שאלות למחשבה - שלוש

שאלות למחשבה - שלוש

למה אני שואל/ת שאלות? מה אני עושה (בד"כ) עם תשובות? אם אני חושב/ת שמישהו/י אחר/ת הוא/יא נהדר/ת,טמבל/ית, מטומטם/ת, מכוער/ת, חכם/ה, מקסים/ה אינטליגנטי/ת, מפגר/ת, יודע/ת לאהוב, נצלן/ית, חם/ה, מרגש/ת ומרגיש/ה וכל תכונה אחרת... מה זה אומר עליו/ה? מבקשת תשובות קצרות, עניינות בלי הרבה מלל והסברים...זה מיותר לחלוטין, בעיני. סמכו עלי שאבין עניין גם בלי הסברים. ענו בבקשה, ונראה אם נמשיך ולאן... ערב טוב התחלה של סופשבוע נעים לכם

ש איילת

New member
שלוש תשובות לעורר ת'מחשבה

אביבה אהלן וסליחה מראש על האורך
אני קראתי שביקשת תשובות קצרות אבל יצא לי קצת ארוך וחשוב לי להשאיר את זה כרגע כך..ולא לקרוא שוב את מה שכתבתי ולתמצת. מתנצלת מראש.....
אני שואלת שאלות כדי : להבין. כשלא כל כך ברור. כשחשבתי שלא שמעתי טוב. כשאני לא כל כך ממוקדת. כשאני רוצה לדעת. כשאני סקרנית. כשרוצה שישתפו אותי במשהו. כשרוצה להתקרב. כשיש בי איזה רצון לבקר (מלשון ביקורת). כשרוצה לשמוע דעה נוספת. כשרוצה להיכנס לעומק העניין. לפעמים שואלת אוטומטית... מה שבדרך-כלל אני עושה עם התשובות...: מקשיבה ו..נרגעת או מסכימה או מחייכת או נהנת או כלום או מתעשרת בידע או (אפרופו מה עושה) עושה מה שצריך ..מה שאמרו לי..מתעמקת..חוקרת.. . אם אני חושבת שמישהו אחר הוא ....זה אומר שאני רואה באותו אדם תכונה אחת כלשהי משלל תכונות שיש ברוב/בכל היצורים האנושיים כתוצאה מאיזשהו 'מפגש' שהיה ביני לבינו. התכונה הזו היא בעיניי. זה אומר שאני חויתי משהו מהמפגש אתו כי הנה אני חושבת עליו או מרגישה משהו לגביו.. אני לא יודעת לענות לך כרגע מה זה אומר לגביו. אולי רק שהוא עורר אותי באיזשהו אופן. זה אולי אומר שהוא מתפרש בעיני ברגע מסויים כ...וכמובן שזה יכול להשתנות מרגע לרגע.. זה אולי אומר שיש ניסיון שנעשה על ידי להכניס אדם אחר למסגרת מסוימת של תכונות. מה זה אומר? לפי מה שהעלתי כאן נראה שזה אומר עלי יותר ממה שזה אומר עליו?! אם יש כמה אנשים שאומרים עליו את אותו הדבר. אז זה יותר אומר עליו משהו? כלומר זה אומר בצורה מבוססת יותר שהוא כזה וכזה?..הרי תמיד תהיינה דעות לכאן או לכאן...ורגשות ומצב רוח וסיטואציות יכולות להשתנות בכל רגע ורגע. אהבתי את השאלות. אולי מה שעניתי לא שלם, לא סופי ואולי גם אשנה את דעתי. שוב, מתנצלת שהתשובות לא קצרות וענייניות. אולי אענה בקצרה כפי שביקשת בהמשך. ערב טוב, איילת

spectacular

New member
תשובות.

אני שואלת כשאני רוצה לבחון מחדש או רוצה להבין משהו. אם אני חושבת משהו על מישהו אז זה מה שהוא בשבילי עד להודעה חדשה. זה לא אומר עליו כלום.

תיקון,או תוספת,או מה שתרצו...

בסעיף 3 הייתי מוסיף,שזה מה שהוא,והוא עשוי להשתנות. אבל אני לא מוכן להשתנות בכדי שמישהו אחר ישתנה,כי אני לא מעוניין לשנות לכן,הוא מה שהוא עכשיו,ויש סיכוי שהוא ישתנה,בגלל נסיבות מסוימות,כולל שינוי שלי,אבל בגללי,ולא בגללו! תודה בינתיים, הדיסונסס הקונגיביטי.

spectacular

New member
מה שמשתנה זה

איך אני רואה אותו, הוא לא משתנה. וגם לא אני.

spectacular

New member
אני לא משתנה

יכול להיות שמשהו משתנה בי, זה לא אותו הדבר.

אולי את מתכוונת

אולי כוונתך לכך,שבבסיסך את "מתוכנתת",אבל יש משהו בך שמשתנה בגלל כל מיני סיבות,כגון מצב רוח,מזג אויר,מצב זוגי,מצב כלכלי,וכו....? לזה את מתכוונת? אם לזה את מתכוונת,אז את משתנה,לא באופן הבסיסי ביותר,אבל חלים בך כל מיני שינויים שאת לא ממש שולטת בהם. דיסו.

טל,יש לי שאלה ממש מהתנור שלי!

ממש עכשיו קרה לי משהו,שלא אכנס לפירוט ספציפי אודותיו,אך אומר לך,שכאשר גיליתי שזה קרה,רצתי לכאן,למקלדת שלי,להגיב לך. קרה לי שמישהו ביקש ממני משהו וסרבתי,ומישהו אחר שביקש את אותו המשהו, קיבל את מבוקשו,ובשני המיקרים,התוצאה לא היתה תלויה במבקש,אלא בהשקפת העולם שלי,שפתאום,בגלל כל מיני סיבות,השתנתה לה,ואני משוכנע שמדובר בשינוי קטן של דפוס חשיבה שלי.... נשאלת השאלה אם השתניתי,או לא השתניתי,כי אני בדיעה שבני האדם משולים לחבורת רובוטים די מתוכנתים בשיכלם,באמונתם,בערכים שלהם,בשנאות,בחיבות, באהבות,וכו..... כל אחד וה"שריטה",שלו...... אבל מצאתי עכשיו הוכחה ניצחת לשינוי השקפת עולם בנושא מסוים,והשאלה אם אני אמור להמשיך ולהחזיק בדעה שאני רובוט,או שמא לשנות את דעתי לעובדה שאני אולי רובוט,שחי מתכנות,לתכנות,לתכנות,לתכנות.... תלוי כמה אביבה משקיעה בי...... לילה/בוקר טוב לכם ילדים של החיים.

אנחנו כל הזמן משתנים

אין אלפית שנייה בנו שבה אנחנו כמו זו שהיתה לפני כן וזו שתהיה עוד אלפית שנייה. זה הדבר היחיד שלא מתשנה.

מה שלא עושה הכסף,עושה הזמן

הייתי סבור עד עכשיו,שהזמן הוא מה שעושה את ההבדל. אם יש דבר כזה שאפשר לכנות אותו,זמן-אז ככל שהוא מתארך הוא גורם בכך, שנחווה יותר חוויות,משמע שהזמן תורם לכך שאנו נשתנה,בלי הרף. ואז יוצא שהזמן הוא לא אותו הזמן,ואנו לא אותו אנו,כל אלפית שנייה...

בוקר טוב טל

אם את רוצה לבחון מחדש ולהבין משהו, מדוע את שואלת מישהו אחר? מה את חושבת שאת יכולה לקבל ממישהו אחר, שיכול לתת לך משהו בבחינה ובדיקה של מצב שלך? אם זה לא אומר עליו כלום, אז למה לחשוב עליו בכלל?

spectacular

New member
היי אביבה ../images/Emo39.gif

כשאני רוצה לבחון מחדש ולהבין משהו אני כמובן חושבת עליו, ויש לי את דעתי והבנתי, נכון לאותו רגע, מאוד מעניין אותי לשמוע דעתם של אחרים מכמה סיבות, ראשית זה מעניין אותי,דרך חשיבה אחרת משלי, שמבוססת על התנסות וחשיבה שונות משלי, לפעמים כל העניין בשבילי זה השוני הזה, השוני מעניין אותי כשלעצמו,אני לא תמיד מסכימה או מבינה, חשוב לי מאוד להבין גם אם אני לא מסכימה,והרבה יותר מעניין לי לשוחח עם מי שאינו חושב כמוני, זה עוזר לי לבחון מחדש את דעתי. לפעמים אני שומעת משהו שמעורר אותי לבדוק עם עצמי שוב את הנושא, מתוך הסתכלות על אחרים אני לומדת המון על עצמי, כשחושבים משהו על מישהו זה לא עושה אותו לכזה, אבל תמיד יש לנו דיעה על מישהו, אולי היא נכונה ואולי לא, דעתי עשויה להשתנות בכל רגע ושוב ושוב, ואני תמיד מוכנה להפתעות, אני לא יכולה להמנע מלחשוב מה דעתי על אדם מסוים, זה קורה באופן אוטומטי בראש בזמן של תקשורת, אם זה לא מעניין אני מפסיקה לחשוב עליו גם כן באופן אוטומטי.

קחי נשיקה על הבוקר

אני רוצה לנצל את מה שכתבת לשאול אותך משהו נוסף: האם יהיה נכון להגיד שמה שאת מאוד רוצה, מקווה, זה שכשאת תשאלי מישהו שאת חושבת שמעניין לך וחושב חכם לדעתך, אם יאשר את מה שחשבת, זה יתן לך את מה שאת מבקשת? בקיצור, האם אפשר להגיד שאת מבקשת איזה אישור לחשיבתך? האם האישור יוצר אצלך איזה "ביחד"? ואם לא זה ככה "לא נוח" כי את "לבד"? האם ברור מה שאני שואלת? נ.ב. - אי אפשר להמנע מלחשוב, אפשר לחשוב בהפסקות, או לחשוב פחות.

למעלה