי נראית בעיניך כלגיטימית? נניח שהאברך או הבחור מגיעים למסקנה שכל מה שמכרו להם הם אכן שטויות במיץ עגבניות, האם כחברה, לא עדיפה (לפחות לסוגים מסויימים של אנשים) החברה החרדית על פני זו החילונית (ראה את התמונה המצורפת, אמנם היא דמגוגית ומכלילה, אבל ברור שהחינוך נמצא בבעיה רצינית ביותר)?

goylem

New member
שאלות נוספות

אם ישנם אנשים שהאמונה והמצוות עושים להם רק טוב, למה להפר את שלוותם ואת מנוחת ליבם? הרי ההקצנה בציבור החרדי פוחתת והולכת, הכפיה הדתית גם היא נעלמת לאיטה, אם כן, מה לנו כי נלין על אנשים שטוב להם היכן שהם נמצאים <"הלעיטהו לרשע וימות"!!!>? מהי דעתך על גישות דתיות אלטרנטיביות ומתונות יחסית?

goylem

New member
נזכרתי בעוד

שמעתי פעם אמירה שמיוחסת אליך ולפיה כשלושים אחוזים מהציבור החרדי הם "אנוסים". על סמך מה הנתון הזה מתבסס? לי אישית יצא כמה וכמה פעמים להתבונן בחרדים שאני מכיר (והם רבים...) ולנסות למצוא בהם את האנוסים, ועפעס, המספר הזה נראה לי מופרך. שאלה נוספת, הזכיר אותה מיניבז, האם כל הפעילות שלכם אינה טיפה בים? האם אתה יכול להצביע על תוצאות בשטח כתוצאה מפעילות "דעת אמת"? ולסיום, האם אתה חושב שבסופו של דבר יחולו שינויים בחברה החרדית כתוצאה מפעילויות כמו שלכם, או כתוצאה מתהליכים פנימיים בתוך החברה החרדית עצמה?

פעם נוספת שלום גוילם

התרשמותי, מחיכוך עם אברכים ורמ"ים, שמספר המפקפקים גדול מאוד. לו החברה החילונית היתה מהווה אלטרנטיבה רצינית מבחינה כלכלית וערכית היינו רואים גל של יוצאים כפי שראינו בזמן תנועת ההשכלה. לדעתי "דעת אמת" גרמה מהפך מחשבתי זוחל והולך בחברה החרדית והדתית, על דבר זה מעידים דתיים רבים. איני יודע למדוד את גודל ההשפעה אך אין ספק בדבר שפעילות "דעת אמת" חשובה ומחוייבת למען צביון דמוקרטי במדינת ישראל. אין לי ספק שהחברה החרדית ביום מן הימים תתפרק לחלוטין, אין לה זכות קיום בעולם המודרני במתכונתה הנוכחי.

ושוב שלום גוילם

אין ספק שיש מקרים שהמוסיף דעת מוסיף מכאוב, אך אם תסתכל לטווח הארוך הרי שמדינת ישראל לא תוכל להתקיים ולשרוד במצב בו מחצית מאזרחיה מתנגדים להשקפות עולם נאורות. האם לדעתך שגו הנביאים שהטרידו את המון העם משלוותו?

שלום גוילם

"דעת אמת" מתיחסת לטיעוני הרבנים במאמריה, עיין במאמר "דרכי ההתמודדות של אנשי האמונה". על פי רוב אנו מפריכים את טענותיהם מתוך אוהלה של תורה כלומר מביאים את דעתם של רבנים המקובלים על שלומי אמוני ישראל , הסוברים כדעתנו.לשאלתך השנייה: ערכי החברה החרדית אינם שוויוניים ואף גזעניים, המצב שהחברה החילונית לא מצליחה ליישם את ערכיה באופן מושלם, אינה סיבה להתיר חברה עם אידיאלוגיה פונדמנטליסטית.

ובכן מה שאני יודע עליכם זה כך

היה משגיח כשרות - כימאי מזון ברכסים (ישוב בצפון), שרצה להיות ראש כולל, והמקומיים מספרים שלא נתנו לו, אז הוא עזב את הדת בכעס. ויחד אתו משפחתו , ועוד משפחה אחת. ומאז הוא מנסה להשפיע בכל כוחו בעיקר ע"י שאלות של ויכוח על משפטי התורה. ומנסה למצוא סתירות. כמו שראיתי הרבה ששאלו, האין כן יותר מידי אמוציות, שעלולות לקלקל את השורה?

evc

New member
מר ידען היקר.

חזק ואמץ! החרדים מנצלים את הדמוקרטיה לצרכיהם כך שזו תאפשר להם להשמיע את דעתם בראש חוצות, אך כאשר זה מגיע אליהם הם משאירים את ילדיהם בבית הכנסת ולא מאפשרים להם להיחשף לדעות שונות מאלו שהם מאמינים בהם.מחזק את ידיך על שאתה מגיע לבית הכנסת ומספר להם את מה שהם לא יכולים לשמוע באף מקום אחר.ולחברי הפורום שטענו למסיונריות - כקונטרה למיסיונריות החרדית חובה להשתמש במיסיונריות חילונית,וכל עוד החוק מאפשר מיסיונריות חרדית והם אינם מהססים להשתמש בפרצה,כך אין סיבה שנהיה צדיקים מהאפיפיור. ולשאלותי - האם דעת אמת צריכה מתנדבים? במה הם יכולים לסייע? מה סוג הפעולות של דעת אמת? האם אתה חושב שדעת אמת עושה מספיק,ואם לא - האם יותר תרומות היו פותרות את הבעייה?

סיטרא

New member
../images/Emo45.gif סופסוף שאלה לעניין.

כששמעתי לראשונה על פעולותיו של מר ידען, סבור הייתי שמדובר בתולדה של ארגון מסיונרי. עכשיו אני לא כל כך בטוח.

שלום evc

"דעת אמת" זקוקה להרבה מתנדבים מטבע פעילותה. רוב פעילותינו היא בהסברה, אם על ידי חלוקת חומר מודפס, הרצאות, שיחות והפנייה לאתר האינטרנט. כדי לעשות שינוי חברתי בקרב כל האוכלוסייה צריך ציבור גדול עם אמביציה גדולה לשינוי. אנו עורכים סדנאות, כאן המקום להזמין את משתתפי הפורום לסדנא זו ( 5 מפגשים = 25 שעות סה"כ) ואולי כדאי לארגן סדנא ליוצאים שאין לי ספק שתתרום תרומה רבה למשתתפים עצמם. וכמובן שאם אין כסף אין פעילות וכל תרומה תתקבל בברכה. רוב התרומות שלנו הם מאנשים התורמים בהוראת קבע (תרומה חודשית צנועה) וכל המרבה הרי זה משובח. "דעת אמת" יכולה וצריכה להגביר את פעילותה ובשביל כך צריך מתנדבים ותרומות נוספים.

מיניביז

New member
דלג על זה, סתם חיזוק לשם שינוי...

מר ידען... שמעתי על פעילויות הארגון בהזדמנויות שונות ומצדדים שונים ויש לי רק מילה אחת לומר לך (שניים): כל הכבוד. כל הכבוד על היוזמה הברוכה שאני בטוח ומבין שבאה ממקום מאוד טוב בליבך. כל הכבוד על האומץ לעמוד מול קונצנזוס פרמיטיבי ולהשמיע קול שפוי. כל הכבוד על ההדים והשיח הציבורי שאתה מצליח להעלות, גם בציבור החרדי. כל הכבוד על הנחישות והעמידה האיתנית מול השמצות ואיומים של ציבור חולה. ויש עוד, אבל שלא יעלה לך לראש
.. ועוד דבר: חזק ואמץ. אין ספק שהפעילויות שלכם, למרות שלאי אלו סקפטים וציניים זה נראה טיפה בים, מסייעות ומועילות לעיצוב הדמוקרטיה והחברה הישראלית להיות כפי שאני רואה אותה בעיני רוחי: שוויונית, דעתנית וגמישה.

שלום ירון ידען

למה אמנון מצחיק מצליח יותר להחזיר חילונים בתשובה מאשר אתה וחבריך מצליחים להחזיר חרדים בשאלה?

שלום פלוני אלמוני

הרבה חוזרים בתשובה הבאים לשוחח איתי מגלים בורות מדהימה בטקסטים ההלכתיים ובעצם אין להם צל צילו של מושג מהי היהדות. לכן אביע בפניהם את תמיהתי כי רבה: כיצד יתכן שאדם הרוצה לקנות מוצר אלקטרוני כלשהו, ילמד את פעולותיו, מטרותיו וטיבו ואילו כשהוא בא לעשות שינוי מהותי בנפשו ובהוויתו כאדם, שיש לו השלכות מרחיקות לכת, לו ולצאצאיו, הוא עושה זאת מבלי לדעת לאן הוא הולך. הרוצה לעשות שינוי בחייו צריך ללמוד היטב את החברה שאליה הוא מתכוון ללכת: מהם ערכיה, חוקיה והילכותיה ולאחר שיבור היטב יחליט את דרכו.

למעלה